Moje dieťa má rada osou, ktorú nemám rada ja
Prečo musí moje dieťa mať veľmi rado osobu, ktorú nemám rada ja? A tá osoba má z toho pocit víťaztva.....hoci viem, že jej je moje dieťa ukradnúté......samá pretvárka ☹
Viete mi poradiť ako tú náklonnosť zmeniť?
a ako sa možete dopracoavt k tomu aby dieta malo rado toho koho vy nemusite??? 😕 .
tym mate namysli svokry s ktorymi musite byt v kontakte?? 😅
no ja nemam nejako extra ludi ktorych nemam rada ale tak tiež sa vyhybam svokre 😅 a maly ked ju vidi tak sa jej naramne poteši.zo začiatku ma to strašne škrelo a maleho som jej ani nedavala ale ked že už vie chodit a jedovat sa ked mu niečo nedovolim tak mu nebranim.zvyčajne sa jej teši akurat tak par minut a su dni kedy ju ignoruje uplne .a to ja v duchu oslavujem. 😅 .tak že sa musite troška popretvarovat a prejde to aj samo .teda dufam. 😅
haha, tema pre mna ako vysitaaaa 😉
krasotienka - asi myslis svokru, ze? kludne si to mohla napisat do temy....lebo pochybujem, ze existuje nejaka ina osoba.... 😉 aj u nas je to tak, ale vidim, ze maly ju vobec nerespektuje, robi si s nou, co cche.....neposlucha ju.....to tiez nie je ziadna vyhra z jej strany, neboj nic.... 🙂 mojho ocina respektuje a to na nom doslova visi......a som rada, lebo cchem, aby ho aj vychovavali trosku.....aspon trosku 🙂
a ked budu deti vacsie, o moc vacsie, sami uvidia ako to je, nebudeme musiet nic hovorit, mam to z vlastnej skusenosti, teda z kolegyninej.....deti to casom vycitia.....ved my maminky sme im najblizsie a najmilsie....len teraz su malicke nase deticky a zatial nepoznaju ten pocit nemat rad a tak a su zatial stastne 😉
pri podobnych temach ma vzdy napadne len jedno. Kazda minca ma dve strany a kazda matka bude raz aj svokra a nevestu si nevyberie. Potom si mozno spomenie, ked sa situacia zopakuje a bude musiet bojovat o to aby mohla vidiet svoje vnuca ak bude nesympaticka jeho matke.
pripajam sa-pisete mi rovno z duse 😀 moja svokra by bola shopna aj porozbijat taniere aby si ju dcera vsomla 😝 a aj ked si to s manzelom nezelame stale jej kupuje mnozstvo veci,ktore malej nedavam nosit 😵 tym si ju kupuje 😠 najhorsie je na tom to ze svokra nemala dceru len synov a zremje preto si moju dceru ,,berie,, ako za svoju 😠 ,,najlepsie,, na tom je ze sa pred nou oslovuje ,,mamka,, 😠 😠 😠 najradsej mam ked ju ma svokra na rukach a mala sa rozplace a na cele hrdlo krici ,,mama,,-vtedy si ju hrdo vezmem 😎 viem,ze je to moje dieta ale ked ju vezme svokra na ruky tak vtedy mam pocit ze mi ju berie-navzdy....................... ☹
alice-mozno nebudem dobra svokra ale aspon sa vyvarujem chyb ktore robi moja svokra 😒 a nebudem sa nikomu miesat do zivota 😠 tym si to svokra u mna pobabrala 😝
dievčatá tešte sa že máte svokry mne svokra zomrela mesiac pred narodením mojej malej a moc mi chýba a ni ona nebola bez chýb ale aj tak som ju mala rada. a čo nato hovoria vaše drahé polovičky nevadí im že zakazuete dieťaťu ľúbiť svoju babičku?
