Moje dvojročné dieťa sa divne správa
Moja dcerka ma 2 roky a kedze je jedinacikom vie sa pekne zahrat aj sama v pohode 3 hodinky. Nieje placlive dieta ma odomna a manzela vela lasky kedze sme nanu cakali 6 rokov. V poslednom case sa sprava akosi divne ja neviem co si o tom mam mysliet. Raz sme poculi ako sa velmi smeje boli sme spokojny potom nas zavolala do izbycky a ked sme prisli sadla si mi na nohy a ukazovala prstekom na stenu a hovorila ,,vidis mamka vidis?,, prstekom sa pohybovala po vzduchu a stale hovorila to iste pricom sa smiala. Najprv som jej hovorila ze nic tam nieje ale ked mi ukazovala na prazdnu stenu asi 20minut a smiala sa pritom prislo mi to divne ... Potom sa nam stalo ze v noci spinkala a zobudili sme sa s manzelom na hrozny plac tak este nikdy neplakala ked som prisli k nej do izby ukazovala zase na prazdnu stenu plakala a hovorila ,,vidis, vidis,, dookola to iste. Viem, ze deti placu v spanku ale ona mala oci dokoran otvorene a tak som sa ju snazila utisit stiskala som ju bozkavala a hovorila ze uz je dobre. Stale ked sa ukludnila sa opat otocila na stenu a zacala velmi plakat. Urobila to niekolko krat. Neviem co si mam o tom mysliet. Bola by som nerada ak by videla nieco co nieje dobre ... Bolo to desive premna. Problem je v tom, ze nevedela nam povedat co to je len ukazovala na stenu.
Ma nejaka z vas podobnu skusenost?
Prosim piste rada by som vedela vas nazor na to.
Dakujem.
@yukiki mozno je v okoli nejaka studna, kde je to dievca zavrete, zakladatelka by mala patrat 😉
ja mam tiez par zazitkov ktore si neviem vysvetlit, ale naozaj sa pribeh pocas tehotenstva podoba na horor.. este aj tie ruky akoby polamane.. nie je v tom pribehu nic originalne - jedine zeby kruh bol podla skutocnej udalosti 😉
ale nechcem si robit srandu - este je tu moznost, ze zakladatelka mavala velmi zive sny kde sa jej premietli sceny z filmu...
@jana_eyre nemusi ist prave o tie dva filmy, i ked teda aj mne to napadlo...nedavno som citala clanok o ludoch, ktorych vystavovali v panoptiku v cirkusoch a bola tam fotka dievcata, ktore chodilo po styroch ako pes, klby na nohach mala opacne, vyzeralo to fakt strasne...je to zriedkava porucha, ale realna....ono do desivych snov sa prenesie hocico, a kazda, co mame deti, vieme, ze pocas tehotenstva je zena precitlivela snad na vsetko...a tie zive sny mozem potvrdit, citala som stephena kinga kinga, to...dva dni som vsade videla vrazdiaceho klauna, aj ked som v noci otvorila oci😀 sklanal sa nadomnou, fuj...doteraz sa bojim po tme chodit na zachod:-P
No ako po prečítaní všetkého si neviem čo mám myslieť....najprv som to tu vystrašená po tme čítala...ale poviem vám pravdu keď som si prečítala príbeh počas tehotenstva zasmiala som sa a išla v kľude spať....ako dievčatá píšu veľmi podobné filmu....ešte som čakala že prehovorila a povedala o 7 dní 😀 ....najlepsie bude ak napíše zakladatelka možno sa mýlime a ona to zažila skutočne .... Každopádne ak je to sranda nemám takéto rada
@katkalubkova Ahoj no moja mala rozprava akurat to nevie pomenovat.
@katrinka8 No nieje to sranda. Kazdy ma iny prah strachu mna nevylaka len tak hocico ked spadne obraz podlha vrzga na to si najdem vysvetlenie ale tuto zenu si neviem vysvetlit. Este ma napadlo ze mozno vtedy som ju videla lebo som bola tehotna viac citliva teraz vsak niesom ale citim nieco a mozno prave ju.
@romanco Nie mi sme sa viac krat stahovali. V jednom dome bola 5x v druhom raz a teraz sme o5 v inom. Nevidim ale citim nieco a mala je divna miestami.
@dollyzv problem je v tom ze nechapem preco ostalo to umna nevysvetlene a pravdou je ze rada by som poznala odpoved. Mam par teorii co asi sa mohlo stat no neviem ci je spravna aspon jedna z nich.
