icon

Nehovoriace 1,5-ročné dieťatko. Máte s tým skúsenosť?

anicka285
2. dec 2010

Dobrý deň. Mám 1 a pol ročnú dcérku a tá nám ešte stále nehovorí. Okrem slovka "mama" nepovie nič iné. Chcem sa spýtať dá sa s tým niečo robiť alebo je to úplne normálne? Doktori nám povedali, že sa raz rozhovorí ale nezdá sa mi normálne aby také veľké dieťa ešte nehovorilo. Keď niečo chce tak príde na miesto kde sa daná vec nachádza a začne nám tam veľmi plakať. Aj keď sa s ňou stále rozprávame.. Snažíme sa o to aby hovorila ona si len niečo mrmle ale nič nedokáže povedať. Dá sa s tým niečo robiť? Nemáte s tým niekto skúsenosti? Strašne sa bojím aby neostala nemá alebo niečo podobné...

Strana
z4
kaja73
6. dec 2010

@anicka285 cez aku maminku stadialto?Ved si pisala,že si to vybavila cez znamu psychologičku.Aj ja už pochybujem,aj ked ma to mrzi. ☹

mamutka
7. dec 2010

@maznacik007 logopedicka zoberie aj mladsie dietatko, preco by nemala? logopedi su rozni, uz sa tu v nejednej teme spominalo, ze aj s detmi pod 2 roky ludia sli pre istotu k logopedicke, lebo mali dovod. my sme tiez uz boli a este aj pojdeme.

anicka285
autor
7. dec 2010

@mamutka nechaj ju nech si myslí to čo chce.

@kaja73 jedna malá nás tam dostala a dopomohla nám ešte jedna maminka.

tilly
7. dec 2010

ved ma 1,5 roka! to chces aby recitovala basnicky??? ved je malicka!!!
na co logopeda???

nechaj jej cas, netlac na nu, ved je malinka, normalne deticky zacinaju rozpravat okolo dvoch rokov, niektore neskor...

vyrabas si sama problem, mas uplne normalne dieta, ktore ti zacne rozpravat, ked na to bude pripravene

😉

lenka1smejka
7. dec 2010

@tilly plne s tebou suhlasim

anicka285
autor
8. dec 2010

@tilly ďakujem, len som si myslela, že je trochu pozadu....

tilly
8. dec 2010

@anicka285 nie je 😉

anicka285
autor
8. dec 2010

@tilly tak ďakujem veľmi pekne za radu

pimpa
12. dec 2010

v dvoch rokoch dvojslovne vety, v troch rokoch viacslovne. MOze sa cakat do troch rokov podla rad starych mam, ale je populacia deti, co sa proste ani v troch rokoch nerozhovoria, lebo maju napr. vyvinovu dysfaziu a nanovo ich zacat vsetko na logopedii ucit tak, aby sme to stihli do 6 rokov, kedy ma dieta zacat sa ucit citat a pisat v reci ktoru este ani nehovori moze dopadnut tak, ze chytre dieta skonci v osobitnej skole. Logopedicka diagnostika zacina v 18.mes. dietata. Aspon u mna v ambulancii

bianca
12. dec 2010

@pimpa dik za info.Nasa vo mnoha slovach pretaca slabiky a to bude podla mna naj problem.Asi zacnem na detsku lekarku naliehat nech s nami daco konecne robi

babulina
13. dec 2010

@bianca - aj nasa toto robila, uz som tiez chcela zatlacit na pediatricku a dohodli sme sa ze malej dame este polroka a potom to budeme riesit, a ako mala cca 2,5roka tak sa to samo upravilo, teraz ked skusa nove slovo tak ho este na zaciatku mota (zamiena slabiky) a potom ked je udomacnene v jej slovniku tak uz ho hovori spravne

Strana
z4