Ročná dcérka je veľký plačko
idem sa k vam vyzalovat, zienky.... mam rocnu dcerku, je to neskutocny placko... ona asi od narodenia stale reve.no, co zoribit, zmierila som sa s tym, snad sa raz dockam a pride jeden jedinky den, ked nezaplace.. alebo aspon nezaplace tym prisernym vreskom, akoby sme ju doma tyrali! cudujem sa, ze susedia este nezalarmovali socialku na nas. mozno si pomyslite, ze zvelicujem, ale to by som asi musela natocit na kameru, aby ste mi uverili. vsetko sa to vystupnovalo v poslednych dnoch. mala prechladla, bola umrnkana, co je pochopitelne, kvoli chorobe. ale aby malo nebolo, pridal sa k tomu prvy truc, nieco zbada, cokolvek, a ak jej to nedame, uz je tu vresk, vala sa po zemi, kope, proste je na nespoznanie. ale dobre, to som tu uz riesila, je to normalne vraj, tym ze rastie, tak aj trucuje. OK. pride vecer, sucha si ocka, ziva, vidno, ze je unavena. beriem ju do jej zby, ako doteraz stale, v tom istom case, ale akonahle vojdeme do izby, je tu zasa rev. podotykam, nieplac, doslova REV! doteraz to bolo so spanim ok, jedna z mala veci, co sme nemali az take problemy. koniec, mala v postielke vrieska, kope, beriem ju na ruky, ze ju snad uspim takto. zatvori oci, ja cela rada, a zrazu zasa spusti rev, kope ma, odstrca. koncia mi nervy, beriem ju zasa do obyvacky, ze este par minut pockame, a skusime zasa. takto sa to opakuje posledne vecery dookola asi 4-5x, na striedacku s manzelom. zacne sa to okolo 9, a konci sa to okolo 11tej, ked uz dcerka je natolko vysilena od placu, ze mi zaspi posediacky na rukach. popri celej tejto rodinnej ,,idylke,, sa este s manzelom pohadame, on unaveny z prace, ja unavena po celom dni s malou, zvalujeme jeden na druheho vsetko mozne, ja v navale zlosti poviem aj veci, co ani nemyslim vazne, vcera som uz bola na takom pokraji zufalstva, ze som s malou zatriasla, aby uz prestala revat konecne! ved je to hotove psycho, pocuvat 2 hodiny s malymi prestavkami plac, a rev, a vresk!! ale to pochopia asi iba mamicky, ktore si tym tiez presli, alebo prechadzaju. necakam lutost, odsudzovanie, len som sa musela uz niekde vyzalovat, vypustit to so seba. njhorsie je, ze ked som takto ,,naladena,, zasa si to odnasa iba dcerka. namiesto toho, aby sme boli obe v pohode, a uzivali si jedna druhu, ja som napata, unavena, niekedy dokonca az znechutena z celej tejto situacie, a ona? no klasika, nepokoj a plac. pamatam si, ked som bola este tehotna, ako som sa uz nemohla dockat, kedy ju budeme mat doma, budem ju moct objat, vystiskat, vybozkavat, ale tato ruzova predstava sa velmi rychlo rozplynula. ano, pocula som uz take nazory, ze to si vacsina buducich mam tak idylicky predstavuje, ale ze realita je ina, ale toto sa mi niekedy zda byt ako zly sen, nie ako realita! ☹
@elli333 jasne, aj moja dcerka ma aj dobre dni, ked sa hraje, zaujima sa o veci okolo, a ani neviem, ze je doma... ono to tak aj bolo, donedavna... mala dobre, aj zle dni.... lnze tie posledne dni, najma vecere, je to katastrofa, a to mi robi problemy, preco tak odrazu vecer pred spanim narieka, akoby sme ju doma bili??? ☹
@ewa111222333 Evi, mame podobnu situaciu, v mnohom... a som rada, ze je tu iekto, kto preziva to iste, nielen co sa uplakaneho babatka tyka, ale aj tej samoty. ja zijem v zahranici, tiez tu nemam nijaku rodinu, ale OK, aspon mam par kamaratiek. vsetko cudzinky, ale vacsinou tiez maju deti, tak mi v mnohom poradia, pomozu... moja mala bola urevana odmalicka, nepresiel den, ked neplace! ked bola novorodenec, to bola vkuse na rukach, ale v kociku vonku, jedine tak bola spokojna. ako rastla, zlepsilo sa to, v noci spinkala v podstate dobre, vecer mi jeden cas sama zaspavala v postielke, asi ked mala pol roka...potom sme sli na navstevu na sr, a tam som cakala, kym mala zaspi, lebo mame dvojposchodovy dom, a tak aby som vedela, ze spi... odvtedy si zvykla, ze som pri zaspavani s nou. ale to mi vobec nevadi, ja ju rada uspim, sedim pri nej pri postielke, drzim za ruku, pohladkam, ale posledne dni je problem. vecer je to katastrofa, ona vydrzi aj 2 hodiny prerevat! a plac sa stupnuje a stupnuje! a najhorsia je ta bezmocnost, robim, co mi prejde hlavou, a nic nezabera. dnes sme skusili ju nedat na obed spat, nasilu sme ju udrzali zobudenu do tej pol 2 a am ju zasa az vecer. mozno vecer nieje unavena a preto vystraja. posledna moznost uz asi, co mozem skusit.. teraz, akonahle sme ju dali lahnut do postielky, otocila sa a zaspala! v priebehu sekundy, bez placu, bez uspavania, bez vsetkeho! to som uz asi aj zabudla, ake to je 😝 no, uvidime. doteraz totiz spavala 2x denne, naobed a podvecer po hodinke. snad sa vratime do normalu!
