Vodičák vo vyššom veku - skúsenosti a rady
Ahojte baby.
Aké máte skúsenosti s vodičákom vo vyššom veku?
Doteraz mi nejak nechýbal. Prácu som mala v blízkosti (MHD do 10 minút), to ostatné som zvládala aj bez vodičáku. Mala som 2 deti, ale tým, že práca bola blízko, tak sa to dalo úplne v pohode.
No veci sa majú tak, že prácu už mám ďalej (MHD cesta tam 40 minút a cesta späť ďalších 40 minút). A mám tretie dieťa, s ktorým som ešte na RD, ale bude keď začnem chodiť do práce, tak ten čas strávený v autobuse, tá cca hodina a pol denne, mi bude riadne chýbať...
Nikdy som si nespravila vodičák, preto, lebo podľa mňa nie som typ na šoférovanie. Som taká stresérka a ja samu seba vnímam ako zbrklú.
Máte niekto takú skúsenosť, že ste dlho nemali vodičák, že ste si o sebe mysleli, že to nie je pre vás a nakoniec ste sa na to dali?
To nie je o veku, ale o povahe. Robila som si pred 30 tkou. Tiež som stresák, ale bola som donútená kvôli práci a dieťaťu. Ja som si robila cez MD. Testy a jazda boli v pohode. Cvičisko som si priplatia hodiny navyše. Pár krát som išla s mužom trasy, ktoré som mala chodiť pravidelne. Už jazdím roky a neľutujem, že som si ho urobila. Ideš kde chceš, kedy chceš. Žiadne trepanie sa autobusom alebo mrznutie na zastávke.
Ja som si ho urobila pomerne mlada - mala som nejakych 20r ale zacat naozaj jazdit som zacala az po 30r. A pomohlo len sadnut za volant a jazdit - najprv len trasy, ktore som poznala aj zo zatvorenymi ocami a pomaly som sa rozjazdila. Teraz, sice jazdit nemusim, ale ked potrebujem dopravim sa a idem aj na nezname miesta, aj na slovensku som uz soferovala - co z toho som mala vzdy paniku 😂😂😂
@anonym_autor mama si spravila v 53 r🤪nie je to veľká veda určite si ho sprav
@anonym_autor svokra si robila v 50tke , a odvtedy je samostatna :D
@anonym_autor nemas moznost vyskusat si to najprv niekde mimo verejnych komunikacii neoficialne s niekym vludnym z rodiny, alebo z okruhu priatelov/znamych? Ak by to bol sikovny ucitel/ka, mozno by si bola zo seba prijemne prekvapena.
Svokra robila po 50 , keď synáčik sa odsťahoval a nemal ju kto voziť hore dole 😂
Ja som robila v 18-tke a nešoférujem. Nie je to o veku.
Suseda si robila v 50tke. Muz ju prihlasil, tak isla a odvtedy jazdi. Ak by si mala auto, tak by sa ti skratila casovo cesta do a z prace? Niekedy je MHD rychlejsie ako cesta autom kvoli zapcham. Moj otec roky cestoval radsej vlakom a MHD ako autom, lebo by bol v zapche rano aj vecer.
Ja som robila v 37. Tiež len kvôli deťom.
Ja som robila v 37. Tiež len kvôli deťom.
@anonym_075d9a A v pohode si jazdíš? Ja mám 38
Suseda si robila v 50tke. Muz ju prihlasil, tak isla a odvtedy jazdi. Ak by si mala auto, tak by sa ti skratila casovo cesta do a z prace? Niekedy je MHD rychlejsie ako cesta autom kvoli zapcham. Moj otec roky cestoval radsej vlakom a MHD ako autom, lebo by bol v zapche rano aj vecer.
@cimage Áno, reálne by sa mi skrátila. MHD je jedna cesta 40 minút, autom by to bolo maximálne 15 minút. Mám to odsledované v reálnom čase, keď ma občas brala kolegyňa alebo muž.
@anonym_autor nemas moznost vyskusat si to najprv niekde mimo verejnych komunikacii neoficialne s niekym vludnym z rodiny, alebo z okruhu priatelov/znamych? Ak by to bol sikovny ucitel/ka, mozno by si bola zo seba prijemne prekvapena.
@madeincssr Práveže skôr sa bojím tých situácií v reálnej premávke.

Známa robila vodičák už keď bola na dôchodku, dovtedy ju vozil len manžel alebo deti. Potom si pochvaľovala že ho urobila keď si manžel zlomil nohu že ho mohla voziť k lekárom.