icon

Bude 17. november mať ešte vplyv na spoločnosť?

21. nov 2025

Máme takmer týždeň po "kriedovej", veríte tomu, že preplnené ulice prinesú ešte efekt? Mám pocit, že sa na všetko zabudlo.

Strana
z6
viestta
21. nov 2025

Co si cakala, ze to skonci defenestraciou? Nie, nevysumelo to, ale treba tych zmrdov nechat dovladnut, aby zo seba (zas) nespravili obete (davu) ako to bolo, ked bol nas prevzacny a jedinecny, mudry, laskavy a starostlivy sudruh uz stvrty krat premier ulicou donuteny podat demisiu po vrazde Kuciaka a jeho snubenice.

kofa77
21. nov 2025

efekt nejaky ano, minimalne to, ze velka cast ludi nesuhlasi so smerovanim tych paznechtov, ktorych mame vo vlade, ze vidia, ze ludia vedia prejavit nesuhlas, ze nie kazdy je tu tupelo, ktore im tlieska, ze sa nechceme bratrickovat s rusakmi a halvne-ze vela cast ludi cche, aby fico vypadol na smetisko deijn,

anonym_578af6
21. nov 2025

@anonym_autor nie, neprinesu. Vlani boli protesty kazdy týždeň a prinieslo to nejaky efekt? Fico sa dalej smeje ľuďom priamo do oci.

maca1984
21. nov 2025

Priznávam, neboli sme.
Nemôžem si dovoliť ochorieť .
Všetci čo sa zúčastnili majú môj obdiv.
A či to malo zmysel ? Všetko má svoj zmysel.
Nech vidia tí tam, koľkí nesúhlasia s týmto SMERovaním

anonym_4022c1
21. nov 2025

@anonym_autor ja nerozumiem ľuďom, čo schvaľujú tie vulgarizmy popísané v mestách po celom Slovensku. A čo velebia toho chlapca, ktorý vykríkoval, že sa majú (teda neviem koho konkrétne myslel), báť a začal tú veľmi prizemnú "kriedovú revolúciu". Teda už sa boja.... To vážne chcete aby sme sa uberali týmto smerom?
Bez rešpektu a slušnosti? Rodičia a hlavne matky toto podporujete???

viestta
21. nov 2025
@anonym_4022c1

@anonym_autor ja nerozumiem ľuďom, čo schvaľujú tie vulgarizmy popísané v mestách po celom Slovensku. A čo velebia toho chlapca, ktorý vykríkoval, že sa majú (teda neviem koho konkrétne myslel), báť a začal tú veľmi prizemnú "kriedovú revolúciu". Teda už sa boja.... To vážne chcete aby sme sa uberali týmto smerom?

@anonym_4022c1 ake vulgarizmy? Ja som nevidela ani jeden. (Ozaj, a ked Smeraci nadavali prezidentke, to bolo v poriadku?)

taminisave
21. nov 2025
@viestta

@anonym_4022c1 ake vulgarizmy? Ja som nevidela ani jeden. (Ozaj, a ked Smeraci nadavali prezidentke, to bolo v poriadku?)

@viestta nie sú iba slušné texty. Veľa vulgarizmov, dokonca prianie smrti som videla.
A to ako smeráci nadávali pani prezidentke nebolo vôbec v poriadku.

viestta
21. nov 2025
@taminisave

@viestta nie sú iba slušné texty. Veľa vulgarizmov, dokonca prianie smrti som videla.
A to ako smeráci nadávali pani prezidentke nebolo vôbec v poriadku.

