icon

Zaspím len pri mamičke, ako do uspávania zapojiť ocka?

lienkao
14. okt 2011

Ahojte mamičky. Poraďte mi ako "naučiť" 4-mesačné bábätko, aby zaspinkalo aj ockovi, nielen mamke. Pri ockovi bojuje neskutočne. Zoberiem ho ja, prestane plakať, normálne si vydýchne, prejde 5 minút a spí. Nemám problém dať si dieťatko spať, ale napríklad ako dnes. Mám teplotu, zapálený boľavý prsník, nevládzem. Veľmi by mi pomohlo keby zaspal aj manželovi. Ďakujem.

stvura
Odpoveď bola odstránená
martinas30
15. okt 2011

@lienkao ahoj u nas je to take Iste,mam doma 8 mesacnu dceru a taktiez zaspi len pri mne,ako pises ty...pri manzelovi place a ked sa dostane ku mne tak je ticho..necuduj sa tomu,babatko si malo 40 tyzdnov v brusku je na teba naviazane,chce pocut ten ukludnujuci tlkot tvojho srdca,chce citit tvoju vonu na ktoru je zvyknuta..mozno sa to casom zmeni,kazde babo je ine. nam sa spanok zhorsil takze ako pise @stvura ze sa to zlepsi po pol roku moze ale nemusi,vtedy babo zacne sa viac pohybovat a v noci to vsetko spracovava,niekedy je toho vela,takze spanok je nepokojny a v tomto case bude este viac na teba naviazana hlavne pri zaspavsni a v noci,nasa doteraz spavala v postielke uz tyzden inak nespi len pri mne v posteli,inak by sme sa vobec nevyspali a boli by sme nervozni. Mozno u vas nastane ina zmena.takze riesenie pre teba ako to zmenit nemam,ale aspon,ze to znasaju aj ine maminky a treba to len vydrzat🙂

lienkao
autor
15. okt 2011

@stvura no, zaspávame nosením. Líčko na líčko, plus šššššššššš. Jasné, že to nie je také zlé, keďže máme len jedno bábätko.

ajca123
15. okt 2011

Daj manzelovi svoje tricko co si akorat mala na sebe a daj babo tatinkovi 🙂
Babo si bude mysliet ze je s tebou 🙂 treba skusat
Babo je babo zavisle na mamicke lebo ma iba 4mesiace 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
lienkao
autor
15. okt 2011

@stvura aj ja si myslím, že je to zaspávanie v pohode. Neriešim to kvôli sebe, ale kvôli malému. Chcem ísť za nejaký mesiac na jeden kurz čo by bol cez víkend. Mlieko by som si odstriekala, ale malý musí aj niekomu zaspať a zatiaľ ... Jedine cez deň zaspí občas babke a dedkovi, alebo v kočíku, ale večer.... Nie, nie, len mamka. Je to krásne, ako sa tuľká, ale riešim to pre jeho dobro, aby si očká nevyplakal, keď ho nebudem môcť dať spať ja. Možno je chyba aj v ockovi. Viac trpezlivosti a pod. Oni sa všetci stále len niekam ponáhľajú. Keď mu nezaspí do 5-tich minút, tak príde s tým, že malý nechce spať. Zoberiem ho ja, v priebehu 10 minút spí.
To cuckanie prsníka kým nezaspí ti nezávidím. Je to únavné. Všetko okolo detičiek je krásne, ale únavné. Ja verím, že sa malý "naučí" spinkať aj ockovi. Ako píšeš, možno po tom pol roku keď je to dieťatko už väčšie. Ktovie. Uvidíme. Ďakujem.

siska33
26. okt 2011

Ahojte. aj mne malý zaspáva na prse. akosi sme si na to zvykli a budi sa kazde 2 alebo 2,5 hodiny, ale ked mu dam cucnut zaspi. Mne to celkom vyhovuje lebo vobec neplace ale tiez sa bojim ze ked prestanem kojit ,ci ho nejak uspim. A urcite je to lepsie podla mna ako uspavat ho nosenim. Ma asi 10 kg tak to by slo u mna tazko 😉