icon

Braňo Závodský: Jeho kritika dôchodcov objektívna alebo prehnaná?

14. máj 2026

Aký máte na neho názor? Za mňa strašne neprofesionálny a nevie byť nestranný a hlavne nenávisť na dôchodcov z neho srší nie je pomaly relácia kedy by sám od seba nespomenul 13te dôchodky že koľko berú peňazí, pričom tých sociálnych opatrení ktoré zbytočne stoja štátnu kasu peniaze je oveľa viac. Ale na tie 13te dôchodky-dôchodcov je doslova vysadený. Ja už prelaďujem rádio ak ho počujem.

eva8
16. máj 2026
@gribka1

@hiro Tak nízky dôchodok budú mať samozrejme aj tí dnešní pracujúci s nízkymi príjmami. Oni budú takisto plakať v starobe. Majú jednu výhodu oproti tým terajším, že sa môžu na to pripraviť.

@gribka1 necitam diskusiu, ale viaceri kedysi dostali minimalnu mzdu na vyplatnej paske, plus nieco "na ruku", - z coho sa odvody neodvadzali, cize zaklad na vypocitanie dochodku bude nizky.

gribka1
16. máj 2026
@eva8

@gribka1 necitam diskusiu, ale viaceri kedysi dostali minimalnu mzdu na vyplatnej paske, plus nieco "na ruku", - z coho sa odvody neodvadzali, cize zaklad na vypocitanie dochodku bude nizky.

@eva8 To tiež, aspoň keby s tými na ruku niečo urobili, investovali alebo čo. Takže ďalší kandidáti na plač v budúcnosti.

marionete
16. máj 2026
@willacontella

Pretoze dochodky su pomerne vysoke v porovnani s priemernym platom. Potom su to slobodne matky s detmi a ine ohrozene skupiny, ktorym stat az tak nepomaha. Asi ze deti nie su taky poslusni volici. Na 13 dochodky nemame a musi sa to omielat stale dookola aby to uz ludia pochopili, lebo este stale to niektorym nedochadza.

@willacontella no pomáha hlavne dôchodcom lebo to je voličská základňa tej SMERoHLAS bandy a keby dôchodci neboli sebci /česť výnimkám/ a mysleli na svoje deti a vnúčatá, pretože oni tu budú žiť a tak by si mali oni rozhodnúť o svojej budúnodti
Pretože ak odídu niekde do zahraničia, tak neviem kto bude robiť na naše dôchodky ale to už dnešných dôchodcov nezaujíma

mizoko
16. máj 2026

@anonym_autor a komu lize rit? Že som si nevšimla. Skáče do všetkých rovnako. A aspoň z nich dokáže vytiahnuť odpovede alebo im dokáže povedať,že sa zámerne vyhýbajú odpovedí. Jeden z mála moderátorov čo si nenechá skákať po hlave. A to mi dosť často ide na nervy ako skáče do reči ale toto mu kvitujem. A čo sa týka 13. dôchodkov - štát na to nemá. Takže?

anonym_b58cea
16. máj 2026
@anonym_fec874

ako uradnicka som videla dochodky beznych ludi boli aj vysoke, ale vacsina mala 500-600 eur, takze tie 13te dochodky by som az tak nezavidela, treba sa pozerat inym smerom kde sa leju peniaze a zbytocne

@anonym_fec874 ..nikto im tie dôchodky nezávidí, aj ja mám do dôchodku približne 8 rokov. No 13 a 14 dôchodok je blbosť. Odvody platili z dvanástich platov ..

anonym_9bfcfc
16. máj 2026

Netreba nadávať na 13 ste dôchodky treba riešiť koľko € si každý politik odleje do vačku na vily byty atď .🙈 Keby sa tu nekradne boli by peniaze na všetko

kikuska_wedge
16. máj 2026

Mne dochodky neprekazuju. Stari ludia nemaju moznost zvysit svoj prijem a rast cien je nepomerne vyssi ako rast dochodkov. A pokial sa nebude efektivne nakladat s verejnymi financiami, tak mi argument, ze na to nemame, nestaci.

mizoko
16. máj 2026
@kikuska_wedge

Mne dochodky neprekazuju. Stari ludia nemaju moznost zvysit svoj prijem a rast cien je nepomerne vyssi ako rast dochodkov. A pokial sa nebude efektivne nakladat s verejnymi financiami, tak mi argument, ze na to nemame, nestaci.

