icon

Braňo Závodský: Jeho kritika dôchodcov objektívna alebo prehnaná?

Včera o 11:10

Aký máte na neho názor? Za mňa strašne neprofesionálny a nevie byť nestranný a hlavne nenávisť na dôchodcov z neho srší nie je pomaly relácia kedy by sám od seba nespomenul 13te dôchodky že koľko berú peňazí, pričom tých sociálnych opatrení ktoré zbytočne stoja štátnu kasu peniaze je oveľa viac. Ale na tie 13te dôchodky-dôchodcov je doslova vysadený. Ja už prelaďujem rádio ak ho počujem.

anonym_72a99c
Dnes o 08:07
@anonym_b44fc9

@anonym_72a99c ako vážne ??? mám ti poslať link ??? ja len dúfam, že žartuješ, lebo si nemyslím, že môžeš byť taká dutá ...chceš link, na pochopenie všetkého, čo sa deje ? wow ...sila ...končím, na toto fakt nemám

@anonym_b44fc9 samozrejme,veď určite od niekoho cerpas tieto informácie. Azda sú taká bystrá a myslíš si,že ti Ukrajinci, ktorí tu majú prácu,svoje firmy neplatia dane...lebo Ukrajinci?

anonym_c28b23
Dnes o 08:10
@anonym_autor

@nikyball Presne tak, všetci len druhých riešia, dlh vysoký vytvorila aj Matovičova vláda a pomohlo k tomu aj nesystémových 200 eur na dieťa pre každého, rovnaká blbosť ako tie 13te dôchodky pre každého. Ale to nikomu neprekážalo. Proste toto je sprostý národ čo hrabe len pre seba a závidí druhým. A preto sme tam kde sme a nebudeme inde. Spoluobčania berú dávky a robia na čierno, ženy len využívajú príspevky od štátu, vymýšľajú predlžené rodičáky, odrbávajú s maximálnou podporou, živnostníci a podnikatelia nepriznávajú príjmy, proste každý len odrbáva a hrabe pre seba. Ale všetkým prekážajú len 13te dôchodky a tie sa riešia.

@anonym_autor ojoj, toto tu tak otvorene nepis. Oni si všetci predsa zasluzia, lebo predsa platia odvody! Ze su to uplne šušne oproti tomu, čo si potom výberu, to ich už nezaujíma. Ono by bolo zaujímavé, keby to bolo tak, že každý by mal v SP svoj účet a koľko počas života zaplatil, z toho by potom "zil". To by potom bud musel im stat povoliť kontokotent alebo eutanaziu. Najviac chcú hrabať ti, co do systému prispejú najmenej, lebo stále majú pocit, ze sa stať musí o nich predsa postarat. No nemusí

anonym_c28b23
Dnes o 08:13
@anonym_48c5fb

@anonym_c28b23 dnešných dôchodcov nezaujíma že na náš dôchodok už nebude mať kto robiť a že zrejme vôbec žiadny mať nebudeme (štátny) .
"Hlavne aby som len ja prežila".. - výrok jednej ficovoličky

@anonym_48c5fb ono by to bolo ok, keby naozaj prežívali. V živote sa nemali lepšie ako sa majú teraz. A to tvrdia ekonómovia, politológovia, sociológovia....

natalka13
Dnes o 08:15
@anonym_c28b23

@natalka13 akí dôchodcovia mali hypo? Si sa s koňom zrazila? Možno jedine ti, co sa rozvadzali a vtedy sa už byty zadarmo nerozdavali. Ale prvý byt dostali v podstate za nič, resp.za nízku cenu co to splácali. Vďaka dôchodcom je stále Slovensko krajinou s najvyšším počtom nehnutelnosti v OV BEZ hypo. Tak sa už preber.

@anonym_c28b23 ty asi s namutom

anonym_48c5fb
Dnes o 08:58
@anonym_c28b23

@anonym_48c5fb ono by to bolo ok, keby naozaj prežívali. V živote sa nemali lepšie ako sa majú teraz. A to tvrdia ekonómovia, politológovia, sociológovia....

