icon

Braňo Závodský: Jeho kritika dôchodcov objektívna alebo prehnaná?

Včera o 11:10

Aký máte na neho názor? Za mňa strašne neprofesionálny a nevie byť nestranný a hlavne nenávisť na dôchodcov z neho srší nie je pomaly relácia kedy by sám od seba nespomenul 13te dôchodky že koľko berú peňazí, pričom tých sociálnych opatrení ktoré zbytočne stoja štátnu kasu peniaze je oveľa viac. Ale na tie 13te dôchodky-dôchodcov je doslova vysadený. Ja už prelaďujem rádio ak ho počujem.

anonym_d8aeb9
Včera o 23:21
@anonym_7f82f7

@anonym_4df21f ak si myslis ze 600€ dochodok staci cloveku co neplati tu tvoju slavnu sprostu hypoteku, nech sa paci, skus si to ty mudrlant, v tomto state totiz nestaci ani 1200€ dochodok(!), kde mas prosim drahu zranicu, vysoke dane, stare uto, osatenie, lieky, lekara co je v kuse nenazrany, internet ktory od nich kazdy vyzaduje?! Tak nemudruj len preto ze ten clovek nema hypoteku lebo nebol tak nenazrany a nekupil si 5x predrazeny investicny byt do ktoreho by napchal tu háveď z Azie a dusil nimi susedov...

@anonym_7f82f7 ak to dôchodcovi nevychádza , nech predá ten 3 izbák, ktorý dostal zadarmo a ide do garzónky. Ešte mu aj ostane a nemusí ani lacné kuracie prsia v Lidli naháňať a v správach rozprávať bájku o kúsku chleba a suchej kôrke.

anonym_48c5fb
Dnes o 03:14
@anonym_7f923c

@anonym_4df21f zabudas na bezdetných, vdovcov, vdovy, ľudí žijúcich osamelo dôchodcovia žijú z minima a je mi ľúto, keď vidím zahraničných dôchodcov na dovolenkach.Zavodskeho mám rada a aj jeho ton a spôsob komunikacie

@anonym_7f923c vieš prečo sú zahraničný dôchodcovia na dovolenke a naši nie? Lebo oni si šetrili na dôchodok počas života.
Žila som zahraničí nejaké roky. Štátny dôchodok je tam brutálne biedny vzhľadom na životnú úroveň a ceny. Každý si šetril počas života v dôchodkovom sporení. Tam aj zamestnávatelia niečo prispievajú, niečo ako u nás 3 pilier. A to oni nikdy nemali komunizmus a nespoliehali sa tak na štát ako naši terajší dôchodcovia. Preto sú na dovolenkách a naši plaču ako majú málo.

anonym_48c5fb
Dnes o 03:20
@ihrisko2009

@anonym_autor on kritizuje 13. dochodky. To je sociálne dávka. Ako to súvisí s ich príjemcami-dôchodcami? Ak bude kritizovať vyplácanie materskej, tak to bude kritika mamičiek, čo ich poberajú?

@ihrisko2009 žena je zamestnaná a nemocensky poistená aby mala nárok na materskú, čiže prispieva. Ma právo na materskú.
Odkiaľ su peniaze na 13 dôchodky? Dôchodcovia chcú tie dôchodky , ale vyrobili na to reálne?

anonym_c28b23
Dnes o 03:44
@anonym_7f82f7

@anonym_c28b23

"cize oproti pracujúcemu človeku ma 500-600€ plus"

Ano, tvojim sedliackym rozumom je to spravne ze 0 + 600 = 600€, lenze dochodca dostane len tych 600€ zatial co par zaraba nadpriemer a jemu aj po zaplateni tej hypoteky zostane minimalne tolko co tomu dochodcovi, cize ziaden rozdiel tam nie je...

"U nás v dome co su byty, tak hypo maju jedine mladí ľudia, dôchodcovia ani jeden. Ako je to možné?"

