icon

Ako to všetko skončí?

10. mar 2025

Ahojte. Zaujima ma Vas nazor na sucasnu politicku situaciu doma i vo svete. Mam pocit ze kazdym dnom je to horsie a bojim sa toho co s nami bude. Sledujete spravy ci radsej ani nie? Ja ked to sledujem mam len uzkost. Najradsej by som zo Slovenska odisla lebo mam pocit ze to nedopadne dobre...

Strana
z2
napetra
10. mar 2025

@oliolijanka Citujem "A zato je zodpovedný Fico a po novom Trump? "
Kdeže oni nie sú zodpovední zato, čo sa deje vo svete.
Veď Fico je mierotvorca, svetový štátnik s diplomatickým správaním. Zabezpečil nám lacné potraviny, znížil DPH a ďalšie benefity pre rodiny.
Robí čo môže, aby nás zachránil pred XY pohlaviami, 72 rodmi a lgbt.
Pod jeho vládou smerujeme k lepším zajtrajšom.
Takže on nemôže za nič zlé a chaos, ktorý je na Slovensku.
To len tí novinári zo Sme, denníka N so Šimečkom si vymýšľajú katastrofické scenáre.
Trump je náš vzor a nech žije Amerika, ako povedal náš predseda.

paradajkova
10. mar 2025

@autorka, sledujem politiku a najrealnejsi scenar mi pride ekonomicka vojna. Smerujeme k tomu, ze bohati budu bohatsi a chudobni budu este chudobnejsi. Stredna vrstva sa bude zmensovat tiez.

A smutne je, ze to ludia slepo podporuju, neuvedomujuc si, ze si skodia. Ved aj u nas volici tejto vlady – pre nich vlada neurobila nic. Pre seba si zvysila platy, vytvorila nove ministerstvo, dala viac penazi na chod prezidentskeho uradu, rozdavala odmeny vernym a tak dalej.

To, ze mi najblizsi mesiac dopadne na hlavu raketa si zatial nemyslim. Ale urcite ma frustruje, ze v 21. storoci, ked mame technologie na predlzenie zivota, vedomosti na predchadzanie mnohym umrtiam a stroje, ktore ulahcia ludom pracu, riesime a podporujeme par egomaniakov, ktori sa rozhodli, ze si podelia svet – a je im jedno, za aku cenu.

oliolijanka
10. mar 2025

@napetra Trump prezidentuje dva mesiace a Fico nemoze za to, ze v EU niet lepsej krajiny, ako je Australia, do ktorej sa planujete vystahovat.

lucyliu
10. mar 2025

@cukroska "Ešte stále to u nás je také zlé,a kto pracuje a má dobrý dôchodok sa nemá zle." Nerob si iluzie, ze nejaky dochodok v skrachovanej krajine ta caka. Neviem, ci sledujes, s akym vysledkom bacuje Socialna poostovna a aky je demograficky vyvoj. Druha vec je, co znamena "mat sa dobre", ja teda urcite neplanujem zit v nejakom Bielorusku a byt spokojna, ze mam co jest.
@oliolijanka jasne novinari. A este Simecka a Radicova, skaza tejto krajiny.

eva8
11. mar 2025

Aj toto este existuje vo svete:
V Bolívii existuje miesto, ktoré je skutočným peklom. V nebezpečných podmienkach pracujú aj deti. Je to jediné miesto na svete, kde na ulici legálne kúpite dynamit za pár drobných.
https://www.interez.sk/v-bani-pracuju-6-rocne-d...

eva8
11. mar 2025

Tu sa žije zamestnancom najlepšie: Európa kraľuje rebríčku „work-life balance“ a Írsko stúplo o 23 miest ju
https://www.startitup.sk/tu-sa-zije-zamestnanco...
Čo sa týka Slovenska, so skóre 50,52 sme sa umiestnili na deviatom mieste od konca, pričom zarážajúce je, že pred nami sú aj také krajiny ako Albánsko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko či Severné Macedónsko. Asi najhorším ukazovateľom pre našu krajinu je zákonná percentuálna výška nemocenských dávok, ktorá je 25 %, zatiaľ čo napríklad už len v susednom Česku a Maďarsku to je 60 % a Poľsku dokonca 80 %.

euka210
11. mar 2025

@eva8 mne sa velmi pacilo...az sme ostali z tych statistik s manzelom sokovani, ako vcera Radicova na Exprese porovnavala, ze kde sme v zivotnej urovni a aj ze dochodca moze mat vyssi prijem na 1 osobu ako pracujuci rodicia s detmi. Fakt, museli by sme mat obaja cisty prijem cca 4000e aby sme mali na 1 clena 800e ako taky dochodca. Pri min.dochodku je to 2400e, co je blizsie k realite.

cukroska
11. mar 2025

@lucyliu Nikoho nik nedrží tu nasilu ani Teba. Áno viem aká nás čaká budúcnosť aj budúcnosť našich detí..žiaľ. Ale aj to viem, že minimálne 5 miliónov ľudí na svete nemá co jesť.

qrstxyz
12. mar 2025

@22lucy bezpečný Západ? No neviem, neviem, no go zóny a jadroví inžinieri z Afriky rozhodne nepredstavujú bezpečie. Tým nehovorím, že je nimi zaplavená každá krajina v západnej Európe, ale ich počet stále rastie. A to, že ich tu máme, nie je vina Trumpa, ale politikov, ktorí umožnili ľahšiu migráciu z krajín mimo Európy a v 2015 to zaklincovala Merkelka. Odvtedy to ide s Európou dolu vodou.