@anonym_c28b23 vidím okolo seba ako majú dôchodcovia, teda aspoň väčšina aby som nehádzala všetkých do jedného vreca, majetky. Majú pozemky, majú nehnuteľnosti zdedene. Prečo nepredajú aby mali viac peniažkov?
Na druhej strane to nechajú aby to dedili ich deti, poprípade to na nich prepisuju počas života. Aj tie byty čo tu už niekto spomínal v komentároch.. tie byty majú hodnotu. Žijú v 3-4 izbakoch. Kľudne môžu predať a nájsť menšiu garsónku alebo menší bytik a zo zvyšku by vedeli vyžiť.
Osobitná skupina tu tí, čo majú tisíce v igelitkach.
Keď si vezmeme do úvahy aj tie majetky, tak sa nemajú zle. Len im je niektorým ľúto to speňažiť tak radšej ostanú pri vyplakavani.

anonym_c28b23
Dnes o 09:17
@anonym_48c5fb

@anonym_c28b23 vidím okolo seba ako majú dôchodcovia, teda aspoň väčšina aby som nehádzala všetkých do jedného vreca, majetky. Majú pozemky, majú nehnuteľnosti zdedene. Prečo nepredajú aby mali viac peniažkov?
Na druhej strane to nechajú aby to dedili ich deti, poprípade to na nich prepisuju počas života. Aj tie byty čo tu už niekto spomínal v komentároch.. tie byty majú hodnotu. Žijú v 3-4 izbakoch. Kľudne môžu predať a nájsť menšiu garsónku alebo menší bytik a zo zvyšku by vedeli vyžiť.
Osobitná skupina tu tí, čo majú tisíce v igelitkach.
Keď si vezmeme do úvahy aj tie majetky, tak sa nemajú zle. Len im je niektorým ľúto to speňažiť tak radšej ostanú pri vyplakavani.

@anonym_48c5fb to je na SK taka mantra, ze po tebe musí niečo zostať, aby to mohli zdediť. Naši teraz predali pozemok za 100k+ lebo si chcú užiť cestovanie a celkovo život, keď furt len robili. A ja som za.
A ti, ktorí skemria majetok, nech sa jednoducho o nich starajú dedici. Prečo by mal stáť?

anonym_48c5fb
Dnes o 09:22
@anonym_c28b23

@anonym_48c5fb to je na SK taka mantra, ze po tebe musí niečo zostať, aby to mohli zdediť. Naši teraz predali pozemok za 100k+ lebo si chcú užiť cestovanie a celkovo život, keď furt len robili. A ja som za.
A ti, ktorí skemria majetok, nech sa jednoducho o nich starajú dedici. Prečo by mal stáť?

@anonym_c28b23 veľmi dobre urobili rodičia 👏👍👍 nech si užijú peniažky.

tiezjedna
Dnes o 09:27
@anonym_ddcb17

@andrejka2424 zaujimave, ze tie tehotenske prispevky este nikto nezrusil.

asi tak...

anonym_c28b23
Dnes o 09:31
@anonym_48c5fb

@anonym_c28b23 veľmi dobre urobili rodičia 👏👍👍 nech si užijú peniažky.

@anonym_48c5fb ano, tiez sa nas-deti pýtali, ze ci sme s tým ok. A my ze jasne! Idú teraz do kúpeľov na mesiac. A potom ze cez prázdniny vezmú vnúčatá po Skovensku a na chatu a potom by radi niekde do exotiky a mama chce vidieť copacabanu🤣🙈
95% dôchodcov peniaze ma, bud v keši pod matracom alebo v pozemkoch ci nehnuteľnostiach. Tak nech sa o seba postarajú.

anonym_c28b23
Dnes o 09:34
@tiezjedna

asi tak...

@tiezjedna tehotenske sú omrvinky oproti 13tym dôchodkom. Tuším niekde písali ze je to 18 mil. Dochodky 900 mil. A vieš čo, keď už ide o to, radšej podporim tu tehotnú ako dôchodcu. Lebo v 99,8% prípadoch je na tom finančné omnoho lepšie

anonym_ddcb17
Dnes o 09:40
@anonym_c28b23

@tiezjedna tehotenske sú omrvinky oproti 13tym dôchodkom. Tuším niekde písali ze je to 18 mil. Dochodky 900 mil. A vieš čo, keď už ide o to, radšej podporim tu tehotnú ako dôchodcu. Lebo v 99,8% prípadoch je na tom finančné omnoho lepšie

