icon

Vodičák vo vyššom veku - skúsenosti a rady

Dnes o 08:27

Ahojte baby.
Aké máte skúsenosti s vodičákom vo vyššom veku?
Doteraz mi nejak nechýbal. Prácu som mala v blízkosti (MHD do 10 minút), to ostatné som zvládala aj bez vodičáku. Mala som 2 deti, ale tým, že práca bola blízko, tak sa to dalo úplne v pohode.
No veci sa majú tak, že prácu už mám ďalej (MHD cesta tam 40 minút a cesta späť ďalších 40 minút). A mám tretie dieťa, s ktorým som ešte na RD, ale bude keď začnem chodiť do práce, tak ten čas strávený v autobuse, tá cca hodina a pol denne, mi bude riadne chýbať...
Nikdy som si nespravila vodičák, preto, lebo podľa mňa nie som typ na šoférovanie. Som taká stresérka a ja samu seba vnímam ako zbrklú.
Máte niekto takú skúsenosť, že ste dlho nemali vodičák, že ste si o sebe mysleli, že to nie je pre vás a nakoniec ste sa na to dali?

maranco
Dnes o 08:32

Známa robila vodičák už keď bola na dôchodku, dovtedy ju vozil len manžel alebo deti. Potom si pochvaľovala že ho urobila keď si manžel zlomil nohu že ho mohla voziť k lekárom.

rybkoava
Dnes o 08:45

To nie je o veku, ale o povahe. Robila som si pred 30 tkou. Tiež som stresák, ale bola som donútená kvôli práci a dieťaťu. Ja som si robila cez MD. Testy a jazda boli v pohode. Cvičisko som si priplatia hodiny navyše. Pár krát som išla s mužom trasy, ktoré som mala chodiť pravidelne. Už jazdím roky a neľutujem, že som si ho urobila. Ideš kde chceš, kedy chceš. Žiadne trepanie sa autobusom alebo mrznutie na zastávke.

prasiatko30
Dnes o 08:49

Ja som si ho urobila pomerne mlada - mala som nejakych 20r ale zacat naozaj jazdit som zacala az po 30r. A pomohlo len sadnut za volant a jazdit - najprv len trasy, ktore som poznala aj zo zatvorenymi ocami a pomaly som sa rozjazdila. Teraz, sice jazdit nemusim, ale ked potrebujem dopravim sa a idem aj na nezname miesta, aj na slovensku som uz soferovala - co z toho som mala vzdy paniku 😂😂😂

anonym_45f6b8
Dnes o 09:05

@anonym_autor mama si spravila v 53 r🤪nie je to veľká veda určite si ho sprav

krasneleto
Dnes o 09:10

@anonym_autor svokra si robila v 50tke , a odvtedy je samostatna :D

madeincssr
Dnes o 09:20

@anonym_autor nemas moznost vyskusat si to najprv niekde mimo verejnych komunikacii neoficialne s niekym vludnym z rodiny, alebo z okruhu priatelov/znamych? Ak by to bol sikovny ucitel/ka, mozno by si bola zo seba prijemne prekvapena.

anonym_b477fb
Dnes o 09:32

Svokra robila po 50 , keď synáčik sa odsťahoval a nemal ju kto voziť hore dole 😂

anonym_fb8605
Dnes o 10:04

Ja som robila v 18-tke a nešoférujem. Nie je to o veku.

cimage
Dnes o 10:18

Suseda si robila v 50tke. Muz ju prihlasil, tak isla a odvtedy jazdi. Ak by si mala auto, tak by sa ti skratila casovo cesta do a z prace? Niekedy je MHD rychlejsie ako cesta autom kvoli zapcham. Moj otec roky cestoval radsej vlakom a MHD ako autom, lebo by bol v zapche rano aj vecer.

anonym_075d9a
Dnes o 11:53

Ja som robila v 37. Tiež len kvôli deťom.

autor
Dnes o 13:11
@anonym_075d9a

Ja som robila v 37. Tiež len kvôli deťom.

@anonym_075d9a A v pohode si jazdíš? Ja mám 38

autor
Dnes o 13:14
@cimage

Suseda si robila v 50tke. Muz ju prihlasil, tak isla a odvtedy jazdi. Ak by si mala auto, tak by sa ti skratila casovo cesta do a z prace? Niekedy je MHD rychlejsie ako cesta autom kvoli zapcham. Moj otec roky cestoval radsej vlakom a MHD ako autom, lebo by bol v zapche rano aj vecer.

@cimage Áno, reálne by sa mi skrátila. MHD je jedna cesta 40 minút, autom by to bolo maximálne 15 minút. Mám to odsledované v reálnom čase, keď ma občas brala kolegyňa alebo muž.

autor
Dnes o 13:17
@madeincssr

@anonym_autor nemas moznost vyskusat si to najprv niekde mimo verejnych komunikacii neoficialne s niekym vludnym z rodiny, alebo z okruhu priatelov/znamych? Ak by to bol sikovny ucitel/ka, mozno by si bola zo seba prijemne prekvapena.

@madeincssr Práveže skôr sa bojím tých situácií v reálnej premávke.