icon

Skúsenosti s operatívnym leasingom: čo všetko je zahrnuté?

Dnes o 09:56

Oplatí sa podľa vás? Je v mesačnej splátke naozaj zahrnuté všetko – servis, PZP, havarijné poistenie, prezutie pneumatík aj bežná údržba, alebo ste počas leasingu museli doplácať ešte nejaké ďalšie poplatky?

Tiež ma zaujíma, či vás počas leasingu niečo nepríjemne prekvapilo a s ktorou leasingovou spoločnosťou máte najlepšie skúsenosti.

Ďakujem za každú odpoveď.

tiezjedna
Dnes o 10:04

Prezutie pneumatík ani bežnú údržbu sme nikdy v splátke zahrnutú nemali. Zimné pneu tiež vždy kupujeme, ak náhodou nesedia tie z predchádzajúceho auta.

anonym_74c496
Dnes o 10:13

@anonym_autor máme tak firemné autá, na konci keď sme auto vracali ešte leasingovka vystavila krásnu faktúru že vraj opotrebovanie nadmieru.
Ako FO by som do toho nešla ani náhodou

tiezjedna
Dnes o 10:21
@anonym_74c496

@anonym_autor máme tak firemné autá, na konci keď sme auto vracali ešte leasingovka vystavila krásnu faktúru že vraj opotrebovanie nadmieru.
Ako FO by som do toho nešla ani náhodou

@anonym_74c496 protokol je možné rozporovať. Ja keď som vracala posledné auto, tak som nesúhlasila asi s tromi bodmi. Z doplatku 10 tisíc Kč bola 0. Jediné, čo sme doplácali bol prešvihnutý nájazd, ale s tým sme počítali.

anonym_063be3
Dnes o 10:34

Ziaden leasing sa neoplati. Nie je to vyhodne

anonym_74c496
Dnes o 12:24
@tiezjedna

@anonym_74c496 protokol je možné rozporovať. Ja keď som vracala posledné auto, tak som nesúhlasila asi s tromi bodmi. Z doplatku 10 tisíc Kč bola 0. Jediné, čo sme doplácali bol prešvihnutý nájazd, ale s tým sme počítali.

@tiezjedna ono toho bolo toho veľa, od sankcie na prekročenie stanovených km, až po nejaké oškeretia. Ale nás týmito autami jazdia chlapy na montáže, takže niekedy vo vnútri je ako v chlieve, že po ani ani pán Boh nevyčistí.

tiezjedna
Dnes o 12:38
@anonym_74c496

@tiezjedna ono toho bolo toho veľa, od sankcie na prekročenie stanovených km, až po nejaké oškeretia. Ale nás týmito autami jazdia chlapy na montáže, takže niekedy vo vnútri je ako v chlieve, že po ani ani pán Boh nevyčistí.

@anonym_74c496 rozumiem... v takom prípade otázka, či by nebolo rozumnejšie investovať do klasického leasingu a autá odpisovať než preplácať operáky 😀

katkaseiner
Dnes o 13:54

ten operativny leasing chces ako fyzicka osoba alebo ako firma? Za mna sa to ako FO neoplati vobec... neskutocne preplacas kazdy mesiac

anonym_74c496
Dnes o 14:08
@tiezjedna

@anonym_74c496 rozumiem... v takom prípade otázka, či by nebolo rozumnejšie investovať do klasického leasingu a autá odpisovať než preplácať operáky 😀

@tiezjedna som iba účtovníčka, majiteľom firmy je bratranec a ujo, ale asi to tak bude

autor
Dnes o 15:20
@katkaseiner

ten operativny leasing chces ako fyzicka osoba alebo ako firma? Za mna sa to ako FO neoplati vobec... neskutocne preplacas kazdy mesiac

@katkaseiner Ako fyzická osoba.