icon

Vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov, zasadrovanie nožičiek. Vaše rady

vevet
14. okt 2010

Ahojte mamičky! Nájdu sa tu také, ktorých detičky majú nožičky v sadre pre vrodene vyklbenie klbikov? Rada by som sa vás spýtala vaše skúsenosti, ako ste dieťatko obliekali, prebaľovali, nosili, prevážali a tak? 🙂 Prosím poraďte, podeľte sa. Mám 2,5 mesačného syna, ktorému pred pár dňami zasadrovali nožičky a už sa vyskytli prvé problémiky. Všetkým vám vopred ďakujem o akúkoľvek radu, skúsenosť 🙂 .

0chajda0
30. máj 2012

@vevet dakujem neboj bude vsetko v poriadku potom dajte vediet

rihana3
14. jún 2012

Ahojte mamičky . Ja mam tiež dcerku Mišku ktora ma problem s nožičkou presne taky isty doteraz som otom nepočula vobec narodila sa 5.04.2012 mne Mišku už aj operovali bola v nemocnici mesiac v Banskej Bystrici antibiotika jej nezaberali tak ju museli operovat , dali jej nožičky do sadry mala ich mesiac a teraz ma pavlikove remence znasa ich ovela lepsie ako sadry ktore ju velmi tlacili a uz jej puchli aj nožicky .teraz je ako mala sibalka kope nožickami len taky fukot ,

rihana3
14. jún 2012

@janka1janka ahoj nebojte sa aj moja mala miska ma pavlikove remence ☹ znasa ich lepsie ako tie sadry ktore mala najprv po operacii nebojte sa bude dobre

vevet
autor
14. jún 2012

@rihana3 ahoj, ďakujeme za podelenie sa so skúsenosťou 🙂 a povzbudenie...

janka1janka
14. jún 2012

@rihana3 Ahoj, veru, hadam to bdue uz dobre, boli sme tam pred tyzdnom a povedal nam dr. ze nabuduce prist uz na klasicku kontrolu do obeda nie poobede a na RTG ak bude dobre tak uz nam ich zrusia. Tak sa tesime 😀 POzdravujeme Mišku

vevet
autor
Odpoveď bola odstránená
vevet
autor
21. jún 2012

@dtveronika
@peony
Ahojte, pozrite môj príspevok vyššie 🙂...

matamisi
21. jún 2012

@vevet jeeej super...takze uz to mate za sebou a uz bude len dobre... 😉 super sprava... 😵 gratulujeeeme.... 😉

dtveronika
21. jún 2012

@vevet tak sa teším s Vami že to už máte všetko za sebou a hlavne že je drobec v poriadku 🙂

janka1janka
24. jún 2012

@vevet My ideme o 2 tyzdne do ZA na RTG tak uvidime, dufam, ze to bdue dobre, mala sa uz s nasou pomocou stavia na nozky ale este ich moc nechceme zatazovat tak len sem-tam. Pekny den prajem 😉

dtveronika
25. jún 2012

Maminy, keď ste išli dávať dole sadričku ako dlho ste tam boli? V štvrtok ideme do ZA čaka nás zloženie spiky a nasadenie PV.

vevet
autor
27. jún 2012

@dtveronika my sme boli na kramároch 3 dni. Ale každá nemocnica sa može líšiť. Tak sa držkajte, nech vám to dobre dopadne...

saskia31
27. jún 2012

Ahojte...moja dcéra sa tiež narodila z týmto problémom,len lekár mi určil zlú diagnózu a teraz nás čaká operacia...
No a tiež sme boli zasadrovaný...mali sme tú spiku ale vyzerala ináč ...

dtveronika
27. jún 2012

@vevet Ďakujeme 🙂 dúfam že v piatok nás pustia najneskôr v sobotu 😉

matamisi
27. jún 2012

@dtveronika ahoj ...nam to na pockanie...prestrihly daly dole a obliekly remene a isly sme domov... 😉

dtveronika
3. júl 2012

@matamisi ahoj, tak my sme si poležali dva dni v nemocke na pozorovaní

saskia31
4. júl 2012

Ja mám len z toho všetkého veľké obavy.... ☹

dtveronika
9. júl 2012

@saskia31 Treba veriť že všetko dobre dopadne, ja viem je to riadne ťažké ale zvládnete to, ani sa nenazdáte a bude už len a len dobre

saskia31
9. júl 2012

Ďakujem...budem veriť ja už mám 5 ročnú dcéru...a chodí mi ako kačička...: ☹
zaznamenána aj skolióza chrbtice ☹