@kikuska_wedge no keď ni ktoré dôchodky sú vyššie ako platy na východnom Slovensku a z tých platov ti ľudia musia uživiť seba aj svoje malé deti. Tiež platí lekársku starostlivosť,byt,lieky a k tomu veci pre deti,školu a podobne. Dôchodci sú na SK skupina ktorá je na Tom čo sa týka financií najlepšie. Pozri,mne je jedno koľko dôchodkov dostanú ak na to stát má. Ale keď vidím,že niekto má dôchodkoch 700€ a do toho 13 dochodok a niekto plat 700€ tak mi to príde dosť nefér. Hlavne ak živí rodinu. A hej,jasne,má si nájsť lepšie platenú prácu. Na východe SK. Hej hej,lebo to je tak jednoduché. Alebo ma odísť. Skvele. To budú naňho zase nadávať že keď odišiel tak nech sa už ani nevracia. Ono je to celé komplexnejší problém.

hiro
16. máj 2026
@kikuska_wedge

@kikuska_wedge Majú možnosť, dôchodci môžu pracovať. Idú alebo išli na dôchodok zamladi v plnej sile, aj 15 rokov ešte mohli normálne pracovať tak do tých 70-72 ako sa budú odchádzať na dôchodok ďalší po nich. Efektívne aj máš pravdu - ale už teraz najviac peňazí zo všetkých čo má štát ide na dôchodky a odvody aj tak nestačia. Teda navrhuješ ešte vyššie financovanie sociálnej poisťovne aby mala na dôchodky z peňazí pre poľnohospodárov či namiesto financovania diaľnic?

gribka1
16. máj 2026
@hiro

@kikuska_wedge Majú možnosť, dôchodci môžu pracovať. Idú alebo išli na dôchodok zamladi v plnej sile, aj 15 rokov ešte mohli normálne pracovať tak do tých 70-72 ako sa budú odchádzať na dôchodok ďalší po nich. Efektívne aj máš pravdu - ale už teraz najviac peňazí zo všetkých čo má štát ide na dôchodky a odvody aj tak nestačia. Teda navrhuješ ešte vyššie financovanie sociálnej poisťovne aby mala na dôchodky z peňazí pre poľnohospodárov či namiesto financovania diaľnic?

@hiro Toto by platilo, ak by skutočne financie išli tam kde majú, čo pochybujem. Jediné, čo isté je to, čo ide z príjmov ľudí. Pre to príde, že hala bala rozdávačka.

anonym_264999
16. máj 2026

Za mňa je Braňo Závodský super. A ty, autorka, si tiež super. Super psychologička, ktorá spravila psychologický rozbor jeho osobnosti. Určiť narcistické črty v osobnosti počas rádiovej diskusie (kedy ho ešte ani LEN nevidíš) je obdivuhodné 😀

anonym_48c5fb
16. máj 2026
@gribka1

@hiro Tak nízky dôchodok budú mať samozrejme aj tí dnešní pracujúci s nízkymi príjmami. Oni budú takisto plakať v starobe. Majú jednu výhodu oproti tým terajším, že sa môžu na to pripraviť.

@gribka1 aj terajší sa mohli na to pripraviť a šetriť si počas života ;)

mizoko
16. máj 2026
@gribka1

@gribka1 dnešní pracujuci už nebudú mať žiadne dôchodky 😅 hlavne ze musia platiť starobné a dôchodkové. Ale mať dôchodok nebudú 😌

mizoko
16. máj 2026
@anonym_48c5fb

@anonym_48c5fb dnešni pracujúci nebudú mať žiaden dôchodok ☺️

anonym_cbafce
16. máj 2026
@mizoko

@gribka1 dnešní pracujuci už nebudú mať žiadne dôchodky 😅 hlavne ze musia platiť starobné a dôchodkové. Ale mať dôchodok nebudú 😌

@mizoko No veru, toho sa clovek obava... Lebo toto dôchodkové nejde do budúcna na tvoj dochodok, ale na dochodok tym, co su dochodci teraz. A kedze je malo deti a starych pribuda, je to zle. My budeme robit bohvie dokedy. Uz mojen nastrocnej dcere vyslo, ze bude robit do 70tky. A mozno to zmenia aj nam.

