icon

Najvýhodnejšie PZP pre starší VW Golf?

8. apr 2026

Kde odporúčate PZP? Vrátane pripoistenia stres so zverou.
Mám 10 ročný VW Golf, čiže maximálne obycajné auto, žiadny nový Mercedes. Roky som platila do 150 eur vrátane pripoistenia stretu so zverou. Lenže mi teraz bezdôvodne zdvihli PZP o vyše 200 eur a to mi príde extrém. Vek 32.
Moja otázka- kde máte PZP ak máte takéto staršie auto a aj tú zver

anonym_f85424
8. apr 2026

otvor si hocijaký porovnávač PZP, zadaj si tam údaje a čo chceš pripoistiť a voilà máš výsledok kde si dať pzp

marina447
8. apr 2026

mne sa najviac osvedcilo vyhladavanie cez najpoistenie.sk, kde po zadani udajov vidim pekne vsetko, aj jednotlive baliky u vsetkych poistovni.

autor
8. apr 2026
@anonym_f85424

otvor si hocijaký porovnávač PZP, zadaj si tam údaje a čo chceš pripoistiť a voilà máš výsledok kde si dať pzp

@anonym_f85424
@anonym_f85424 ou shit Sherlock....ja sa pýtam KONKRÉTNYCH ľudí na KONKRÉTNE skúsenosti. Jedna vec je niečo na papieri a druhá reálne plnenie

anonym_f85424
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_f85424
@anonym_f85424 ou shit Sherlock....ja sa pýtam KONKRÉTNYCH ľudí na KONKRÉTNE skúsenosti. Jedna vec je niečo na papieri a druhá reálne plnenie

@anonym_autor tak potom si pekne mimo lebo na reálnu odpoveď koľko stojí PZP nestačí napísať starší golf 😉 Je tam omnoho viac faktorov ktoré rozhodujú o konečnej cene ty sherlock

anonym_2729fd
8. apr 2026

Všetky poistenia išli hore. Ja som si tiež prepoisťovala auto. Pôvodne som mala PZP na 120 eur, tento rok prišiel výmer na 230. Prepoistila som do Komunálnej poisťovne za 170. Lacnejšie už nebolo nikde. Od 1.4. išla ďalšia vlna zvyšovania poistného, takže je možné, že už ani za takú cenu by som nenašla.

madeincssr
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_f85424

@anonym_autor nik nie je konkretne tvoj pripad (do vypoctu poistenia vstupuje vela udajov o aute, vodicovi, specialne pripoistenia uz ani nehovoriac). Natukaj si to do porovnavacov (mozno najnizsie bude Union, mozno Komunalna, Generali...) a podla toho pripadne skoc do prvych troch poistovni, nech ti to vypocitaju tam aj s pripoistenim na stret so zverou (to moze dost navysit poistne, lebo to uz je skor z oblasti HP ako PZP a HP sa pohybuju v stovkach Eur). V konkretnej poistovni mozes uhrat poistne este o cosi nizsie ako v porovnavacoch (kde sa musi vojst este nejaka marza prevadzkovatela porovnavaca).

zunaf
8. apr 2026

@anonym_autor Každá poisťovňa má pri pzp vlastné kritériá, preto tie ponuky pzp s pripoisteniami na rôznych držiteľov vychádzajú úplne inak. Keď si nahodíš do porovnávača auto a držiteľa, každý z tých údajov má vplyv na cenu. Priamo v porovnávači si vieš navoliť aj pripoistenie stretu so zverou, tam si najmä pozri, do koľko je limit plnenia. A btw., je to No shit, Sherlock 😉

zunaf
8. apr 2026
@madeincssr

@anonym_autor nik nie je konkretne tvoj pripad (do vypoctu poistenia vstupuje vela udajov o aute, vodicovi, specialne pripoistenia uz ani nehovoriac). Natukaj si to do porovnavacov (mozno najnizsie bude Union, mozno Komunalna, Generali...) a podla toho pripadne skoc do prvych troch poistovni, nech ti to vypocitaju tam aj s pripoistenim na stret so zverou (to moze dost navysit poistne, lebo to uz je skor z oblasti HP ako PZP a HP sa pohybuju v stovkach Eur). V konkretnej poistovni mozes uhrat poistne este o cosi nizsie ako v porovnavacoch (kde sa musi vojst este nejaka marza prevadzkovatela porovnavaca).

@madeincssr Stret so zverou sa dá pripoistiť v rámci pzp, s havarijným poistením to nemá nič spoločné. Na pobočke niekedy vedia dať zľavu nad rámec, ale niekedy môže byť nižšia cena práve cez porovnávač, pretože ako silný predajca dokážu zjednať lepšie podmienky s poisťovňou.

anonym_5b5d8d
8. apr 2026

Paradoxne PZP na vozidlo je opacne ako na HP, cim je vozidlo starsie tym je drahsie.. starsie auto sa predpoklada, ze je vyssie riziko sposobenia nehody, ma menej asistencnych systemov, horsi technicky stav, do ceny poistenia vstupuju aj statistiky nehodovosti daneho modelu auta - golfov je vela - cize aj vela nehod nim bolo sposobenych, objem motora cim vyssi - tým vyssia poistka.. my mame 3 auta mama ma MB GLB uplne novy PZP 170, ja mam 5 rocne BMW 3 poistka 220, babka ma 10 rocne bmw X1 poistka 270.. vsetko 4x4, 2 liter..

anonym_7bd9af
8. apr 2026

@anonym_autor Ty shit Sherlock, tu máš radu: najvýhodnejšie ťa vyjde v každom porovnávači Kooperatíva alebo Komunálna poisťovňa. Všetko ostatné je drahšie.

A ty si vyber, ktorú cenu akceptuješ.

annkol
8. apr 2026

@anonym_autor skúste stránku klik.sk tam všetko zadáte údaje o autu, sebe atď a nájde Vám od najlacnejších po najdrahšie PZP...nedávno som takto to riešila a do par minút som mala všetko hotove

autor
8. apr 2026
@anonym_f85424

@anonym_autor tak potom si pekne mimo lebo na reálnu odpoveď koľko stojí PZP nestačí napísať starší golf 😉 Je tam omnoho viac faktorov ktoré rozhodujú o konečnej cene ty sherlock

@anonym_f85424 ale ja sa nepýtam na konkrétnu cenu! Veď logicky, že tam je milión faktorov - predchádzajúce škodové udalosti ak nejaké boli atď atď. Moja otázka smerovala na skúsenosti s poisťovňami

autor
8. apr 2026

Vidím, že Koník je vážne neuveriteľna žumpa! Človek sa pýta na konkrétne skúsenosti s poisťovňami (plnením) a dostáva odpovede na známe portály a na cenu... 😡 minimum normálnych odpovedí a za tie ďakujem