@taminisave tak u nas som nic take nevidela

felycity
21. nov 2025
@anonym_4022c1

Pre mňa má 17. november veľký význam z dvoch dôvodov a to ešte som zažila časť života v komunizme (a ďakujem, viac už nie), a zároveň ma mrzí, že sa tento sviatok v posledných rokoch teda obzvlášť tento rok znevažuje. O to viac, že už chvíľu cítim, že z demokratických princípov sa postupne ukrajuje a vláda začína pôsobiť čoraz viac autokraticky, agresívne, neslušne, spôsob komunikácie predstaviteľov štátu, útoky na médiá a ignorovanie otázok novinárov sú pre mňa neprijateľné.Preto si myslím, že má význam ísť na námestie. Ja som bola premočená do nitky, ale mala som pocit, že tam jednoducho musím byť. Demokracia sa neudrží sama od seba.
@anonym_4022c1 Ku “kriedovej revolúcii”:
Nie som za vulgarizmy a nesúhlasím s tým,, to nie. Ale nemyslím si, že nápisy kriedou sú niečo prízemné alebo nebezpečné. Je to symbol občianskeho nesúhlasu, bez agresie, bez ničenia majetku. Oveľa viac mi vadí štýl komunikácie predstaviteľov vlády, ktorí pri každom prejave potrebujú niekoho uraziť a tým stále viac polarizujú spoločnosť. ( hyeny, supy, infantilní sme a iné o ich skutkoch ani nehovorím)
A priznám sa,nerozumiem, prečo niekto vystupuje anonymne -anonymne, najmä ak chce diskutovať o hodnotách ako sú slušnosť a rešpekt. Ja sa za svoj názor nehanbím. Môžeme predsa diskutovať pokojne a otvorene.A ešte na záver, pýtaš sa, či chceme, aby sa spoločnosť uberala smerom bez rešpektu a slušnosti. Nie, nechceme.
Ale rešpekt a slušnosť musia platiť na všetky strany, aj zo strany tých, ktorí nás reprezentujú. A práve preto je dôležité, aby ľudia reagovali, ozývali sa a nenechali veci len tak prejsť do zabudnutia, preto každý nesúhlas v slušnej forme má svoj význam.

oceanahory
21. nov 2025

@anonym_autor Smutne, ze si pri dnesnom stave nasej krajiny niekto mylsi, ze protesty nemaju zmysel 😔...

petronela52
21. nov 2025

verim ze ano..ze sa otvoria ludom oci

anonym_4022c1
21. nov 2025
@viestta

@viestta videla som veľa vulgárnych nápisov. Dokonca aj ten študent použil vulgarizmus a tiež som videla vyhrážky smrťou.

anonym_4022c1
21. nov 2025
@viestta

Co si cakala, ze to skonci defenestraciou? Nie, nevysumelo to, ale treba tych zmrdov nechat dovladnut, aby zo seba (zas) nespravili obete (davu) ako to bolo, ked bol nas prevzacny a jedinecny, mudry, laskavy a starostlivy sudruh uz stvrty krat premier ulicou donuteny podat demisiu po vrazde Kuciaka a jeho snubenice.

@viestta a samozrejme to čo vykrikovali na prezidentku absolútne neschvalujem.

anonym_4022c1
21. nov 2025
@felycity

Pre mňa má 17. november veľký význam z dvoch dôvodov a to ešte som zažila časť života v komunizme (a ďakujem, viac už nie), a zároveň ma mrzí, že sa tento sviatok v posledných rokoch teda obzvlášť tento rok znevažuje. O to viac, že už chvíľu cítim, že z demokratických princípov sa postupne ukrajuje a vláda začína pôsobiť čoraz viac autokraticky, agresívne, neslušne, spôsob komunikácie predstaviteľov štátu, útoky na médiá a ignorovanie otázok novinárov sú pre mňa neprijateľné.Preto si myslím, že má význam ísť na námestie. Ja som bola premočená do nitky, ale mala som pocit, že tam jednoducho musím byť. Demokracia sa neudrží sama od seba.
@anonym_4022c1 Ku “kriedovej revolúcii”:
Nie som za vulgarizmy a nesúhlasím s tým,, to nie. Ale nemyslím si, že nápisy kriedou sú niečo prízemné alebo nebezpečné. Je to symbol občianskeho nesúhlasu, bez agresie, bez ničenia majetku. Oveľa viac mi vadí štýl komunikácie predstaviteľov vlády, ktorí pri každom prejave potrebujú niekoho uraziť a tým stále viac polarizujú spoločnosť. ( hyeny, supy, infantilní sme a iné o ich skutkoch ani nehovorím)
A priznám sa,nerozumiem, prečo niekto vystupuje anonymne -anonymne, najmä ak chce diskutovať o hodnotách ako sú slušnosť a rešpekt. Ja sa za svoj názor nehanbím. Môžeme predsa diskutovať pokojne a otvorene.A ešte na záver, pýtaš sa, či chceme, aby sa spoločnosť uberala smerom bez rešpektu a slušnosti. Nie, nechceme.
Ale rešpekt a slušnosť musia platiť na všetky strany, aj zo strany tých, ktorí nás reprezentujú. A práve preto je dôležité, aby ľudia reagovali, ozývali sa a nenechali veci len tak prejsť do zabudnutia, preto každý nesúhlas v slušnej forme má svoj význam.

