Koľko spia vaše 10 mesačné deti?
Ahoj koľko spia vaše 10 mesačne dieťa cez deň....Nás malý vstáva okolo 6 a potom je už okolo 9 unavený spí cca pol hodinu a potom chodíme von okolo 13:00 po obede spí cca hodinu no už o 17:00 je zas unavený
Vnoci je to katastrofa od narodenia sa budí cca 10 krát keď bol menší bolo to aj 20 krát spí od 20:00 do cca 23:00 v postieľke medzi tým sa zobudí tak 2 krát ale to mu dám cumlík pohladkam ho a spí je kojeny čiže po 23:00 keď sa už zobudi mu dám mliečko a spí ale už nechce byť v postieľke tak spí snami no to sa už potom budí každú chvíľu niekedy stačí dať cumlík ale vecsinou musím dať prsník a trochu si cucne a spí no je to veľmi často proste si sadne a mrnci no má pri tom zavreté oči akoby spal
Precitaj si knihu Kazde dieta moze dobre spat. Moj syn sa v noci budil 6-8x ked mal 8 mesiacov. Uspavanie hodinovy nacvyk. Zaviedli sme rezim, upravili zaspavacie ritualy a hlavne som ho naucila poriadne a v kuse spat. Odvtedy spi od 8 do 6 rano a od pol 1 do 3 poobede. Od 8 mesiacov zaspava sam vo vlastnej izbe a vo vlastnej postielke. Dcera detto.
Tú knihu som čítala ale bojím sa že či nebude hladný a ja ho nechám plakať je kojeny ako zistím či je hladný už lebo plače že vymýšľa
@katkakovac
@certikpetko A ako jedava? Prikrmujes? Papa dobre? Ak ano, tak prepáč, ale 10- mesacne dieta nema byt co v noci hladne.
U nas v 10.mesiacoch spali cca 1-2hodky doobeda, 1-3 poobede. Večer max.o 20.00 v posteli a spali az do rana.
@certikpetko v noci hladny byt nemoze. Je dost velky na to, aby vydrzal. Daj mu cezden poriadne najest, pripadne vecer hodinu pred spanim nejaku kasu a urcite hladny nebude. V noci je to nauceny hlad. Mne sa tak dcera budila o 5 rano na mlieko. Potom uz nezaspala, ale uz o 2 hodiny bola nervozna. Tak som s nou rano vstala, prehrali sme sa do 6 a az potom dostala ti flasku. Po par dnoch pochopila a uz sa budi po 6. Hned dostane mlieko a obe sme spokojne. Chce to len doslednost a vsetko si dokladne premysliet. Ak neustupis, uvidis, ze za par dni budes mat spokojne a vyspinkane babo. Ved kto by bol spokojny, kebyze sa v noci 10x zobudi.
@certikpetko obe moje deti boli v case ucenia celonocneho spanku plne kojene. Ako prve som Oddelila kojenie od spanku. Dostali najest pol hodinu pred spanim a hotovo. Musis zaviest pevny rezim, kedy pojde spat, kedy bude jest. Najvacsi problem pri odnaucani nie je dieta, ale mama. Ak budes dosledna, za 3-4 dni uz prespi celu noc.
@certikpetko Večer ho nakoj a chod spať do inej miestnosti, nech spí s ockom, ten mlieko nemá. Moja sesternica takto odúčala deti od nočného kojenia a budenia veľmi úspešne. Za 2 dni spali pekne celú noc. U nás to ani nebolo treba, mne sa malý sám odstavil v 9mes. a hned prespal celú noc.
Podľa mňa má na svoj vek taký normálny režim. Neviem, ja by som v tom nehľadala nič. Ono aj záleží od toho ako je aktívny keď je hore. Vieš niektoré deti sa tým, že sú aktívnejšie unavia skôr ako tie, o sa len tak motkajú, vieš čo tým myslím?
@evittam papá dobré raňajky kojim desiata neake ovocie obed zeleninku a mäso k tomu neake zemiaky alebo ryža a pred spaním kojim budí sa od narodenia ale vždy som k nemu prišla a vybrala ho s postieľky pretože ako malý mal kolíky a reflux potom bol chorý sopliky a potom mal šiestu chorobu furt niečo teraz zas zúbky nechcem ho nechať plakať ak mu dačo je nechcem aby mal pocit že naňho kašlem
Tak toto je tiež jedna z vecí, ktoré majú babätká individuálne ale nepríde mi to nejako veľa. Naša dcérka tiež bola také "spavé" bábo. Veľa spinkala aj cez deň ale aj v noci a možno, že aj viac ako tvoje 🙂 Niektoré proste rady spinakajú a niektoré nechcú spať ani cez obed.
@certikpetko never všetkému co sa píše.deti v noci plačú, lebo ich bolia zuby cez deň sú zaujate hrou, cítia mamu chcú sa kojit.Este je malý potrebuje spánok aj kosenie aj v noci
Nič Ti nepomôžu príspevky iných ako deti spia každý ma inú potrebu spánku.Môj spal poobede 3 hodiny a doobeda do hodiny, ale večer išiel neskoro 21-22hod v noci sa budil v takomto veku 2x
@certikpetko môže byť, ze je viac vnímavý a takto reaguje moja susedka ma také dievčatko musia ju až úplne zobudiť zasvietit a prebrať ináč veľké hystérie.
No oproti mojmu sa mi zda ze spi malo 😄
Ma 9m, rano vstane o7, ide spat o 9na 30minut.. Zase zaspi o 12, ak sa zadaritak do 14.. Potom zase od 16:30 do 17.. A potom o 20:00 ide spat..
Prve deti v tomto veku spavali asi tak 2x jeden kratky spanok doobeda a dlhsi poobede.. V noci sa mi vsetci aj tento kojili, nemyslim ze ide o hlad, ale o ukludnenie.. Prestali az ked som ich prestala kojit. Spi (spali) somnou a ja ani neviem ako casto si najde moj prsnik, inak by som sa nevyspala.. Funguje to fajn, vsetci sme spokojni..
@certikpetko ahoj, nas ma 9 mesiacov a noc prespi celu od 21:00 do 6:30 a potom spi zase od 9:00 cca do 11:00 a este poobede od 15:00 ale hodinku. Ved to je babatko a tie spavaju vela
@certikpetko ak zaspava na prsniku, tak sa budi na to, ze ten prsnik nema v ustach. Ak zaspava na rukach, tak sa budi na to, ze uz nie je na rukach. To ho stresuje a preto place. V knihe je pisane, ze spankovy cyklus dietata trva 45-60 minut. Potom sa dieta trochu preberie, skontroluje situaciu a ak je vsetko ok, spi dalej. Ak nie, tak reaguje tak ako je naucene-placom. Pokial sa nauci zaspavat samo, tak sa nezobudi a nezacne plakat. Vsetko je v poriadku, spim dalej. Inak nie je mozne, aby take male doeta malo nocne mory.

@certikpetko a ako spi v noci?
Podla mna je to ok.. Nas maly spaval obcas doobeda pol hodku a poobed etak hodku, maximalne hodku a pol, ale v noci spal vkuse aj 10hodin.
Mala zas tiez v noci takto spala, len raz sa budila na mlieko, ale to bolo par minut a cez den spavala v tom case poobede 2-3,5hodinky, obcas si schrupla polhodku doobeda este k tomu..
To kamoska mala problem, ze mala jej takmer stale spala, hoci uz mala viac ako pol roka a mala nedostatok Zeleza. Ale ona spala tak, ze po ani nie dvoch hodinach bdenia spala aj 3-4hodiny..