No predstav si ze je to mozne, ten dochodca totiz ten byt uz svojou pracou za zivot splatil zatial co ty mladí ho prave len splacat zacali, aj ked uznam ze za tu kralikaren dali 5x tolko oproti nemu, ale aj priemerne platy povysili oproti komunizmu, takze ked budu aj oni uz na tom dochodku, bude ten byt ich a po nich pridu dalsi mladí a budu svoj byt splacat, je to proste kolobeh zivota...🙂

@anonym_7f82f7 pár sice zaraba nadpriemer, ale má aj nadproemerme výdavky. Dôchodca asi neplati školu, skolku, krúžky, výdavky na jedlo na deti, tabory v lete, oblečenie a pod. Ten má všetkého dosť, stačia mu jedny tepláky, mikina a bunda. Nechodí do prace, neplati benzin a obedy. Ktoré ma mimochodom dotované. A aj tu dopravu. A co sa tyka tých lekarov, tých platíme aj my, a aj za deti. A je pravdou, že vela dôchodcov chpdi k lekárom zbytocne. A zbytočne berú aj lieky. To sú fakty. Takže kto je na tom stále horšie?
A čo sa týka tých bytov, si zase vedľa jak ta jedla. Odkúpili si ich za 20 000korun, mladý majú zaplatiť 250 000 eur. Ale áno, stále sú na tom chidacikovia horšie.

anonym_c28b23
Dnes o 03:54
@anonym_72a99c

@anonym_b44fc9
Porovnanie nákladov a príjmov štátu
Príjmy od Ukrajincov za jediný rok: Odhaduje sa, že Ukrajinci pracujúci na Slovensku odvedú na dani z príjmu a povinných odvodoch približne 518 miliónov eur. Ďalších približne 100 miliónov eur získa štátny rozpočet zo spotrebných daní a DPH, ktoré zaplatia pri bežných nákupoch tovarov a služieb.
Celkové náklady Slovenska na pomoc: Od začiatku ruskej invázie v roku 2022 do konca roka 2024 vynaložilo Slovensko na pomoc utečencom a humanitárnu podporu dokopy 509 miliónov eur. Táto suma zahŕňa príspevky na ubytovanie, zdravotnú starostlivosť a sociálne dávky.
Financovanie z Európskej únie: Z celkových nákladov na pomoc vo výške 509 miliónov eur až dve tretiny preplatila Slovensku Európska únia. Čistý finančný náklad zo štátneho rozpočtu SR bol preto iba približne 85 miliónov eur.

HNonline
+4
Hlavné dôvody finančného prínosu
Vysoká miera zamestnanosti: Občania Ukrajiny tvoria približne tretinu všetkých zahraničných pracovníkov na našom trhu (približne 143-tisíc ľudí).
Obsadzovanie voľných miest: Pracujú najmä v sektoroch, kde slovenským zamestnávateľom dlhodobo chýba pracovná sila, ako je priemysel, výroba, stavebníctvo či služby.
Okamžité platenie daní: Každý legálne zamestnaný občan Ukrajiny podlieha rovnakému daňovému a odvodovému systému ako občan SR, čím priamo generuje čistý zisk pre slovenský štátny rozpočet.

Finančná správa

Stačí?

@anonym_72a99c ano? A zarátala so tam aj náklady na ZP? ktore mali automaticky zadarmo všetko, hoci tu neohrozili ani prd? Napr.taky porod za cca.4000€?

natalka13
Dnes o 04:21
@willacontella

Pretoze dochodky su pomerne vysoke v porovnani s priemernym platom. Potom su to slobodne matky s detmi a ine ohrozene skupiny, ktorym stat az tak nepomaha. Asi ze deti nie su taky poslusni volici. Na 13 dochodky nemame a musi sa to omielat stale dookola aby to uz ludia pochopili, lebo este stale to niektorym nedochadza.

@willacontella 600e je vydoky dochodok.
Matka na rodicaku ma rovnako. Mala by mat viac? Dovod?

natalka13
Dnes o 04:22
@anonym_c28b23

@anonym_7f82f7 pár sice zaraba nadpriemer, ale má aj nadproemerme výdavky. Dôchodca asi neplati školu, skolku, krúžky, výdavky na jedlo na deti, tabory v lete, oblečenie a pod. Ten má všetkého dosť, stačia mu jedny tepláky, mikina a bunda. Nechodí do prace, neplati benzin a obedy. Ktoré ma mimochodom dotované. A aj tu dopravu. A co sa tyka tých lekarov, tých platíme aj my, a aj za deti. A je pravdou, že vela dôchodcov chpdi k lekárom zbytocne. A zbytočne berú aj lieky. To sú fakty. Takže kto je na tom stále horšie?
A čo sa týka tých bytov, si zase vedľa jak ta jedla. Odkúpili si ich za 20 000korun, mladý majú zaplatiť 250 000 eur. Ale áno, stále sú na tom chidacikovia horšie.

@anonym_c28b23 halooo deti su volba rodica. Stat nieje povinny zivit nase deti.

natalka13
Dnes o 04:24
@anonym_48c5fb

@ihrisko2009 žena je zamestnaná a nemocensky poistená aby mala nárok na materskú, čiže prispieva. Ma právo na materskú.
Odkiaľ su peniaze na 13 dôchodky? Dôchodcovia chcú tie dôchodky , ale vyrobili na to reálne?

