Odplienkované dieťa a behanie naholo
Ahojte. Mam 15 mesacne babo a uz nenosi plienky. Ani nehody sa mu uz nestavaju. O mesiac ideme ku moru a tam bude behat s holym zadockom cely den. Mam obavu,ze ked bude takto a vycika sa vtedy,ked bude chciet,ci sa nemoze vratit spat ku plienkam,lebo vlastne akoby stratil navyk chodenia na cikanie/kakanie.Ci je to blbost?Mate s tym niektora skusenost? Dakujem
@ajkalc nepredpokladám, že sa vráti k plienkam a ak aj, nebude to na furt - neboj sa, nepoznám zdravého dospelého človeka s plienkami 😵
Dietatu dat normalne plavky, neviem preco by malo lietat hole. A na zachod ked sa pyta tak sa ti vypyta aj tam,alebo nerozumiem otazke
Max ma plavkove plienocky, lebo presne - ked je bez niecoho na sebe - cura na travnik bez mihnutia oka.
@lenocka123 on sa nevie vypytat na zachod.nerozprava.my sa ho opytame ci chce a on odpovie posunkom.alebo ukaze ked chce.preto mam obavu,ze ked bude behat naholo,tak nebude ukazovat.
@ajkalc normalka mu daj plavky ,to je najlepsie.Mne osobne to velmi vadilo,ked mamicky nechali deti bez plaviek take malicke,a dvakrat sa stalo ze sa dieta vykakalo do piesku.Minule ma to nasralo,lebo sa hralo s mojimi detmi a potom zrazu prisla mamicka,dieta vzala,a pozeram po dietati hovno.A deti ruky od toho zadrbane,som myslela ze ma porazi
@lenocka123 asi tak.ale my mame sukromnu plaz,len pre nas apartman,tak sa zadrbeme len my 😀
Ahoj, už máš asi kopec odpovedí, tak ja len tak narýchlo. Ja mám dve deti (7 a 3). Môj názor je taký, že sa má každý urobiť tak, ako mu to najviac vyhovuje, a popri tom len dať trošku pozor, aby to nevadilo druhým. Sme ľudia, všetci sme tým prešli, a keď zájdem do svojho detstva, tak si dobre spomínam, že aj my sme behali s holými zadočkami. Treba dať len trochu pozor, aby synček necikal do piesku pred očami druhých, ale keď sa to stihne, tak nevidím dôvod prečo nie. Obzvlášť, keď máte súkromnú pláž a svoj apartmán. Som polobulharka, k moru chodím od svojich 10 mesiacov pravidelne, a zo svojich skúseností ako dieťa alebo ako mamina, podľa mňa holý zadoček úplne v pohode, len trošku prizrieť... 🙂🙂 Niekedy sa mi zdá, že niektorí ľudia pozabudli na staré dobré časy...tým nechcem povedať, že ani teraz dobré nie sú....Len ľudia sú akýsi dotklivejší, či čo... 🙂🙂 Prajem krásnu dovolenku, a neboj, za chvíľu sa Ti bude pýtať, ani sa nenazdáš. 🙂 Plavky, či holý zadoček - oboje sú ok.
@ajkalc mas 15 ci 17-mesacneho synceka? 🙂 no ale ved to je jedno. ja si osobne myslim, ze ked sa ti uz bude pytat tu, tak sa ti popyta aj tam. akurat netreba ho nechat. cize, ked sa ti popyta, tak aspon provizorne ho treba zaviest ku krickom, nech sa vycika, provizorne utriet pipika, ak to teda robite, lebo nie kazda mamicka utiera synovi pipika po vycikani, ale ak utieras, urob to aj tam, proste cely cikaci, ci kakaci ritual tak, ako aj doma. lebo ked vy to zanedbate, rodicia, tak on sa asi lahko opat "nauci", cvrknut si kade-tade 🙂 tot len moj nazor. ja by som urcite dceru dala vycikat kedykolvek by sa dalo. ale ona je zase taka, ze ked sa neda, tak ona vydrzi. minule sme sli vlakom a do ciela 50 minut, no a ja som nechcela s nou ist na vlakove wc, ved vies, ake to je... 😝 😝 😅 tak hovorim jej: "kludne sa vycikaj, mas plienocku, teraz sa mozes vycikat, tu nie je zachodik, neda sa. ani travicka tu nie je, musis sa do plienky...."
tak ona stichla a bol pokoj. ja som myslela, ze pustila do plienky, ale vydrzala celu tu hodinu, az kym sa nedalo ist na wc, a neurobila to po prvy krat. uz viackrat boli taketo situacie, ze vydrzala, nuz, kazde dieta je ine, ale ak ma syn ake-take navyky na cikanie, tak v tom pokracujte aj na dovolenke. v mori mu iste ujde, ved bude vo vode, a v chladnejsej, nez je asi doma, ale to si on asi ani neuvedomi 😉
@traktor ahoj,čítam že tvoj malý rád behá holatý...moja dcéra sa teraz učí cikať do nočníka a najlepšie jej to ide,keď behá po byte s holou riťou,ale ja sa dosť bojím,aby nejako neprechladla zospodu... myslíš,že ju môžem nechávať dole bez? hrá sa na zemi,sedí na plávačke bez koberca.... dík za odpoveď.
@ajkalc tak moje deti si nahotu pri mori vzdy uzivali a ten mladsi este aj uzivat bude 😉 .
Ked mal 18m a boli sme pri mori-bol prave 2m bez plienok-tak ak tam bol nahy tak cural bez toho, aby nam to oznamil,ale povedala som mu ze curat moze len do mora a tak vzdy don vosiel a vycikal sa tam-vobec nam to neoznamoval,len tak robil -myslim ze do mora curaju aj dospelaci a aj tam vyteka mnoho kanalizacii,takze v tomto problem nevidim 😉 ozaj to po 2-3 upozorneniach pochopil.
A pokakat si ti odplienkovane dieta uz urcite mna plazi len tak nepokaka.
Ziadny navrat ku plienkam sa u nas nekonal-prave naopak- stal sa viac v tomto smere viac samostatny.
@ajkalc tak ale tvojmu sa nemusi 😉 ona ho v lete nechala behat po zahrade, takze si cikal kedy chcel a kde chcel, ale ty to mozes spravit tak, ze sa ho nadalej budes pytat, ci nechce ist cikat a nenechas ho cely den cikat kade-tade. ked vam to teraz funguje, tak vam to bude fungovat aj bez gati, len to nesmies zanedbat 🙂

môj Maťko bol tiez dost skoro bez plienok a doma, po vonku / byvame v rod. dome/ chodi zasadne nahy este aj teraz..nema rad oblecenie..ked sme aj niekde v meste, prve co urobi ked sme doma tak sa vyzlieka, lebo mu je teplo a to vonku môze byt aj velka zima..nikdy sme nemali problem s tym, ze by sa chcel preto vratit k plienkam, ..skratka sa to naucil, ce potrebu robi do nocnika, zachodika, alebo cika na travicku,ked nie je ina moznost...myslim, ze sa nemusis obavat, ked uz to tvoj maly vie, nema sa preco vratit k plienkam