....nejak ma ta tvoja tema vyviedla z miery, ved ak niekoho nemas rada ako to ze je v tvojej blzkosti ak je to niekto z rodiny alebo nebodaj otec dietata nebalo by to byt tak, ze by sa vztahy mali urovnat, ok beriem vobec nevidim do problemu, takze len tak zvrchu vyjadrujem svoje nazor, a este si myslim ze by bola chyba branit dietatu mat niekoho rad, ak sa dieta s tou osobou citi dobre, tak nie je co riesit........ale vravim hodnotim len podla tych par riadkov co si pisala
svokra -vnucatko ,ach to je nekonecna tema. ja tiez nemusim svokru,ale ona byva v nasom dome, no co narobim ☹ 😠 😒 dcerka ju ma rada, ale u nej nevydrzi byt sama ani 10sekund 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😵 a to ma velmi tesi 😵 .
alice ano budem raz svokra aj ja, ale nikdy sa nebudem mladym miesat do zivota, nebudem pred nevestou hovorit, ze vnucatko je moje a stale kazdy den to hovorit dietatku, nebudem robit napriek neveste ,ked povie, ze si nezela aby sa pri dietatku šušľalo, aby do neho pichali ako do babovky, aby ho nebrali na ruky, ze to nie je pomoc pre nu. bud rada, ze mas super svokru 😉
suhlasim s vami baby🙂))) ani ja nebudem zasahovat synovi do zivota a snazim sa ho vychovat tak, aby si vybral dobru zienku, aby bol stastny!!!! ked bude on, budem aj ja🙂 a vdaka mojej svokre viem presne, co nesmiem robit...presne ako pise zuzin78!!! budem respektovat jej zasady a vychovu, ak povie, ze dieta nieco nesmie jest, tak to tak bude, ci sa mi to paci alebo nie.....je mi jasne, bude to tazke, ale ja sa posnazim!
a ako pisala murinka - aj ja mam pocit, ked ho svokra berie, ze mi ho berie navzdy.....ona by aj bola toho schopna ☹ keby som ja nebola, bola by najstastnejsia na svete....bohuzial 😒
Ahojte,
no, svokru mám v pohode.....toto všetko sa týka osoby z rodiny 😒
jenny...tie vzťahy sa proste nedajú urovnať, hoci som sa snažila zavrieť oči nad viacerými jej prešľapmi voči mojej najbližšej rodiny (ja, manžel, malá) Ona pred každým hrá milujúcu tetušku.....ale keď sa na ňu nikto nepozerá a maličká k nej naťahuje ručičky aby si ju zobrala na ruky tak sa radšej pozerá inde...... ☹ a keď sme po kope celá rodina tak ju bozkáva, prihovára sa jej takým spôsobom akoby mala 3 mesiace a neuveriteľne pri tom škrieka....keď to počujem až mám tlak niekde vo výšinách 🙄
A ona má z toho najväčší pocit víťaztva keď malá sa strašne ťahá za ňou a ku mne nechce ísť.....a keď protestuje keď má ísť ku mne ............vtedy ja mám pocit, že mi ju beriem navždy
Snažím sa obmädzovať stretnutia s ňou, ale po 1. bývame kúsok od seba a po 2. ona je typ človeka, ktorý vyhodíš dverami a vráti sa oknom..........a pritom si myslí, že je to v pohode
Nezakazovala by som svojmu dieťaťu stretávať sa s ľudmi ktorých má rado ono, ale tá láska (ak to môžem tak pomenovať) by mala byť obojstranná.......
