Náklady a následky po autonehode
Raz som tu uz písal o kolegovi co mu zobrali za THC ridičák. Teraz pred 4 tyždnami spôsobim dopr nehodu, obehoval 3x auta na plnej ciare a to ešte na horizonte, auto čo šlo oproti sa vyjadrilo, že zaradit sa mal kde len vyvalil na neho oči, zrejme sa zlakol a narafal. on ma polamane 4x rebra, ide na operaciu s nosom. Pobudol si 4 dni v nemocnici. V aute oproti ma pai poškodene jablčko v kolene (ide na operaciu s kolenom), pan maroduje a pani tiež. Auta obe na šrot. Bude mať niečo z toho? Myslim, či bude platit nemocnici , marodku tym ludom. Vodičak mu zadržali, to ho bude musiet robit zase?
Ano, budu vynahat za sposibenu a vyplatenu skodu
Tvoj kolega môže očakávať:
trestné konanie,
zákaz šoférovania,
preskúšanie na vodičák,
regres od poisťovne (možno aj desaťtisíce eur),
náhradu škody poškodeným, ak by PZP niečo nepreplatilo.
Pri takto vážnej nehode sa to málokedy skončí len pokutou.
Sranduješ take niečo sa pýtať. Jasne že môže ísť do basy do basy Ved to je pod vplyvom navykovej látky ak bude súd o odškodne tak to priťaži aj ak by s a rozhodovalo koľko basy tak si myslim že tiež to zavaži. A bude platiť určite bolestne čo očkavať. Tak okrem zakazu šoférovania neskôr môžu mať zraneni trvale následky a nedoplati sa ak by boli ešte takž že musia chodiť do práce.Takže poriadne si zavaril.Ja by som sa hanbila o tom niečo napísať ked šoféruje z drogami.Taký by v živote už nemal dostaťa vodičak sám sebe nebezpeční.Za chyby sa plati ale šoférovať zdrogovaný je jeho chyba.Tam budu určite aj znalci ak su poškodení to nie že im teraz je to a to ale neskôr môžu mať následky a to sa nedoplati.Pokutu ked šoféroval s drogami nesranduj všetko mu to daju k náhrade. Normálne bude súd.Tým poškodení urobi znalec posudok ktorý bude obodovaní a bude neskôr platiť určite a škody na autach tiež mu da poisťovna k nahrade všetko.
Keď ho pôjdeš navštíviť do nemocnice, kľudne pred jeho izbou môžeš začať nahlas spievať upravenú verziu pesničky Praha už volá vo verzii Basa už volá.
Sranduješ take niečo sa pýtať. Jasne že môže ísť do basy do basy Ved to je pod vplyvom navykovej látky ak bude súd o odškodne tak to priťaži aj ak by s a rozhodovalo koľko basy tak si myslim že tiež to zavaži. A bude platiť určite bolestne čo očkavať. Tak okrem zakazu šoférovania neskôr môžu mať zraneni trvale následky a nedoplati sa ak by boli ešte takž že musia chodiť do práce.Takže poriadne si zavaril.Ja by som sa hanbila o tom niečo napísať ked šoféruje z drogami.Taký by v živote už nemal dostaťa vodičak sám sebe nebezpeční.Za chyby sa plati ale šoférovať zdrogovaný je jeho chyba.Tam budu určite aj znalci ak su poškodení to nie že im teraz je to a to ale neskôr môžu mať následky a to sa nedoplati.Pokutu ked šoféroval s drogami nesranduj všetko mu to daju k náhrade. Normálne bude súd.Tým poškodení urobi znalec posudok ktorý bude obodovaní a bude neskôr platiť určite a škody na autach tiež mu da poisťovna k nahrade všetko.
@alickapusinka nebol pod vplivom, ped 2 rokmi skončil s THC vtedy mu zadržali vod a robil skušky znova. Teraz pri nehode nebol pdo vplyvom,
Ak ma stale zobrany soferak od predosleho zakazu, tak trestny cin marenia uradneho rozhodnutia ma isty.
K tomu teraz vazne poskodenie zdravia viacerych osob = opat trestny cin. Zdravotna a auto poistovna budu vymahat nahradu skody.
