icon

Braňo Závodský: Jeho kritika dôchodcov objektívna alebo prehnaná?

Včera o 11:10

Aký máte na neho názor? Za mňa strašne neprofesionálny a nevie byť nestranný a hlavne nenávisť na dôchodcov z neho srší nie je pomaly relácia kedy by sám od seba nespomenul 13te dôchodky že koľko berú peňazí, pričom tých sociálnych opatrení ktoré zbytočne stoja štátnu kasu peniaze je oveľa viac. Ale na tie 13te dôchodky-dôchodcov je doslova vysadený. Ja už prelaďujem rádio ak ho počujem.

anonym_a6e12b
Včera o 12:09

Za mna top. Okrem hlasu a prejavu ma aj nehorazny prehlad a pamat, ide do konfrontacie, chapem ze to mnohym pride arogantne. Sme zvyknuti na nieco ine. Strieda politikov a odbornikov, je jasne ze k jednym bude “prisnejsi” ako k druhym.

Navyse som pocula podcast s nim, tusim Luzifcak. Nohami na zemi, a velmi velmi pekne rozpraval o svojej zene. Ja som velky fanusik.

anonym_2ae86d
Včera o 12:22
@anonym_4df21f

@anonym_fec874 len tu treba zobrať fakt, že ani jeden dôchodca si neplatí už hypotéku, jeho životné nároky sú nižšie - nájom a jedlo, na čo tých 500-600€ stačí (ak sú dvaja, tak majú vyše 1000€ + väčšina má deti, ktoré im vedia pomôcť, či už nakúpom alebo finančne prispieť.
Štát na tie 13.dôchodky nemá a už teraz je naša krajina zadĺžená tak, že to budú splácať ešte aj moje vnúčatá (nemám ani 30r). To neni o závidení, nik im nezávidí tých pár eur navyše, skôr ide o celkové hospodárenie štátu ako takého a zrovna tých 500€ ich z biedy nevytrhne, avšak, je to takmer miliarda, za ktorú by sa dala opraviť napr nejaká nemocníca, ktorá padá ľuďom doslova na hlavu.

@anonym_fec874
@anonym_4df21f
Ale povedzme si na rovinu, preto majú títo dôchodcovia, tak málo... dakedy sa málo zarábalo a ženy boli doma skoro celý život.
Napríklad mužova babka - nikdy nepracovala a nadáva, ako by chcela 2000 eur dôchodok a veru tiež ju nezaujíma, že kde na to štát zoberie.
Moji starý rodičia - starký mal dobrý dôchodok, ale pracoval v rizikovom povolaní a starká, nikdy nerobila a k jej dôchodku doplácal štát, aby mala aspoň minimálny.

stormie
Včera o 12:34

Ja ho nemozem pocuvat lebo ma sice zaujimave temy a hosti, ale neuveritelne ma vytaca ako im skace do reci, uz bol na to x krat hostami upozorneni aby ich nevahl dohovorit, namiesto jednoduchej otazky pouzije mega rozvitu a potom hosti nahana aby odpovedali strucne a rychlo

anonym_7f2f7d
Včera o 13:06

tak zase 13. dôchodok stojí štát a teda nás pracujúcich 1 miliardu, to je dosť

anonym_c4181f
Včera o 13:29

@anonym_autor Možno má v tom pravdu. Nie je to nenávisť voči dôchodcom. Evidentne štát nemá na to dávať všetkým plošne. Je to skôr na škodu.

alenka58
Včera o 13:46

keby nedostali 13 dôchodky pracujúci dôchodcovia tak by sa nič nestalo, potom sú tu tehotenské príspevky na to tiež nemáme, poznám dosť mužov na MD, ktorí normálne pracujú, živnostníci, sro, tieý idú peniaze do blba atď

anonym_7f82f7
Včera o 13:57

@anonym_autor ked je tato vlada taka socialna, FIco tak so Šukajom miluju tych dochodcov, preco im rovno nerozdelia ten 13 dochodok mimoriadnou valorizaciou na 12 mesiacov aktualneho roka? No lebo cakaju kym podochnu, taka je realita v tych FIcovych karafiatocha a Šukajových slovách, maju dochodcov len za idiotov co im hodia do urny hlas, ale prefetovany Kali nakupuje pre lenivu armadu SR techniku za miliardy €, na co to tym darmozracom bude nevedno, hlavne ze smer nakradne...

