Používate aj vy na deti vyhrážky, vydierania, bububu?
Ahojte,
tak mi napadlo,používate aj vy také vyhrážky-vydierania-bububu? Myslím napr. "ked to nezješ,nejdeme vonku" . Na môjho dvojročného totiž normálne argumenty prestali platit,a aj keď som sa predtým smiala iným mamičkám,teraz už aj u nás idú takéto hlášky. Najnovšie mu hovoríme,že ked nebude papať, bude najmenší na ihrisku a nebude vládať behať za inými... 🙂
Od kamošiek mám takéto:
-príde ujo,dá ťa do velkej tašky a odnesie
-baba jaga ťa odnesie do pece
-smetiari ťa odnesú ( tí jeden cas strašili aj u nás,ale odkedy mu zakývali z auta,je to pase..)
-dáme ťa cigánom (samozrejme netreba zatým hladať nijaké protimenšinové myšlienky...)
Ak máte aj vy podobné dobre overené a fungujúce hlášky,sem s nimi 😀 mne už dochádzajú nápady 😉
@zuzanocka11 nesplnitelnymi vecami sa nevyhrazam. dieta sa moze zacat bat alebo si vsimne,ze si vymyslas a prestane ti verit. ale veci ako napr. nekop do toho auticka, lebo ti ho zoberiem. to je casto a aj to splnim. ale este je maly - 1.5roka. ale to,ze bude slabucky a najpomalsi by som zrejme vyuzila keby nechcel jedavat
No, kreativne vyhrazky asi pomozu, ale iba nachvilu - kym to dieta neprekukne...
U nas to funguje tak, ze som dosledna a ked sa dohodneme, ze sa nieco spravi, tak ak sa to nespravi, bude nasledovat prirodzeny dosledok. Realny nasledok, o ktorom dieta vopred vie a suhlasi s nim. Vdaka tomu dokaze pochopit, ze sila uzavretej dohody je dolezita a nase slovo plati. Samozrejme, ale zavisi od veku a zrelosti. Vo vseobecnosti nam to takto funguje a nemusime "strasit nerealnymi hrozbami".
(Aj ked si spominam, ze na moju sestru platilo, ze "zavolame do polepsovne, ci nechcu prist na navstevu"🙂

u nas najlepsie platilo, ked bol mensi, ze pride Bohumil Stejskal😀DD Tak hrozne meno, ze stacilo, ze pride Bohumil na navstevu a robil co mal, resp. prestal co nemal. Raz k nam prisiel jeden pan, predstavil sa ako Bohumil-volal sa tak original a moj maly sa skoro zblaznil😀DD teraz uz nic, c poviem to plati, ked nie, splnim, cim sa mu "vyhrazam"