icon

Ako sa vyrovnať s predsudkami voči Ukrajincom?

5. aug 2026

Už mi je naozaj zle z toho, ako niektorí ľudia dokážu hádzať všetkých Ukrajincov do jedného vreca. Najmä tí, ktorí sa tvária ako najväčší obhajcovia Ruska. Uvedomujete si vôbec, že na Ukrajine celé roky žili milióny ľudí, ktorí boli etnickí rusi, alebo vyrastali v rusky hovoriacich rodinách? Posledné sčítanie ukázalo, že približne 20 % obyvateľov Ukrajiny sa hlásilo k ruskej národnosti. Nieco ako u nás Madarská. A viete, kde sa vojna najviac odohrávala a stále odohráva? Práve na východe a juhu Ukrajiny, v oblastiach, kde žilo veľa rusky hovoriacich obyvateľov a aj veľká časť etnických rusov. Preto medzi ľuďmi, ktorí utiekli na slovensko, nájdete aj rodiny, ktoré sú etnicky ruské, alebo doma celý život hovorili po rusky. Utekali pred vojnou rovnako ako ostatní. A potom tu čítam komentáre typu.. "Nech idú všetci Ukrajinci preč" Je až trapne, že niektorí ľudia nadávajú na "ukrajincov", pritom vôbec netušia, že pred nimi možno stojí rodina, ktorá sa sama považuje za rusov, ale prišla o domov kvôli utoku ruska. Národnosť, občianstvo, jazyk a politické názory nie sú to isté. Svet nie je čiernobiely a nenávisť postavená na nevedomosti z nikoho múdrejšieho neurobí. Skôr než budete súdiť všetkých jednou nalepkou, skúste si najprv overiť fakty. Možno zistíte, že realita je oveľa zložitejšia, než sa zmestí do jedného nenávistného komentára.

Strana
z3
podvody
8. aug 2026
@bbwwoman

@anonym_autor viete čo moja skúsenosť s ukrajincami je pozitívna
Mala som pani ukrajinku ktorá mi dlho robila umelé mihalnice tak bola dobrá že strčila všetky slovensky do vrecka 👌🏻 ortopéd Ukrajinec empatický úžasný lekár
Sám mi napravil vykĺbené rameno bez bolesti čo primár s pomocníkom nezvládol
Tento bez problému veľmi chválim
Nedávno som navštívila ukrajinské potraviny v BA a pani bola ochotná milá takže každý je iný netreba súdiť
Ani Slováci nie sú rovnaký

@bbwwoman dáme si borsč? Som im hovoril že lúbim šašlik.

eva8
9. aug 2026
@podvody

@bbwwoman dáme si borsč? Som im hovoril že lúbim šašlik.

@podvody pozvi ich teda na šašlík 🙂

podvody
9. aug 2026
@eva8

@podvody pozvi ich teda na šašlík 🙂

@eva8 však som dvoril ukrajinkám, ukazoval som im na youtube tie tri polosky a tak. Je snimi sranda. Spieval som im Tatu - Nas nedogoňat. Aj povedali že keď boli malé pozerali počkaj zajac a mrázika, a že poznajú aj DJ-a Blyatmana. Aj Russian Willage Boys. A ešte mi ukázala kopu interpretov hrajúcich takú hudbu čo som ja nepoznal. Gopnik a také, všelijaké Kaťuša remixy a tak. Autá UAZ, Lada, Žiguli, Moskvič, Volga. A tak srandujeme. Hovoril som im že Bajkonur, Sputnik, Lunochod. S takými arabmi z maroka sa nedá, oni v Brusseli napádajú okoloiducich a také.

eva8
9. aug 2026
@podvody

@eva8 však som dvoril ukrajinkám, ukazoval som im na youtube tie tri polosky a tak. Je snimi sranda. Spieval som im Tatu - Nas nedogoňat. Aj povedali že keď boli malé pozerali počkaj zajac a mrázika, a že poznajú aj DJ-a Blyatmana. Aj Russian Willage Boys. A ešte mi ukázala kopu interpretov hrajúcich takú hudbu čo som ja nepoznal. Gopnik a také, všelijaké Kaťuša remixy a tak. Autá UAZ, Lada, Žiguli, Moskvič, Volga. A tak srandujeme. Hovoril som im že Bajkonur, Sputnik, Lunochod. S takými arabmi z maroka sa nedá, oni v Brusseli napádajú okoloiducich a také.

