Ako to bolo s Korčokom a Juhosláviou?
Ahojte, ako to bolo s korcokom a juhosláviou ? Ozaj súhlasil a bol za aby sa zbombardovali nevinný ľudia ? Celkom ma to zmestilo ale Pelleho voliť nechcem
@slovakboy 🤣škoda že si ju nepripomenul svojimi vlastnými vedomostami 🤣 Dokument nie je vždy = pravda respektíve nie každý dokumentarista má odvahu na čistú pravdu zvlášť keď ňou šlapne na otlak mocnostiam. Stačí sa pozrieť na Assangeho ktorý odhalil zverstvá USA v Iraku a vidíme kam ho to dostalo...
@araxes Dokumentov tohoto typu som videl viacero. Škoda ten Francúzsky kde sa vyjadrovali aj historici z Kosova zo Srbska aj z Chorvátska a Bosny som videl v telke a na youtube nie je. Krásne tam vysvetľovali históriu od Rakúsko Uhorska a potom samotnú vojnu. Netušil som dovtedy, že Bosniaci sú Slovania - jediní moslimovia, ale Slovania. Juhoslávia vznikla podobne ako Československo, akurát mala viac národov. Vo všetkých dokumentoch o Juhoslávii je hlavným agresorom Miloševič a Srbská armáda. On to rozpútal politicky aj vojensky. A po celý čas to zabíjanie mohol ukončiť. Dokonca aj po UČK vraždení srbskych policajtov. Lenže už mu nik neveril. Aj tak mu Europa dala šancu UČK zastavilo boje a on odmietol navrhy EU a využil zastavenie bojov na štart genocídy. Až potom Europa doslova prosila USA, aby tam prišli. USA suhlasilo, len ak každú raketu EU zaplatí a vybudujú na území Kosova svoju druhú najväčsiu základňu v Európe. Kosovo vlastne prehralo a nik ho nikdy nevezme do EU. Áno, nie len Srbi boli vrahovia, ale boli najsilnejší a mali najväčšiu zodpovednosť za to všetko. Tito túžil po jednotnej Juhoslávii a potláčal nacionalizmus hlavne tým, že nerobil medzi národmi rozdiely. Nestaval sa na stranu jedného národa. Miloševič tiež chcel jednotnú Juhosláviu, ale nenávidel všetky národy okrem Srbského. Spolu s Karadžičom a Tudžmanom to boli najhorší nacionalisti. Čo mohla Europa a Amerika vtedy urobit lepšie? Mohla to brať vážnejšie ešte skôr, ale to mohli všetci. Tí, čo odsudzujú to bombardovanie nevedia ako inak by to vyriešili. Vlastne áno. Oni by nechali Miloševiča urobit genocídu v Kosove. A potom čo? Zas by bola EU zlá, že to dopustila.
@slovakboy 🤣🤣 Veľmi naivne predstavy 🤣🤣 Presne takto by to napísal každý kto chce obhajovať bombardovanie...
Napíšem pár bodov a úvah ktoré si v tom tvojom propagandistickom pohľade zabudol alebo napísal hlúposť 😀
1. Začnem špecialne pre ľudí ako @apolka77 ktorý pochybujem že čitaju všetko, tým čo ťa prezradilo že o tom naozaj moc nevieš a iba opakuješ čo ti v nejakom dokumente povedali. Prezradilo ta operovanie Slovom EUROPA. Európa chcela povedala volala🤣 Aká Európa ? To je kto ? V Európe žiadna organizácia ktorá môže niečo vojenské žiadať a rozhodovať nie je. Jedine tak kompetencie na celom svete má OSN a tá nedala povolenie. Ak tým je myslená EU tak to je opäť len strelenie si do vlastnej nohy keďže EU v tej dobe tvorili prevažne krajiny ktoré boli aj v NATO čiže to je iba ďalší dôkaz toho že to bolo samozvané rozhodnutie za geopolitickým účelom západu. Aj dnes predsa vidíme že EU nedokáže rozhodovať a rozhodnúť o konfliktoch na územie Európy a to dnes má rozhodne väčší konsenzus než to bolo vtedy. Aj keď vieme že tak trochu nútený. Čiže to operovanie slovom Európa je znak nevedomosťi.
2. V Akých všetkých dokumentoch je hlavný agresor ? 🤦 Vo všetkých SKUTOČNYCH dokumentoch sú jediné zhody:
Po rozpade sovietskeho zväzu Srbi aj Chorváti začali hovoriť o rozširovaní vlastných štátov o územia, kde žili príslušníci týchto národov.
Eskalácia napätia vznikla tým že politici v Juhoslávii použili manipulácie a dezinformácie a vyťahovali staré krivdy (napr. už som tu spomínal príklad Jasenovac ktorý využili Chorvati na likvidáciu Srbov). Na oboch stranách konfliktov. Nenávisť vzbudili u obyčajných obyvateľov naprieč Juhosláviou. Ľudia sa organizovali v polovojenských jednotkách a páchali tie najstrašnejšie zverstvá.
