icon

Veľa sedenia pred televíziou u detí

domca1511
28. máj 2011

Ahojte.tak mam synovca a ma 2,5roka a asi pol roka sedi skoro od rana do večera pred tv a pozera rozpravky.Ako aj ide naobed spat a hra sa ide von ale inak vkuse pozera.A neter tiez ale ona tak hodinku.Moja mala este nepozera len tu na youtube 2minutovu ukazku a konec.Neviem či mam dovoliť malej ked raz bude chceť tolko pozerať nekazia sa jej očka?

anjelicek26
28. máj 2011

@domca1511 - ocka zavisia od toho, ako blizko sedi ale ano, jasne, je to namaha navyse a teda je fakt aj lepsia zabava ako pozerat telku... Moja dcerka bude mat o mesiac 5 rockov, telku pozera asi 2-3x do tyzdna pol hodinu rano, ked sa stihne vychystat skor ako ja, je uz naranajkovana, oblecena, ucesana... tak moze... Mame zahradu, na nasej ulici je 7 domov s toho 5 deti v jej veku fakt ze 5 rocny vsetci, takze okamzite ako dojde, dorobime ulohy, leti von a ani o nej neviem, len ked si prijde vypytat nieco jest 😀 U nas doma vseobecne telka vobec nebezi 😝 Takze co nevidi u rodicov, ani nevyzaduje... ked si vypyta rozpravku, tak jej v nedelu pustime dvd-ko a pozera s kamaratmi 🙂

Nezakazujeme - ale ani neponukame, automaticky nezapiname - a ona to nevyzaduje...

domca1511
autor
29. máj 2011

@anjelicek26 No to je dobre aj ja mam ten nazor.My pozerame len večer aj to už mala spi a ked aj cez den ani si ho nevšima.No zakazovať jej nebudem ani ja ale s 15hodin 10pri tv je asi moc.

m.i.r.i
29. máj 2011

nas drobec pozera len DVD Baby Einstein, take pre babatka/male deticky vzdelavacie..to je tak 15-20 min vecer predtym ako ide spinkat..zaviedli sme to asi ked mal rok kvoli tomu, ze ho dokazeme takto vecer posadit na ritulku a ukludnit sa pred spanim..ale pomalicky to nahradzam knizkami...on sa este nevie sustredit v knizke na pribeh, tak knizocky si citame priebezne cely den, sam si po nich chodi na policu a listuje, len to musim byt s nim a neobsedi pri tom dlhom, zas zacne lietat kade-tade...tak zatial mu pustime to DVD a pozera to vecer, ja si zatial nachystam vanu pre neho a mliecko...inak ale nepozera nic, ani ho to nezaujima..u nas telka bezi tak striedmo..cez den minimalne, skoro vobec..vacsinou tiez pustame az vecer ked maly uz spi a my pozerame nejaky film...ked bude vacsi, viem si predstavit, ze rano si moze kludne pozriet nejake rozpravky pre deti cez vikend..mozno bude skor vstavat a my este s manzelom polenosime aspon v posteli 😉 ale tiez byvame na dedine, kopec deti v jeho veku okolo, uz teraz travime skoro cele dni vonku...na ocka to myslim az tak uz neskodi, hlavne dnesnne telky plazmy a LCD uz skodlive az tak nie su, ak ovsem ako pise anjelicek26 nesedi prilis blizko...ale celkovo nie som zastanca toho aby deti travili vela casu pred telkou a pocitacmi..neskor toho budu mat veru este dost..kym to nevidia doma a nie su nejako prilis inspirovane, tak za tym ani nepojdu..

ikke
29. máj 2011

televizor je jednoduchy sposob ako sa "zbavit" dietata. ovela casovo aj inteligencne narocnejsie je sa mu venovat tak, aby televizor nepotrebovalo 😉 a neskor to iste s pocitacom...

vivia7
29. máj 2011

Ahojte moja mala pozera telku len ked davaju reklamu a sportove noviny.Ma 18 mesiacou tak ze asi preto skusala som jej pustit rozpravku ale ani si ju nevsimla. 🙂

peepka
29. máj 2011

my tv nemame...a vybavene 😉

stardust
29. máj 2011

@domca1511 preco jej pustate ten televizor?

domca1511
autor
29. máj 2011

@stardust Ako nepochopila som prepac:DNasej?Ved pisem ze ju nezaujma to synovec tam vysedava tak preto som sem dala tutu diskusiu.Mozno som nepochopila otazku.