Snažím sa dieťa niečo naučiť a ono to nechce
Ahojte zakladam temu zufalych mamiciek, ktore sa stale snazia nieco naucit svoje dieta a ono nie a nie.
Nie som velmi tabulkova a moje dieta neskatulkujem, ale uz od narodenia sa snazim ju naucit spat a ona nie a nie.
Snad 2 tyzdne mi zaspavala konecne sama, ked mala az rok a pol a odvted zasa nic. Dokonca stale vymysla.
Nechat dieta vyplakat a zaspi? Nehrozi, preziape mi celu noc. Takze ani to sa nenauci.
Odnaucit v noci nepit mlieko. Ano, hovoria,ze to treba proste pretrpiet par noci a vydrzat, no ale snad nie kazdu noc.
Ono ten rev proste neprestava a je az taky, ze sa mala dusi. To sa neda snad za kazdu cenu.
Takze ani zaspavat sama, ani nejest v noci, ani cez den poriadne spat, a ani to, ze ked sa nieco zakaze tak to plati sme sa nenaucili.
Mate aj vy skusenosti s najakymi takymito pokusmi dieta nieco naucit a ono nie a nie.
Proste ked si nieco do tej hlavicky zaberie,tak sa nevzda a bojuje s vami?
Ja uz fakt niekedy nevladzem z toho vecneho boja a z tych reci, musi sa to predsa naucit, sak kazde dieta sa vie naucit spat a pod.....
Tebe pije v noci mlieko? Tak jej daj caj...no caj mi odprckne so slovami NEPA TAKE a skoncili sme....
ja si myslim ze tu riesite uplne kraviny, kazde dieta je ine, kazda matka je ina, jednej vadi to a druhej to
ja napr. s @lenocka84 vobec nesuhlasim, ale neberiem jej to
mne napr, vobec neprekaza ze neprespi celu noc, ze zaspi len ked som pri nom (donedavna len na didke), ze necika a nekaka do nocnika, ze spi so mnou v posteli - som tu pre neho vzdy ked ma potrebuje, vychutnavam si to... ked bude starsi bude spat sam, bude spat celu noc vsetko bude a ja budem uz len spominat ake to bolo ked sme zaspavali spolu atd.......
@lenocka84
@karmelka77 Keby co i len jedna z Vas mla narocnejsie dieta,verte ze urobite vsetko preto,zeby zaspal 😉 Prvorodena spala celu noc od narodenia nic som preto nerobila,mladsej sa nechce a to NEZNAMENA,ze som nedaj boze HORSIA matka ako Vy,a ked chcem budem sa stazovat kolko budem chciet........A este sme pozabudli na jednu vec,ze je velky rozdiel,ci ste kojili a ci Vas drobec pil UM.......pri kazdom sposobe krmenia mozu vzniknut ine vezby.........nic sa nemoze zovseobecnovat,pretoze kazde dieta je INE,Kojila som rok a som hrda na to,ze som mohla dat svojej dcere dobry zaklad.Kebyze to neslo nekojim,ale ked sa dalo robila som to rada a z laskou 😉
@lenocka84 a este trochu slusnosti by Ti nezaskodilo........ak sa nevies chovat a urazas radsej tu uz nepis 😠 A tie trapne reci,ze kojenie vymyva mozog si odpust.......
takze neviem co ste si pisali predo mnou, ale neodporucam bojovat s vlastnym dietatom, nepomaha to. decko to citi a je koniec. Asi je to len o vnutornej pohode - Tvojej a nie o nervovani decka. Asi tak. To je moja skusenost. Nas nechcel byt v kociari. tak som s tym zmierila. zazrak, odvtedy spava v nom dva krat denne. Nechcel spat sam... spaval do konca 5.mesiaca. odvtedy je s nami - lebo ma bolesti zubkov uz a bolesti bruska ako si zvaka na pevnu stravu. ale po case sa to polepsi. a Cucia celu noc, kazdu hodku... ja som tu na to, aby som ho upokojila... takze tak.
