Prechladnuté dieťa, ísť na dovolenku?
Chcem sa poradit, mame kupenu dovolenku na Kefaloniu do Grecka, mame ist v pondelok rano o 6.00, ako naschval mi obidve deti prechladli, nemaju teplotu, ale maju soplik, starsi trosicku pokasliava, a teraz neviem, jasne keby boli teploty tak proste nepojdeme, ale keby nie, isli by ste? Co som citala poistku, preplatia 90% pri nenastupeni na dovolenku len v pripade pobytu v nemocnici a pod.. Jasne ze zdravie je prvorade, len ma zaujima ze ci by ste sli s prechladnutymi detmi bez teplot, alebo nie ...
Nam sa stalo to iste, uz sme mali ist do Turecka, ale nastastie sme este nezaplatili a mali mi ochorel z klimy v Tescu, ked boli tie velke horucavy...tak som povedala ze lietadlom na dovcu nejdem, lebo tam je tak klima vzdy riadne naplno a to iste aj na letiskua a v autobusoch a to striedanie teplot mu nerobilo dobre, tak sme sa rozhodli ist autom do Chorvatska....Maly mal sopliky, ale len take vodove, ale riadne kaslal, tak hlavne kvoli tomu kaslu som sa bala...a more mu to za tri dni uplne vyliecilo....takze ak kaslu len trosku a maju hlavne soplik, tak isto by som isla, uvidis more im prospeje....sice budu chvilu so sviecakmi pod nosom 🙂)
mam tie iste skusenosti ako dievcata co tu uz popisali. morsky vzduch je zazracny clovek sa tam vylieci omnoho rychlejsie ako doma ... je to taka permanentna inhalacia 😀 . takze ak nemate vysoke horucky a je to len soplik ci kasel urcite by som sla 😉 za dva dni budu deti fit !!! samozrejme ak sa ide na dovolenku to plati vseobecne mat dobru poistku 🙂 . prajem krasnu dovolenku a nech su deti aj vy zdravi 🙂
Do pondelka je ešte pár dni takže dovtedy sa buď zlepsia alebo zhoršia takže ešte sa môžeš rozhodnúť. Ak nemajú zvýšenú teplotu ani nic ine len sopel tak by som to neriesila a išla! More im určite pomôže a prospeje. 🙂 Nam kocurik ochorel ked sme leteli do tunisu prave z klímy v lietadle a kým sme prišli domov bol uz o.k. To mal vtedy 18 mesiacov.
Uzite si to 😉
Aj môj názor je takýto. Ak nemá dieťa horúčky, treba ísť, more je najlepší lekár. Naša malá každoročne tesne pred dovolenkou /neviem, či je to psychika, alebo čo/ začne mať sople, začne kašlať, prídeme k moru a na druhý deň je fit. A keď sa kúpeme v mori, zájdeme vždy trošku ďalej od ľudí a vždy kážem malej normálne sa napiť morskej vody a vykloktať, prípadne aj prehltnúť zopár dúškov morskej vody - možno niektoré maminy so mnou nebudú súhlasiť, ale doteraz sa mi to vždy osvedčilo - toľko môj názor.
sme tak s Paťkom išli,keď mal 1,5 roka,prvý deň pri mori sa mu spustil soplík viac napr. už v noci dýchal pomerne dobre 🙂
cartridge - no v Tunisku by ste sa neišli ani kúpať,nie ešte vodu kloktať a piť 😀 (teda my sme tam mali pred 3 rokmi otrasne špinavé more-domorodci si v noci na pláži bunkre a stany stavali a tam prespávali- more bolo pre nich záchod, kúpelka a kuchyňa....) 😝

soplik a mierne pokasliavanie morsky vzduch len vylieci.. teda u krsnata to tak fngovalo.. soplik mu ten vlhky morksy vzduch vytiahol... 😉 ak nemaju ine problemi ani zvysene teploty ani nic . tak by som urcite sla... tu je aj tak uz " chladno" a museli by len doma sediet