Vplyv rodičov na inteligenciu dieťaťa
Ahojte. Riešila som zmenu praktickej lekárky k inej. Dala mi celú kartu i keď viem že teda nemusela, lenže nová lekárka mala ten deň dovolenku,tak som mala jeden deň kartu doma. Ako som v nej listovala,som našla rôzne lekárske správy. Z detskej neurológie,môj vek cca 6 rokov, že dieťa žmurká,pomrkáva, grimasy, zasklby tváre, nervozita nepokoj, očný kontakt nenadviazany,na hračky nereaguje až potom neskôr.
Správa od psychológa. Cmulanie palca v 7 rokoch, že dieťa sa tým upokojuje, na matku tam bolo, že štýl výchovy skôr liberálny, ktorý prináša dieťaťu neistotu. Matka nervózna a hranice nestanovené. IQ dieťaťa slabý podpriemer.
Asi som bola nejaká problémová.
Takto. Mám jedného syna, ktorý je nadpriemer a odporučili nás do cppap skrz výberovú triedu. Robili iq testy a vyšiel nadpriemer. Nuž nedalo mi to kvôli tomu, že mne ako decku vyšiel slabý podpriemer, porozprávala som to psychologičke,navrhla mi, že mi spraví aktuálny rozumový test len s tým, že si ho zaplatím.
Teraz mi nevyšiel žiadny podpriemer ani priemer,ale ďaleko vyššia hranica.
Človek s podpriemerom asi nebude nikdy študovaný. Ja mám 2 stredné školy, jednu vš. To som chcela sama, nikto mi to nenavrhol. Ako je to možné, že sa iq dvihne,keď rodič nerobí edukáciu, nejak extra sa mu nevenuje a sám rodič má jednoduché vzdelanie a názory?
Podla vsetkeho to mohlo byt tak, ze tvoja mama zanedbala vychovu, ale ty si sa zvladla rozvinut aj bez toho.
@midka testy u psychologičky, prvý kde vyšiel nadpriemer bol v 14tich rokoch, 2 ďalšie v dospelosti. Prečo sa pýtaš?
Myslím si, ze veľa detí z minulej doby mali veľa pohybu a aj vďaka tomu sa im rozvíjali a spájali hemisfery. Správny pohyb vplýva na vývoj mozgu. Plus na mozog ma veľký vplyv aj samostatne uvažovanie a hľadanie vlastných riešení. Preto podľa mňa veľa detí v minulých dobách bolo inteligentných aj keď sa im rodicia nevenovali. Takže ta taka liberálna výchova akú k tebe mala tvoja mama (podľa psychologicky) bola asi dobra vec. Možno práve za tu jej povahu a to, ze si nevedela poradiť, prinútila teba viac uvažovať, takže možno práve vďaka tomu si dokázala co si dokázala.

Autorka ja mám nadpriemerné IQ čo mi vyšlo v troch testoch a aj tak v 6tich rokoch mi dali odklad, lebo som na testoch u psychologičky pohorela. A pohorela som preto, že som nejako prežívala mesto, nové prostredie, bola taká rozrušená-nesústredená a sekla som sa pri prvej odpovedi a potom jednoducho som si neverila a nechcela odpovedať zle, tak som psychologičke odpovedala že neviem, hoci ak psychologička povedala odpoved tak som si v hlave pomyslela že som vedela a mala pravdu. Ale proste ak som sa raz sekla a na ostatné povedala že neviem. Rovnako je problém ak je IQ test súčasť komplexného psychologického vyšetrenia, že napríklad 2 hodiny robí dieťa/človek iné testy a úlohy a potom mu dajú toto, je už vyčerpaný, nesústredený a označí zlé možnosti.