Odúčanie 2,5 ročného dieťaťa od nočných plienok
Dobry vecer maminky. Chcem sa opytat. V nedelu vecer som zistila ze sa mi minuli plienky pre maleho....neviem ako sa mi to mohlo stat...stale som si myslela ze mam ze mam.....ale nemala som a ani stale nemam. Plienky ma maly len na spanok.... niekedy mal celu noc suchu plienku..inokedy nacikane... tak sme fungovali tak ze prvu noc 1x v noci bol cikat a nad ranom sa pocikal a plakal....v utorok sa pocikal v noci o 3 zobudim sa a on mokry a nic! Pokojne si spinkal....bola som zaskocena...hned som ho prezliekla.....neutekala som kupovat plienky pretoze auto mame v oprave a jasne znama by mi ich kupila ale som si povedala ze je to asi znamenie ? A nedam mu a nauci sa ? Ci som zla na neho mam mu dat plienky ? A nechat nech si on sam povie kedy dost ? Ma 2,5 roka. Prosim neukamenujte ma.. cez den sa pyta sam cikat. Dakujem
Moj maly ma 4roky na wc chodil cez den, bez problemov ci uz velka alebo mala potreba. Aj ked zaspal cez den nebol problem. No v noci nam to neslo ani za nic. Dlho som premyslala co robit kedze som si povedala ze cez den bol odpliekovany rychlo a bol klud. Tiez som mala ale ten isty problem proste pocikal sa bol mojry a sopal dalej. Citala som ze je to preto lebo ten podnet z mocoveho mechura do mozgu este neni, ze u kazdeho dietata to pride inak. My sme fungovali 3mesiace tak ze sme v noci vstavali 2x na wc, o polnoci a potom okolo 4som s nim chodila cikat bolo to o drzku, par krat som skusila nechat a nic, par krat ze len raz a tiez ako kedy. Z jedneho dna na druhy sa zacal pytat sam neskor, teraz sme uz vyse pol roka bez nehody, vstane ide na wc, splachne, umyje sa a ide spat. Sama uvidis ako to bude fungovat. Podla mna je este malicky ale ty ho poznas lepsie
Jasne kazde dietatko je ine..moja mladsia..uz v tomto obdobi nemala plienocku..a nepocikala sa v noci vobec..starsej trvalo dlhsie,kym si zvykla..ale myslim ze 2,5r. je to tak akurat.
Dobre to riešiš...ja som tiež tak robila ...nosila som ho v noci na záchod ...a potom to prišlo samo ,začal sa pýtať v noci sám ..2,5r je akurat
@sida456 Podľa mna nanho dosť tlačíš a zbytočne. 2,5roka je málo a nie každé dieťa zvládne sa nepocikať v noci v tomto veku, niektoré ani cez den. Mne lekár povedal, že pokiaľ mozog nie je pripravený, tak je zbytočné dieťa stresovať, budiť v noci a nosiť na wc. Pokiaľ sa ti nepociká viac nocí po sebe, vtedy treba rušiť plienky. Moji synovia mali plienku na noc skoro do 4 rokov a tu sme, boli sme aj po lekároch a neurolog povedal, že do 5 rokov je to v norme a nerieši sa to vobec. Skúšali sme pri prvom všetko a chcelo to len čas.
Sam sa oduci ked bude na to zrely. Netreba hlavne tlacit na pilu a este "obetovat" daky ten balik plienok 🙂
Malo by pomôcť,aby sa ti v noci nepocikal to, že mu nedáš pred spaním mlieko.Daj mu ho radšej o hodinu aj viac skôr a potom radšej niečo tuhšie ešte prejest.Stihne ho ešte vycikat, kým pôjde späť 🙂 My takto fungujeme a zaberá to.
Nechaj to volne,kazde dietatko ma svoj cas,davaj plienku nech neprechladne a raz sa v noci zobudi a bude sa pytat, ja mam 3 deti,viem co hovorim
Dakujem velmi pekne za rady. A prisla som nato, ze je to skoro...lebo sa mi znova pocikal a bol zobudený a neriesil ze je pocikany az neskor povedal ze maminka pocikal som sa. Fakt este raz dakujem za rady.

@sida456 ahoj..vobec niesi zla..dobre robis.doporucujem kupit podlozku pod plachtu v zdravotnickych potrebach.ak sa nahodou pocika,aby ti nepocikal aj madrac..drzim palce