icon

Kooperativa PZP: Preplatia poškodené čelné sklo?

Dnes o 03:54

caute chlapi, mám PZP v Kooperative a daky kamienok mi rozbil čelné sklo. nemám pripoistenie na sklá, len tú základnú poistku. myslíte že mi to dako preplatia z poistky toho druhého auta ak mám jeho ŠPZ? vraj sa to teraz dako hrozne ťažko dokazuje ak on dako neprizná vinu. máte s tým niekto skúsenosť, či sa oplatí do toho ísť alebo si to zaplatiť radšej sám?

anonym_c3a1c2
Dnes o 04:01

Musiš mať správu o nehode alebo nejakú policajnú zápisnicu alebo nejaký dôkaz. To že máš špz bez ničoho neznamená nič. Ak by sa to dalo tak by predsa ktokoľvek mohol kohokoľvek obviniť.

anonym_d9a04b
Dnes o 04:20

Treba skúsiť, ale zo skúseností- nepreplatia. Ani keby sa vodič 2. vozidlá priznal a uznal vinu. Riešila to aj dohľad NBS a napriek jednoznačnému nálezu, poisťovne nepreplácajú sklá z PZP. Iba ak si ho sám pripoistíš k PZP akoby havarijné (balíček). Súdiť sa s nimi nebudeš, malá suma, a poisťovňa má lepších právnikov.

anonym_d9a04b
Dnes o 04:22

A iba na základe ŠPZ isto nie, musel by to nahlásiť aj tak vodič 2. auta vo svojej poisťovni. A musela by byť správa o nehode, alebo policajti, aj keď ide iba o škodovú udalosť, nie nehodu

moonlight1210
Dnes o 05:07

V podstate ten vodic druheho auta je nevinny. Nie je jeho chyba, v akom stave je vozovka a ze mu odletel kamienok spod kolesa.
Preto to nepokryva jeho pzp a riesis si to ty cez svoje havarijne, alebo pripoistenie skla. Alebo si to teda cele uhradis, ak nemas ani jedno poistenie.

Ine by bolo, keby mal zle upevneny naklad a odletel by mu z korby do tvojho celneho skla. Alebo neomietnuty tvrdy sneh/lad a odletel by mu zo strechy. Alebo akakolvek poskodena cast karoserie, co by mu za jazdy odletela a trafila tvoje auto.
Atd.
Lebo tam uz porusil zakon on.

katkaseiner
Dnes o 05:31

urcite ti ŠPZ nestačí...pripoisti si čelné sklo

mimaapeto
Dnes o 05:56

určite nepreplatia, dokazovanie je nemožné... možnosť preplatenia je len ak je kamera v aute a dá sa na zázname zbadať kamienok letiaci od auta pred vami... žiaľ treba mať pripoistenie čelného skla... alebo havarijnu poistku...

kocuris
Dnes o 06:22
@mimaapeto

určite nepreplatia, dokazovanie je nemožné... možnosť preplatenia je len ak je kamera v aute a dá sa na zázname zbadať kamienok letiaci od auta pred vami... žiaľ treba mať pripoistenie čelného skla... alebo havarijnu poistku...

@mimaapeto poisťovňa aj dashcam záznam spochybní. Ibaže by tam bol fakt veľký kameň. Mám pocit, že spochybnili záznam z kamery klienta, ten to dal do TV a poisťovňa dala vyhlásenie, že zamietla poistné plnenie v súlade s podmienkami a záznam vraj nepreukázal že kameň odletel z vozidla pred ním s ktorým ten dotyčný klient spísal škodový protokol.