Braňo Závodský: Jeho kritika dôchodcov objektívna alebo prehnaná?
Aký máte na neho názor? Za mňa strašne neprofesionálny a nevie byť nestranný a hlavne nenávisť na dôchodcov z neho srší nie je pomaly relácia kedy by sám od seba nespomenul 13te dôchodky že koľko berú peňazí, pričom tých sociálnych opatrení ktoré zbytočne stoja štátnu kasu peniaze je oveľa viac. Ale na tie 13te dôchodky-dôchodcov je doslova vysadený. Ja už prelaďujem rádio ak ho počujem.
@anonym_ddcb17 tak potom si kúpim byt tam, kde na to mam. Ako dôchodca snáď nemusím bývať v centre. SK nie je Bratislava. Alebo som ticho.
@anonym_c28b23 no ved ked budes dochodkyna, tak tak urob presne ako pises💪
@anonym_c28b23 no ved ked budes dochodkyna, tak tak urob presne ako pises💪
@anonym_ddcb17 ja mam klasický byt takže takéto starosti mat nebudem
Presne kvôli tomuto som nemala veľké oči
@anonym_ddcb17 ja mam klasický byt takže takéto starosti mat nebudem
Presne kvôli tomuto som nemala veľké oči
@anonym_c28b23 mozno budes trnom v oku tym, ktorym by sa hodil tvoj byt v zmysle, co nejde dochodkyna do domova seniorov, co tu sama obyva byt, ktory by sa viac hodil mladym😏
Pointa: vidim to v okoli, ze v starsom veku sa ti meni racionalny usudok a lpies na svojich veciach a spomienkach. Ja to nejdem sudit, ktovie co budeme riesit v 70ke my, pravdepodovne budeme este pracovat😵💫
@julish 3 roky poberat rodicak takmer 500€ je nič? Plus ďalšie pridavky? Asi prečo si stále robia deti? Plus získajú tým navyse aj odrobene roky do dôchodku. A neboj, aj oni kseftuju s PNkami
@anonym_c28b23 a co maju mat ine kriteria ako neromski obcania? Ci co tu akoze obhajujes?
@anonym_c28b23 a co maju mat ine kriteria ako neromski obcania? Ci co tu akoze obhajujes?
@julish napisala som predtým, žeby som nedala nikomu. Nauč sa čítať. A co sa tyka tohto etnika, ver tomu, keby nemali peniaze, nemnozili by sa hlava-nehlava. Pre nich sú totižto deti zdrojom prijmu.
@anonym_2ae86d aky rok narodenia su seniorky, ktore “nikdy nerobili’ a su na dochodku? Lebo za komunistov vsetky zeny pracovali, aj v legislative to bolo uvedene ako povinne. A tato generacia je gro dnesnych dochodcov.
@namornicka Moja babka, ktorá by mala teraz 107 rokov, už patrila ku generácii žien, ktoré museli mať odrobenych min 12 rokov. Bola najprv "celý" život doma s 5 deťmi, ale v 38 rokoch ju "vyhnali" na 12 rokov robiť a v 50tke už išla do starobného dôchodku. Dožila sa 90, druhá babka 100, tak si vypocitajte, koľko rokov robili a koľko poberali dôchodok. Ja ako 50-rocna budem mať pred sebou perspektívu min 15 rokov pracovného života.
13.ste dôchodky by mali byť adresnejsie.Pri vsetkej ucte, ak má dôchodca 800-1000€ dôchodok, nehnuteľnosť bez zaťaženia hypotékou,deti už nezivi, nemal by dostať 13.sty dôchodok.
@namornicka Moja babka, ktorá by mala teraz 107 rokov, už patrila ku generácii žien, ktoré museli mať odrobenych min 12 rokov. Bola najprv "celý" život doma s 5 deťmi, ale v 38 rokoch ju "vyhnali" na 12 rokov robiť a v 50tke už išla do starobného dôchodku. Dožila sa 90, druhá babka 100, tak si vypocitajte, koľko rokov robili a koľko poberali dôchodok. Ja ako 50-rocna budem mať pred sebou perspektívu min 15 rokov pracovného života.
@anonym_c20a39 no veď takých je ešte aj dnes čo možno poberajú dôchodky dlhšie než koľko odpracovali. Mali 5-7 deti, niektorí aj viac, a odchádzali skôr do dôchodku. Bežne sú 30 rokov na dôchodku.
