icon

Braňo Závodský: Jeho kritika dôchodcov objektívna alebo prehnaná?

Včera o 11:10

Aký máte na neho názor? Za mňa strašne neprofesionálny a nevie byť nestranný a hlavne nenávisť na dôchodcov z neho srší nie je pomaly relácia kedy by sám od seba nespomenul 13te dôchodky že koľko berú peňazí, pričom tých sociálnych opatrení ktoré zbytočne stoja štátnu kasu peniaze je oveľa viac. Ale na tie 13te dôchodky-dôchodcov je doslova vysadený. Ja už prelaďujem rádio ak ho počujem.

Strana
z6
biba_18
Včera o 11:12

13-te dôchodky sú nebotyčná hlúposť. to má pravdu ...

anonym_25a019
Včera o 11:14

@anonym_autor a nema pravdu?

mandzula
Včera o 11:15

Ja som na neho vyslovene alergicka. Ma vytvorene skatulky - jednym doslova lize rit a k druhym je totalne arogantny.

willacontella
Včera o 11:19

Pretoze dochodky su pomerne vysoke v porovnani s priemernym platom. Potom su to slobodne matky s detmi a ine ohrozene skupiny, ktorym stat az tak nepomaha. Asi ze deti nie su taky poslusni volici. Na 13 dochodky nemame a musi sa to omielat stale dookola aby to uz ludia pochopili, lebo este stale to niektorym nedochadza.

andrejka2424
Včera o 11:21

Som zmierená so zníženým daňovým bonusom, počítam aj so zrušením rekr. poukazov, ktoré nám každé leto pomohli pri platení let. táborov , aj s tým, že už nebudú obedy zadarmo ,ale na tie 13.dôchodky naozaj ako štát nemáme. Som strašne zvedavá na koľko dôchodkov bude o pár rokov a desaťročí, keď sa takto rozhadzuje.

anonym_ddcb17
Včera o 11:22
@andrejka2424

Som zmierená so zníženým daňovým bonusom, počítam aj so zrušením rekr. poukazov, ktoré nám každé leto pomohli pri platení let. táborov , aj s tým, že už nebudú obedy zadarmo ,ale na tie 13.dôchodky naozaj ako štát nemáme. Som strašne zvedavá na koľko dôchodkov bude o pár rokov a desaťročí, keď sa takto rozhadzuje.

@andrejka2424 zaujimave, ze tie tehotenske prispevky este nikto nezrusil.

andrejka2424
Včera o 11:23
@anonym_ddcb17

@anonym_ddcb17 Mohli by.

anonym_e92cab
Včera o 11:32

@anonym_autor
Ja ho mám rada. Podľa mňa je veľmi rázny, ale zároveň slušný. A páči sa mi ako chlap🙂
Čo sa týka 13. dôchodkov a rôznych dávok, určite by bolo treba prehodnotiť to. Veď keď na to štát nemá, tak prečo rozhadzovať?

proste_zuza
Včera o 11:33

urcite patri medzi TOP na slovensku.

anonym_fec874
Včera o 11:36

ako uradnicka som videla dochodky beznych ludi boli aj vysoke, ale vacsina mala 500-600 eur, takze tie 13te dochodky by som az tak nezavidela, treba sa pozerat inym smerom kde sa leju peniaze a zbytocne

anonym_8d01af
Včera o 11:36

Mne sa nikdy profesionalny nezdal. Sam sa rád počúva, ale ostatným skáče do reči aj keď hovoria niečo zaujímavé, nielen keď odbocia od temy. Príde mi prehnane dominantny, ale až nevhodne. Navyše sa mi nezdá nestranny, niekomu strašne lezie do zadnice, iných očividne nemusí. Hostí máva zaujímavých, to áno, aj otázky vie klást aj dobré, ale nesedí mi ten jeho nátlakovy spôsob komunikacie. Možno by mohol relaciu pripravovat, ale moderovanie mu príliš nejde.

anonym_bc071e
Včera o 11:37
@mandzula

Ja som na neho vyslovene alergicka. Ma vytvorene skatulky - jednym doslova lize rit a k druhym je totalne arogantny.

