icon

Pokuta za nezaplatenú diaľničnú známku: Aká suma hrozí?

alenamihal
Dnes o 06:25

Manzel kupil novu dodavku a k tomu dostal aj nove znacky a zabudli sme kupit dialnicnu znamku..chodi BA na vychod stale...sice len 2tyzdne ako chodi bez dialnicnej a je to v tomto mesiaci len..policajt mu nevedel povedat,ze kolko mu pride pokuta ,ci 1x za mesiac ,alebo za kazdych vstup,co isiel na dialnicu ...ze kameru niekde funguju,ale vacsina ,ze nie -slova poliacajta...
kto zaplatil pokutu,kolko ste zaplatili???

melanta
Dnes o 06:28

Pokuta je 150, ak sa zaplatí hneď, tak 100. V rámci mesiaca príde iba jedna.

anonym_738f2b
Dnes o 06:29

ja som si raz zabudla kupit znamku, prisla som na to asi po dvoch tyzdnoch a pokuta prisla jednorazova resp ako keby za jeden vstup. a jazdila som denne.

crazy_cat_lady
Dnes o 06:30

150, ale ak zaplatis do 10/15 dni, tak je to "len" 100

anonym_783dce
Dnes o 06:33

https://eznamka.sk/sk/dialnicne-znamky/kontrola
https://obhajca-ficek.sk/pokuta-za-neuhradenie-...
Odpoveď advokáta na trestné právo:
Dobrý deň,
pri jazde bez diaľničnej známky sa ukladá najviac jedna pokuta za každý kalendárny mesiac, v ktorom ste porušili povinnosť. Ak ste teda išli bez známky v dvoch mesiacoch, môžu prísť dve pokuty bez ohľadu na počet jázd. Jednu ste už uhradili v zníženej sume 100 € (dve tretiny pri platbe do 15 dní), preto v praxi očakávajte ešte jednu pokutu – opäť typicky 100 €, ak ju uhradíte do 15 dní (inak spravidla 150 €).

anonym_e7315e
Dnes o 06:54

@alenamihal stalo sa nam presne to iste. Napisali sme list s odovodnenim preco co a ako a poslali. Cakame na odpoved ci to "odpustia"

alenamihal
autor
Dnes o 07:07
@anonym_e7315e

@alenamihal stalo sa nam presne to iste. Napisali sme list s odovodnenim preco co a ako a poslali. Cakame na odpoved ci to "odpustia"

@anonym_e7315e tak to je nasa chyba,priznavam..mame 4auta a nikdy sa nam to nestalo....manzel natrafil na super policajta ,tak mu dal na mieste 100e pokutu,co jmala byt 300e ,chcel mu dat za 50e pokutu,ale sa nedalo,kedze bol s nim dalsi policajt,co to mal na starosti...ponaucenie je najlepsia skola...

anonym_6ca8de
Dnes o 11:26
@anonym_e7315e

@anonym_e7315e vela stastia, mne teraz neodpustili ked som urobila dokazatelny preklep v spz, ze su uz nove postupy zial. Pochybujem ze odpustia, ak si znamku nekupila vobec, ale drzim paste 🙏 mna len zbytocne nastvali a musela som platit celu sumu plus pojednavanie 😂