@dity13 nemozu to byt tie zuby, lebo moja mala kazdy zub prezivala uplne inak, len tie stvorky stolicky, kt. vysli vsetky do mesiaca, boli skoooro bez problemov, iba zopar noci byvala tak hodinu hore, no inak pohoda, teraz ma tiez posledne dni hrozne spanie, asi dalsie zuby, nema dolne dvojky, no cez den konec sveta, hrooozne na mne nalepena, umrncana, z jej 16 mes. bola dokopy tak jeden mesiac v pohode! :D
@dity13 no to ti verim ... ale neboj ona sa zlepsi .....no mame to snimy taske.... ale aj nam robia radost vzdy keds sa usmeju :D alebo urobia nieco co prettim nesravili :D A myslim ze takych ako sm emi tak ich je vela :D ono ja si niekedy mylsim ze je to osud :D ze mame take deticky asi preto ze sme trpezlive a sztrasne ich mylujeme keby mali nejaku inu natku ktora by pila a byla ich tak by to nezniesla ... By ich asi aj zabyla ... Lebo ja mam sestru ta ma uz 2 dieta a je uplne ina ako ja ... ona pije, fajci a nevazi si co ma cela rodina jej pmaha ci financne alebo aj snimy .... Stalle ich niekam odklada a racej ako by mala byt snimy tak ide vecer do mesta chlastat :( :( :( a pritom ma tie dokonale deti :( maly ked sa narodil vobec neplakal a spaval jej celu noc aja den ... a ona ho aj tak stale odkladala a teraz ma malu 10 mesacnu cerku a ta je ako anielik ... sa sama hra od narodenia pekne spinkava a vobec neplace .... sa sama hra vedi iba a kuka ... Ved ona ma radost zit aj aj tak si to nevazi :( kby mala mat take bobo ako my tak ich asi niekam da ....alebo by sa psichicky zrutila .... Preto hovorim ze tie deticky si nas vyberaju :D a neboj ja si myslim ze ked budu starsie vsetko nam vynhrradia ....
@dity13 este ma napadla jedna vec. mozno by to ani nemusela byt choroba, ale mozno je mala velmi citliva. moze mat nizky prah bolesti a preziva horsie hoci aj tie zubky. sestrina mladsia dcera je napr. citliva na to ked na nu niekto zdvihne hlas. v tej chvili prepukne v hrozny plac a neda sa utisit.
a s tym ze si sama, poznam. ja mam rodinu na dedine, svokrovcov v uplne inom meste a od rana som s malym stale ja az do cca 18tej ked pride manzel z roboty.