@katche Prestahovali sme sa do ineho domu ale tu sa tiez deju divne veci.
@ebi88 SI myslis ze som si to vymyslela??? Tvoja sprava znie ironicky ale aby si vedela, Ze ja som nikdy neverila v take niceo kym sa mi to nestalo. Bud rada ze si nic take ci podobne nezazila tiez by si bola rada ak by ti to ludia verili a neposlali ta za to do blazinca.
@koldun1 Ja som pocula ze ked citi clovek nepokoj alebo ze nieco nieje v poriadku v danej chvili treba povedat chod prec! No a neverim ze vsetke co tu mate podobne problemy ste na hlavu. Kto neveri nech neveri uveri ked sa mu stanie nieco podobne. Mimochodom ja ti verim uplne.
@22beba Ak to bolo dobre a nebal sa ocividne ukazat vedel tak to je dobre problem je ked dietatu nieco je a nevie povedat pomenovat.
@annastevko som tomu rada ale aj tak mi to behá po rozume
@babatkoo to myslis ze sa jej mam opytat na to dievca ktore som videla ja ze ju mozno vidi aj mala? Dufam ze nie je otrasna ja som s nej bola mimo a neviem co mala .... Hracky mame v kosy a pred nimi ma mala este decy stanik takze ich ani nevydno.
@yukiki nie nevola sa tak nemam sajnu ako sa vola a ten horor som nevidela. Viem co som videla a nikto mi z televizora nevychadzal ak by si citala co som pisala televizora sa to ani netykalo. Preco vobec tu pises ked neveris len ma to viac znervozuje. Chces si to vyskusat na vlastnej kozi??? Neprajem ti to.
@babatkoo Nie nestava sa to len v spanku.
@annastevko hm, dobre...teda, ak je to naozaj pravda, v tom pripade by som fakt nechcela byt v tvojej kozi, si ten prizrak tahas so sebou...mne sa stavali rozne zle veci, aj sim pocula zvuky, citila pachy, ktore ini nie...ale zbavila som sa toho...taka blba otazka...neskusala si niekedy nieco s magiou? Ritualy, knihy, symboly, zariekania...nie teraz, v minulosti...mne sa to vypomstilo. Vsetky tieto veci v kombinacii s fantaziou su nebezpecne...
Jedno mi ale nejde do hlavy...preco sa tie opisy tak podobaju na krizenca z tych dvoch filmov....
@jana_eyre Prepac ale nieje to vtipne a film som nevidela.
@katche To dievca ktoe som videla som opisovala presne ako vizerala a nevedela som ako inac napisat len ako kevy bola vyklbena alebo poamana. Nikde som nic take nevidela takze opisovat nejaky film a hrat sa na nieco by som nedokazala.
@bea0802 Nie nieje to ale sranda. Chcela by si to zazít??? Tuna sa hovori ze Irsko je pobozna krajina to ale baby neviete kolko tu toho vela je. Robim gelove nechty denne sa stretavam zo spustou dievcat ktore sa mi zdoveria z kadecim a nieje to sranda. Tu mam pocit ze sa toho deje ovela viac ako na slovensku.
@annastevko je to cudne, lebo keby si to hodila do google, filmy the ring a exorcist...tak by si videla tu podobu, ale ok, ja sa nehadam, len ja uz som sa stretla so vselicim...
@katche Nie niekdy som sa nehrala z nicim takym nieje to premna normalne. Niekto si povie bude sranda a potom ma problem cely zivot ale nie ja verim v to ze skrze take veci kadejake tabulky a tak clovek na seba moze privolat hotovu pohromu. Neviem preco si myslite ze je to z filmu o ten tu predsa nejde a ja som nemala ziadne sny z kruhami ci studnou a televizorom. Chapem vas edysi som bola taka ista ironicka no do chvyle kym som to nezazila.
@katche Nie nevidela a podla mna tato tema nieje celkovo vtipna. Ak si niekto vymysly nieco take je cvok co ja niesom. Tiez sa nebudem hadat nema to viznam ale viem co som videla co som citila a co pocujem.
@katche Ducharske filmy v zasade nepozeram!!! Mam dost realu.