@felycity ja rozumiem tej forme protestu. Len mi to nepríde až také nevinné a strašná agresivita sa šíri aj na sociálnych sieťach. Dokonca aj na toho študenta, čo to začal. I keď on vyzerá byť sám so sebou spokojný. A tie vulgarizmy, čo si čítajú aj naše deti, to úplne odsudzujem.

anonym_94c2c2
21. nov 2025

Žijem v Liptovskom Mikulasi.. keď sa v “mestskej facebookovej skupine” objaví politická téma normálne žasnem nad komentármi… toto je jedno hnusne boľševicke mesto, primátor zo smerohlasu.. veľká časť obyvateľov sú ficovci a rusifili.. až mi je z toho niekedy do plaču akí sú ti ľudia hlúpi a čo ich vedie k tým názorom ktorými sa prezentujú.. mám obavu či nasledujúce voľby prinesú nejaku zmenu..

danica2711
21. nov 2025
@anonym_4022c1

@felycity ja rozumiem tej forme protestu. Len mi to nepríde až také nevinné a strašná agresivita sa šíri aj na sociálnych sieťach. Dokonca aj na toho študenta, čo to začal. I keď on vyzerá byť sám so sebou spokojný. A tie vulgarizmy, čo si čítajú aj naše deti, to úplne odsudzujem.

@anonym_4022c1 @anonym_4022c1 už sa len nepototo z tých vulgarizmov (ktorých je celkovo asi 1%...). Nemuseli byť, ale nie sú podstatné. Prepáč, ale vidieť za touto akciou iba vulgarizmy je akási forma duševnej slepoty. Nejaké tie vulgarizmy sa tvoje deti naučia tak či tak inde (pokiaľ ich už nepoznajú) a namiesto teatrálnej hrôzy z nejakých slovíčok sa treba tešiť z toho, že mladí študenti majú správny názor a neboja sa ho dať najavo!

anonym_39b685
21. nov 2025

prečo neboli podobné protesty proti HZDS a Mečiarovi? Veď už vtedy zvážali dôchodcov do športovej haly a rozdávali karafiáty a hlavne rozkrádali, pardon privatizovali. Nemuselo to dôjsť až do takýchto rozmerov a možno Kuciak so snúbenicou by ešte žili.

amdornik
21. nov 2025
@anonym_4022c1

@viestta a samozrejme to čo vykrikovali na prezidentku absolútne neschvalujem.

@anonym_4022c1 ja neverííííííííím, žeby si si vulgárny nápis neodfotila. videla som stovky fotografií z celej SR. ale ani jeden nápis nebol vulgárny. a verím tomu, že ficoriťlezi by určite nejaký odfotili, ak by bol.... a možno ešte odfotia - taký, čo sami napíšu, len aby mohli zase tým svojim zaslepeným voličom zalepiť oči a vybrnkať nervy.. škoda slov.

amdornik
21. nov 2025
@oceanahory

@anonym_autor Smutne, ze si pri dnesnom stave nasej krajiny niekto mylsi, ze protesty nemaju zmysel 😔...

@oceanahory stav krajiny je katastrofálny. žiaľ, ja si tiež myslím, že nemajú význam. oni si z toho robia totálne hovno (vláda). je to smutné, ale, žiaľ, je to tak.

unbeholfen
21. nov 2025

Kým hentí mokli na námestí ja som bol v robote a po šichte som sa prechádzal v nákupnom centre. Ja som komunista takže pre mňa 17.11. neznamená absolútne že nič. A darmo trapošia s kriedami. Ajtak vyhrá smer a hlas. Tak sa s tým treba zmieriť. Naša strana (maďari na slovensku) sa už roky ani nedostane do parlamentu a čo máme robit? Keď to raz nejde, tak to nejde.

anonym_578af6
21. nov 2025
@unbeholfen

Kým hentí mokli na námestí ja som bol v robote a po šichte som sa prechádzal v nákupnom centre. Ja som komunista takže pre mňa 17.11. neznamená absolútne že nič. A darmo trapošia s kriedami. Ajtak vyhrá smer a hlas. Tak sa s tým treba zmieriť. Naša strana (maďari na slovensku) sa už roky ani nedostane do parlamentu a čo máme robit? Keď to raz nejde, tak to nejde.