3. Čo mohli robiť lepšie ? Mohli namiesto zásahu v Juhoslavii a v mestách proti civilistom zasiahnuť pri skutočnej genocíde ( o genocíde rozhoduje súd v Haagu a ten nerozhodol že bola v Juhsolavii ) v Rwande kde by to mali posvätené aj od OSN...
Genocída v Rwande stala život 800 000 ľudí za TRI MESIACE!! Počet obetí v Juhoslavii za 10 ROKOV je 130 000. Myslím si každý kto má IQ aspoň 10 musí vidieť kde v skutočnosti bola akutnosť zásahu a kde to bol zásah na zaistenie geopolitického vplyvu.
Samotná umelá premisa že museli alebo čo iné je úplne absurdna a hlavne naivná. Ak sa aj budeme pozerať na roky po druhej svetovej tak na svete bolo toľko konfliktov ktoré nikoho nezaujímali a nikto nehovoril že a čo sa tam budú zabíjať veď zasiahnime, ale tu sa o tom bavime len preto lebo NATO potrebuje zakryť že išlo o účelový zasah.
Ale ak aj pripustíme že mali niečo spraviť na balkane tak je veľa prostriedkov namiesto zabijania civilistov hneď v prvej vlne. Technika a možnosti síl NATO bola na úplne inom leveli než nejakých Srbských síl. Tých možností ak nájsť najväčšie hniezda ozbrojencov a podobne je veľa. Mohli vytvoriť demilitarizovanu líniu ako napríklad na Cypre atď... Čiže rozprávať tu bludy o tom že jediná cesta bola taká ako bola je sprostosť. Bol to nepovolený bezohľadný mocenský zásah na ktorý doplatili nevinné deti a ženy....
@araxes. Fascinujú ma ľudia, ktorí povedia B, no zámerne vynechajá A, lebo sa im to hodí.. Netreba znova primomínať, ako Srbi pod vedením Miloševiča zaútočili najprv na Slovinsko, ktoré sa rozhodlo osamostatniť od Juhoslávie (zomrelo pri tom 19 Slovincov) potom zaútočili na Chorvátsko, ktoré sa tiež rozhodlo osamostatniť (zomrelo 8685 chorvátskych vojakov a 6322 chorvátskych civilných obyvateľov), potom rozpútali vojnu v Bosne a Hercegovine (zomrelo 30 tisíc bosnianskych vojakov a 31 tisíc bosnianskych civilov) a nakoniec sa pokúsili z Kosova vyhnať všetkých etnických Albáncov (zomrelo ich pri tom 8676). Dokola verklíkuješ iba bombardovanie Srbska vojskami NATO a tých 528 civilných obyvateľov, ktorí pri tom zomreli (samozrejme každá strata na živote je odsúdeniahodná). Neviem, či to je strata v informáciách, strata súdnosti, alebo pomätenosť... Keby NATO vtedy nezasiahlo, kam by Miloševičovo šialenstvo bolo schopné zájsť? A ten posledný príspevok si čerpal z konšpirátorských webov, od začiatku sa prejavuješ ako hoaxer a konšpirátor, určite si skalným fanúšikom časopisu Zem a vek a Bádateľa, nepochybujem o tom.. (neviem či si muž alebo žena, je mi to jedno)
@araxes Si mega hlupák. Videl si niekedy aspoň mínové pole zblízka? Bol si tam, že si múdry ako encyklopédia? Je mi z teba na grcanie 🤮🤮🤮
In the 1990s, several authorities asserted that ethnic cleansing as carried out by elements of the Bosnian Serb army was genocide. These included a resolution by the United Nations General Assembly and three convictions for genocide in German courts (the convictions were based upon a wider interpretation of genocide than that used by international courts). In 2005, the United States Congress passed a resolution declaring that the Serbian policies of aggression and ethnic cleansing meet the terms defining genocide.
The Srebrenica massacre was found to be an act of genocide by the International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia, a finding upheld by the ICJ. On 24 March 2016, former Bosnian Serb leader and the first president of the Republika Srpska, Radovan Karadžić, was found guilty of genocide in Srebrenica, war crimes, and crimes against humanity and sentenced to 40 years in prison. In 2019 an appeals court increased his sentence to life imprisonment. On 12 May 2021, it was announced that, in an agreement with UK authorities, he would serve the rest of his sentence in a UK prison.
In 2001, the International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (ICTY) judged that the 1995 Srebrenica massacre was genocide. In the unanimous ruling Prosecutor v. Krstić, the Appeals Chamber of the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY), located in The Hague, reaffirmed that the Srebrenica massacre was genocide.
