icon

Bude 17. november mať ešte vplyv na spoločnosť?

21. nov 2025

Máme takmer týždeň po "kriedovej", veríte tomu, že preplnené ulice prinesú ešte efekt? Mám pocit, že sa na všetko zabudlo.

anonym_afb8ef
22. nov 2025

Ma efekt, uz sa "ich" bojime, ps a mura, uboziaci...( aj ssmer, nechali sa nachytat na hruskach - Truban-vykup Voderadov za dvojnasobok.) ♦️

anonym_e01769
22. nov 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 zlodejov vymenime za dalších zlodejov, ako Vallo s PS rozkradli magistrat ma nepresvedčilo o tom, že by nerozkradli celu republiku, dokonca Vallo chce vraj kandidovat aj do parlamentných volieb. O kom som presvedcena, že by neukradol nič, sú Matovic, Hlina, ale takáto kvapka v mori nám nepomoze a obaja sú take neriadene strely, že sa s nimi podľa mna dohodnúť nedá, aby ťahali za jeden povraz.

beronsche
22. nov 2025
@anonym_578af6

@anonym_autor nie, neprinesu. Vlani boli protesty kazdy týždeň a prinieslo to nejaky efekt? Fico sa dalej smeje ľuďom priamo do oci.

@anonym_578af6 protesty síce boli, ale ľudí malo. Tak akú to mohlo mať silu?
Slovač totiž radšej nadáva na gauči, akoby čokoľvek vzala do vlastných rúk..

unbeholfen
22. nov 2025
@anonym_e01769

Ja som celoživotný volic pravice, ale ked som videla zabery z tohto protestu, bolo mi trapne za vsetkych vystupujúcich čítajúcich z papiera a aj za tých zmagorenych ludi lacným marketingom, ktori práve majú byt ti slusni, mierumilovní…. Podľa najnovších prieskumov bez Matovica koalíciu pravica nespravi a aj ked je Matovic fantasticky opozičný politik, bohuzial, nie je stabilným koaličným partnerom. Po skusenosti s PS a Vallom v Bratislave som došla k záveru, že ak nepride nejaký nový leader pravice, tak nech tam Fico rovno zostane, lebo Slovensko na celé s PS caka skaza. Keď bude vládnuť PS, KDH a Matovic, tak toto zoskupenie fungovat nebude a skôr či neskôr padne vlada. Je možné, že ani volit vôbec nepojdem, nakoľko nie je koho…

@anonym_e01769 všimni si že v poslednom čase padla každá pravicová vláda. Jednoducho keby aj nejákým zázrakom PS alebo SaS skončili na prvom mieste. Nemajú s kým tú vládu zostaviť. Takže vyhrať nestačí.

unbeholfen
22. nov 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ja som volič maďarskej koalície, vy si to určite pamätáte ak máte vek ktorý spomínate. Ja som krúžkoval Csákyho, Berényiho, kedysi Bugára. S Ficom, Mečiarom, Sulíkom, Matovičom nemám nič spoločné. Takže nás voličov maďarskej koalície nedávajte dokopy s nikým. Aj keď sme boli vo vláde s Mečiarom aj Ficom. Ale my ideme do koalície s každým, lebo nás nezaujíma ľavica ani pravica, ale naše prava na južnom slovensku. Trianon je starší ako vy, ale my nezabúdame že nás nasilu pripojili k Československu. Stále sme Maďarmi a aj budeme.

unbeholfen
22. nov 2025

@dora281 inák viete kto je Dora? To bol starosta obce Dolný Chotár (neďaleko od nás) a mafián v jednom. Otec ho osobnne poznal. Bol zatvorený, alebo ešte je. Už som o ňom dlho nepočul. Vy ste mi ho pripomenul.

anonym_1e38f2
22. nov 2025
@maca1984

Ešte vezmi v úvahu, že sú ľudia čo na protesty nechodia z hocijakých dôvodov, že sa tých 17.11 nemohli zúčastniť... že dorastajú noví voliči...
Tak snáď....