@julish napisala som predtým, žeby som nedala nikomu. Nauč sa čítať. A co sa tyka tohto etnika, ver tomu, keby nemali peniaze, nemnozili by sa hlava-nehlava. Pre nich sú totižto deti zdrojom prijmu.
@anonym_c28b23 Netreba verit, je jasne preskumane, ze s chudobou sa viaze aj viacdetnost. Komunita a vztahy su jedine, na co sa vies v systeme spolahnut, obzvlast na dochoeku.
@anonym_c20a39 no veď takých je ešte aj dnes čo možno poberajú dôchodky dlhšie než koľko odpracovali. Mali 5-7 deti, niektorí aj viac, a odchádzali skôr do dôchodku. Bežne sú 30 rokov na dôchodku.
@anonym_48c5fb Áno, môže byť, že dnešné 80+ išli do dôchodku tesne po 50tke a pracovali cca 20-30rokov, ako kto. Zase ony nepoznali 3-rocne rodičovské dovolenky, taktiež za ich mladých čias neboli také domáce spotrebiče ako dnes, máloktorá z nich je v tomto veku vitálna, aj napriek tomu, že už sú 30 a viac rokov na dôchodku. Ale čo poznám, v pohode vyžijú z 500€, trinásty majú pre vnúčatá na rozdávanie.
A s tými nehnuteľnosťami, naozaj niektoré nemáte trocha empatie a úcty. Ak predá napríklad starší trojizbák v pôvodnom stave často si nekúpi za to v tom istom meste ani trocha prerobený dvojizbák alebo väčší jednoizbák a preto dožívajú vo veľkom byte. Rovnako dom, byt v meste je drahší ako starý dom na dedine. A to píšem o sťahovaná v rámci okresu, zase mimo okres sa im nedá ísť kde by to bolo lacnejšie lebo lekári-vieme ako to dnes je, nového človek nenájde, teda sú kvôli lekárom ktorých väčšina navštevuje dosť priviazaný na okres kde bývajú.
A s tými nehnuteľnosťami, naozaj niektoré nemáte trocha empatie a úcty. Ak predá napríklad starší trojizbák v pôvodnom stave často si nekúpi za to v tom istom meste ani trocha prerobený dvojizbák alebo väčší jednoizbák a preto dožívajú vo veľkom byte. Rovnako dom, byt v meste je drahší ako starý dom na dedine. A to píšem o sťahovaná v rámci okresu, zase mimo okres sa im nedá ísť kde by to bolo lacnejšie lebo lekári-vieme ako to dnes je, nového človek nenájde, teda sú kvôli lekárom ktorých väčšina navštevuje dosť priviazaný na okres kde bývajú.
@anonym_autor Pozri za predaj dostanú zo 200 tisíc, cez investovanie do indexov/etf máš min 10% ročne - to je 20 tisíc € ročne + dôchodok v pohode môže prežiť aj v prenájme.
@anonym_autor Pozri za predaj dostanú zo 200 tisíc, cez investovanie do indexov/etf máš min 10% ročne - to je 20 tisíc € ročne + dôchodok v pohode môže prežiť aj v prenájme.
@hiro jasne, dochodci a dochodkyne budu investovat do fondov po predaji domu, bytu. Kolko mas rokov? 40?50? Dochodci castokrat neovladaju IB, seky chodia platit na postu, mozog stary, oni takto nerozmyslaju vacsinou.
@hiro jasne, dochodci a dochodkyne budu investovat do fondov po predaji domu, bytu. Kolko mas rokov? 40?50? Dochodci castokrat neovladaju IB, seky chodia platit na postu, mozog stary, oni takto nerozmyslaju vacsinou.
@anonym_ddcb17 A ako rozmýšľajú? Mám státisícové majetky ale som vlastne chudobný dôchodca? Kto si zaslúži pomoc od štátu? Ten čo nemá nič alebo ten kto je bohatý len má nízky pravidelný príjem? To je klasický príklad toho ako sa majú zahraniční dôchodcovia dobre. Majú investované a žijú z toho aj keď nič nevlastnia a sú v prenájme. Kto ich to naučil? Máme tu kapitalizmus 36 rokov, internet 30 rokov, a stále je krátko aby ovládali ib? Prečo to dôchodcovia v zahraničí vedia?