@ewa111222333 no asi to tak niekedy byva, ale co narobime, kazde dieta je ine, a svojim sposobom vynimocne.. mne niektori hovoria, ze mam vydrzat, ze take deti, co ked su male a revu, tak ako rastu, tak sa ukludnuju a zasa naopak, tie tiche, ako rastu, divoceju... je to pravda? netusim, ale v mojom pripade by mi to vyhovovalo, xaxa... vidis, v pripade tvojej sestry to je ako tu, vacsina zien, hoci ma deti, maju pomoc od rodiny, maju kde deti dat, ked potrebuju, a na taketo sluzby sa ryyyychlo da zvyknut. cize tvoja sesra to berie ako samozrejmost, ze tam nechava deti. zasa v tomto smere, ja by som asi nenechavala, a ak ano, tak asi len v ojedinelych pripadoch ( nehovorim o navsteve a tak ), pride mi to divne, aby tvoje dieta vychovavl niekto iny. je to pohodlne, ale... no ako som uz napsala, pride mi to divne 😝 ved ja nechcem vela, len trosku menej revu, a budem najspokojnejsia mamka na svete 🙂
@asfodelka no to teda je riadne citliva, moja madam! ona za vsetko place, spadne na zadok, ani sa nebuchne, a uz mrnci. to o tom viem, ze vsetko preziva neskutocne hlucne, ale preco to doteraz nerobila a zacala az teraz, odrazu??? to ma trapi. doteraz to bolo v tej norme, asi ako kazde dieta, mozno trosku viac, trosku poplakala, ale preslo to... nevrestala aj hodinu, alebo aj dve vkuse, ako teraz, posledne vecere 😔 zajtra budem volat lekarke, zacala dost kaslat, ze sa objedname, a jej to poviem, teda, ak to nebude mat suvis s chorobou, ci naaahodou uz nepocula o niecom takom, ze vecerny vresk 😒
nooo, dnes sme mladej slecne vyskusali upravit denny spanok. bola to uz nasa posledna moznost, v podstate! doteraz vstavala okolo 8mej, niekedy aj skor, a sla spat o tej 11tej-pol 12, na nejaku hodku. to bol jej oblubeny spanok, to nemala problem zaspat nikdy. potom spala este podvecer, o tej 16tej - pol 17, zasa na necelu hodku. a vecer chodievala spat okolo 21-ej, najneskor o pol desiatej. tento program sme mali cele mesiace, a fungovalo to, aj mne to vyhovovalo, aj ona bola spokojna, viac-menej. dnes, som ju drzala hore do pol 2 , cakala som revy, ale nic... trosku mrncala, ako vzdy, ale hrala sa. poobede uz ale bola fakt unavena, ulozil ju manzel do postielky ( dnes bol doma, xixi ), a s jednej sekunde spala.. ani hlasok nevysiel! a spala kraaaasne 2 hodiny!!!!! to bol raj, zeny, to si uz ani nepamatam, kedy som taky cas v klude sedela!!!! 😀 vstala, cela usmiata, a do vecera bola super, takmer nezaplakal, okrem toho jedneho padu... hrala sa, behala po byte, ja cela stastna, ze super, asi toto bol ten problem. prisiel vecer, o tej 20tej zacala zivat, tak som ju hodila do pyzama, nakrmila, umyla, proste vsetko to normalne. beriem ju o 21ej do izby, dam do postielky, vrtela sa, vrtela, ale aspon nerevala.. uz sa zdalo, ze zaspi, a zrazu to spustila... rev... vzala som na ruky, nic... zdala sa mi trosku tepla, dala som teplomer, teplotu nastastie nemala. tak som ju nechala este chvilu s nami, ale uz bolo fakt vidno, ze nevladze, bola hotova, a zacali ju chytat tie jej krizy. ja s manzelom celi stastni, ze neprideme o cirksu ani dnes, spravila som jej caj. vypila, a podarilo sa mi ju uspat!!!!! sice na rukach, o ktore som uz celkom prisla, pri jej vahe, ale aspon spi, v postielke, a jeden vecer je u nas doma zasa raz ticho! som sa smiala, ze susedia si budu mysliet, ze niesme doma 🙂
ach no já mam doma takuto 20 mesacnu certicu a place stále, utesovala som sa věd do pol roka,potom do roka, věd v roku a pol už bude rozumnejsia...akokeby si opisovala Moj život, niekedy si poplacem s nou, ked sa niekomu postazujem tak nevěří....kto nezažil nepochopí....držím ti palce věd nám snad nebudu plakát do osemnastky🙂
@mysiatko to si pekne napisala, ze nebude plakat do 18tky! 😉 no presne to aj mne vsetci vraveli, ked sa narodila, vraveli, ze prve tri mesiace su take urevane... potom to slo do pol roka. OK, bolo to lepsie.. ale len trosicku. potom vraveli, ze po roku sa vsetky deti ukludnuju, ze rastu a placu menej. tak je fakt, ze presli ani nie 2 tyzdne, co oslavlila rok, tak este si hovorim, ze nejaky ten cas pockam, ci pride nejaka zmena k lepsiemu... nadej zomiera posledna, xixi