@podvody dvoril, lebo bola s nimi sranda, alebo dvoril, lebo si to mysľel s nimi vazne? 🙂 Cize predpokladam, ze v Bruseli mas s Ukrajincami pozitivne skusenosti?

podvody
9. aug 2026
@eva8

@podvody dvoril, lebo bola s nimi sranda, alebo dvoril, lebo si to mysľel s nimi vazne? 🙂 Cize predpokladam, ze v Bruseli mas s Ukrajincami pozitivne skusenosti?

@eva8 nie nie dvorim ukrajinskym ženám v Bratislave a Galante. V robote sa kamarátim s ukrajincami všeobecne. A v Brusseli sú arabi čo robia kriminalitu ale tam nechodím. Takže predsudky sú na arabov v západnej európe, nie na ukrajincov. Ja som rád že sú tu. Mám ich radšej ako rómov (okrem mojich kamarátov).

eva8
9. aug 2026
@podvody

@eva8 nie nie dvorim ukrajinskym ženám v Bratislave a Galante. V robote sa kamarátim s ukrajincami všeobecne. A v Brusseli sú arabi čo robia kriminalitu ale tam nechodím. Takže predsudky sú na arabov v západnej európe, nie na ukrajincov. Ja som rád že sú tu. Mám ich radšej ako rómov (okrem mojich kamarátov).

@podvody joj, tak nepis o Bruseli, ked tam nechodis. Preto som myslela, ze byvas v Bruseli. Ci mas s Bruselom negativne skusenosti?

podvody
9. aug 2026
@eva8

@podvody joj, tak nepis o Bruseli, ked tam nechodis. Preto som myslela, ze byvas v Bruseli. Ci mas s Bruselom negativne skusenosti?

@eva8 ano vsak aj v mediach to ide, a kedysi davnejsie boli kamarati kupovat v Rotterdame drogy a arabi na nich vytiahli nozik a okradli ich. Oni povodne chceli nakupit travu a dobiest ju na slovensko. Arabi ich nakobiec okradli.

Ale ja to som dal len priklad ze na slovensku chcem radsej ukrajincov a srbov ako romov (cest vynimkam) alebo divokych arabov (lekari a inzinieri mi nevadia). Ukrajinci su po romoch a madaroch teraz najviacsia mensina. Neni cinziak kde by nebola aspon jedna rodina. Vsade ich stretavam. Zdravim sa im že privjit.

eva8
9. aug 2026
@podvody

@eva8 ano vsak aj v mediach to ide, a kedysi davnejsie boli kamarati kupovat v Rotterdame drogy a arabi na nich vytiahli nozik a okradli ich. Oni povodne chceli nakupit travu a dobiest ju na slovensko. Arabi ich nakobiec okradli.

Ale ja to som dal len priklad ze na slovensku chcem radsej ukrajincov a srbov ako romov (cest vynimkam) alebo divokych arabov (lekari a inzinieri mi nevadia). Ukrajinci su po romoch a madaroch teraz najviacsia mensina. Neni cinziak kde by nebola aspon jedna rodina. Vsade ich stretavam. Zdravim sa im že privjit.

@podvody previest travu cez hranice? Myslim, ze kamarati mali stastie, ze ich okradli ti Arabi 😉

eva8
9. aug 2026
@podvody

@podvody ked pises o mensinach - nemate v Galante aj Madarov?

podvody
9. aug 2026
@eva8

@podvody ked pises o mensinach - nemate v Galante aj Madarov?

@eva8 mám však ja sám som ním. Ale maďari údajne sú aj v Užhorode a Mukačeve (podkarpatská rus patrila uhorsku) ale ukrajinky dve čo som stade stretol nevedia po maďarsky. Sú priamo z mukačeva. Takže harna žinka podobaješ sa mi.

eva8
9. aug 2026
@podvody

@eva8 mám však ja sám som ním. Ale maďari údajne sú aj v Užhorode a Mukačeve (podkarpatská rus patrila uhorsku) ale ukrajinky dve čo som stade stretol nevedia po maďarsky. Sú priamo z mukačeva. Takže harna žinka podobaješ sa mi.