@maca1984 áno, voliči dorastajú. Ale vidíš to naivne. My s mužom sme tiež dorástli po 45ke...na SMER. Nie sme nekritickí fanatici, ale je to pre nás to najlepšie z ponuky.

unbeholfen
22. nov 2025

Ludia volia menšie zlo. Smer je aspon stabilný a komu sa nepáčia tak má ešte alternatívu Hlas. Aj keď opozičný tábor nadáva že Hlas sú bývalý smeráci, ale treba si dať aj otázku prečo sa oddelili? Mali proste iný názor, chceli robiť veci ináč. Pellegrini je slušnejší. Inák by sa neoddelili a zostali tam.

jana35798
22. nov 2025
@unbeholfen

Velká šanca sú prvovoliči. Tam to zohrá úlohu. Nám zase neprospieva asimilácia lebo mladí sa prispôsobia krajine kde žijú, a už im nezáleží na maďarčine, dvojjazyčných tabuliach, vyučovaním v maďarčine atď. A velká rana pre nás bola keď sa Bugár a Csáky rozišli. Od vtedy sú maďari vždy pod hranicou zvolitelnosti. Takže naše hlasy prepadnú. Na jednej strane som uvažoval že radšej pomôžem nejakej strane čo má šancu, ale na druhej strane keby voliči malých strán takto rozmýšlali tak by úplne zobrali šancu stranám menšín. Som síce fanúšik socializmu ale pri aktuálne vláde sa mi nepáči že robia kraviny. Mala by existovať nejaká taká strana že sociálno demokratická pravica… SPD. Založíme takú?

@unbeholfen tak hop šup do Maďarska ked sa vam nepaci 🙄 alebo volte zvolitlene perspektivne strany. Aha...radsej vyhodis hlas do zachoda. Chapem. Dakujeme.

anonym_4022c1
22. nov 2025
@anonym_1e38f2

@maca1984 áno, voliči dorastajú. Ale vidíš to naivne. My s mužom sme tiež dorástli po 45ke...na SMER. Nie sme nekritickí fanatici, ale je to pre nás to najlepšie z ponuky.

@anonym_1e38f2 presne tak, lenže tu ženy, ktoré kričia vidia iba PS, alebo respektíve nie Fico. A keď má niekto iný názor idú ho zlynčovať. Preto sú ostatné ticho, lebo načo sa hádať, keď neakceptujú iný názor? A tie konšpiračné teórie..aj tu samizda jedna písala, že ak vyhrá smer, tak to znamená, že voľby budú zmanipulované.....Nedokážu akceptovať víťaza volieb. A tieto úbohé protesty na úrovni 'mura" im viac škodia, akoby z nich mali prospech...

jana35798
22. nov 2025
@anonym_fa6cd4

@anonym_e01769 ja s tebou súhlasím. Som pravicová volička, ale pánboh nás ochraňuj od tej verbeži čo stála na pódiu aj s tým Murom sfetovaným čo tam bliakal , falošne spieval . Ak toto sa má dostať k moci spolu s psychicky narušeným Matovičom , tak radšej naozaj Fico .

@anonym_fa6cd4 tak tak. Sudruh mal pravdu. Nam tu uz totalne drbe a krajina je v riti.
Ved im dajme sancu, Fico uz prilezitosti mal az az. Stacilo.

No suhlasim, ze vyber je slaby (aka krajina, taki volici a take strany).

jana35798
22. nov 2025
@oliolijanka

@viestta Neber to tak, ze utocim cielene na teba, reagujem nezavisle od vsetkych predoslych nasich konfrontacii...
Najprv pises: "..my co pracujeme cely rok a cele roky sme za tie statne sviatky a dni volna vdacni..."
Ved ty nepracujes, ty si kazdy den pocas pracovnej doby tu a v case volna tiez. Keby si mala 17.11.volno, bola by si tiez cely den tu.
Ty, ked chces volny den, ty sa hlavne musis oslobodit od mk, nepotrebujes od statu darovany volny den.

A sokoval ma aj tento tvoj prispevok, ze: "..za komunistov by ti bolo dobre. Zamestnali by ta nejakou uplne zbytocnou robotou lebo zamestnany musel byt kazdy..". Ved kto uz ma zbytocnejsiu pracu ako ty? Ved teba 8 hodin denne nikto nepotrebuje v praci, preto mozrs pisat tu.

Neber to ako hejt, ja som proste sokovana z toho, ako vnimas realitu. Si predavacka, ktora sa tak velmi v praci nudi, ze celu pracovnu dobu pise na mk. Zrejme budes aj nahradena samoobsluznou pokladnou.
Prave teba by som tipovala, ze byvala doba, kedy islo o vedomosti, by sa ti mala pacit viac ako doba, kedy ide o peniaze.

Jedine... stale mi to vychadza, ze predavacka nie si a zarabas propagandou na mk. Vtedy by som porozumela reciam o zbytocnej praci. Lebo teba v praci nieco naplna. Mas pocit, ze praca, ktoru vykonavas, je pre spolocnost dolezita... cize urcite nehovorime o praci predavacky, ktora cely den presedi s mobilom v ruke.

@oliolijanka : "neber to tak, ze utocim cielene na teba..."

