Padajú vaše detičky zo sedu na hlavičky?
napiste mi uz niekedy aj revem co mi je to luto
@renata5 ale ak spadne kvoli niecomu, co ho rozrusilo, tak je to v pohode...Lebo v nadpise pises, ze stale, ale v texte, niekedy. Vies kolko krat mne bolo luto, ked moja mala rok a zo stoja spadla na hlavu? Si citliva ako kazda mama, dieta o chvilu zabudne, ze sa niekam tresklo.. 😉
@renata5 ale ved deti uplne bezne stracaju rovnovahu. Nedavaj ho sadat na tvrdy povrch, daj mu napriklad taketo penove puzzle alebo ho obloz vankusmi, aby sa nebuchal... Nas maly lieta ako sinter, cely je modrinovy, na hlave ma na kazdej strane tipel a co mam robit? ved je to dieta 🙂
@renata5 tie pady nie su take zle ako to tebe pripada. Na krvnu zrazeninu to urcite nie. Place,lebo sa zlakne a ak ho to aj bjhvilku boli,hned to prejde. Vezmi ho do narucia a bude dobre. Ak padne silnejsie,sleduj ho,ci nie je spavw,nezvracia,ci obe zrenicky reaguju normalne.. Neboj,ak by sa nieco udialo,zistis to. @sisaha ma pravdu,co su pady zistis az ked zacne behat.
@renata5 a to sa sam posadi? lebo nas bol tak isto. sam sa posadil,ale sediet nevedel. padol do zadu na hlavu. trvalo to tri dni, potom pochopil,ze to boli a nasiel rovnovahu. ak sa nevie posadit sam,tak ho proste nedaj sadat. ak sa uz vie,tak sa to za chvilu nauci. a ked sa bojis,tak daj za neho napr. vankus,ked sa posadi.
@renata5 tak jasne...proste to chce par dni. on sa to nauci. len ak ho aj chytas,tak si daj pozor,aby si nezvykol,ze si vzdy za nim a zachytis ho...lebo sa na to bude spoliehat. ja ked som niekedy maleho aj chytila,tak som ho jemne buchla po tej hlavicke - aby si neublizil,ale aby citil a nemal pocit,ze sa ma na mna spoliehat. a hovorim, naucil sa to za tri dni.
@renata5 zvykaj si padov bude velmi vela to ho budes zakazdym ofukovat? ked spadne zo stola ci z postele budes zachranku volat? skus to brat troska s kludom a so sedliackym rozumom. ak mate makky podklad a pri tej vyske krvna zrazenina asi nehrozi. deti su ako macence padaju ale nic sa im nestane. ak sa az tak strasne bojis robi sa prilba pre babatka.
@renata5 tak to by sme zaostali museli byt vsetci.mam pocit akoby to bolo velmi vytuzene dieta. To keby si videla ako pada moj mladsi vsak by ta slak trafil. Moja svokra takto reaguje ako ty a mna z nej slak triafa. Len sa moje dieta blizi k rohu stola a ona uz hika a to ho este netrafil a ked ho trafi tak tu ochka a panikari. Ladove noze mu na to ide prikladat. Ja pomojkam svoje deti pofukam bolacku a ideme dalej. Nemozes mu behat cely zivot za zadkom. Nechaj ho zit. Ak ho ine dieta treskne lopatkou po hlave ci ho zhodi z preliezky utyras ho? Mozno to beriem prilis benevolentne ale moje deti neziju v izolacii ani v makuckej skrupine. Pad na koberec zaduni pohladkam po
hlavicke a ideme dalej. Na dlazbe to boli to ano koberec a puzzle tlmia narazy. Toto sedacio padacie obdobie zachvilku prejde. Budes mat sikovneho syna neboj sa.
@renata5 nebudes lebo podla vsetkeho si ludovo povedane citlivka. citala som vcera tvoje otazky co mas v profile. dievca mas to veru v zivote velmi tazke. Si pod neustalym stresom riesis kazdu drobnost a bojis sa to urobit inac. neboj sa zivot je len jeden a nechaj svoj zivot si uzit aj svoje deti. budu ti za to vdacne. nech sa vyvalaju v blate neboj sa neumru na to od bacilov ci zjedia chrumku ktora im spadne na zem. naozaj na to neumru. Ja byt tou sestrickou a poznam ta tak ta vyhodim hned 😀 kazdy sme nejaky niekto viac uzkostlivy niekto menej tak dufam ze to neberies v zlom. ja sa tiez bojim o svoje deti mam v hlave katastroficke scenare ako naburame na dialnici ci ako nedajboze vyletí nejake auto na chodnik. ale velakrat ho nezachranujem nech padne samozrejme nie tak aby sa prizabil. clovek sa uci na vlastnych chybach. vysvetlovanie velakrat nepomoze nerob to spadnes a podobne. takto spadne a zisti ze aha ono to boli. na dalsi krat si da pozor. samozrejme nevinne pady nie ze sa do mna niekto pusti ze si necham kalicit dieta a ze ho necham padat z dvojmetrovej vysky.
tak hlavne ho nedavaj sediet, ked "sedi sam len niekedy" -zrejme este nie je pripraveny sam sediet. a zas ked spadne zo sedu na puzzle alebo koberec tak sa mu nemoze nic stat, to to nie je pad z x metrovej vysky. a este sa napada ked zacne chodit..

ahoj, ahoj, a aký je veľký?? náš má o týžden pol roka, už sedí sam, ale sem tam ho vala dozadu a nabok 😀 ja si myslim, ze je to ok 😀 kym nenaberie istotu 😉