icon

Používate aj vy na deti vyhrážky, vydierania, bububu?

zuzanocka11
30. jún 2011

Ahojte,
tak mi napadlo,používate aj vy také vyhrážky-vydierania-bububu? Myslím napr. "ked to nezješ,nejdeme vonku" . Na môjho dvojročného totiž normálne argumenty prestali platit,a aj keď som sa predtým smiala iným mamičkám,teraz už aj u nás idú takéto hlášky. Najnovšie mu hovoríme,že ked nebude papať, bude najmenší na ihrisku a nebude vládať behať za inými... 🙂
Od kamošiek mám takéto:
-príde ujo,dá ťa do velkej tašky a odnesie
-baba jaga ťa odnesie do pece
-smetiari ťa odnesú ( tí jeden cas strašili aj u nás,ale odkedy mu zakývali z auta,je to pase..)
-dáme ťa cigánom (samozrejme netreba zatým hladať nijaké protimenšinové myšlienky...)
Ak máte aj vy podobné dobre overené a fungujúce hlášky,sem s nimi 😀 mne už dochádzajú nápady 😉

Strana
z2
zuzka1.
26. aug 2012

u nas najlepsie platilo, ked bol mensi, ze pride Bohumil Stejskal😀DD Tak hrozne meno, ze stacilo, ze pride Bohumil na navstevu a robil co mal, resp. prestal co nemal. Raz k nam prisiel jeden pan, predstavil sa ako Bohumil-volal sa tak original a moj maly sa skoro zblaznil😀DD teraz uz nic, c poviem to plati, ked nie, splnim, cim sa mu "vyhrazam"

janka2110
26. aug 2012

@bianca ja som mala so synom v skolke to iste...a pokracovalo to aj v skole..Nastastie z toho vyrastol a teraz zje toho vela,ale este stale nezje kazdy druh jedla.

zebra41
28. aug 2012

@zuzanocka11 nesplnitelnymi vecami sa nevyhrazam. dieta sa moze zacat bat alebo si vsimne,ze si vymyslas a prestane ti verit. ale veci ako napr. nekop do toho auticka, lebo ti ho zoberiem. to je casto a aj to splnim. ale este je maly - 1.5roka. ale to,ze bude slabucky a najpomalsi by som zrejme vyuzila keby nechcel jedavat

lienockaa
28. aug 2012

ano..ze zavolam policajtov ak bude bit sestricku..kvoli inemu nestrasim..

littlemonkey
26. sep 2012

No, kreativne vyhrazky asi pomozu, ale iba nachvilu - kym to dieta neprekukne...
U nas to funguje tak, ze som dosledna a ked sa dohodneme, ze sa nieco spravi, tak ak sa to nespravi, bude nasledovat prirodzeny dosledok. Realny nasledok, o ktorom dieta vopred vie a suhlasi s nim. Vdaka tomu dokaze pochopit, ze sila uzavretej dohody je dolezita a nase slovo plati. Samozrejme, ale zavisi od veku a zrelosti. Vo vseobecnosti nam to takto funguje a nemusime "strasit nerealnymi hrozbami".

(Aj ked si spominam, ze na moju sestru platilo, ze "zavolame do polepsovne, ci nechcu prist na navstevu"🙂

Strana
z2