Moja svokra robila do 76 rokov, ano, ma vyssi dochodok, ako tych 500-700 eur, aj to jej tu budu zavidiet, se ma vysoký, ale to, ze dlho makala, neni pre niektorych tu v teme zjabne dolezite.. nemyslim teba, samozrejme, ale niektore komentare tu.

anonym_48c5fb
16. máj 2026
@mizoko

@mizoko no veď toto som tu spomenula viac krát že sa tu vyplakava ako majú dôchodcovia malo ale my nebudeme mať ani to 😀 keď si sami nenasetrime

anonym_48c5fb
16. máj 2026
@mizoko

@anonym_48c5fb dnešni pracujúci nebudú mať žiaden dôchodok ☺️

@mizoko no dnešní nie ale ja som myslela to , že aj terajší dôchodcovia si mohli šetriť počas života 🙂

anonym_48c5fb
16. máj 2026
@anonym_cbafce

@mizoko No veru, toho sa clovek obava... Lebo toto dôchodkové nejde do budúcna na tvoj dochodok, ale na dochodok tym, co su dochodci teraz. A kedze je malo deti a starych pribuda, je to zle. My budeme robit bohvie dokedy. Uz mojen nastrocnej dcere vyslo, ze bude robit do 70tky. A mozno to zmenia aj nam.

Moja svokra robila do 76 rokov, ano, ma vyssi dochodok, ako tych 500-700 eur, aj to jej tu budu zavidiet, se ma vysoký, ale to, ze dlho makala, neni pre niektorych tu v teme zjabne dolezite.. nemyslim teba, samozrejme, ale niektore komentare tu.

@anonym_cbafce ja si myslím že nikto nezávidí tvojej svokre že pracovala do 76. Aj my tak budeme, poprípade až do smrti. Tu sa skôr rozoberali dôchodcovia ktorí odišli do dôchodku už v 50tke a berú dôchodky už dobrých 30 rokov a ešte chcú aj 13ste. Ale reálne to nevyrobili , majú majetky ktoré si držia zubami nechtami, nespeňažia to ale budú plakať ako majú málo.

gribka1
16. máj 2026
@anonym_48c5fb

@anonym_48c5fb Terajší žili v dobe, keď sa bol dôchodok istý. O investovaní počuli holé nič.

gribka1
16. máj 2026
@mizoko

@mizoko Ale budú, akurat to bude len jedna z možností.

anonym_333dc9
16. máj 2026

@anonym_autor ja by som porusila "tehotenské",pandemicke ocr, účelové ID,PN atc,a 13 te dôchodky len takým dôchodcom,ktori pracovali.Socky ,ktoré celý život nepracovali nieže 13 dôchodok ,ale žiadny.

mizoko
16. máj 2026
@gribka1

@mizoko Ale budú, akurat to bude len jedna z možností.

@gribka1 no nemyslím 😏😁

mizoko
16. máj 2026
@anonym_48c5fb

@mizoko no dnešní nie ale ja som myslela to , že aj terajší dôchodcovia si mohli šetriť počas života 🙂

@anonym_48c5fb mohli ale nešetrili lebo verili,že dostanú dôchodok. Ja viem, že ho nedostanem lebo naňho nebude 😁