@anonym_ddcb17 A ako rozmýšľajú? Mám státisícové majetky ale som vlastne chudobný dôchodca? Kto si zaslúži pomoc od štátu? Ten čo nemá nič alebo ten kto je bohatý len má nízky pravidelný príjem? To je klasický príklad toho ako sa majú zahraniční dôchodcovia dobre. Majú investované a žijú z toho aj keď nič nevlastnia a sú v prenájme. Kto ich to naučil? Máme tu kapitalizmus 36 rokov, internet 30 rokov, a stále je krátko aby ovládali ib? Prečo to dôchodcovia v zahraničí vedia?
@hiro To chceš povedať že sú fondy čo každý rok zhodnotia 10 percent? To sú už rizikovejšie a kľudne 2 roky môžu ísť hore 10 percent a tretí dole 25 percent a štvrtý hore o percento a figu na tom zarobia a nebudú mať o 2 roky ani na nájom. Keby to bolo také jednoduché to všetci čo nemáme hypotéku môžeme predať nehnuteľnosti a žiť z výnosov...
@hiro ved mozes robit osvetu dochodcom, aj ich ist ucit narabat s IB. Mne to nepis, ja dochodca nie som, len vidim, ako su nasi seniori internetovo a financne negramotni, boja sa technologii a kriticke myslenie 0 bodov. Ja netusim kto je na vine? Skolstvo? Rodina? Starnutie mozgu?
@hiro To chceš povedať že sú fondy čo každý rok zhodnotia 10 percent? To sú už rizikovejšie a kľudne 2 roky môžu ísť hore 10 percent a tretí dole 25 percent a štvrtý hore o percento a figu na tom zarobia a nebudú mať o 2 roky ani na nájom. Keby to bolo také jednoduché to všetci čo nemáme hypotéku môžeme predať nehnuteľnosti a žiť z výnosov...
@anonym_autor 10% je dlhodobý priemer - teda jeden rok +20% iný +5%. Im to ale môže byť šumafuk aj keby to bolo 0% ďalších 20 rokov, stále môžu vyberať po 10 tisíc kým by sa dostali na 0.
@hiro ved mozes robit osvetu dochodcom, aj ich ist ucit narabat s IB. Mne to nepis, ja dochodca nie som, len vidim, ako su nasi seniori internetovo a financne negramotni, boja sa technologii a kriticke myslenie 0 bodov. Ja netusim kto je na vine? Skolstvo? Rodina? Starnutie mozgu?
@anonym_ddcb17 Vláda. Keď vidíš posledných 20 rokov ako Fico sa predvádza na sviatok práce v ktorých profesiách tak sa nemôžeme čudovať. Preferuje ukážky zamestnaní ktoré zvládne človek po 10 minútovom zaučení. Čo tak zobrať nočnú ako som ja chodil napríklad v Holandsku ísť inštalovať novú aktualizáciu softvéru, konfiguráciu, na ktorú potrebuje mať niekoľko ročne skúsenosti, žiadna chyba nesmie nastať, všetko musí byť znovu funčné, s oknom od polnoci, na takže z hotela o ôsmej večer, cestovať vlakom cez niekoľko miest, pracovať do šiestej ráno, cesta naspäť a ďalší deň znovu v inom meste. Nič by nedokázal. Jeho by vyhodili na druhý deň. Mohol by im jedine ukazovať ako vie spraviť 100 klikov. Jednoducho lacné divadielko, kde ich strana popularizovala odborné práce? Viac zaplatené? Nikdy. Im ide len o to aby ľudia málo zarábali a mohli sa hrdiť koľko dávok a pomoci dávajú - tým dôchodcom ktorí majú nízke dôchodky lebo ľudia vďaka nim málo zarábajú a im ako musia dotovať energie.
Za mňa je Braňo Závodský najlepší moderátor akého na Slovensku máme.