@anonym_48c5fb jasne ze nie, 13.dochodok je volebna reklama za statne peniaze. A uplne legalna bohuzial.

anonym_c28b23
Dnes o 04:49
@natalka13

@anonym_c28b23 halooo deti su volba rodica. Stat nieje povinny zivit nase deti.

@natalka13 a dôchodcov je povinný živiť? Opakujem, mali celý život na to, aby si šetrili. To, ze tak neurobili, je len a len ich vec. Plus nechzoju z majetkov co maju. A nie, nie je povinnosť dediť. A keď sú teda deti naša voľba, som zvedava, kto na nás bude robiť. Aspoň na tu našu 200 eurovu sociálnu dávku, ak vôbec.

barrilla
Dnes o 05:33

13te dôchodky sú na dlh,ktoré budú splácať naše deti a vnúčatá. To že sú niektorí z dôchodcov žijú v chudobe, je vina a hanba našich vlád. Ale Fico povedal, že to je naša prednosť, že vieme žiť z mála. Každý by mal mať minimálne dôstojný dôchodok. Najchudobnejším, vrátane dôchodcom by sa malo pomáhať adresne, nie plošne. Však vieme veľmi dobre, že v skupine bohatých dôchodcov sú všelijaký - od ešte žijúcich komunistických papalášov, rôznych podvodníkov, či poslancov. Nechcem nikoho uraziť, ale sú tam aj podnikatelia, ktorí oficiálne zarábali len minimum. Aj zamestnanci, ktorí dostávali polovicu platu na ruku, neplatili z nich odvody a nedali si povedať, že nebudú mať na dôchodku. Už aj Gašpar zo Smeru vyhlásil, že je za zmenu vo vyplácaní 13-tych dôchodkov. Vidia, že to je neudržatelné. Ale je to populistické riešenie, ako si držať svojich voličov. Ja som čím ďalej, tým viac skeptická. Dôchodkový vek sa posúva a dôchodky nám budúcim dôchodcom budú klesať. O tom to je. Nie o nenávisti ale o tom, že my ich budeme splácať a budeme žiť v ešte horšej situácií. A to ešte neviem v akom zdravotnom stave, keďže už teraz je minimum lekárov a sestier, ktorí práve kvôli situácii v štáte odchádzajú.

anonym_b44fc9
Dnes o 05:40
@anonym_72a99c

@anonym_b44fc9 @emaakajka,tak sa choď vygrcat. To je fakt. Dokázala by si si to vyhľadať sama, kebyže negrcias. Mas tam copy aj z finančnej správy, ta patrí Ficovi a spol, len pre info,aby nebolo,že čerpám z mainstreamov 😘

@anonym_72a99c áno , kým nedošli Ukrajinci a nezachránili našu ekonomiku sme žili v zemľankách ....ešte že ich máme a hlavne takých , ako ty ..

anonym_48c5fb
Dnes o 05:42
@anonym_c28b23

@natalka13 a dôchodcov je povinný živiť? Opakujem, mali celý život na to, aby si šetrili. To, ze tak neurobili, je len a len ich vec. Plus nechzoju z majetkov co maju. A nie, nie je povinnosť dediť. A keď sú teda deti naša voľba, som zvedava, kto na nás bude robiť. Aspoň na tu našu 200 eurovu sociálnu dávku, ak vôbec.

@anonym_c28b23 dnešných dôchodcov nezaujíma že na náš dôchodok už nebude mať kto robiť a že zrejme vôbec žiadny mať nebudeme (štátny) .
"Hlavne aby som len ja prežila".. - výrok jednej ficovoličky

natalka13
Dnes o 05:52
@anonym_c28b23

@anonym_7f82f7 keby platili tu sprostu hypotéku, bolo by mi ich ľúto vtedy, ze pomaly nemajú z čoho zit. Ale neplatia, cize oproti pracujúcemu človeku ma 500-600€ plus. U nás v dome co su byty, tak hypo maku jedine mladí ľudia, dôchodcovia ani jeden. Ako je to možné?

@anonym_c28b23 zeby tu hypo uz splatili a dochodca hypo nedostane?

anonym_72a99c
Dnes o 05:55
@anonym_b44fc9

@anonym_72a99c áno , kým nedošli Ukrajinci a nezachránili našu ekonomiku sme žili v zemľankách ....ešte že ich máme a hlavne takých , ako ty ..