@mandzula komu lize rit? Nevšimla som si a to počúvam expres často
A jeho arogancia je úplne ok, nemôže dovoliť aby mu tam niekotri hostia skákali po hlave

anonym_597054
Včera o 11:37

@anonym_autor mylis sa. viac ako 63% zo vsetkych vydavkov socialnej poistovne ide len na starobne a predcasne dochodky (necelych 12Mld, z toho su 13. dochodky 0.83Mld), 7,1% ide na ostatne dochodky ako je invalidne, vdovske, sirotske (okolo 1.3Mld), okolo 5% ide na PNky, materske, tehotenske, OCR (okolo 1Mld), asi 16.5% su pridavky na deti, rodicovsky (cca 3Mld), a necelych 8% na davky v nezamestnanosti, urazove a chod SP (cca 1.4Mld). Teda spolu to je cca 18Mld.

No a teraz prijmy SP z uz tak nehoraznych odvodov do SP su ledva vo vyske 12Mld - teda sotva pokryvaju dochodky. Takze ano, aj ta necela 1Mld na 13. dochodky je nieco, co musi stat dotovat.

Aby som este doplnil, nespochybnujem, ze aj dochodcovia si zasluzia sluzne zit. Ale tento populisticky rezim, ktory rozdava z toho, co nema, nesetri na sebe, a len okrada ludi dalsimi danami a odvodmi na slayady a pod bohuzial velka cast prave tychto dochodov voli. takze sa necudujem absolutne ziadnej kritike a rozhorcenosti voci tymto populistom.

cochces
Včera o 11:40
@anonym_ddcb17

Tie predcasne dochodky veru zadlzili stat.No som za zeusenie 13 a kludne aj za tehotensky prispevok,ale zasa kam tie oeniaze pojdu,ministrom?Takto to aspon ludia dośtanu

mandzula
Včera o 11:42
@anonym_bc071e

@mandzula komu lize rit? Nevšimla som si a to počúvam expres často
A jeho arogancia je úplne ok, nemôže dovoliť aby mu tam niekotri hostia skákali po hlave

@anonym_bc071e Zo stylu jeho komunikacie je jednoznacne, s kym sympatizuje a s kym nie. Velakrat ked zapnem, netusim, kto je host, je mi vsak jasne, ci tam ma cloveka, s ktorym sympatizuje, alebo niekoho z opacnej strany. Vie byt riadne ulisny alebo arogantny. O tom, ako skace do reci, ani nehovorim.

anonym_2ae86d
Včera o 11:42

@anonym_autor bohužiaľ nemáme na vyplácanie týchto dávok... aj ja som za ich zrušenie, a aby začali skôr podporovať rodiny. Veď koľký rodičia stredoškolákov prišli o daňové bonusy. Aj ja už nemám dva roky daňový bonus a to len teraz maturuje.
Koľké sú slobodné mamičky - teraz nemyslím tie "nevydaté " ale naozaj slobodné mamičky a majú problém žiť, dostať sa k bývaniu je ťažšie, nájsť vhodnú prácu ....

anonym_4df21f
Včera o 11:45
@anonym_fec874

ako uradnicka som videla dochodky beznych ludi boli aj vysoke, ale vacsina mala 500-600 eur, takze tie 13te dochodky by som az tak nezavidela, treba sa pozerat inym smerom kde sa leju peniaze a zbytocne

@anonym_fec874 len tu treba zobrať fakt, že ani jeden dôchodca si neplatí už hypotéku, jeho životné nároky sú nižšie - nájom a jedlo, na čo tých 500-600€ stačí (ak sú dvaja, tak majú vyše 1000€ + väčšina má deti, ktoré im vedia pomôcť, či už nakúpom alebo finančne prispieť.
Štát na tie 13.dôchodky nemá a už teraz je naša krajina zadĺžená tak, že to budú splácať ešte aj moje vnúčatá (nemám ani 30r). To neni o závidení, nik im nezávidí tých pár eur navyše, skôr ide o celkové hospodárenie štátu ako takého a zrovna tých 500€ ich z biedy nevytrhne, avšak, je to takmer miliarda, za ktorú by sa dala opraviť napr nejaká nemocníca, ktorá padá ľuďom doslova na hlavu.

anonym_b216a5
Včera o 11:48

@anonym_autor ja ho nemozem ani vystat. Ked ho počujem hned davam inu stanicu.

a0
Včera o 11:49

ja mám pocit, že on dodrbe úplne každého politika - to ma na ňom baví 😅. Jediné rozhovory, kde nie je “agresívny” keď tam je hosť mimo politických strán 🙂.