Ocakavam za kratku dobu 14 dôchodky, asi ich predlozi prepity Danko, aby dohnal FIca a Šukaja.

anonym_7f82f7
Včera o 14:02
@anonym_4df21f

@anonym_fec874 len tu treba zobrať fakt, že ani jeden dôchodca si neplatí už hypotéku, jeho životné nároky sú nižšie - nájom a jedlo, na čo tých 500-600€ stačí (ak sú dvaja, tak majú vyše 1000€ + väčšina má deti, ktoré im vedia pomôcť, či už nakúpom alebo finančne prispieť.
Štát na tie 13.dôchodky nemá a už teraz je naša krajina zadĺžená tak, že to budú splácať ešte aj moje vnúčatá (nemám ani 30r). To neni o závidení, nik im nezávidí tých pár eur navyše, skôr ide o celkové hospodárenie štátu ako takého a zrovna tých 500€ ich z biedy nevytrhne, avšak, je to takmer miliarda, za ktorú by sa dala opraviť napr nejaká nemocníca, ktorá padá ľuďom doslova na hlavu.

@anonym_4df21f ak si myslis ze 600€ dochodok staci cloveku co neplati tu tvoju slavnu sprostu hypoteku, nech sa paci, skus si to ty mudrlant, v tomto state totiz nestaci ani 1200€ dochodok(!), kde mas prosim drahu zranicu, vysoke dane, stare uto, osatenie, lieky, lekara co je v kuse nenazrany, internet ktory od nich kazdy vyzaduje?! Tak nemudruj len preto ze ten clovek nema hypoteku lebo nebol tak nenazrany a nekupil si 5x predrazeny investicny byt do ktoreho by napchal tu háveď z Azie a dusil nimi susedov...

julish
Včera o 14:06

@anonym_autor ja ho pocuvam rada a vazim si unho aj osobny pribeh ako otca dievcatka, spolu roky bojovali s detskou leukemiou. Tento chlap vie, kde je sever

anonym_9d0957
Včera o 14:12

trňom sú len dôchodky, akoby na všetko ostatné bolo

anonym_9d0957
Včera o 14:24
@julish

@anonym_autor ja ho pocuvam rada a vazim si unho aj osobny pribeh ako otca dievcatka, spolu roky bojovali s detskou leukemiou. Tento chlap vie, kde je sever

@julish takýchto osobných príbehov je veľmi veľa

anonym_974fe9
Včera o 14:27
@anonym_7f82f7

@anonym_autor ked je tato vlada taka socialna, FIco tak so Šukajom miluju tych dochodcov, preco im rovno nerozdelia ten 13 dochodok mimoriadnou valorizaciou na 12 mesiacov aktualneho roka? No lebo cakaju kym podochnu, taka je realita v tych FIcovych karafiatocha a Šukajových slovách, maju dochodcov len za idiotov co im hodia do urny hlas, ale prefetovany Kali nakupuje pre lenivu armadu SR techniku za miliardy €, na co to tym darmozracom bude nevedno, hlavne ze smer nakradne...

Ocakavam za kratku dobu 14 dôchodky, asi ich predlozi prepity Danko, aby dohnal FIca a Šukaja.