22janulienka22
20. júl 2012

ahojte, my máme tiež založené pavlikové remence, našej laurinke zistili vyklbenie v 3. týždni a každý mesiac chodíme na kontrolu, ale nemá to podľa tých diagnoz čo tu čítam také zlé, nález bol Ib-IIa. Ale remence jej nedávam, balím ju len naširoko, dávam jej jednu plienku a hrubší uterák, aby mala nožky dosť naširoko a po dvoch mesiacoch, čo sme boli na kontrole nám doktor povedal, že sa to veľmi zlepšilo, ale nie je to úplne v poriadku, takže máme remence nechať a prísť zasa o mesiac na kontolu. Ale kedže sa jej to tak zlepšilo s balením naširoko, remence nebudem dávať. Neviem si predstaviť, že by jej nožky sádrovali, už ked jej remence založili, bola som z toho úplne mimo, strašne zle som to znášala.

dtveronika
27. aug 2012

Maminky ako ste obliekali detičky keď mali PR, ja som jej do teraz obliekala šatky, na nôžky som jej dávala len ponožky neviem ako vyriešim chladnejšie počasie. 😒

arabella13
27. aug 2012

Ahojte, chcem sa opýtať ci viete čo znamená lahká dysplázia L.sin? Ďakujem

vevet
autor
11. sep 2012

@dtveronika ahoj, my sme síce nenosili pavlíkové remence ale thubingen ortezu, malému som vobec nedávala pančušky, hlavne v období keď sme nemohli skladať ortezku, potom ku koncu (kedˇ som mohla už skladať dole) som mu dávala a niekedy sa zadarilo natiahnuť ich aj na ortezku. Inak nosieval tepláčiky a širšie nohavice, niekedy som dávala tenké tepláčiky ako pančušky pod nohavice. Ja by som to skúsila s trochu väčším číslom oblečenia - možno si najprv od niekoho požičať (ak máš možnosť) a vyskúšať aby sa nemuselo zbytočne kupovať a podľa toho kúpiť. Dúfam. že som aspoň trošku poradila. Prípadne daj potom vedieť ako si to vyriešila, bude to radou aj pre ostatné maminky. ešte ma napadlo, že som tu raz zahliadla tému o pavlíkových remencoch zvlášť, tam by som sa skúsila tiež spýtať ako to riešili. MAj sa pekne a držte sa!

vevet
autor
11. sep 2012

@arabella13 Lekár by Vám to mal na vyšetrení povedať, ak sa tak nestalo, ja by som tam zavolala a spýtala sa, veď nie všetci sme znalí lekárskych výrazov 🙂, a máme právo vedieť o čo sa jedná .a čo to pre nás znamená.. Laicky by som to vysvetlila asi že ide ľahké vykĺbenie kĺbiku.

leyla24
27. sep 2012

@dtveronika niektore oblecenie sme davali vacsie cislo. Inac sme nosili nohavice z teplych ale elastickych materialov s poddajnou gumou na pase, takze sa to cele pekne dalo obliect bez toho aby jej to tahalo nozky. Inac tak ako vevet uz pisala, nosili sme vseliake volne teplaciky.

ivana2127
28. sep 2012

Mile mamicky, drzim vam velmi palce, nech su deticky co najskor Vyliecene. Vela sil.

dtveronika
13. okt 2012

@leyla24 Ďakujem za radu,,, nakúpili sme väčšie elastické tepláčiky 🙂

vevet
autor
Odpoveď bola odstránená
vevet
autor
15. okt 2012

@ivana2127 Ďakujeme za povzbudenie 🙂

dtveronika
15. okt 2012

@vevet my ideme teraz 31 oktobra na kontrolu, skladam jej to na 10 hodin denne dole, tak dufam že už bude mať dobre tie jadierka, lava nožička sa jej troška ťažšie hojí 😒 tak som zvedava že čo,,, či už nam daju nastalo dole PR alebo ešte nechaju nam,,, a to Vas zo ZA poslali na genetiku? nam ešte nerobili žiadne podrobne vyšetrenia ale bola by som rada keby nas poslali nech už vieme presne prečo ju to postihlo bambuľku 🙂