@anonym_b44fc9 píšem niečo o tom,kde sme žili alebo o tom ako nás zachránili? To ,že ty nerozumieš pisanemu textu a nevieš si vyhľadať info, za to ja fakt nemôžem. Radšej budeš v sebe živiť hoaxy

natalka13
Dnes o 05:57
@anonym_b44fc9

@anonym_48c5fb nechcem byť zlá, ale na Ukrajinu išlo skoro 4.5 miliardy ...a štve to niekoho ?

@anonym_b44fc9 v tom mas utecncov- plati EU, zbierku od ludi-nemusis dat nic, vojensku pomoc (kalinskove zisky vacsinou) a
humanitarna pomoc.

anonym_b44fc9
Dnes o 06:07
@anonym_72a99c

@anonym_b44fc9 píšem niečo o tom,kde sme žili alebo o tom ako nás zachránili? To ,že ty nerozumieš pisanemu textu a nevieš si vyhľadať info, za to ja fakt nemôžem. Radšej budeš v sebe živiť hoaxy

@anonym_72a99c áno , jasné, živím v sebe hoaxy ..radosť vládnuť tak tupému národu ...

anonym_b44fc9
Dnes o 06:08
@natalka13

@anonym_b44fc9 v tom mas utecncov- plati EU, zbierku od ludi-nemusis dat nic, vojensku pomoc (kalinskove zisky vacsinou) a
humanitarna pomoc.

@natalka13 Bože dobrý

nikyball
Dnes o 06:29

Na 13. Dochodkoch je vidiet, akí su ludia lahko manipulovatelni a sprosti, az tak, ze radsej idu proti sebe a vlastne proti tym, co si to odmakali ,, namiesto toho, aby ti isti ludia riesili radsej slayady,fafokany, ciganov, reneho , ukrajincov....- tu by sme mohli menovat do rana, kam idu obrovske peniaze.
Preco to robite? Co myslite, ak sa zrusia 13. Co bude dalsie na rade? A nezabudnite, vzdy skonsoliduju iba tych, co makaju.

autor
Dnes o 06:36
@nikyball

Na 13. Dochodkoch je vidiet, akí su ludia lahko manipulovatelni a sprosti, az tak, ze radsej idu proti sebe a vlastne proti tym, co si to odmakali ,, namiesto toho, aby ti isti ludia riesili radsej slayady,fafokany, ciganov, reneho , ukrajincov....- tu by sme mohli menovat do rana, kam idu obrovske peniaze.
Preco to robite? Co myslite, ak sa zrusia 13. Co bude dalsie na rade? A nezabudnite, vzdy skonsoliduju iba tych, co makaju.

@nikyball Presne tak, všetci len druhých riešia, dlh vysoký vytvorila aj Matovičova vláda a pomohlo k tomu aj nesystémových 200 eur na dieťa pre každého, rovnaká blbosť ako tie 13te dôchodky pre každého. Ale to nikomu neprekážalo. Proste toto je sprostý národ čo hrabe len pre seba a závidí druhým. A preto sme tam kde sme a nebudeme inde. Spoluobčania berú dávky a robia na čierno, ženy len využívajú príspevky od štátu, vymýšľajú predlžené rodičáky, odrbávajú s maximálnou podporou, živnostníci a podnikatelia nepriznávajú príjmy, proste každý len odrbáva a hrabe pre seba. Ale všetkým prekážajú len 13te dôchodky a tie sa riešia.

anonym_2ae86d
Dnes o 06:48
@anonym_autor

@nikyball Presne tak, všetci len druhých riešia, dlh vysoký vytvorila aj Matovičova vláda a pomohlo k tomu aj nesystémových 200 eur na dieťa pre každého, rovnaká blbosť ako tie 13te dôchodky pre každého. Ale to nikomu neprekážalo. Proste toto je sprostý národ čo hrabe len pre seba a závidí druhým. A preto sme tam kde sme a nebudeme inde. Spoluobčania berú dávky a robia na čierno, ženy len využívajú príspevky od štátu, vymýšľajú predlžené rodičáky, odrbávajú s maximálnou podporou, živnostníci a podnikatelia nepriznávajú príjmy, proste každý len odrbáva a hrabe pre seba. Ale všetkým prekážajú len 13te dôchodky a tie sa riešia.