@lelacrima moj syn sa narodil predcasne, odsavala som mlieko min 10-15x denne, a nedalo sa preto viac urobit. aj domace recepty, aj homeopatika aj laktacna poradkyna. myslim si ze som preto urobila dost.do polroka si pytal jest aj kazde 2-3hodiny, a potom ked mal cca tych 5-6m ked vypil mliecko vecer, vydrzal dlhsie spat. sam od seba. nenutila som mu vobec nic. preto si myslim ze kazde dieta sa to vie naucit.
a co sa tyka chorob, v kazdej teme co si piseme, co boli deticky alebo su kojene, uz boli nejake lieky, atb a podobne. u nas okrem cipkov na horucku, az teraz mame sirup na kasel, homeopatikum.
takze nemyslim si ze len MM dava ten zaklad. ale to co je v cloveku.
To si sem fakt niekto chodi ventilovat komplexy? Ved ak v statuse nadavam na MK, tak sem nechodim a nebudu ma tu ostatni vytacat tak, aby som sa sama seba strapnovala a urazala ostatnych...
s tymi chorobami s @lenocka84 suhlasim
my sme boli doteraz kojeny a doktora sme videli len pri poradni /tuk tuk tuk/, ale poznam deti ktore su stale kojene a su u doktora ako na hodine klaviru a tie nekojene su neni chore
tym nechcem povedat ze je kojenie zbytocne, ja som si to uzivala !!!!! 😀
@miruska15 teraz si sa netrafila, mam 30 a moje babo by som si nedala zanic, si precitaj celu prispevky vysiie a potom vynasaj sudy 😉 dobre,
@lenocka84 a to ju potom mozem ohriat?, uz raz prevarenu?
Ja si myslím že tu platí len čas a čas a ešte raz čas ! 😉
@anicka1981 ty si ju prevar, a v termoske ti udrzi uz tu potrebnu teplotu. ze mas taku teplotu aby si uz mohla rovno mliecko robit.
usetris si kopec casu.
@andrema no a akoze preco to riesis? slovko "bojovat" v tvojom prispevku velmi dobre poznam, ale napisem ti narovinu, nema to zmysel, prehras 😀 😀 😀 😀 ja som tiez aj nechavala vyrevat dieta, aj som skusila nedat to mlieko, alebo ho nahradit cajom, marna snaha. tak som to velmi rychlo vzdala - ten boj - no a postupom casu sa to zlepsuje a smeruje k dobremu. chce to len cas a dobre nervy a to ma asi malokto, ale zvyknes si. ked musis, tak aj na smrt 😉 😉 😀 😀 😀
@lenocka84 aha?, uz chapem 🙂, inac supe napad, neviem preco mi to nenapadlo,,, dakujem pekne za radu 😉 😵
@anicka1981 nic sa nedeje, hlavne nech pomoze a usetri cas 😉
@anicka1981 prepač prečitala som si ale odsudzovanie som tam nenašla ak to tak citiš tak prepač. ☹
Mám 3. dieťa a každému som dovolila vytvoriť si svoj vlastný režim. Spinkáme, kedy sa nám chce, papáme, kedy chceme. Výborne to u nás funguje, a tak radšej nepočúvam rôzne otázky "prečo spí s vami, prečo ešte dojčíš, prečo ešte nepapá to či ono, prečo ju toľko nosíš"!
Každé dieťatko máme vytúžené a nesmierne si vážime, že ho máme. O jedno sme prišli a ja som si povedala, že nikdy nenechám svoje dieťa smutné, či utrápené, ak nejde o život.
Často chodíme spať o polnoci, často sa dojčíme, na nočník sa vypýtala sama jedného dňa ( bez učenia, či nútenia).
Dieťa potrebuje na určité veci proste "dorásť", aby ich zvládalo bez nátlaku a prirodzene. Ten správny vek je u každého iný, rovnako ako sú iné naše deti. Najjednoduchšie a najpríjemnejšie je prijať ich také, aké sú, jemne ich viesť a ísť im príkladom 😉.
Podotýkam, že moje prsia sú jediné, ktoré utrpeli újmu mojim dlhodobým dojčením. 😉
necitala som diskusiu...ja len z okolia pozorujem,ze podobne sa citia mamicky co nieco konkretne od svojich deti ocakavaju-lebo tak robilo sestrine dieta a neviem podla coho si zafixuju,ze co uz normalne nie je a ako sa to patri .. ja nic neocakavam,robime veci inak ako mamicky na ihrisku a uz sa len usmievam,ked sa ako vzdy na svoje dieta stazuju,pripadne sa medzi sebou lutuju-lebo stazovat sa nemam na co,my sme vsetci spokojni .hoc asi pre okolie divni 😀
@lenocka84 hej, rozumiem, ja mam kojene dieta, ale atb nebralo este. Niekedy je to aj o pediatroch, proste naordinuju atb a uz to ide. Ako kedy. iste je, ze ja som nazoru, ze pokail to pojde, budem kojit, ak by to neslo, museli by sme ist na mliecko umele. Ine moznosti neexistuju. Dik za odpoved.