@anonym_7f82f7 Súhlasím s tebou.
Keď chce Fico tak veľmi pomáhať dôchodcom, aj keď nato nemáme, tak nech im zvýši dôchodky v 12tich mesiacoch.
Nie takto populisticky si kupuje ich hlasy vo voľbách, jednorazovými peniazmi naviac.
Možno napodobní Orbána, ten dal dôchodcom aj 14te dôchodky, ide mu iba o moc.

anonym_48c5fb
Včera o 14:56

Toto mi vyhodil chat GPT:

Takzvané „13. dôchodky“ alebo extra dôchodkové dávky existujú vo viacerých európskych štátoch, ale ich forma sa líši. Niekde ide o pravidelný 13. mesačný dôchodok, inde o jednorazový vianočný bonus alebo 14. dôchodok.
Medzi krajiny, kde sa vyplácajú 13. dôchodky alebo podobné extra dôchodkové dávky, patria napríklad:

Slovakia – od roku 2024 je 13. dôchodok riadnou dôchodkovou dávkou vyplácanou každoročne v decembri.

Czech Republic – v minulosti sa vyplácali jednorazové príspevky dôchodcom, ale nie pravidelný 13. dôchodok.

Poland – existuje 13. aj 14. dôchodok („trzynastka“ a „czternastka“).

Hungary – obnovili 13. mesačný dôchodok.

Austria – dôchodcovia dostávajú 14 platieb ročne.

Germany – niektoré profesijné alebo podnikové penzijné schémy môžu mať extra platby, ale štátny 13. dôchodok nie.

Italy – dôchodcovia často dostávajú 13. mesačný dôchodok, podobne ako zamestnanci 13. plat.

Portugal – bežne existuje 13. aj 14. dôchodok.

Spain – väčšina dôchodcov dostáva 14 dôchodkov ročne.

Greece – kedysi existovali 13. a 14. dôchodky, počas krízy boli obmedzené alebo zrušené.

Croatia – občasné mimoriadne príspevky seniorom.

Romania – niektoré jednorazové bonusy pre dôchodcov.

Podľa mňa sú 13ste dôchodky zbytočnosť a mali by sa viac podporiť rodiny s deťmi .

autor
Včera o 15:10
@anonym_9d0957

trňom sú len dôchodky, akoby na všetko ostatné bolo

@anonym_9d0957 Tak presne, koľko je žien čo proste majú len učňovku a robili celý život za nižšiu mzdu a teraz majú napríklad dôchodok 450 eur a ak je žena sama ako má z toho vyžiť? Jasné ak sú dvaja a jeden dôchodok má 650 a druhý 750 je to trocha zbytočné, lebo majú dosť, ale ak je len jeden dôchodca a má nízky dôchodok je to fakt ťažko. Za mňa rodiny majú toho dosť a celkovo zdravý ľudia v produktívnom veku si môžu zarobiť ak im je málo, ak podporovať tak takých čo robiť nemôžu alebo len obmedzene. A to sú aj dôchodci, zťp ľudia s vážnejšími diagnózami a podobne... A o našich spoluobčanoch čo poberajú hmotné núdze a súvisiace príspevky na 8 členov domácnosti a popri tom muž pracuje na stavbe za 15 eur na hodinu a zarobí mesačne tisíce ani nevravím...

anonym_9d0957
Včera o 15:19
@anonym_48c5fb

Takzvané „13. dôchodky“ alebo extra dôchodkové dávky existujú vo viacerých európskych štátoch, ale ich forma sa líši. Niekde ide o pravidelný 13. mesačný dôchodok, inde o jednorazový vianočný bonus alebo 14. dôchodok.
Medzi krajiny, kde sa vyplácajú 13. dôchodky alebo podobné extra dôchodkové dávky, patria napríklad:

Slovakia – od roku 2024 je 13. dôchodok riadnou dôchodkovou dávkou vyplácanou každoročne v decembri.

Czech Republic – v minulosti sa vyplácali jednorazové príspevky dôchodcom, ale nie pravidelný 13. dôchodok.

Germany – niektoré profesijné alebo podnikové penzijné schémy môžu mať extra platby, ale štátny 13. dôchodok nie.

Italy – dôchodcovia často dostávajú 13. mesačný dôchodok, podobne ako zamestnanci 13. plat.

Greece – kedysi existovali 13. a 14. dôchodky, počas krízy boli obmedzené alebo zrušené.

Podľa mňa sú 13ste dôchodky zbytočnosť a mali by sa viac podporiť rodiny s deťmi .