@anonym_autor 200 euro nebolo pre každé dieťa, iba pre tých, ktorý pracovali - poopravujem ťa 😉
Napríklad moje dieťa stále študuje na strednej škole a dva roky nemám nárok na daňový bonus, lebo už má viac ako 18-rokov. Toto je za mňa nespravodlivé, v čom sú študenti nad 18. rokov horší, ako nejaké na základnej škole 😒

barrilla
Dnes o 06:48
@anonym_autor

@anonym_autor nájdi si informácie ako je to s tým dlhom za predchádzajúcej vlády a ako teraz v období 3. koonsolidácie

anonym_72a99c
Dnes o 07:04
@anonym_b44fc9

@anonym_72a99c áno , jasné, živím v sebe hoaxy ..radosť vládnuť tak tupému národu ...

@anonym_b44fc9 Tupá si ty. Snáď mi nechceš povedať,že Fico a spol klamú! Ako som písala máš to na stránke finančnej správy. Presne ako vyvrátenie hoaxov, ktoré šíria Gaspar a spol ohľadom napadnutia Ukrajiny. Na stránke ministerstva zahraničia to máš napísané,že sú to hoaxy. A komu patrí ministerstvo zahraničia?

anega79
Dnes o 07:12

Ja ho ani nepocuvam, otrasny hlas takze hned preladujem

hiro
Dnes o 07:21

@anonym_autor "Braňo Závodský: Jeho kritika dôchodcov objektívna alebo prehnaná?"
To je pôvodný názov či zmenený? Ak niekto nesúhlasí s 13. dôchodkami tak sa to týka dôchodkov. Nekritizoval dôchodcov ako ľudí, či?

anonym_b44fc9
Dnes o 07:40
@anonym_72a99c

@anonym_b44fc9 Tupá si ty. Snáď mi nechceš povedať,že Fico a spol klamú! Ako som písala máš to na stránke finančnej správy. Presne ako vyvrátenie hoaxov, ktoré šíria Gaspar a spol ohľadom napadnutia Ukrajiny. Na stránke ministerstva zahraničia to máš napísané,že sú to hoaxy. A komu patrí ministerstvo zahraničia?

@anonym_72a99c to len svedčí o tvojom intelekte ....nie si ani schopná dohľadať si informácie, len parafrázuješ to, čím ťa kŕmia politici a médiá ...a buď tej lásky, už na mňa nereaguj, nemám z tvojich názorov žiaden prínos, len som sa nechala vtiahnúť do debaty s nevyzretou a vzťahovačnou osobou

biba_18
Dnes o 07:50

@anonym_b44fc9 a ty si tie informácie dohľadávaš kde ak nie z oficiálnych zdrojov? 😒 a ak tie zdroje nie sú oficiálne - čo ťa presvedčilo, že sú dôveryhodné?

anonym_72a99c
Dnes o 07:50
@anonym_b44fc9

@anonym_72a99c to len svedčí o tvojom intelekte ....nie si ani schopná dohľadať si informácie, len parafrázuješ to, čím ťa kŕmia politici a médiá ...a buď tej lásky, už na mňa nereaguj, nemám z tvojich názorov žiaden prínos, len som sa nechala vtiahnúť do debaty s nevyzretou a vzťahovačnou osobou

@anonym_b44fc9 to teba, všetko máš z oficiálnych stránok. Takže ťažko môžem parafrázovať.Vieš mi dať link,kde si viem dohľadať tvoje tvrdenie? Upppps, asi nie.

anonym_b44fc9
Dnes o 07:54
@anonym_72a99c

@anonym_b44fc9 to teba, všetko máš z oficiálnych stránok. Takže ťažko môžem parafrázovať.Vieš mi dať link,kde si viem dohľadať tvoje tvrdenie? Upppps, asi nie.

@anonym_72a99c ako vážne ??? mám ti poslať link ??? ja len dúfam, že žartuješ, lebo si nemyslím, že môžeš byť taká dutá ...chceš link, na pochopenie všetkého, čo sa deje ? wow ...sila ...končím, na toto fakt nemám

hiro
Dnes o 07:54
@anonym_autor

@anonym_autor "dlh vysoký vytvorila aj Matovičova vláda"
No, Matovič robil dlhy - ale oproti Ficovi mal o mnoho miliárd nižší príjem do štátneho rozpočtu a aj tak sa mu darilo robiť menej miliardové deficity.

anonym_c28b23
Dnes o 08:07
@natalka13

@anonym_c28b23 zeby tu hypo uz splatili a dochodca hypo nedostane?

@natalka13 akí dôchodcovia mali hypo? Si sa s koňom zrazila? Možno jedine ti, co sa rozvadzali a vtedy sa už byty zadarmo nerozdavali. Ale prvý byt dostali v podstate za nič, resp.za nízku cenu co to splácali. Vďaka dôchodcom je stále Slovensko krajinou s najvyšším počtom nehnutelnosti v OV BEZ hypo. Tak sa už preber.