@podvody ano, poznam Ukrajincov hovoriacich madarsky. Jeden je konkretne z Mukaceva

podvody
12. aug 2026

A dnes som spoznal ďalšiu ukrajinku. Takže mám ďalšiu ukrajinskú kamošku.

podvody
12. aug 2026
@eva8

@podvody ano, poznam Ukrajincov hovoriacich madarsky. Jeden je konkretne z Mukaceva

@eva8 ja zase v inej robote východniara z Užhorodu. Že bol úplne ako klasický východniar slovenský len ulrajinec.

anonym_bef2b8
12. aug 2026

@anonym_autor Ukrajinci subdrzi a sebavedomi,myslia si ze su majstri sveta,mam jednu zlu skusenost s drzou ukrajinkou,kolegyna je ale zasa fajn.ale su taki sebavedomejsi ako Slovaci

ipsa646
1. sep 2026

@anonym_autor Je to pravda, ale v každom štáte sú aj dobrí ľudia, aj ten obyčajný stred a aj tá spodina, čo tam robí zle. Tá vojna nemala byť, len politici ju chceli a to nielen Putin. Ak ruské vojská stáli pri hraniciach vyše dvoch týždňov, každý rozumný politik vedel, že z toho bude vojna. Vtedy sa jej dalo zabrániť vyhrážkou jadrovými zbraňami a vyslaním modrých prilieb na východ Ukrajiny. Niektoré štáta a zbrojárske firmy sa tešia, lebo sa vyprázdnia sklady a nalejú nové peniaze do vývoja, modernizácie a výroby. Na tejto vojne zas niekto zarobí. Toto je vysoká politika a ekonómia.
Ja neposudzujem ľudí podľa národností, ale podľa inteligencie a charaktera. Len tých ozaj dobrých ľudí je na svete čoraz menej. Čím to bude?

anonym_70b506
1. sep 2026
@ipsa646

@anonym_autor Je to pravda, ale v každom štáte sú aj dobrí ľudia, aj ten obyčajný stred a aj tá spodina, čo tam robí zle. Tá vojna nemala byť, len politici ju chceli a to nielen Putin. Ak ruské vojská stáli pri hraniciach vyše dvoch týždňov, každý rozumný politik vedel, že z toho bude vojna. Vtedy sa jej dalo zabrániť vyhrážkou jadrovými zbraňami a vyslaním modrých prilieb na východ Ukrajiny. Niektoré štáta a zbrojárske firmy sa tešia, lebo sa vyprázdnia sklady a nalejú nové peniaze do vývoja, modernizácie a výroby. Na tejto vojne zas niekto zarobí. Toto je vysoká politika a ekonómia.
Ja neposudzujem ľudí podľa národností, ale podľa inteligencie a charaktera. Len tých ozaj dobrých ľudí je na svete čoraz menej. Čím to bude?

@ipsa646 môžme sa na to dívať cez prizmu peňazí, ale peňazí oni majú dosť, je v tom viac... Ide o manipuláciu s ľudstvom, vojny sú dohodnuté a naplánované...

ipsa646
1. sep 2026
@anonym_70b506

@ipsa646 môžme sa na to dívať cez prizmu peňazí, ale peňazí oni majú dosť, je v tom viac... Ide o manipuláciu s ľudstvom, vojny sú dohodnuté a naplánované...

@anonym_70b506 Čo sa týka plánovania vojny, v tom je kus pravdy, ale plánujú ju len tí, čo na nej zarobia. Nikto rozumný neplánuje stratu. Vojny nie sú väčšinou dohodnuté, len po vypuknutí sa tvoria vojenské koalície, či podporovatelia. Pred vojnou len vojenské zmluvy a mierové dohody, ktoré sa nie vždy plnia.
Tá vojna na Ukrajine niektorým zbrojárskym firmám veľmi vyhovovala, tak jej nikto včas nezabránil. Do kedy bude trvať neviem, ale Rusko získa územia, ktoré si nadlho ponechá. Aj u nás ako dlho boli? Tu je aj dôvod ochrany krajanov! Okrem toho v Rusku bolo asi treba udržať zamestanosť v zbrojárskych firmách.
Či niekto plánoval rozdeliť Ukrajinu ako Cyprus pochybujem, ale aj to je možné. Keď som spomenul Cyprus. Nie je teda právne EÚ vo vojne s Tureckom, keď je Grécko jej členským štátom?