@unbeholfen smer uz najbližšie voľby urcite nevyhrá. Jedine ak by zmanipulovali voľby, co sa inak od toho .... da čakať.

unbeholfen
21. nov 2025
@anonym_578af6

@unbeholfen smer uz najbližšie voľby urcite nevyhrá. Jedine ak by zmanipulovali voľby, co sa inak od toho .... da čakať.

@anonym_578af6 odkial vieš že nevyhrá? Už sme viackrát mysleli že nevyhrá a po volbách vždy prvé miesto. A s Hlasom dokopy ďaleko zanechali ostatné strany.

unbeholfen
21. nov 2025

Ide o to že sa len robí velké haló okolo toho ale inák je to optický klam lebo ak niekto povie že bolo 20000 ludí na jednom námestí prostestovať, a na všetkých námestiach dokopy 200000 tak to vyzerá pekne woow kolkí, ale nezabúdajte že tých čo tam neboli je 4 a pól a milióna a tí ten smer/hlas zase zvolia.

maca1984
21. nov 2025

Ešte vezmi v úvahu, že sú ľudia čo na protesty nechodia z hocijakých dôvodov, že sa tých 17.11 nemohli zúčastniť... že dorastajú noví voliči...
Tak snáď....

unbeholfen
21. nov 2025

Velká šanca sú prvovoliči. Tam to zohrá úlohu. Nám zase neprospieva asimilácia lebo mladí sa prispôsobia krajine kde žijú, a už im nezáleží na maďarčine, dvojjazyčných tabuliach, vyučovaním v maďarčine atď. A velká rana pre nás bola keď sa Bugár a Csáky rozišli. Od vtedy sú maďari vždy pod hranicou zvolitelnosti. Takže naše hlasy prepadnú. Na jednej strane som uvažoval že radšej pomôžem nejakej strane čo má šancu, ale na druhej strane keby voliči malých strán takto rozmýšlali tak by úplne zobrali šancu stranám menšín. Som síce fanúšik socializmu ale pri aktuálne vláde sa mi nepáči že robia kraviny. Mala by existovať nejaká taká strana že sociálno demokratická pravica… SPD. Založíme takú?

anonym_f0df0f
21. nov 2025
@anonym_4022c1

@anonym_4022c1 som matka a moj 3rocny sa naucil svoju prvu nadavku od premiera tejto krajiny, lebo som mala pri vareni pustenu nejaku tlacovku. Tak sa ma 3rocne decko pytalo ci nam drbe v tejto krajine. A to som uz prezieravo dalsie tlacovky tejto vlady pocuvala uz na sluchatkach aby to nahodou nezapocul tie dalsie podobne vyroky.
To mame ako rodicia podporovat?
Proti tomu je hocijaka forma nenasilneho protestu v poriadku, ano podporujem ako matka studentov ktori vynadruju svoj nazor.

unbeholfen
21. nov 2025

Bude derby: Dôchodci vs. Študenti 😁

viestta
21. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen velmi sa mylis, ked si myslis, ze Fica volili hlavne dochodcovia a rovnako sa mylis, ze dochodcovia volia iba Fica

unbeholfen
21. nov 2025
@viestta

@unbeholfen velmi sa mylis, ked si myslis, ze Fica volili hlavne dochodcovia a rovnako sa mylis, ze dochodcovia volia iba Fica

@viestta Presne tak. Kolega okolo 20r volil Fica. Môj otec (dôchodca) síce volieva stranu maďarskej menšiny ale je velkým fanúšikom SaS-ky. Ešte tej starej Sulíkovej SaS-ky. Dzurinda sa pokúšal o Comeback ale nejako mu to nevyšlo. On je dobrý človek, jemu som fandil. Schustera som uznával. Ten aj po maďarsky vedel.

anonym_a521c7
21. nov 2025
@unbeholfen

@unbeholfen Ale no , môj 70 + rodič cestuje cez 200 km vlakom do Bratislavy na každý jeden protest, lebo je totálne frustrovaný z tejto vlády a kam táto krajina smeruje.

Strana
z6