@anonym_autor nesledujem, nepoznám, ale dôchodci si tu žijú naozaj nadštandardné. V meste máme trojposchodove domy, kde žije jeden dôchodca. A zvláda to utiahnuť. A mladé rodiny nemajú ani na dvojizbak. Priemerný plat v čistom je u nás 900€. Pri hypotékach a cenách nehnuteľností ide teda jeden plát len na bývanie. Z druhého majú vyžiť napríklad dvaja dospelí a dve deti. Je toto naozaj normálne? 30 rokov sa im vyplácajú dôchodky. My sa ich nedožijeme. Touto politikou a nastavením davok štát reálne spôsobuje nenávisť voči dôchodcom. V minulosti boli na tom starí ľudia tak biedne, že ich musela rodina doopatrovat. Dnes dokážu nie že vyžiť, ešte aj na zájazdy chodiť. A mladé rodiny zvažujú či zaplatiť účty alebo kúpiť dieťaťu papučky. Áno, naozaj sú aj také, žiaľ. A oba pracujúci a snažiaci sa rodičia.
Mne len vadi keď skace do reči a často kladie otázky či upozornenia na rychlost, keď jeho hosť chce dokončiť myšlienku - tým ho preruší a hosť sa zamotá. Pri ňom by som robiť rozhovor nechcela, musí to byť náročné. Avšak 13te dôchodky su nástroj smeru udržať si dôchodcovske hlasy, takže ak na to rovnako často niekto poukazuje to je zle? Zaujímavé, tiež by ma zaujímalo koľko je tých zbytočných sociálnych opatrení ktoré stoja štátnu kasu viac, ktoré to sú? Pretože sociálne opatrenia od našej "sociálnej" vlády sú tak okresane, že sa človek nedomoze už takmer žiadnej pomoci ak ju potrebuje.
Najviac čo gniavi náš rozpočet je hospodárenie zlodejov vo vláde.
@anonym_ddcb17 Vláda. Keď vidíš posledných 20 rokov ako Fico sa predvádza na sviatok práce v ktorých profesiách tak sa nemôžeme čudovať. Preferuje ukážky zamestnaní ktoré zvládne človek po 10 minútovom zaučení. Čo tak zobrať nočnú ako som ja chodil napríklad v Holandsku ísť inštalovať novú aktualizáciu softvéru, konfiguráciu, na ktorú potrebuje mať niekoľko ročne skúsenosti, žiadna chyba nesmie nastať, všetko musí byť znovu funčné, s oknom od polnoci, na takže z hotela o ôsmej večer, cestovať vlakom cez niekoľko miest, pracovať do šiestej ráno, cesta naspäť a ďalší deň znovu v inom meste. Nič by nedokázal. Jeho by vyhodili na druhý deň. Mohol by im jedine ukazovať ako vie spraviť 100 klikov. Jednoducho lacné divadielko, kde ich strana popularizovala odborné práce? Viac zaplatené? Nikdy. Im ide len o to aby ľudia málo zarábali a mohli sa hrdiť koľko dávok a pomoci dávajú - tým dôchodcom ktorí majú nízke dôchodky lebo ľudia vďaka nim málo zarábajú a im ako musia dotovať energie.
@hiro dôchodcovia ( nie všetci ) sa Fica nevzdajú. To sú tie komunistické generácie zvyknuté že dostanú od štátu pod nos len tak lebo si to proste zaslúžia. Im je jedno odkiaľ sú peniaze na 13ste dôchodky. Oni ich chcú a basta. A jediné pán Fico sa bude všemožne snažiť aby mali. Oni nerozmýšľajú že štát sa kvôli tomu zadlžuje. Je im to jedno. Oni žijú tu a teraz, tu a teraz chcú vyššie dôchodky a kto to bude splácať alebo či ich deti a vnúčatá budú mať v budúcnosti dôchodky je to posledné čo ich trapi lebo tu už dávno nebudú.
Brano Zavodsky je podla mna profesional, a myslim si ze sa pyta odbornikov zrozumitelne otazky, aby problematiku pochopili aj ludia bez ekonomickeho vzdelania, a ano, akurat nedavno sa to zase rozoberalo, ze 13.dochodky si mozu dovolit silnejsie ekonomiky, nie NAŠA rozkradnuta, keby sa tu inak hospodarilo, dochodcovia by mali takych normalnych 12 dochodkov ze ten 13.by nepotrebovali…toto je vyzitka nasich vlad: chudobni penzisti…ale odbornici hovoria ze dochodcovia nie su chudobou najohrozenejsia skupina obyvatwlstva u nas: su to najma neuplne rodiny/rodiny iba s jednym rodicom!!!! To ale vladu nezaujima, oni sancielene zameriavaju na dochodcov lebo je ich tu vela a je to ich volicska zakladna…takze sa zbytocne tvaria ze im zalezi na dochodcoch, kazdy pricetny clovek toto chape
@anonym_fec874 len tu treba zobrať fakt, že ani jeden dôchodca si neplatí už hypotéku, jeho životné nároky sú nižšie - nájom a jedlo, na čo tých 500-600€ stačí (ak sú dvaja, tak majú vyše 1000€ + väčšina má deti, ktoré im vedia pomôcť, či už nakúpom alebo finančne prispieť.
