Príspevok aj pri štátnej škôlke
Ahojte maminy, chcela by som sa opytat ci mi poradite ak mate niektora skusenost. Od januara ide moja dcerka do skolky (ridnej mestskej) v aprili bude mat 3 roky. Do teraz poberam rodicovsky prispevok. V skolke vsak budem musiet platit 50€ za to ze este nema 3 roky + ostatne poplatky ako strava atd. Kedze sa prispevok na opatrovanie bude od januara zvysovat na 280€ tak by to bolo pre mna lepsie Poberat radsej ten. Moja otazka je, ci mozem poberat tento prispevok Aj na riadnu skolku.
ja som napriklad neplatila nic v statnej skolke za to ze dieta nema este 3 roky.Nastupila v septembri a 3 mala az v decembri a platila som len skolne a stravu ziadne ine peniaze za to ze je pod 3 roky som neplatila
😉
@katkazoe nie nemôžeš bud budeš poberať rp alebo príspevok na starostlivosť ten však uhradza len realne naklady teda ak je dieťa chore a budeš platit 230€ za daní mesiac tak ti daju len tolko,ten zvyseny príspevok je dokonca pre štatne jasl,školku len 80€ čiže mamičky si nechaju radšej len rodičák nikam nemusia behať nič dokladovať.
No mozes ale bola by si hlupa keby si ho poberala. Lebo by ti preplatili len 50 EUR / stravne sa nepreplaca/ a takto mas 203 EUR RP a nedokladujes nic do troch rokov.
Je bezne ze sa plati viac za dieta ktore nema 3 roky lebo zabera dve miesta v skolke.
Dakujem vam velmi pekne za odpovede. Pomohli ste mi. Len som chcela vediet ako to vlastne chodi. Je to moje prve dieta a tak som vo vsetkom novacik 😉 este raz dakujem

Ahoj.myslim ze nie.tyka sa to asi len sukromnej skolky