@anonym_c28b23 tehotná chodí do práce, vitamíny a tehotenské oblečko si vie kúpiť aj z výplaty. Keď už tehotenské, tak by som to okresala napríklad na vš študentky, ktoré ešte nepracovali a budú mať aj menší rodičák. Tam by to bolo adresné. Aby si zarábajúca žena nemohla dovoliť kúpiť tehotenské vitamíny z výplaty?
Tak isto dôchodci, áno, mnohí sú finančne zahojení, tiež by trináste dôchodky mali byť vyplácané tým, ktorí to naozaj potrebujú, nie celoplošne aj tým, ktorí si peniaze navyše ani nevšimnú, len ako to odfiltrovať, to by zas bolo špekulantov🙄

autor
Dnes o 09:44
@barrilla

13te dôchodky sú na dlh,ktoré budú splácať naše deti a vnúčatá. To že sú niektorí z dôchodcov žijú v chudobe, je vina a hanba našich vlád. Ale Fico povedal, že to je naša prednosť, že vieme žiť z mála. Každý by mal mať minimálne dôstojný dôchodok. Najchudobnejším, vrátane dôchodcom by sa malo pomáhať adresne, nie plošne. Však vieme veľmi dobre, že v skupine bohatých dôchodcov sú všelijaký - od ešte žijúcich komunistických papalášov, rôznych podvodníkov, či poslancov. Nechcem nikoho uraziť, ale sú tam aj podnikatelia, ktorí oficiálne zarábali len minimum. Aj zamestnanci, ktorí dostávali polovicu platu na ruku, neplatili z nich odvody a nedali si povedať, že nebudú mať na dôchodku. Už aj Gašpar zo Smeru vyhlásil, že je za zmenu vo vyplácaní 13-tych dôchodkov. Vidia, že to je neudržatelné. Ale je to populistické riešenie, ako si držať svojich voličov. Ja som čím ďalej, tým viac skeptická. Dôchodkový vek sa posúva a dôchodky nám budúcim dôchodcom budú klesať. O tom to je. Nie o nenávisti ale o tom, že my ich budeme splácať a budeme žiť v ešte horšej situácií. A to ešte neviem v akom zdravotnom stave, keďže už teraz je minimum lekárov a sestier, ktorí práve kvôli situácii v štáte odchádzajú.

@barrilla S tým odstupňovaním podľa výšky dôchodku súhlasím, lebo ak dvaja dôchodcovia majú spolu 2000 eur mesačne určite nepotrebujú 13ty 1200 eur ešte. Ale s tým že si môžu ľudia za nízke dôchodky sami nesúhlasím úplne. Hlavne zamestnanci. Napríklad stred/východ Slovenska ostaneš po 50tke nezamestnaná a myslíš že kde ťa zoberú? Veľké firmy už nie, tie chcú mladých, jedine nejaký súkromník čo za teba neplatí riadne odvody. A čo má tá žena robiť? Byť doma a skapať od hladu alebo ísť robiť za minimálku hoci napríklad zamestnávateľ za ňu neplatí riadne odvody? Je chyba aj štát že vôbec toto nerieši, je kopa takýchto firiem čo odrbávajú.

tiezjedna
Dnes o 09:46
@anonym_c28b23

@anonym_c28b23 to nie je len tehotenské... to je kopec iných príspevkov, ktoré sú vyplácané plošne, takže ich dostávajú aj ľudia, ktorí ich reálne nepotrebujú. To keď spočítaš, tak už je to iné číslo ako 18 mio.

anonym_5d421c
Dnes o 09:47
@anonym_fec874

@anonym_4df21f rozumiem, ale nie je to take vzdy, ked sa pozriete okolo v sbs ci bolte, wolte casto robia starcekovia, u nas jeden s tazkymi diagnozami z poslednej sily letaky rozdaval mal nejakych 480 eur a obiehal obchody aby si uvaril gulas na cely tyzden, u nas v bytovkach su najmy od 250 eur min, pan bol bez zeny, mozno by sa to dalo korigovat vyskou dochodku ako napr. nejaka socialna vypomoc a dorovnanie aspon do minimalnej mzdy, stat buzeruje podnikatelov, aj beznych ludia na daniach, peniaze sa rozkradaju tam kde nemaju, ale toto je uz nejaky dlhorocny syndrom Slovenska, hocijaka vlada prisla

@anonym_fec874 Treba sa opýtať, kolko rokov ti dôchodcovia v reálnom živote odpracovali, akú prácu vykonávali a ake mali vzdelanie. Asi vykonávali nízkokvalifikované práce a možno ani nemali veľa rokov odpracovaných. Nie je spravodlive, aby niekto kto sa v živote nesnažil, mal taký istý dôchodok ako človek s dvomi doktorátmi a odpracovanymi 40 rokmi. Ešte nezabúdajme, že dochodcovia majú oveľa nižšie náklady na život. Počas aktívneho života mali zadarmo zdravotníctvo, byty a školstvo. Kdezto naša generácia si toto všetko musí platiť. A dôchodok nie je náhrada za mzdu, je to sociálna dávka, ktorá nahrádza výpadok príjmu. A keď má niekto plat 800-900 eur, tak je úplne v pohode aby mal niekto dôchodok 600-700 eur.