@dity13 :D AJ mneto pride divne ani mne sa to nepaci ... Ja mam problem nechat maleho chvilu same a to s priatelom :D Nieto este z rodinou :D Ale aj ja si myslim ze sa zmenia ze budu nakoniec dobre :D Aspom dufam :D
@dity13 viem o com hovoris, ver mi. Tu funguje kto z koho. Mala je zvyknuta, ze jej ustupujes, pripadne vidi, ze nevies, co mas robit a zneuziva to. Pomaha urcit jasne pravidla a za ziadnu cenu z nich neustupovat. ak sa ju rozhodnes uspat, neber ju uz naspat do obyvacky, tu vyciti, ze si jej ustupila a podho! Aj ked sa pri nej striedate s manzelom, aj z toho vyciti, ze nevladzes. Su to male potvory 🙂 Takze ak sa ju rozhodnes uspat, trvaj na svojom, aj keby to malo trvat 3 hodiny. Ak jej nieco nechces dat, nedaj jej to v ziadnom pripade a ked reve, ignoruj. Chce to velmi pevne nervy, ale uvidis vysledky. A dalsia vec, vsimaj si a venuj jej pozornost, ked je dobra a davaj jej casto najavo, ze ju lubis, ale ze musi posluchat. Pevne nervy prajem, vysledky sa dostavia. 😉
@dity13 presne ako pises, najprv ze po 3 mesiacoch sa zmeni, potom po 6, potom po roku...no po roku som uz prestala dufat a pomaly som sa zacala zmierovat s tym, ze moje dieta je ine, ako ostatne 🙂 Ale uz je to podstatne lepsie teraz...alebo som si uz len zvykla a uz mi to nepride take hrozne 😅 No prve tri mesiace boli fakt najsambrutal! 🤐
@dity13 ja by som kludne zasla za detskym psychologom. Je to uplne normalna vec, oni su tu na to, aby ti vedeli poradit, ak si nevies rady ty. A nech ide aj manzel ak moze. Alebo ako tu pisali babule, skus sa poradit s pediatrom, nech vas posle k neurologovi. Ale myslim si osobne, ze mas len "narocne" dietatko. A psycholog ti urcite poradi co by si mohla skusit.
@ellit no uz som bola u lekarky, lebo dcerka prechladla, tak nam predpisala nejake sirupy a som jej spomenula tento problem. ale ono sa to samo upravilo, co sa toho vrieskania vecer pred spanim tyka.. stacilo jej upravit denny program, co sa spanku tyka. teraz chodieva spat iba jeden krat, popoludni a spi nejak 1,5-2 hodinky, a potom zasa az vecer. a tak je vecer dostatocne unavena, a trochu pomrnci a zaspi. celkom sme sa v tomto vynasli 😉 ten iny nepokoj, co ma, tak to budu jedine zuby, inak lekarka nespozorovala nic nezvycajne. idu jej stolicky, a ani som si to nevsimla, ze jej vysla zhora, az dnes som to zbadala, a chudatko, ma cele dasno okolo nej modre, az krvave... plus, sa jej prediera aj dalsia zdola. tak asi to len chce cas, aby vysli vonku... inak vcera bola na nepoznanie, cely den bola super! ani som nevedela, ze je doma, keby som ju nemusela vkuse ,,nahanat,, lebo jej rucky su vsade 🙂
s tym trucom treba len tak, ze nedat vsetko co chce, lebo bude stale kvoli tomu revat. Musi vedit, ze vase nie je nie a ani plac nepomoze. Na nasho to funguje, ked ma take prejavy. A spanie aj u nasa pred casom pohroma..rev a rev a ked nie spat nasilu, tak si jasne behal po posteli a aj tak nic. Skus pevne objatie. Ja som nakoniec ho stale dala lahnut na brucho ked sa posadil ci siel na 4. Reval ale potom to vzdal a po nejakom case to bolo kratsie a dnes citame knihu a bez vecsieho placu potom zaspi o 15min ale prilepeny na mne 🙂 Predtym to bola hodina. Asi mesiac a pol kym sme sa tu postupne dopracovali.
@betuska22 kolko ma tvoja dcerka rokov?? naa je taky placko od narodenia, ale podstatne sa to zlepsilo, ked spi iba popoludni a naucila sa sama chodit, cize aj to dost pomohlo.. no s tym revom, ked nieco nedostane, to mi pisali mamicky, ze je to normalny vyvoj, ze zacina trucovat... tak asi s tym vela nezrobime, iba pockat, ze ako to prislo, tak to odide a samozrejme, neustupit! pevne nervy, xixi 🙂
och.... verim ti, viem presne, ake to je,mat vkuse doma plac.... ono sa to hadam zlepsi, ked bude chodit, bude samostatnejsia, sice sa asi znasobi ten hnev, ak nieco bude chciet, a nedostane to, teda, aspon u nas to tak je, ale akonahle najdem nieco, co pritiahne jej pozornost, tak je po trucovani. nasa ma teraz o dovod viac na rev, idu jej stolicky, a kludne sa hraje, je OK, a zrazu spusti vresk, pozriem na nu, co jej je, a ona s rukou v puse place... tak o nieco lepsie je, ze aspon viem, preco place 😒

@kolinia no to by bolosuper, keby mala popri tomu placu aj take vyhody, ze bude sikovna 🙂 take male odskodne aspon, xixi