krasotienka, pocit vitazstva ma len vdaka tomu, ze ty dovolis nejaky "boj" o lasku svojho dietata. ja mam velmi protivnych svokrovcov, ale snazim sa viest svoje dieta k tomu, ze mame predsa ludi radi, aj nie uplne idealnych clenov rodiny... svokrovci samozrejme citia ze ja ich prilis neberiem, a zozaciatku sa snazili tiez o akysi boj o maleho lasku, uplne som citila ako cakaju ze mi to bude proti srsti. Lenze ja som im hned vychadzala v ustrety, maleho im ochotne ponukala, davala na ruky, vzdy ho povzbudzujem len nech ide za nimi, ked je pri nich stastny tvarim sa ake je to super (som uprimne rada ze on o nich ma zaujem, nech su aki chcu, su to jeho stari rodicia a aspon sa nazivo nauci ze ludia su rozni). Velmi skoro som vycitila ze prestali bojovat, ich umely zaujem prestal mat zmysel, tym padom odrazu boli navstevy menej caste a aj pri stretnutiach sa ho tak nedozadovali. A nastastie teraz byvame 1000km dalej, tak je po probleme.
plne suhlasim s quikou, krasotienka ked im ukazes ze ti to nevadi prestanu to robit a este sa pri tom sladko usmievaj a ponukaj malu, uvidis ako rychlo ju to prejde 😀
quika to dobre napisala. 😉
neoplati sa bojovat to dieta to aj tak nenapadne že chceš od neho prave pravy opak ako čo robi.ono sa citi dobre ked je ospevovane a ešte nevie vycitiit či je to uprimne.
vela sa s malou hraj a uvidiš nebude take niečo že ta nebude chcet alebo nebude chcet ist od tej tety.teda apson ja som to ešte nezažila ,možno zachvilku.ale mame približne rovnak stare deti.ale aj mna by to určite ranilo ako teba.ja mam taky pocit k svokre.ale ako som už pisala ked bol malinky tak som mu branila nedala som jej ho lebo nevedel povedat už dost nechcem byt pri nej ale teras si krasne odide a urobi si či chce.a ver tomu že ked je nanho velmi lepkava tak ju odtlača.išli sme niekde preč a maly vycitl že sa balim a bol taky že len kumne a ona ho niekde chcela zadržat aby stale za mnou nechodil a ostal snou a ver tomu dal jej hlasnym tonom najavo že nech ho necha.len kukala či nanu nespustim 😅 tak že som došla na to že netreba dieta od niekoho tzamerne odtlačat alebo potom mu je ta osoba vzacnejšia a viac sa jej dožaduje.teras aj idem snim k nej na navštevu nech sa pohra .je to lepšie než by mala dojist ona,lebo nevie kedy odist. 😅 a maly sa chvilu predvadza a potom už je ok ked je snou dlhšie tak ho jednoducho nezaujima.
Podla mna je najlesie nedat najavo, ze ta to stve a tvarit sa, ze je vsetko O, lebo ta druha osoba ta asi chce nastvar. nic ine s tym neurobis
Starsne , co som sa tu dozvedela!!!
Dnesne mlade maminky su asi fakt vsetky rovnake ...........vsetky nenavidia a nevazia si SVOKRY, a vsetky maju pocit, ze im BABKY beru deti "NAVZDY".....................aka tragedia pre vsetkych clenov rodiny, najma pre vnucatka!!!
V mojej generacii este bola ucta ku rodicom a hlavne ku starym rodicom - a vnucatka - my - sme z toho len profitovali!!!
Čo sa len stalo s tymto svetom a s touto generaciou nevdacnych a namyslenych , ale hlavne SEBECKYCH neviest???
Aj moh syn ma rad manzelovu ex jednoducho sa s tym musis zmierit. Netahaj deti do zabomysich vojen dospeltch aj tak by to nechapalo
@moomintrolka z velkej casti suhlasim. tie vnucata nase deti su aj ich rodina a oni ich naozaj miluju. joooj aj mna stve vela veci ale napriek tomu nam svokrovci vela s detmi pomahaju - vozenie po kruzkoch zozvoz dovoz a podobne - ich to naplna a nam pomaha a deti su stastne. to co sa syn naucil od dedka by sa nemal kedy naucit od svojho otca lebo on nema tolko casu na neho a ked ma travi s nim cas inymi aktivitami. takze kazdy clen rodiny da dietatu nieco ine a to ine posunie dieta dopredu. ale mama a otec budu vzdy mama a otec ! nezmenitych par monu t radosti v naruci niekoho ineho.