eva8
1. sep 2026
@ipsa646

@ipsa646 nas Fico v prejave na oslavach SNP povedal, ze naco zbrojit. A veselo tecu peniaze znasho zbrojarskeho priemyslu

ipsa646
1. sep 2026
@eva8

@ipsa646 nas Fico v prejave na oslavach SNP povedal, ze naco zbrojit. A veselo tecu peniaze znasho zbrojarskeho priemyslu

@eva8 Nepočúvam a správy nepozerám, len občas niečo zahliadnem. Som bez TV a na nete sú dôležitejšie informácie ako politika! Do revolúcie sme boli svetová elita vo výrobe zbraní na obyvateľa, možno druhý. To BVP bolo parádne vozítko, len chcelo na ten podvozok robiť rôzne nadstavby. Škoda toho, ale nedá sa dvakrát vstúpiť do tej istej rieky! Nezachytili sme trend miniaturizácie a autonómnych vojenských zbraní. Doporučujem si opäť pozrieť Terminátora.

eva8
1. sep 2026
@ipsa646

@eva8 Nepočúvam a správy nepozerám, len občas niečo zahliadnem. Som bez TV a na nete sú dôležitejšie informácie ako politika! Do revolúcie sme boli svetová elita vo výrobe zbraní na obyvateľa, možno druhý. To BVP bolo parádne vozítko, len chcelo na ten podvozok robiť rôzne nadstavby. Škoda toho, ale nedá sa dvakrát vstúpiť do tej istej rieky! Nezachytili sme trend miniaturizácie a autonómnych vojenských zbraní. Doporučujem si opäť pozrieť Terminátora.

@ipsa646 nuz ano, Slovensko drzal zbrojarsky priemysel, VSŽ a Slovnaft ( ci chemicke zavody?)
Len som spomenula nasho manipulativneho premiera.

Naco zbrojit, ked kazdy chce celosvetovy mier? No, lebo nechce. Iba o nom hovori...

anonym_f228b6
1. sep 2026
@eva8

@ipsa646 nuz ano, Slovensko drzal zbrojarsky priemysel, VSŽ a Slovnaft ( ci chemicke zavody?)
Len som spomenula nasho manipulativneho premiera.

Naco zbrojit, ked kazdy chce celosvetovy mier? No, lebo nechce. Iba o nom hovori...

@eva8 naš premiér je čestný muž dobrý otec verný manžel a kresťan a vy mu nesiahate po kolená

anonym_9fe744
1. sep 2026
@anonym_f228b6

@eva8 naš premiér je čestný muž dobrý otec verný manžel a kresťan a vy mu nesiahate po kolená

@anonym_f228b6 Tým myslíte Roberta Fica, premiéra SR, aby neprišlo k nejakému omylu?

ipsa646
1. sep 2026
@eva8

@eva8 V tejto diskusii končím. Nemá to zmysel! Bola to síce trochu zábava, ale ak mládež klamú už v školách, tak ju ťažko presvedčíš na blogu! Komunisti nemali pravdu. Pravda nie je triedna ale stranícka!

anonym_f228b6
1. sep 2026
@anonym_9fe744

@anonym_f228b6 Tým myslíte Roberta Fica, premiéra SR, aby neprišlo k nejakému omylu?

@anonym_9fe744 áno koho iného ? Je to najlepší premiér akého Slovensko kedy malo . Prekonal dokonca otcu národa pána Vladka Mečiara

eva8
1. sep 2026
@anonym_f228b6

@anonym_f228b6 samozrejme, ze som vyssia :ako dlzka jeho predkolenia

eva8
1. sep 2026
@anonym_f228b6

@anonym_9fe744 áno koho iného ? Je to najlepší premiér akého Slovensko kedy malo . Prekonal dokonca otcu národa pána Vladka Mečiara

@anonym_f228b6 bingo 🙂

Strana
z3