@anonym_fec874 v zivote som nevidela žiadneho "starčeka" na Wolte, alebo na Bolte. SBS robia väčšinou policajti v predčasnom dôchodku, alebo úplne zúfalé socky a alkoholici. SBS som ešte nevidela robiť normálneho vzdelaného človeka. Takže úplne zavádzaš a vytrhavas z kontextu.

anonym_5d421c
Dnes o 09:56
@anonym_7f923c

@anonym_4df21f zabudas na bezdetných, vdovcov, vdovy, ľudí žijúcich osamelo dôchodcovia žijú z minima a je mi ľúto, keď vidím zahraničných dôchodcov na dovolenkach.Zavodskeho mám rada a aj jeho ton a spôsob komunikacie

@anonym_7f923c ti zahranični dôchodcovia, ktorých vidíš na dovolenkách, sa celý život na svoj dôchodok pripravovali a šetrili si. Nerozhodovali bezhlavo, nevolili populistických idiotov a nenatrčali paprce na 13, 14, 15 dôchodok. V zahraničí sú ľudia zvyknutí celý život sa pripravovať na obdobie bez príjmu su finančne gramotni. Nie ako naši dôchodcovia, ktorí vyplakávajú ako keby z povinnosti a potom vyhadzujú v igelitkách peniaze.

anonym_48c5fb
Dnes o 10:05
@anonym_5d421c

@anonym_7f923c ti zahranični dôchodcovia, ktorých vidíš na dovolenkách, sa celý život na svoj dôchodok pripravovali a šetrili si. Nerozhodovali bezhlavo, nevolili populistických idiotov a nenatrčali paprce na 13, 14, 15 dôchodok. V zahraničí sú ľudia zvyknutí celý život sa pripravovať na obdobie bez príjmu su finančne gramotni. Nie ako naši dôchodcovia, ktorí vyplakávajú ako keby z povinnosti a potom vyhadzujú v igelitkách peniaze.

@anonym_5d421c alebo z toho čo som videla / počula keď som bola v zahraničí tak svoje nehnuteľnosti ktoré počas života nadobudli predali a buď sa odsťahovali niekde do tepla a užívali si aj nasetrene peniažky, alebo si kúpili niečo menšie a zvyšok peniažkov si užívali.
Ešte v čase keď som si tam ja plánovala kúpiť dom a pozerala som ponuky, tak presne tam mali také lacnejšie bytiky pre dôchodcov. Ešte som si povedala že aké lacné, cca 80 tisíc libier taký apartmanik, najprv som nevedela že je to len pre dôchodcov tak som mala zálusk na to ale v inzerátoch bolo jasné napísané že je to na predaj len pre dôchodcov. Čiže keď dôchodca predal svoj dom a odsťahoval sa do toho menšieho bytiku, tak mal aj strechu nad hlavou, aj financie. Ich deti si zase samé počas života zaobstarali vlastne bývanie. Možno to tak nerobí každý ale chcem len poukázať na to že na západe nežijú tí dôchodcovia sami v obrovských dvojgeneračných domoch a veľkých bytoch. Riešia to inak a myslím že aj dosť rozumne.

anonym_c28b23
Dnes o 10:09
@tiezjedna

@anonym_c28b23 to nie je len tehotenské... to je kopec iných príspevkov, ktoré sú vyplácané plošne, takže ich dostávajú aj ľudia, ktorí ich reálne nepotrebujú. To keď spočítaš, tak už je to iné číslo ako 18 mio.