takze tak ako ja nie som idealna nevesta, asi nemam ani idealnu svokru ale pre deti je to vyborna babka a moja mama tak isto.
inac dievata tie hormony po porode tiez spravia svoje 😀 viem o tom svoje 🙂 tiez som tazko pustala kazde jedno babo z ruk aspon do roka. a teraz satomu so svokrou smejeme a musim priznat ze to boli hormony. mala som pocit ze musim chranit babo 🙂 ale to je normalne, na druhej strane skutocne tie babky im nechcu ublizit a ani si ich privlastnit a ani by do nedokazali 🙂 aj keby chceli.
jaaaj ked citam ako nadavate na svokry co by som ja dala za to keby malu na cvhilu zobrala, ....
@moomintrolka absolutne nesúhlasím!!!!!!!!! Aj v dnešnej dobe sú svokry zlé, sebecké, manipulatívne a schopné urobiť čokolvek, aby udržali svojho syna a bez záujmu o deti ( len v jeho prítomnosti sú v pohode) takže to čo ste napísali o nevestách platí aj o svokrách - mám 35r, a tiež som to zažila aj ako dieťa, keď z otcovej strany sme "starých rodičov" vlastne ani nemali, lebo aj ked sme tam chodili každý druhý víkend, nikdy sme pre nich neboli dosť dobrý - takže z ich strany bol nezáujem .
takže váš komentár je trošku od veci....tak ako sú ľudia dobrí a zlí, tak to platí aj tu 🙂
@ataz Suhlasim, ludia su aj zli aj dobri, aj nevychovani aj maju respekt. Iba podotknem k pani @moomintrolka , ze vzdy boli aj budu perfektne svokry/ stare mamy (moj pripad) a zle jezibaby. Rozdiel je iba v tom, ze pred jednou ci dvoma generaciami si tie nevesty nechceli rozhadat rodinu, ci uz iba pre klud v domactnosti (mudra manzelka nikdy nepostavi manzela pred vyber ona ci mama) ale boli (a to vo vatsine pripadov) od nich financne zavisli. Tym padom heslo, drz hubu a krok, bolo velmi zneuzivane svokrami. Ja mam uzasnych svokrovcov, ale mozno je to aj tym, ze ked sme s manzelom este iba zacali spolu byvat, tak som im dala jasne najavo, ze si po hlave skakat nenecham a ze toto je teraz MOJA domacnost a oni su navsteva. Takze teraz uz normalne uz akoby cakaju na moj / manzelov suhlas.
@krasotienka tak ako napisala @quika , riesila by som to tak, ze ak je to niekto z rodiny, tak by som sa snazila vyjst mu v ustreti a mozno nejakym zazrakom sa aj ta samotna osoba zmenia mozno nie, a da pokoj. A ak by to nebol dolezity clen rodiny, popripade uplne mimo rodinu, obmedzila by som styk a bodka. Ja si pre dobro mojho dietata a mojej rodiny viem poriadne dupnut. A nech ma pani @moomintrolka neberie v zlom, aj ked moju mamu, sestru, babku a tety a vsetku "tuto" rodinu velmi lubim, MOJA rodina je moj manzel, moje deti a ja a to je pre mna prvorade.
Hlavne pevne nervy a usmev v srdci. Ako povedal dalajlama: Ak existuje problem/situacia, ktoru mozes vyriesit, tak ju vyries a neplac, ak je problem/situacia bez riesenia, plac ti nepomoze. Takze vypusti tuto osobu z mysli a bude sa ti dychat lahsie. A ta chvilka pretvarky, ked je dotycna pritomna nas este nemusi zabit 😉

Nemame rovnake dieta? 🙂