Štát na tie 13.dôchodky nemá a už teraz je naša krajina zadĺžená tak, že to budú splácať ešte aj moje vnúčatá (nemám ani 30r). To neni o závidení, nik im nezávidí tých pár eur navyše, skôr ide o celkové hospodárenie štátu ako takého a zrovna tých 500€ ich z biedy nevytrhne, avšak, je to takmer miliarda, za ktorú by sa dala opraviť napr nejaká nemocníca, ktorá padá ľuďom doslova na hlavu.
@anonym_4df21f zivotne naroky dochodcu su nizsie? Si si ista? Ano, uz asi hypoteku neplatia, ale takisot jedia, mnohi maju diagnozy, ze potrebuju specialne stravovanie, kde je dieta dost draha a mnohi maju nizke dochodky, lebo hoci statocne roky rokuce pracovali, bolo to v casoch, kedy mzda bola oproti dnesku nizka. Plus ked si vezmes, čo stoja lieky a stat velmi lubi vyradovat lieky z kategorizacie a da.to na plecia obcanov. Aj lieky su uz velmi drahe a mnohi si ich nevedia dovolit. A ich deti casto takisto nemaju peniaza, aby im pomahali, su radi, ze preziju.
A nezavidme tym, ktori hoc mohli užívať dochodok, robili dalej, aby ten dochodok mali teraz vyssi. Asi vedlei, ze z 500€ nevyziju. A ti ostatni sa musia trapit a rozhodovat, cinsi kupia jedlo alebo lieky.
Ano, oblecenie uz asi az tak riesit nemusia.
Ono by stacilo, keby ti, co kradli, apson polovicu vrátili do štátneho rozpoctu. A keby financie prúdili, kam maju, nie do vreciek niekoho.
Namiesto zamerania sa na kradnutie a pretekanie financií spriazneným, sa zameriame na témy, ktoré nás zabavia. Viď dôchodcovia. Nechajme ich žiť, aj keby hneď skončili 13 dôchodky, myslíte, že čo? Ekonomika záchránená? No nie, stále tie financie idú tam, kde nemajú. Daňovo odvodový systém treba prekopať, veď dávame štátu viac ako polovicu svojho príjmu, potom príde čas dôchodku a poviete si, že chcem, veď celý produktívny život z vás štát vyciciaval peniaze. Potrebujeme dobrú ekonomiku, aby ten kto pracoval mal normálny príjem. No my zameriavame pozornosť na niečo, čo ľudí rozdeľuje.
@anonym_autor prepáč, ale akú m mat empatiu a úctu??? Áno, nie všetci sú z BA, ale napr.konkretne taka BA. si pozri inzeráty, za koľko sa predávajú byty v takom centre. Tam žije najviac dôchodcov, byty kedysi dostali za facku, teraz idú za min.500k plus 3-4 izbaky. Co im bráni predať taky byt a ist do garsónky? Ti poviem. To, ze tie tie byty držia pre deti, vnúčatá a pod. Nevedia ich platit, lebo kúrenie je drahé, fond oprav vysoký a pod. Tak potom majú na výber. Bud nech ho predaju alebo nech sa o nich stara rodina. A najmä, nech zo seba nerobia sociálne prípady s 500€ dôchodkami. Lebo to rozhodne nie sú. A takto je to aj inde. A ked hovoríme o takom nejakom "zapadakove", kamoskiny rodicia sa presne takto pred koncom práce a nástupom na dôchodok sťahovali. Lebo vedeli, že čo budú robiť niekde Bohu za chrbtom, kde líšky dávajú dobrú noc. Predali dom a v pohode si kúpili byt v meste. A ano, robili to dopredu, lebo vedeli ze potom to už bude o to ťažšie.