mizoko
16. máj 2026
@anonym_cbafce

@anonym_cbafce áno,to je hlavný problém aj dnešných dôchodcov - myslía si že to čo oni odvádzali bolo na ich dôchodky. Ale to je veľký omyl ☺️ to bolo na dôchodky vtedajších dôchodcov. Len oni to nechcú pochopiť a stále omielaju že oni si predsa odložili na dôchodkové. Tá bála prd. Ja to viem ale tak nejako človek dúfa,že keď odvádza na dôchodok terajším dôchodcom tak aj na jeho snáď bude. No ale nebude. Keď si neodlozis alebo sa nejako nezaistis na starobu tak smola. A preto by bolo milé ak by terajší dôchodci na to troška mysleli keď volia cvargu akú volia a vyháňajú mladých preč z krajiny. Že takto na ich dôchodky nebude. A nie že na trinasty ale na žiaden. Ale im to nedochádza. Pozri,ja nikomu dôchodok nezávidím. Ale keď porovnám platy na východe z kt musia vyžiť mladé rodiny a dôchodky terajších dôchodcov a ešte k tomu ich vyjadrovanie na margo ľudí čo im na tie dôchodky robia,tak pardon,ale naozaj by sa mohli spamätať. Samozrejme nejedná sa o všetkých aby som nekrivdila. Ale tak ako oni pracovali aby mali dôchodok tak pracujeme aj my. No len na nás neostane. A týchto konkrétnych dôchodcov voliacich terajsiu koalíciu to vôbec nezaujíma. A to je smutne

gribka1
16. máj 2026
@mizoko

@gribka1 no nemyslím 😏😁

@mizoko A to sa dá tak pesimistický žiť? To už bude koniec sveta?

hiro
16. máj 2026
@anonym_333dc9

@anonym_autor ja by som porusila "tehotenské",pandemicke ocr, účelové ID,PN atc,a 13 te dôchodky len takým dôchodcom,ktori pracovali.Socky ,ktoré celý život nepracovali nieže 13 dôchodok ,ale žiadny.

@anonym_333dc9 "Socky ,ktoré celý život nepracovali nieže 13 dôchodok ,ale žiadny." ten kto nepracoval nemá nárok na dôchodok. Áno je možné že žena desiatky rokov rodí deti a dostane - ale za málo zarátaných rokov a za dôchodkový bod na úrovni 0,5 dostanú tak 240€

anonym_974fe9
16. máj 2026
@gribka1

@gribka1 To nie je pesimizmus.. To nehovoríme len my na MK, to hovoria ekonómovia, odborníci.
Optimizmus nám nepomôže, keď na naše dôchodky nebude mať kto pracovať (teda nebude toľko pracujúcich ľudí, aby uživili dôchodcov).
Zároveň nikto nám donekonečna nebude požičiavať peniaze. Tak potom z akých peňazí budú vyplácané dôchodky?
Pracujúcich ľudí bude ubúdať, lebo sa rodí menej detí a dôchodcov bude pribúdať, lebo priemerná dĺžka života sa zvyšuje.

mizoko
16. máj 2026
@gribka1

@gribka1 to nie je pesimizmus ale realita 🙂 a hlavne ja už na SK nežijem takže je mi popravde už jedno ako si to tam zariadite. Ale ešte keď som tam žila bolo mi jasné,že na dôchodky ďalšej generácie jednoducho nebude. Pozri,ak ty sa cítiš lepšie keď si nahováras,že nejako predsa bude je to ok. Ja ti to prajem 🙂 a my ostatní sa zariadime podľa toho,ako to vidíme my 😁 to je celé. Posielam srdiečko ❤️

gribka1
16. máj 2026
@anonym_974fe9

@gribka1 To nie je pesimizmus.. To nehovoríme len my na MK, to hovoria ekonómovia, odborníci.
Optimizmus nám nepomôže, keď na naše dôchodky nebude mať kto pracovať (teda nebude toľko pracujúcich ľudí, aby uživili dôchodcov).
Zároveň nikto nám donekonečna nebude požičiavať peniaze. Tak potom z akých peňazí budú vyplácané dôchodky?
Pracujúcich ľudí bude ubúdať, lebo sa rodí menej detí a dôchodcov bude pribúdať, lebo priemerná dĺžka života sa zvyšuje.

@anonym_974fe9 Jasné, tieto problémy nepopieram, no predpokladám sa to začne riešiť. Aj tak bude všetko ináč. Po starom to už v ekonomike nefunguje.

mizoko
16. máj 2026
@gribka1

@anonym_974fe9 Jasné, tieto problémy nepopieram, no predpokladám sa to začne riešiť. Aj tak bude všetko ináč. Po starom to už v ekonomike nefunguje.

@gribka1 a riešiť to začne kto? Kamenický? Tomáš? Alebo kto?