icon

Poistenie pre prípad straty práce. Aké odporúčate?

carrot_apple
23. júl 2026

Ahojte, chcela by som sa poistiť pre prípad, že prídem o prácu,aby som na určité obdobie nebola v strese kým nájdem novú...viete mi poradiť od akej banky, či poisťovne?

anonym_b3b7a8
23. júl 2026

@carrot_apple to také poistenie existuje?

rozculena
23. júl 2026

Poistenie proti strate zamestnania nie je samostratný produkt
https://poistovne.sk/poistenie-proti-strate-zam...

môžeš si poistiť splácanie úveru,alebo pravidelné platby
https://www.mbank.sk/individualni/poistenie/poi...

anonym_012030
23. júl 2026

Mame hypo poistenu pre pripad pnky,ale proti strate zamestnania,mame 6m rezervu.Je to lepsie a rozhodne,clovek lepsie spava,keby nieco.Lebo pol roka je este aj podpora,vzdy sa da este nieco znizit,aby rezerva vydrzala dlhsie.

anonym_b82708
Včera o 05:18

@carrot_apple neviem, ci take existuje, skor sa poistuje PN ci Hypoteky. ..na toto sluzi podpora, ale ty asi nemas tolko ani odpracovane, ze?

carrot_apple
autor
Včera o 07:29
@anonym_b82708

@carrot_apple neviem, ci take existuje, skor sa poistuje PN ci Hypoteky. ..na toto sluzi podpora, ale ty asi nemas tolko ani odpracovane, ze?

@anonym_b82708 ja mám odpracovaných 15 rokov a teraz kvôli šikane to vyzerá, že nás budú prepúšťať..skúšať na nás..chcem si dať poistiť,že keď ma kvôli nadbytočnosti prepustia aby sa mi splácal úver, dá sa to, spolu s PN a asi aj životným poistením, len neviem, kde v akej banke či priamo napríklad NN alebo kooperativa?

anonym_b82708
Včera o 08:10
@carrot_apple

@anonym_b82708 ja mám odpracovaných 15 rokov a teraz kvôli šikane to vyzerá, že nás budú prepúšťať..skúšať na nás..chcem si dať poistiť,že keď ma kvôli nadbytočnosti prepustia aby sa mi splácal úver, dá sa to, spolu s PN a asi aj životným poistením, len neviem, kde v akej banke či priamo napríklad NN alebo kooperativa?

@carrot_apple nemas financneho poradcu? Niekoho znameho sa opytaj na to, pocula som ze produkty cez banky su o nicom, no uvidis, mozno ti poradia tu

carrot_apple
autor
Včera o 09:50
@anonym_b82708

@carrot_apple nemas financneho poradcu? Niekoho znameho sa opytaj na to, pocula som ze produkty cez banky su o nicom, no uvidis, mozno ti poradia tu

@anonym_b82708 budem musieť popýtať sa kade tade..môj muž všetko sám vždy vybavoval aj hypo=robil si prieskumy, neverí poradcom...poistiť sa nechce, že to sú peniaze do vzduchu,ale ja by som to skúsila aspoň na určité obdobie..

anonym_b82708
Včera o 10:01
@carrot_apple

@anonym_b82708 budem musieť popýtať sa kade tade..môj muž všetko sám vždy vybavoval aj hypo=robil si prieskumy, neverí poradcom...poistiť sa nechce, že to sú peniaze do vzduchu,ale ja by som to skúsila aspoň na určité obdobie..

@carrot_apple tazko povedat, my mame tiez poistku a tiez nevieme, ci to nie ni len do vzduchu

anonym_f87dde
Včera o 12:18
@carrot_apple

@carrot_apple prečo by sa nesplacal úver, tvoj muž nezaraba?

rozculena
Včera o 12:38
@carrot_apple

@carrot_apple úver si musíš poistiť v twj banke,kde ti ho dali.To ti mali rovno ponúknuť,keď si si ho brala.
Ak si to dnes poistíš,tak to neznamená,že keď ťa zajtra prepustia,tak od zajtra nemusíš splácať.....

anonym_d588c7
Včera o 14:44

Kedysi davno mi nieco take ponukali k hypo. Len si uz nespominam, ci to bolo v slsp alebo v csob. Ved sa informuj v banke, kde mas uver.

anonym_20b3ab
Včera o 15:05

Byva to sucast zivotky, alebo priamo poistenia uveru od banky. Ale daj si pozor, v podmienkach zvykne byt cakacia doba - plnenie az po X dnoch/mesiacoch od zalozenia poistky, pripadne podmienka, ze musis byt bez prace aspon X mesiacov (mne toto ponukli, plnenie po 6 mesiacoch nezamestnanosti, co by ziadny normalny clovek s hypotekou na krku tolko necakal).