Synček (1,5r) sa bojí snehu
Maly sa boji snehu a vôbec netuším prečo len ho postavím na zem a už plače a pýta sa na ruky ...čo s tým? Nechcem ho Do ničoho nútiť aby ten strach nebol ešte väčší...stretli ste sa s tým alebo máte nejaké rady?
@nikolanustakova nerieš, je to niečo, čo nepozná a nepáči sa mu to. Ešte sa nasánkuje, nalyžuje v živote dosť.
@nikolanustakova Je to normálne u detí. Naša sa minulý rok tiež bála, teraz si už v ňom veselo vykračuje.
Lopatku, Kýblik a formicky a pohrať sa ako v piesku. Mozno sa mu to bude páčiť ;)
Moj skoro 2r dnes detto. Sankovanie sa mu pacilo, ale chodit po snehu nechcel, pytal sa na ruky a chcel ist dnu. Snehu sa bal, bal sa ho aj chytit. Neriesim, ochotne som ho vzala do domu, ja sneh tiez nemusim.
@nikolanustakova moj ma 4 roky. sankovanie sa mu paci, ale vadi mu zima a pyta sa domov...
@nelinka2009 u nás bohužiaľ je snehu až až keďže bývame na Liptove a z balkónu vidím Chopok 😂😂😂
@pribinak problém je v tom že naposledy na Kapverdoch v lete keď mal 1 rok sa bál aj piesku 😔😣 dúfam že aj to ho prejde
@emma_932 tiež ho nenútim keď vidím že sa boji,my ale s priateľom zimu obľubujeme keďže bývame na Liptove a dosť často chodíme lyžovať aj snowboardovat,čiže aj keby som chcela ísť na svah a zobrať malého a moju maminu nech ho zabaví nemôžem lebo sa boji,a nechcem aby trcal len doma 🤷🏽♀️😔
@nikolanustakova tak to chapem, ja som naposledy lyzovala na ZS a bola som jedna z najhorsich. My byvame pri BA, sneh je tu 2x do roka, ja radsej bazen a teplo. 😉
@nikolanustakova moja sa minuly rok tiez spociatku bala to nemala ani 1,5 roka ale zacali sme gulovat nasu macku a potom tatika a tak sa jej to zapacilo ze strach ju presiel a sama zacala hladat zvierata po vonku 😀 (susedove sliepky si teda uzili kedze sa nemali kde schovat 😀 ) a sanky sa jej tiez rychlo zapacili
@0silvia0 😀 ved nikomu sa nic nestalo na sliepkach sa susedia zabavali a bola to nasa macka a ani jej to nevadilo lebo behala nadalej za nami a dostala potom odmenu v podobe sunky 😀 netrafiala som ju plnou silou ani velkou tvrdou gulou ani nic ja mam zvierata rada a nikdy by som im neublizila (tuto macku som zachranila z ulice) 😀 vies hadzat sneh sa da aj jemne ako ked hadzes dietatu loptu a vtedy to nikoho neboli 😀 ale to tu asi uz aj vadi ked niekto pri hre hadze psovi loptu a ta ho nahodou trafi 🙄
na toto jestvuje jedna dobra metoda kedže každým rokom je počasie nevyspytatelné...ak sa dieťa narodí pred obdobím zimy tak dá sa hravou formou naučiť na sneh snehom z mrazničky ...dieťa to potom zaujme a nebude mať potom v zime zo snehu taký bojazlivý šok
@nikolanustakova zober sneh na 1-2 lopaty a daj do vane, uterak k vani, na kolena posad k vani , formicky, vedierko, lopatku a nech je v teplom ale bude spoznavat sneh.
Ahoj @nikolanustakova my mame ten isty problem so snehom,mala ma 2 roky a po snehu absolutne nechce chodit.Zijeme v Norsku a minuly rok tu bol sneh asi tyzden a tento rok to iste,takze mala to este nepozna...skusim aj ja priniest sneh do vnutra a pohrat sa spolu s formickami,dufam,ze to pomoze...pretoze cely cas ju vonku nosit na rukach uz nezvladam(v konciku byt nechce).

@nikolanustakova neviem ti nic ine poradit len cas... robila to pred rokmi decembrova dcera... sneh si realne uzila ako stvorrocna a preslo to, tento rok by len sankovala, bobovala, ma uz 9... a teraz mi to robi 2 a pol rocny syn, robil to aj minuly rok... este, ze v BA az tak dlho sneh nieje 😆😅😂