anonym_fec874
Včera o 11:50
@anonym_4df21f

@anonym_fec874 len tu treba zobrať fakt, že ani jeden dôchodca si neplatí už hypotéku, jeho životné nároky sú nižšie - nájom a jedlo, na čo tých 500-600€ stačí (ak sú dvaja, tak majú vyše 1000€ + väčšina má deti, ktoré im vedia pomôcť, či už nakúpom alebo finančne prispieť.
Štát na tie 13.dôchodky nemá a už teraz je naša krajina zadĺžená tak, že to budú splácať ešte aj moje vnúčatá (nemám ani 30r). To neni o závidení, nik im nezávidí tých pár eur navyše, skôr ide o celkové hospodárenie štátu ako takého a zrovna tých 500€ ich z biedy nevytrhne, avšak, je to takmer miliarda, za ktorú by sa dala opraviť napr nejaká nemocníca, ktorá padá ľuďom doslova na hlavu.

@anonym_4df21f rozumiem, ale nie je to take vzdy, ked sa pozriete okolo v sbs ci bolte, wolte casto robia starcekovia, u nas jeden s tazkymi diagnozami z poslednej sily letaky rozdaval mal nejakych 480 eur a obiehal obchody aby si uvaril gulas na cely tyzden, u nas v bytovkach su najmy od 250 eur min, pan bol bez zeny, mozno by sa to dalo korigovat vyskou dochodku ako napr. nejaka socialna vypomoc a dorovnanie aspon do minimalnej mzdy, stat buzeruje podnikatelov, aj beznych ludia na daniach, peniaze sa rozkradaju tam kde nemaju, ale toto je uz nejaky dlhorocny syndrom Slovenska, hocijaka vlada prisla

biba_18
Včera o 11:50

@a0 ja ho nemám rada. na mňa nie je dosť bystrý, sa pýta úplné hlúposti niekedy ...

mimaapeto
Včera o 11:52

už asi 2 mesiace počúvam funradio lebo na obed som expres stále vypla lebo som na neho nemala nervy celkovo na našu politiku🙄

anonym_fec874
Včera o 11:52
@anonym_2ae86d

@anonym_autor bohužiaľ nemáme na vyplácanie týchto dávok... aj ja som za ich zrušenie, a aby začali skôr podporovať rodiny. Veď koľký rodičia stredoškolákov prišli o daňové bonusy. Aj ja už nemám dva roky daňový bonus a to len teraz maturuje.
Koľké sú slobodné mamičky - teraz nemyslím tie "nevydaté " ale naozaj slobodné mamičky a majú problém žiť, dostať sa k bývaniu je ťažšie, nájsť vhodnú prácu ....

@anonym_2ae86d to vzatie danoveho bonusu bol velky uder pod pas, ja pri zarobku 800 eur som prave z toho danoveho bonusu vzala syna aspon v lete na najlacnejsiu dovolenku k moru, ked sme obaja astmatici

felycity
Včera o 11:54

mne sa celkom páči, aj keď má taký svojsky štýl a istým spôsobom sa mi páči taká konfrontácia , aletak akždému vyhovuje iné ...mňa hnevá, že novinári sa naopak nieked yn atých tlačovkách nevedia pýtať a konfrontovať aj ked nie vždy sa to dá ..., ale napr ak sa tu bavíme o 13. dôchodkoch otázka je ,či majú plošné 13. dôchodky ekonomický zmysel v čase konsolidácie.
Paradoxne totiž pri pohľade na príjem na člena domácnosti teda na hlavu často vychádzajú najlepšie domácnosti dôchodcov potom slobodní bez detí a až potom rodiny s deťmi.
Rodiny pritom nesú najväčšie náklady nabývanie, deti, škôlky, krúžky či hypotéky. Mnohí pracujúci rodičia majú po zaplatení výdavkov menší reálny disponibilný príjem než dvojica dôchodcov s vlastným bývaním.
Pomoc seniorom je ale správna. Otázka však je, či by počas šetrenia štátu nemala byť adresnejšia práve tým dôchodcom, ktorí naozaj majú veľmi , veľmi nízke dôchodky, lebo už tu máme aj časť dôchodcov, ktorí majú dôchodok takmer na úrovni priemerného platu . Zároveň by mala byť vyššia podpora mladých rodín, lebo práve oni dnes financujú systém a vychovávajú budúcich daňovníkov a zároveň ich motivovať, aby po štúdiach tu aj ostali.