@tiezjedna keby to bolo na mne, tomu kto nerobi/nerobila predtým by som nedala ani euro. Žiadne tehotenske a rodicaky pre študentky a nezamestnane. Detto pre naše etnikum. Rpb si deti LED na to máš podmienky. Dokonca cez rodicak oni získajú aj roky do dôchodku, keďže stat za teba platí dôchodkové. To je sila.

anonym_9d0957
Dnes o 10:13
@anonym_48c5fb

@anonym_5d421c alebo z toho čo som videla / počula keď som bola v zahraničí tak svoje nehnuteľnosti ktoré počas života nadobudli predali a buď sa odsťahovali niekde do tepla a užívali si aj nasetrene peniažky, alebo si kúpili niečo menšie a zvyšok peniažkov si užívali.
Ešte v čase keď som si tam ja plánovala kúpiť dom a pozerala som ponuky, tak presne tam mali také lacnejšie bytiky pre dôchodcov. Ešte som si povedala že aké lacné, cca 80 tisíc libier taký apartmanik, najprv som nevedela že je to len pre dôchodcov tak som mala zálusk na to ale v inzerátoch bolo jasné napísané že je to na predaj len pre dôchodcov. Čiže keď dôchodca predal svoj dom a odsťahoval sa do toho menšieho bytiku, tak mal aj strechu nad hlavou, aj financie. Ich deti si zase samé počas života zaobstarali vlastne bývanie. Možno to tak nerobí každý ale chcem len poukázať na to že na západe nežijú tí dôchodcovia sami v obrovských dvojgeneračných domoch a veľkých bytoch. Riešia to inak a myslím že aj dosť rozumne.

@anonym_48c5fb je fakt že hlavne na dedinách žijú v domoch po samom poznám takto 3 vdovy, žiadna ochota riešiť situáciu trebárs s deťmi sa dohodnúť, radšej ten dom nechajú spadnúť na hlavu akoby to vyriešili v prospech seba a detí

anonym_ddcb17
Dnes o 10:22
@anonym_9d0957

@anonym_48c5fb je fakt že hlavne na dedinách žijú v domoch po samom poznám takto 3 vdovy, žiadna ochota riešiť situáciu trebárs s deťmi sa dohodnúť, radšej ten dom nechajú spadnúť na hlavu akoby to vyriešili v prospech seba a detí

@anonym_9d0957 druhá vec je, že tieto staré barabizne v zapadákovoch nie sú žiadne lukratívne príbytky a keby sa ich aj podarilo predať, ani jednoizbák v meste za to nekúpiš. A nie každý dôchodca pokiaľ je sebaobslužný, nepôjde do zariadenia sociálnych služieb, kde zdieľaš furt niečo s niekým. Mladí to vidia inak, keď budeš stará, to budeš vidieť inak.

anonym_c28b23
Dnes o 10:27
@anonym_ddcb17

@anonym_9d0957 druhá vec je, že tieto staré barabizne v zapadákovoch nie sú žiadne lukratívne príbytky a keby sa ich aj podarilo predať, ani jednoizbák v meste za to nekúpiš. A nie každý dôchodca pokiaľ je sebaobslužný, nepôjde do zariadenia sociálnych služieb, kde zdieľaš furt niečo s niekým. Mladí to vidia inak, keď budeš stará, to budeš vidieť inak.

@anonym_ddcb17 jednoizbak za to v pohode kúpiš. Ono len za komunistickú kocku, ktorú si postavili roku pánu 500 za 80 tis Kčs netreba pýtať 450 000 eur niekde v zapadakove, lebo takú cenu ti dal znalec. Toto je problém. Hamiznost ľudí. Za 250 by ju v pohode predal a žije si v meste pokojne dálej.

anonym_ddcb17
Dnes o 10:33
@anonym_c28b23

@anonym_ddcb17 jednoizbak za to v pohode kúpiš. Ono len za komunistickú kocku, ktorú si postavili roku pánu 500 za 80 tis Kčs netreba pýtať 450 000 eur niekde v zapadakove, lebo takú cenu ti dal znalec. Toto je problém. Hamiznost ľudí. Za 250 by ju v pohode predal a žije si v meste pokojne dálej.