@anonym_4df21f zivotne naroky dochodcu su nizsie? Si si ista? Ano, uz asi hypoteku neplatia, ale takisot jedia, mnohi maju diagnozy, ze potrebuju specialne stravovanie, kde je dieta dost draha a mnohi maju nizke dochodky, lebo hoci statocne roky rokuce pracovali, bolo to v casoch, kedy mzda bola oproti dnesku nizka. Plus ked si vezmes, čo stoja lieky a stat velmi lubi vyradovat lieky z kategorizacie a da.to na plecia obcanov. Aj lieky su uz velmi drahe a mnohi si ich nevedia dovolit. A ich deti casto takisto nemaju peniaza, aby im pomahali, su radi, ze preziju.
A nezavidme tym, ktori hoc mohli užívať dochodok, robili dalej, aby ten dochodok mali teraz vyssi. Asi vedlei, ze z 500€ nevyziju. A ti ostatni sa musia trapit a rozhodovat, cinsi kupia jedlo alebo lieky.
Ono by stacilo, keby ti, co kradli, apson polovicu vrátili do štátneho rozpoctu. A keby financie prúdili, kam maju, nie do vreciek niekoho.
@anonym_cbafce toto iste majú aj mladí ľudia. Tí nie sú podľa teba asi chori, ze? Pýtam sa, kde majú úspory? Kde maju peniaze? Pod vankúšom ich skeblia pre smejdov? Nech predaju co podedili alebo nech sa jednoducho o nich stara rodina, ktorá bude dediť po nich. Keď chce rodina s postihnutým dieťaťom žiadať o nejaké davky tak musia dávať majetkové vyhlásenia, ze su pomaly chudáci co nemajú čo jesť, inak nedostanú ani 40€ na benzín. Nech sa paci, nech to isté platí aj pre dôchodcov. To by sme ale pozerali, keby toto platilo, že?
@anonym_cbafce "zivotne naroky dochodcu su nizsie? Si si ista? Ano, uz asi hypoteku neplatia, ale takisot jedia, mnohi maju diagnozy, ze potrebuju specialne stravovanie"
Áno, sú. Keď prirátaš 500-1000€ za hypotéku, 400€ za plaváreň, 400€ za hromadnú dopravu, stovky za deti na školu / škôlku, dotované špeciálne potraviny za malý zlomok sumy oproti cene v obchodoch, pracujúci musí mať 2500€ príjem aby sa dostal na takú úroveň po zaplatení účtov.
"lebo hoci statocne roky rokuce pracovali, bolo to v casoch, kedy mzda bola oproti dnesku nizka"
Až na to že to je často opakovaná hlúposť. Do dôchodku sa ráta sa mzdový bod voči vtedajšej priemernej a nie koľko zarábal. Ten vstupuje na výpočet. Nominálna suma mzdy sama o sebe je bezpredmetná.
@anonym_cbafce "zivotne naroky dochodcu su nizsie? Si si ista? Ano, uz asi hypoteku neplatia, ale takisot jedia, mnohi maju diagnozy, ze potrebuju specialne stravovanie"
Áno, sú. Keď prirátaš 500-1000€ za hypotéku, 400€ za plaváreň, 400€ za hromadnú dopravu, stovky za deti na školu / škôlku, dotované špeciálne potraviny za malý zlomok sumy oproti cene v obchodoch, pracujúci musí mať 2500€ príjem aby sa dostal na takú úroveň po zaplatení účtov.
"lebo hoci statocne roky rokuce pracovali, bolo to v casoch, kedy mzda bola oproti dnesku nizka"
Až na to že to je často opakovaná hlúposť. Do dôchodku sa ráta sa mzdový bod voči vtedajšej priemernej a nie koľko zarábal. Ten vstupuje na výpočet. Nominálna suma mzdy sama o sebe je bezpredmetná.
@hiro Tak nízky dôchodok budú mať samozrejme aj tí dnešní pracujúci s nízkymi príjmami. Oni budú takisto plakať v starobe. Majú jednu výhodu oproti tým terajším, že sa môžu na to pripraviť.

@anonym_c28b23 Ake nase etnikum? Nemaju nic specialne! Vies, kto su najvacsimi prijimatekni socialnych davok? Osameli ludia, jednoclenne domacnosti. Ucelove PNky hadaj kto najviac pobera? Atd ach ach
@julish 3 roky poberat rodicak takmer 500€ je nič? Plus ďalšie pridavky? Asi prečo si stále robia deti? Plus získajú tým navyse aj odrobene roky do dôchodku. A neboj, aj oni kseftuju s PNkami