My máme doma super slniečko 😉 , ktorý ma necelé tri roky od roku a pol je bez plienky od 5mes štvornožkuje a od 9mes chodí ,od necelých 2 rokov krásne ˇčistooo! rozpráva čo je v šoka sama doktorka a to nehovorím o okolidúcich rychlo sa učí je strasne sikovný a rozumný ale nechcem sa tu chvastat určite je vela takích detí ja len že sme ho nikdy do ničoho nenutili ! Dieta samé vie kedy je pripavené a kedy je ten správny čas !Niektoré detičky sú popredu a niektoré pozadu ale nikdy by som dieta do niečoho nenútila ! 🙂
@miskachrumka presne toto potrebovala zakladateľka témy čítať, heh 😀
Nutením nikdy nič nedosiahnete... my sme "nútili" na nočník, ani si naňho nesadol.... nútili sme, aby sa posadil do napustenej vane, ani nezohol kolená...tak sme istý čas iba sprchovali.. a jedného dňa si sadol a tak sa zase čvachtáme...
Ono je síce krásne, že dieťa má režim, že zaspáva samo (ono sa to ľahko hovorí ženám, ktoré fakt nepoznajú, čo je to náročné dieťa)... to ako keby mne dával niekto rady ako udržať mládenca v autosedačke (niekto, komu dieťa spí len čo zabuchne dvere auta)... pritom sme vyskúšali všetko, napriek tomu sme po desaťminútovej ceste vyčerpaní a vynervovaní všetci v aute, zachrípnutí od spievania a od bordelu (počnúc autíčkami, knižkami, piškótami, vodami, končiac výživou) nás nevidno... a herec je tak či tak zakaždým už za mestom fialový...
Každé dieťa je iné, každá matka je iná.... Každá žena má prah toho, čo dieťa "môže, nesmie, musí vedieť" niekde inde... pre niekoho je dôležité samostatné zaspávania, pre niekoho nočník od pôrodnice a niekto nič nerieši a všetko necháva na dieťati...
Trošku tolerancie a pochopenia by možno občas nezaškodilo...
A pre autorku témy dodávam ešte raz: netlačiť na pílu, nenútiť, pokiaľ to dieťa odmieta... raz príde ten správny čas 😉
@mandragora22 dakujem, presne toto som chcela citat....proste ked to nejde,treba to nechat tak a nepocuvat mudre rady od kamaratok a inych, ktorym deti funguju ako hodinky 😀
@miskachrumka no toto je mozno presne to,co ine mamicky v tejto teme citat asi nechcu...o detoch,ktorym vsetko ide samo a nic ich nebolo treba ucit a naucili sa to proste samy a hned a mamicka je bez nervov a ma pohodu...
@andrema zober si to tak, že maš super dieťa ktore sa len tak lahko nenecha opiť rozžkom a domaha sa svojich prav 🙂 DEtičky ktore už na svoje potreby rezignovali a po par preplakanych nociach sa už nedovolavaju maminky to je skôr do plaču a podla mna z dlhoddobeho hladiska to nieje nič pozitivne.
Čiže ty možeš byť na svoje dieťa pyšna že je take ake je a tvojim kamarakam by som to presne takto vysvetlila. Tu nejde o to že ich deti su lepšie len už proste ignoruju svoje potreby kedže hned od začiatku neboli vypočute.
Držim ti prsty aby si všetko zvladla k spokojnosti oboch 😵
@kryska5 no chcem ju naucit spat samu,pretoze mam pocit,ze ona tu moju pritomnost zneuziva( milujem ju a ked chce,tak jasne,ze som pri nej a spievam jej a hojdam ju)...je to uz riadna mysliaca bytost a niekedy z nej uz citit,ze moje so mnou manipulovat ako sa jej zachce...a okrem toho cakam druhe dietatko,takze rada by som 2 hodinove peripetie s uspavanim jedneho mala za sebou,pretoze sa moze stat,ze mam este jedno pred sebou 😀
a baby prosim nehadajte sa

@lenocka84 vidis, a ja treba kojim a po nikom co dava UM nehucim 😉 Takovou moznost tam nemas.