@anonym_c28b23 ja nepíšem o domoch, o ktorých píšeš ty. Niektorí bývajú ozaj v zapadákovoch, kde sa starý dom bez rekonštrukcie predáva do 100000, a za to v meste nekúpiš nič moc, lebo v zapadákovoch byty obvykle nie sú.

anonym_48c5fb
Dnes o 10:43
@anonym_9d0957

@anonym_9d0957 áno máme to aj u nás v rodine. Načo rozmýšľať a ísť do menšieho s nejakým finančným obnosom... Problém je podľa mňa aj to že su až príliš naviazaní na svoje bývanie a je im zrejme ľúto odísť, poprípade nevedia ako na to. Inak sa bežne na západe ľudia sťahujú a menia bydlisko a nie sú naviazaní a závislí na jednom dome a na jednom mieste. Trošku flexibility a prijať tú realitu aká je a hľadať možnosti.

anonym_c28b23
Dnes o 10:48
@anonym_5d421c

@anonym_5d421c toto by mali povinné opakovať tým, čo si myslia ze dôchodcovia zo západu majú 5000 dôchodok a ze vlastne cestuju z toho🤣🤣🤣

anonym_c28b23
Dnes o 10:49
@anonym_ddcb17

@anonym_c28b23 ja nepíšem o domoch, o ktorých píšeš ty. Niektorí bývajú ozaj v zapadákovoch, kde sa starý dom bez rekonštrukcie predáva do 100000, a za to v meste nekúpiš nič moc, lebo v zapadákovoch byty obvykle nie sú.

@anonym_ddcb17 tak potom si kúpim byt tam, kde na to mam. Ako dôchodca snáď nemusím bývať v centre. SK nie je Bratislava. Alebo som ticho.

anonym_7f923c
Dnes o 11:00
@anonym_2ae86d

@anonym_autor 200 euro nebolo pre každé dieťa, iba pre tých, ktorý pracovali - poopravujem ťa 😉
Napríklad moje dieťa stále študuje na strednej škole a dva roky nemám nárok na daňový bonus, lebo už má viac ako 18-rokov. Toto je za mňa nespravodlivé, v čom sú študenti nad 18. rokov horší, ako nejaké na základnej škole 😒

@anonym_c28b23 a občas si musí zaplatiť operáciu kolena za 1500 eur, lebo v štátnom ho nechajú čakať rok s bolesťami.Alebo kúpiť za 600 eur drevo na zimu nie každý žije v byte a pozerá cez okno.
@anonym_2ae86d súhlasím a ešte povedia, že má brigádovať🤣môj syn bude mať skoro 21 r, keď skončí gymnázium.Stuzkova, vodičák, doprava aspoň malý príspevok mohli nechať pre stredoskolakov

anonym_c28b23
Dnes o 11:19
@anonym_7f923c

@anonym_c28b23 a občas si musí zaplatiť operáciu kolena za 1500 eur, lebo v štátnom ho nechajú čakať rok s bolesťami.Alebo kúpiť za 600 eur drevo na zimu nie každý žije v byte a pozerá cez okno.
@anonym_2ae86d súhlasím a ešte povedia, že má brigádovať🤣môj syn bude mať skoro 21 r, keď skončí gymnázium.Stuzkova, vodičák, doprava aspoň malý príspevok mohli nechať pre stredoskolakov

@anonym_7f923c a iní si to platit nemusia? Ako uz fakt nerobme z dochodcov ohrozeny druh.

anonym_2ae86d
Dnes o 11:32
@anonym_7f923c

@anonym_7f923c aj môj má za mesiac 21 rokov a len teraz maturuje. Kým príde domov cez týždeň nemá šancu ísť niekam na brigádu a cez víkend sa učieval na maturity a prijímačky na vysokú školu.

anonym_7f923c
Dnes o 12:04
@anonym_c28b23

@anonym_7f923c a iní si to platit nemusia? Ako uz fakt nerobme z dochodcov ohrozeny druh.

@anonym_c28b23 mladí si na to zarobia, dôchodca nie.Ked budeš stará pochopis

julish
Dnes o 12:05
@anonym_c28b23

@tiezjedna keby to bolo na mne, tomu kto nerobi/nerobila predtým by som nedala ani euro. Žiadne tehotenske a rodicaky pre študentky a nezamestnane. Detto pre naše etnikum. Rpb si deti LED na to máš podmienky. Dokonca cez rodicak oni získajú aj roky do dôchodku, keďže stat za teba platí dôchodkové. To je sila.

@anonym_c28b23 Ake nase etnikum? Nemaju nic specialne! Vies, kto su najvacsimi prijimatekni socialnych davok? Osameli ludia, jednoclenne domacnosti. Ucelove PNky hadaj kto najviac pobera? Atd ach ach

anonym_c28b23
Dnes o 12:17
@anonym_7f923c

@anonym_c28b23 mladí si na to zarobia, dôchodca nie.Ked budeš stará pochopis

@anonym_7f923c starí majú mať zarobené.