@annastevko Poznam...z vlastnej skusenosti... Budem uprimna,ja som v puberte ukradla babke zlatu retiazku...mladost pochabost...Po rokoch som bola v UK,a ona zamnou dosla.Stala mi pri posteli,bez noh,len hlava a pozerala sa namna......Vedela som ze mi neublizi,ale bala som sa jej tak strasne,ze som sa bala pohnut....Rano som volala mame na SVK nech zanu daju śluzit omsu...Viezla som deti do skoly,bola som au pair a ne ceste spat som ju videla v zrkadle v spatnom zrkadle.......Skoro som havarovala,kricala som nech vypadne,nech ide prec......Odvtedy som ju nevidela...A ked sa mi narodila mala,moja mama sa nu strasne tesila,jedina vnucka...Ale zomrela nahle,ked mala dcerka ani nie mesiac...Raz som malinku prebalovala,a ona sa znicoho nic zapozerala do kuta,MESACNE babatko,a vysli jej slzy,neplakala,nekricala,len jej tiekli slzy...Schmatla som ju taku nahatu.drzala som ju pevne v naruci a cakala neviem ako dlho na muza,kym dojde z roboty...Verim a som presvedcena o tom,ze to bola mojoa mama.Verim,ze by mne,alebo malej nikdy neublizila,ale bola sa na nas pozriet.Ja jednoducho viem,ze to bola ona........Taketo veci sa deju,nieje to vyplod tvojej fantazie,citala som tvoju skusenost s tou babou s dlhymi vlasmi....Neviem,ako ti poradit,alebo malej,len chcem,aby si vedela ze niesy sama,ktorym sa taketo veci stavaju.Drzim palce,nech to u vas suz skonci...
@annastevko
ak by sa to stupnovalo,rozvíjalo ,nevyhýbať sa pomoci z vonka ,odborníkom
máš deti čo "vidia,počuju,cítia,",anjelov,duchov,indigové deti,deti so schopnosťami ,je toho fakt veľa a
áno srandičky,srandičky pre tých, čo nič z toho nezažili
ja mám sesternicu,ktorá videla duchov ,od malinka,mali ju za čudáčku,divnu,bola iná doba,veľa sa toho nevedelo a o takýchto veciach sa nerozprávalo ,chodilo sa do kostola ,vysvatil sa dom a kadečo..no bohužiaľ bola nepochopená okolím ,zbytočne vystresovaná,vyplašená,labilná ,keby jej niekto vysvetlil,podal pomocnu ruku ,,mohla mať ľahšie detstvo,normálnejšie
,fakt nepodcenovať ..jedna vec je, ked vidí dieťa reklamu na horor,počuje správy,niečo zlé,často si vypočuje rozhovor,ktorý takto dieťa spracuje,može byť..no ..a druhá vec je ked vám príde domov dieťa s tým,že vidí obeseného uja a to sa stalo mojej sesternici,vzdy dopredu vedela kto,ako umrie ,,do teraz,hoci je už dospelá a má už svoju rodinu ,sa jej takéto veci deju
a fakt nie je to pre deti ľahké,ked to nedokážu spracovať
no treba podchytiť,rozlíšiť o čo ide ,odsledovať si to a riešiť citlivo
@annastevko ved ja som nikdy nepovedala, ze si vymyslas...ducharske filmy nemusim ani ja, mam z nich nocne mory...a na magiu sa oytam, lebo hranica je velmi tenka. Tiez som videla a zazila veci, nepríjemné a zle...
Ludia su podozrievavi pri takychto temach, tomu nezabranis. Ked vravis, ze podobnych pribehov si pocula viac, tak s tym treba nieco robit.
@annastevko ok ak je to pravda ospravedlňujem sa ....určite by som sa zcvokla mne bohato stačia moje príhody ktoré uz nikdy nechcem zažiť ..... Tam islo len o to ze sa to neskutočne podobalo opisu filmu...daj si do google slovo kruh alebo ring......a potom napíš ci sa ten opis nepodobal na fotky toho dievčata
@annastevko prepáč, ale toto je iné scifi a nechci mi povedať, že by si to psychicky uniesla bez nejakých liekov a dobrej terapie. Ako sorry, ale neverím ti
mozno si nejakej zakaznicke spravila zle nechty, tak ta prisla strasit ;)
inak, strach je energia a ta nepopieratelne existuje. takze sa moze aj zhmotnit do realnych predstav, hoci v skutocnosti sa to nedeje.

Ak sa to stava v spanku pokojne moze ist o spankovu paralyzu. http://refresher.sk/24134-Spankova-paralyza-naj.... O tomto stave sa docitate hoci kde nie len v tomto clanku.