Ak mu zase namerali drogy, tak ohrozovanie pod vplyvom navykovej latky.
S dobrym advokatom podmienka par rokov, zakaz soferovat tiez par rokov, na peniaze tak od 100 000 vyssie splacat. S horsim advokatom a nastvanym sudcom basa asi rok - dva.
@bartolomejko POZOR NEBOL POD VPLYVOM. Len obehoval tri auta na plnej a ešte pred na kopci,
Ak ma stale zobrany soferak od predosleho zakazu, tak trestny cin marenia uradneho rozhodnutia ma isty.
K tomu teraz vazne poskodenie zdravia viacerych osob = opat trestny cin. Zdravotna a auto poistovna budu vymahat nahradu skody.
Ak mu zase namerali drogy, tak ohrozovanie pod vplyvom navykovej latky.
S dobrym advokatom podmienka par rokov, zakaz soferovat tiez par rokov, na peniaze tak od 100 000 vyssie splacat. S horsim advokatom a nastvanym sudcom basa asi rok - dva.
@patrike vratili mu po po preskušani, nebol pod vplyvom teraz.
@patrike vratili mu po po preskušani, nebol pod vplyvom teraz.
@bartolomejko no platiť nemocnicu a ujmu na zdraví kľudne môže. Všetko závisí od poškodených či ho dajú na súd
@alickapusinka nebol pod vplivom, ped 2 rokmi skončil s THC vtedy mu zadržali vod a robil skušky znova. Teraz pri nehode nebol pdo vplyvom,
@bartolomejko jaj tak že nemal nič zle som to pochopila to predtým no ale to budu brať do uvahy ak má zapis .No ale ked budu mať niekto následky z autonehody tak platiť bude určite aj škodu na autach tiež si myslim ak by aj posiťovna zaplatila vymahať budu od viníka autonehody.Súd o odškoden za trvale poškodenie zrdavia môže platiť určite to bude zavysieť od toho či ho daju na súd tam potom znalec vypracuje posúdok a podľa bodov bude musieť vyplatiť sumu.
@bartolomejko jaj tak že nemal nič zle som to pochopila to predtým no ale to budu brať do uvahy ak má zapis .No ale ked budu mať niekto následky z autonehody tak platiť bude určite aj škodu na autach tiež si myslim ak by aj posiťovna zaplatila vymahať budu od viníka autonehody.Súd o odškoden za trvale poškodenie zrdavia môže platiť určite to bude zavysieť od toho či ho daju na súd tam potom znalec vypracuje posúdok a podľa bodov bude musieť vyplatiť sumu.
@alickapusinka nebude platiť škodu na autách. V danom čase nebol nadrogovaný, tak to ide normálne cez jeho PZP
@bartolomejko Sorry, ale tvoj kolega je maximalne nezodpovedny vodic OPAKOVANE. Ja by som takemu odobrala vodicak a uz by bol bez neho celozivotne! Ocividne sa neponaucil z prveho pripadu a je jedno ci je pod vplyvom ci nie v jeho pripade. Taky ako je on by nemal za volant vobec sadat. Nabuduce by to bolo co? Buracka a pridu o zivot nevinní ludia? Ved v jeho pripade sa to len stupnuje....
@bartolomejko ja ani neverím že je to tvoj kolega
@bartolomejko ja ani neverím že je to tvoj kolega
@motylik2559 mas pravdu, taký človek by nemal dosať už vodičák. obehoval na plnej čiare na 28 ročnej oktavii, zaradiť sa mohol podla svedka.
@anonym_0ec3fa žial taký čo mi podkopáva nohy. po nehode v nemocnici kolegovi povedal, že nevie čo sa stalo, že chodieva tamade a , že asi unava. skôr frajerina, privyrabal si ako vyhadzovač, tak mu stuplo sebavedomie. On stale nas podcenoval, vysmieval sa, vymašlal si. Mám mesiac pokoj.
@bartolomejko POZOR NEBOL POD VPLYVOM. Len obehoval tri auta na plnej a ešte pred na kopci,
@bartolomejko píšeš LEN ? Len obehoval 3 autá na plnej? Šialene

Nie, vodicak mu vratia, a k tomu dostane vyznamenanie a 50 000 €😏