Pletieš tu Juhoslaviu a Rwandu uplne rozdielne veci. Čo a ako by si to zorganizival v Rwande? Proti komu by si šiel bojovat a ako? Ako by si za tri mesiace zachránil 800 tisíc ľudí, korí sa vraždili mačetami? Dva týždne šlo v radu pobubudzovanie aby zabijali. To vypli. A čo ďalej? Neverís historikom, neverís dokumentom. Ten bod1. Čo si napísal ako keby si robil výkrik nejaký citovy výlev bez rozumu.
Bod 2. uz trochu dáva zmysel ale neviě čo ine si tym chcel povedať ako bolo v tom dokumemte. Upozorňujem, že tie dokumenty z ktorych čerpám aj ja informácie spolutvorili historici z každého toho národa. Ľudia sa organizivali v polovojenskych jednotkách proti regulérnej armáde, ktorá robila etnicke čistky. To si chcel napísať. Riešenie ako inak to mohla Europa a USA urobit nemáš. Akp chces urobit demilitarizovanú zónu už v rozbehnutom konflikte. Ked na strane Srbska je letectvo a ťažká technika a na strane Kosova pušky a samopaly. A asi si si ten dokument nepozrel poriadne. Miloševič zneužil dohodnuté prímerie.
@evika80 🤣🤣 ďalši ktorý opakuje len nejaké skopirovane udaje, ktoreho je ľahko usvedčiť tým že v tom tvojom prejave sa akosi stratilo že aj Chorvátsko zaútočilo na Bosnu lebo tiež malo územné chúťky 🤣
Samozrejme že opakujem počet obetí ktoré spôsobilo NATO ktoré nemalo povolenie od OSN a bombardovalo za geopolitickým učelom.
Napíš mi jeden hoax ktorý som napísal keď som ja konšpirator . Som zvedavý čakam 🤣
@fido69
Najviac sa mi páči to rozhodnutie súdu USA 🤣 ako inak keď si to potrebovali ospravedlniť.
https://svet.sme.sk/c/7624300/balkan-zazil-cist...
@slovakboy
Presne toto je to zmyšlanie ktoré každého usvedčuje z toho že mu nejde o mier ale o geopolitiku. Ako by si chcel zasiahnuť PROTI komu 🤦 Jasné lebo zasiahnuť sa dá len keď si vyberieš stranu že. Okrem toho zase sa ukazuje tvoja nevedomosť a opäť opakujem narozdiel od Juhoslavie tu OSN ešte PRED začiatkom čistiek varovalo a žiadalo pomoc!! Takže áno mohli zasiahnuť ešte pred tým než sa pripravovaná genocída začala!
Nie každý dokument znamená že hneď v ňom bude všetko 🤦🤷 Už som tu tu dával predsa jasný príklad. Keby sa robil dokument o vojne v Iraku ešte pred odhalením informácii vo wikileak tiež by tam nebolo všetko čo sa tam skutočne dialo a všetky okolností atď...
Aký výkrik🤣 Písal si že Európa volala a chcela. Pýtam sa ta kto je to tá Európa ? Aká organizácia ? Kto a aký titul má na hovorenie za celu Európu ?
@ivka225 jeeej,škoda,že toto nepovie tých dobrých pár 10000 ukrajincov....čo behajú po Európe a tak
@maciatkolulu čo majú spoločné s oficiálnymi dokumentami juhoslovanského ministerstva?
Stacil korcokov nesuhlas a ludia by neumierali.on bol ten ktory odsuhlasil vrazdenie tak isto aby sa zapacil podporoval by vojnu na ukrajine a nehovoriac o tom ze mal dost vysoke funcie za hzds sdku smer a za matovica, takze porz taska v jeho pripade nabera uplne iny rozmer. Takze ti ktori volili korcoka by si mali najsor trosku nastudovat genezu. A reci ze volim. Korcoka lebo sa citim bezpecne….😂😂😂korcok niekolko tisic mrtvych pele nula. Dvrazdou kuciaka nema nic spolocne
@ewelinkaewel “Stacil korcokov nesuhlas a ludia by neumierali”
Hm, to nie je ako doma v rodine, ze je len mama a ocko a jeden z nich rozhodne, kam sa pojde na vylet a tam ide cela rodina (pre zjednoduseny priklad).
Vlada pozostava z viacerych ludi. Takze nerozhodne jeden. Ibazeby mal taky vplyv. O com silne pochybujem, ze on vtedy vobec mal.
Zase vyhrali klamstvá, podrazy, a útok len na hlúposť ľudí. To nie je môj prezident.
@evika80 Je mi to ľúto, ale o chvíľu zistíte čistú pravdu, potom sa im choďte ospravedlniť , bude ťažké pre Vás prijať svoju prehru .

@apolka77 🤣 a takto vyzerá ta Korčokovsko progresívna demokracia v praxi🤣 rozprávanie o inom názore ako o dezolatoch. Zaujímavé že ešte ani jeden z toho vášho správneho a údajne vzdelaného brehu nedal argumenty ktoré by vyvrátili čo tu píšem😀 jaaj vlastne pardon nato nemáte čas zabudol som na túto trápnu výhovorku🤣