@anonym_48c5fb zbytočnosť sú pre teba, rodiny s deťmi sú podporované už od tehotenských dávok, v minulosti nič také nebolo, kočíkovné nebolo, muži na MD neboli, materské iba symbolické rodičovské žiadne atď

namornicka
Včera o 15:24
@anonym_2ae86d

@anonym_fec874
@anonym_4df21f
Ale povedzme si na rovinu, preto majú títo dôchodcovia, tak málo... dakedy sa málo zarábalo a ženy boli doma skoro celý život.
Napríklad mužova babka - nikdy nepracovala a nadáva, ako by chcela 2000 eur dôchodok a veru tiež ju nezaujíma, že kde na to štát zoberie.
Moji starý rodičia - starký mal dobrý dôchodok, ale pracoval v rizikovom povolaní a starká, nikdy nerobila a k jej dôchodku doplácal štát, aby mala aspoň minimálny.

@anonym_2ae86d aky rok narodenia su seniorky, ktore “nikdy nerobili’ a su na dochodku? Lebo za komunistov vsetky zeny pracovali, aj v legislative to bolo uvedene ako povinne. A tato generacia je gro dnesnych dochodcov.

anonym_662093
Včera o 15:24

@anonym_9d0957 rodiny s detmi su podporovane. no fuuuha. dobre.

anonym_9d0957
Včera o 15:28
@anonym_662093

@anonym_662093 sú podstatne viac podporované ako v minulosti, verím aj to že všetko je málo, preto myslieť si že 13 dôchodk je terno je smutné

biba_18
Včera o 15:29

@namornicka manželka môjho strýka napr. za sociku keď to bolo povinné, tak bola študentka a potom na materskej. keď robila rok počas celého života tak veľa… a ani za sociku nepracovali všetky ženy. ono stačilo robiť upratovačku v mš každý druhý večer aby si nebola posudzovaná ako príživník…

anonym_9d0957
Včera o 15:33
@anonym_662093

@anonym_662093 dokonca sme nedostávali dlhšiu dobu ani prídavky na dieťa, nakoľko sme presiahli určitú sumu, ktorá bola smiešna, čiže podpora od štátu 0, zdá sa ti že dnes nie sú rodiny podporované

anonym_b44fc9
Včera o 15:50
@anonym_48c5fb

@anonym_48c5fb nechcem byť zlá, ale na Ukrajinu išlo skoro 4.5 miliardy ...a štve to niekoho ?

anonym_48c5fb
Včera o 15:55
@anonym_9d0957

@anonym_48c5fb zbytočnosť sú pre teba, rodiny s deťmi sú podporované už od tehotenských dávok, v minulosti nič také nebolo, kočíkovné nebolo, muži na MD neboli, materské iba symbolické rodičovské žiadne atď

@anonym_9d0957 nechcem sa hádať ale.. o niekoľko rokov nebude mať kto na dôchodky robiť lebo sa nerodia deti. Dnes si mladý musia rozmyslieť či vôbec pôjdu do založenia rodiny. Preto si myslím že podpora rodín je dôležitá. Je to budúcnosť

anonym_974fe9
Včera o 16:08
@anonym_b44fc9

@anonym_48c5fb nechcem byť zlá, ale na Ukrajinu išlo skoro 4.5 miliardy ...a štve to niekoho ?

@anonym_b44fc9 Nezmysel od Kollara, nie sú to peniaze zo slovenského štátneho rozpočtu. Sumu 4,5 miliardy eur vyplatila Európska komisia priamo z rozpočtu Európskej únie v rámci spoločného európskeho nástroja na podporu obnovy a chodu ukrajinského štátu. Eurofondy pre Slovensko, na ktoré sa skladajú bohatšie štáty EU, môžu byť ?

anonym_9d0957
Včera o 16:40
@anonym_48c5fb

@anonym_9d0957 nechcem sa hádať ale.. o niekoľko rokov nebude mať kto na dôchodky robiť lebo sa nerodia deti. Dnes si mladý musia rozmyslieť či vôbec pôjdu do založenia rodiny. Preto si myslím že podpora rodín je dôležitá. Je to budúcnosť