anonym_70e72b
Včera o 11:56
@anonym_fec874

@anonym_4df21f rozumiem, ale nie je to take vzdy, ked sa pozriete okolo v sbs ci bolte, wolte casto robia starcekovia, u nas jeden s tazkymi diagnozami z poslednej sily letaky rozdaval mal nejakych 480 eur a obiehal obchody aby si uvaril gulas na cely tyzden, u nas v bytovkach su najmy od 250 eur min, pan bol bez zeny, mozno by sa to dalo korigovat vyskou dochodku ako napr. nejaka socialna vypomoc a dorovnanie aspon do minimalnej mzdy, stat buzeruje podnikatelov, aj beznych ludia na daniach, peniaze sa rozkradaju tam kde nemaju, ale toto je uz nejaky dlhorocny syndrom Slovenska, hocijaka vlada prisla

@anonym_fec874 A bude horšie. Neporovnateľne horšie. Ale to túto generáciu nezaujíma. Vidím to aj v najbližšej rodine. Stará mama, čo šla do dôchodku vo veku, kedy ja budem o dôchodku akurát tak snívať, nejazdí na Bolte , ,ale je to verná ficovka, lebo tí druhí by ich o ten 13.dôchodok pripravili. Nie, nezaujíma ju v akej výške budeme mať dôchodok my- jej vnúčatá.

anonym_4df21f
Včera o 11:56
@anonym_fec874

@anonym_fec874 potom to chce ale adresnú pomoc, nie všetkým, lebo keď som ležala v nemocnici s jednou tetou pred pár rokmi a povedala mi, že ona má 800€ dôchodok + vdovský k tomu, že nevie ani čo s peniazmi, tak svojim deťom dáva niekoľko tisíc ročne, tak myslím si, že pre takúto osobu tých 600€ je úplne zbytočných. Sama podnikám, o buzeracii by som vedela písať hodiny, nehovoriac o tom, že nedostanem ani fuk z toho, čo odvádzam, na tie dôchodky teraz (s tým som už zmierená, hlavne že Fico serie do zlatého záchoda).

anonym_fec874
Včera o 11:57
@anonym_4df21f

@anonym_fec874 potom to chce ale adresnú pomoc, nie všetkým, lebo keď som ležala v nemocnici s jednou tetou pred pár rokmi a povedala mi, že ona má 800€ dôchodok + vdovský k tomu, že nevie ani čo s peniazmi, tak svojim deťom dáva niekoľko tisíc ročne, tak myslím si, že pre takúto osobu tých 600€ je úplne zbytočných. Sama podnikám, o buzeracii by som vedela písať hodiny, nehovoriac o tom, že nedostanem ani fuk z toho, čo odvádzam, na tie dôchodky teraz (s tým som už zmierená, hlavne že Fico serie do zlatého záchoda).

@anonym_4df21f ano s tym suhlasim, ako som pisala vyssie malo byt to byt podla vysky dochodku, ze ludom s najnizsim by sa to dorovnavalo

a0
Včera o 11:57
@biba_18

@a0 ja ho nemám rada. na mňa nie je dosť bystrý, sa pýta úplné hlúposti niekedy ...

@biba_18 ja ho počúvam už skôr sporadicky, mám radšej skôr satirické podcasty, kde sa človek aspoň zasmeje na tom, čo je do plaču. Zvyčajne počúvam tie časti, kde sú nepolitickí hostia, lebo ma nezaujímajú drblé reči hentých vo vláde 😅.

anonym_e7c018
Včera o 12:07
@anonym_fec874

@anonym_fec874 toľko majú aj matky čo sú na opatrovateĺskom a sa starajú o deti ZŤP. Majú tieto matky nejaký 13 opatrovateľský? no jasné že nie.

autor
Včera o 12:08

Dám príklad z dnes, v aute mám nastavený Expres, neviem ani koho mal hosťa len som sadla do auta a už že ako by sme mohli ušetriť a ja mám dva návrhy-13te dôchodky zrušiť a ešte niečo spomenul. Proste niekedy rozpráva dlhšie ako hosť ktorému vždy hubuje že je málo času nech je stručnejší, neuvedomuje si že nie je hosť a jeho názory a dlhé rozbory nikoho nezaujímajú, proste otras.
Ja ako mám rada ostrých politických moderátorov, napríklad na telo som kedysi pozerávala len kvôli Michal Kovačičovi ktorý bol za mňa top. Ale on otras fakt, strašné blbý chlap čo si myslí že on je pupok sveta, by som povedala že aj s narcistickými črtami v osobnosti... By ma zaujímalo koho je to tlačenka že ho tam držia, tak by sa jednoznačne nemal chovať moderátor v najpočúvanejšom slovenskom rádiu.

Strana
z6