22lucy
Odpoveď bola odstránená
qrstxyz
13. mar 2025

@22lucy no počkaj, keď v Európe vypukne vojna, potom zistíš, že to je dosť závažný problém. Každodenne je niekto pobodaný, nejaká žena znásilnená, ale mainstreamové médiá o tom samozrejme neinformujú, lebo by to narušilo ich rozprávku o úspešnom multikulturalizme. Som zvedavá, či by si tak zľahčovala tento problém, keby sa toto stalo niekomu z tvojich blízkych. Naši predkovia, čo bojovali proti Turkom a Mongolom, aby sme tu mohli bezpečne žiť, sa musia v hroboch obracať, keď vidia, že ich potomkovia ešte otvorene podporujú nájazdy migrantov s absolútne nekompatibilnou mentalitou a kultúrou do našej krajiny.

alica110
13. mar 2025

@qrstxyz S týmto s tebou súhlasím, migrácia neprispôsobivých je obrovské bezpečnostné riziko. Stačí sa pozrieť do Nemecka.

eva8
13. mar 2025

@alica110 byvas v Nemecku?

alica110
Autor odpoveď zmazal
beronsche
13. mar 2025

@sevrin presne tak... Veľa ľudí tvrdí, že nie sú spokojní, že sa boja buducnosti, ale inak nicovate nič neurobia. Nie sú ochotní ani raz za 2 týždne prísť na hodinku na protest.. smutné...

beronsche
13. mar 2025

@mizoko do Austrálie a na Nový Zéland je obrovský problém sa presťahovať. Rozhodne to nie je tak, že zbalim saky paky a idem.

beronsche
13. mar 2025

@oliolijanka ty zrejme žiješ v nejakej paralelnej realite, kde našu krajinu vedú ľudia, ktorí majú záujem, aby prosperovala..
Fico a jeho sebranka sú zodpovední za mnoho pruserov..
Ale neviem, či to do tvojej bubliny preniklo. Hádam, že nie.. ty si spokojná so všetkým, čo sa deje, vrátane likvidácie štátu... Či sa mýlim?

victoriab
13. mar 2025

@paradajkova dobodky suhlasin

lion777
13. mar 2025

Ja by som ti poradila, najprv chod do tych krajin, ktore si si vyhliadla a chvilu tam ži medzi obyvatelstvom. Čo ja viem, príklad Česko, Británia, Nemecko. No a keď budeš mať skušenosti porovnaj si , čo mame tu. Budeš to mať z prvej ruky. 🙂

eva8
13. mar 2025

@alica110 potom rozpravas z prvej ruky, dakujem. Neplanujete ostat nakoniec v CZ, ked je v Nemecku tak nebezpecne?
Suhlasim, ze Merkelova to prehnala.
U nas na Slovensku sa preventivne premavaju gangy s teleskopickymi palicami, ktore sa vyuzivaju najma na inovyzerajucich.

mizoko
13. mar 2025

@beronsche ale kým to neskusis tak nevieš či sa ti to nepodarí. Ja viem že to nie je jednoduché. A práve preto mi Austrália príde bezpečnejšia ako iné krajiny. Nepustia tam kde koho

eva8
13. mar 2025

@mizokober aky paradox. Kedysi tam vyvazali zlocincov a dnes tam nepustie kde koho 🙂

eva8
13. mar 2025

P.S. Berte moje reakcie s rezervou, prosim 😉
Naozaj nevyryvam, len mi vsetko mozne prudi myslienkami

alica110
Autor odpoveď zmazal
lion777
13. mar 2025

@eva8 jasné, ved sa poznáme ❤️.
@alica110 tiež si myslím, že mnoho scestovaných ludi, ktori maju skúsenosti, sa sem vrátia, uz nemajú ilúzie.

eva8
13. mar 2025

@alica110 urcite sa rozhodnete najlepsie, ako sa da, vsetci rodicia chcu pre deti to najlepsie ❤️ 🍀 . Je taka divna doba, ale bude, ako si zariadime. Dolezity je kazdy jednotlivec

sevrin
13. mar 2025

Smeráci konsolidujú, nám zdvíhajú dane a sebe stávajú vily v Chorvátsku.

Fakt ma začína dosť zaujímať, ako toto všetko skončí!

qrstxyz
13. mar 2025

@eva8 zaujímavé, že o takých gangoch neviem. Práveže aj u nás cudzincov pribúda, dennodenne stretávam Indov a rôzne iné etniká, ktoré úplne očividne ani z Európy nie sú

beronsche
14. mar 2025

@alica110 fíha, vážne? Na Slovensko by som sa ja osobne nevrátila.. nie, kým je smerovanie krajiny, aké je.
Kým nemáš odbornú prácu, plat bude aj tu nízky.
Keby mám zázemie v zahraničí, ja by som sa nevrátila práve kvôli deťom, školstvo na figu, možnosti vzdelávania obmedzené... Všetko sa rúca - infraštruktúra, zdravotníctvo...
Nemám ilúzie o zahraničí, sama som žila roky mimo sk, nemyslím si, že je to niekde ideálne, určite nie. Ale Slovensko silne upadá...

alica110
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2