@anonym_48c5fb ale to nie je o podpore rodiny, veľa mladých nechce mať deti aj keď majú bývanie, lebo deti považujú za obmedzenie svojich možností, deti sa rodili v oveľa horších podmienkach, dnes sa ponúkajú možnosti kde deti nepasujú v civilizovanom svete

anonym_9d0957
Včera o 16:43
@anonym_48c5fb

@anonym_48c5fb že sa nerodia deti za to dôchodcovia nemôžu

anonym_662093
Včera o 16:44
@anonym_9d0957

@anonym_48c5fb že sa nerodia deti za to dôchodcovia nemôžu

@anonym_9d0957 podla mna mozu. tym ze volia smer za karafiaty.

dadis
Včera o 17:02
@anonym_autor

@anonym_9d0957 Tak presne, koľko je žien čo proste majú len učňovku a robili celý život za nižšiu mzdu a teraz majú napríklad dôchodok 450 eur a ak je žena sama ako má z toho vyžiť? Jasné ak sú dvaja a jeden dôchodok má 650 a druhý 750 je to trocha zbytočné, lebo majú dosť, ale ak je len jeden dôchodca a má nízky dôchodok je to fakt ťažko. Za mňa rodiny majú toho dosť a celkovo zdravý ľudia v produktívnom veku si môžu zarobiť ak im je málo, ak podporovať tak takých čo robiť nemôžu alebo len obmedzene. A to sú aj dôchodci, zťp ľudia s vážnejšími diagnózami a podobne... A o našich spoluobčanoch čo poberajú hmotné núdze a súvisiace príspevky na 8 členov domácnosti a popri tom muž pracuje na stavbe za 15 eur na hodinu a zarobí mesačne tisíce ani nevravím...

@anonym_autor Myslim, se 500 eur je minimalny dochodok.. mmch, tejto pani stacil cely zivot minimalny plat? Je vdova? Myslis, ze vdovsky nedostava? Analytici vyratali, ze dochodcovia nie su najohrozenenejsiu skupinou na Slovensku. Su to rodiny s detmi, najma mnoho pocetne rodiny a samorodicia.

anonym_c28b23
Včera o 17:04

@anonym_autor na 13te dochodky je vysadeny každý, kto má aspoň priemerne IQ. A vieš prečo? Lebo SP ma aktuálne na výplatu 10 dôchodkov. A kvôli tomuto krachne celý systém a my si 20-30 rokov môžeme akurát tak lízať labu. Na zvyšok sa požičiava. Pýtam sa potom, keď 13 dochodkov prečo nie aj 13 prídavkov, materských, rodicakov... prečo sa stále zvýhodňuje iba 1 skupina ľudí.

anonym_c28b23
Včera o 17:06
@willacontella

Pretoze dochodky su pomerne vysoke v porovnani s priemernym platom. Potom su to slobodne matky s detmi a ine ohrozene skupiny, ktorym stat az tak nepomaha. Asi ze deti nie su taky poslusni volici. Na 13 dochodky nemame a musi sa to omielat stale dookola aby to uz ludia pochopili, lebo este stale to niektorym nedochadza.

@willacontella nemáme ani na tie 12te a 11te.

anonym_9d0957
Včera o 17:09
@anonym_c28b23

@anonym_autor na 13te dochodky je vysadeny každý, kto má aspoň priemerne IQ. A vieš prečo? Lebo SP ma aktuálne na výplatu 10 dôchodkov. A kvôli tomuto krachne celý systém a my si 20-30 rokov môžeme akurát tak lízať labu. Na zvyšok sa požičiava. Pýtam sa potom, keď 13 dochodkov prečo nie aj 13 prídavkov, materských, rodicakov... prečo sa stále zvýhodňuje iba 1 skupina ľudí.

@anonym_c28b23 porovnávať prídavky, materskú, rodičák + dalšie pôžitky so 600 eur ? plus možnosti zárobku v porovnaní so seniormi hm