A potom zautoci cielene na nu.

jana35798
22. nov 2025
@unbeholfen

Ludia volia menšie zlo. Smer je aspon stabilný a komu sa nepáčia tak má ešte alternatívu Hlas. Aj keď opozičný tábor nadáva že Hlas sú bývalý smeráci, ale treba si dať aj otázku prečo sa oddelili? Mali proste iný názor, chceli robiť veci ináč. Pellegrini je slušnejší. Inák by sa neoddelili a zostali tam.

@unbeholfen oddelili sa aby mohli hrat chrumkavych a zhrabli vyssie % ludi. Smer extremistov a Hlas miernejsiu cast volicov. Smer a Hlas je to iste. Ta ista chamrad, trapny marketingovy tah. Kto toto nevidi, alebo si mysli, ze Hlas je nejakt oponent Smeru, je hlupak obycajny.

olivierko229
22. nov 2025

@anonym_autor ja sa prizam, ze som cakala v mensom okresnom meste vacsiu ucast...ked ma mesto do 30 000 ludi, a pride ich 600, z toho my z ineho okresu..potom to asi vacsine vyhovuje, ako to je, alebo nerozumiem..ale stale verim, ze to ma zmysel, nebyt ticho a ist na ulicu..ja to poviem ako to, zvazujeme odchod, ak sa vladne zlozenie dalsie volebne obdobie nevymeni. A teraz robim, co mozem, aby som mala ciste svedomie, ze som sa pokusala to zmenit...aj ked len protest, peticie, podpora Zastavme korupciu...lebo odtialto nechcem odist, ale nechcem zit v krajine s aktualnym smerovanim. Ale faktom ostava, ze tuto vladu niekto volil. To je ten problem

anonym_e01769
22. nov 2025
@unbeholfen

@anonym_e01769 všimni si že v poslednom čase padla každá pravicová vláda. Jednoducho keby aj nejákým zázrakom PS alebo SaS skončili na prvom mieste. Nemajú s kým tú vládu zostaviť. Takže vyhrať nestačí.

@unbeholfen manzel študuje Vs, robime analyzu financnej krízy z roku 2009 na seminarke. Akurát sme to včera rozoberali, že konsolidovalo sa aj vtedy, nikto nebol proti, všetci to chápali, lebo konsolidovala pravica a bolo to podrobne a Ano, vtedy Sulik položil vládu. Takze, historicky, pravicová vlada sa nemá sancu udržať. Manzel, tiež neznáša PS za to, čo robi v Ba a hovorí, že tak pôjde volit KDH, tak mu vravím, že snáď si nemysli, že najväčší obchodníci KDH nepojdu so Smerom do vlády a stane sa mu presne to, čo sa stalo, ked volil MOST HID, aby preliezli a zostavili pravicovú koalíciu a on ju zostavil so SMEROM. Proste v súčasnosti nie je možné zostaviť stabilnu pravicovú vládu, jedine, že by sa hlasy PS prerozdelili medzi iné strany, lebo PS je absolútne vymleta strana, nemôže byt leadrom pravice. Ak nevstúpi do volieb nova strana, kde by bol normálny leader, tak Slovensko je žiaľ stratené a budem sa opakovat, radšej SMER, ako by si PSko malo podosadzovať svojich neschopákov.

jana35798
22. nov 2025
@olivierko229

@anonym_autor ja sa prizam, ze som cakala v mensom okresnom meste vacsiu ucast...ked ma mesto do 30 000 ludi, a pride ich 600, z toho my z ineho okresu..potom to asi vacsine vyhovuje, ako to je, alebo nerozumiem..ale stale verim, ze to ma zmysel, nebyt ticho a ist na ulicu..ja to poviem ako to, zvazujeme odchod, ak sa vladne zlozenie dalsie volebne obdobie nevymeni. A teraz robim, co mozem, aby som mala ciste svedomie, ze som sa pokusala to zmenit...aj ked len protest, peticie, podpora Zastavme korupciu...lebo odtialto nechcem odist, ale nechcem zit v krajine s aktualnym smerovanim. Ale faktom ostava, ze tuto vladu niekto volil. To je ten problem

@olivierko229 ucastnici protestov su podla mna mensina nespokojnych/nerozhodnutych. Mne sa to tiez nepaci, ale na protest nejdem, pretoze sa tam jednoducho v zime nepostavim s 2 malymi detmi. Ozaj, preco sa neprotestuje v jari? 😅

oliolijanka
22. nov 2025
@jana35798

@oliolijanka : "neber to tak, ze utocim cielene na teba..."

A potom zautoci cielene na nu.

@jana35798 To si nepochopila, zrejme som sa zle vyjadrila.
Vyjadrila by som sa, keby to napisal hocikto, neslo o to, ze je to viesta. A nezautocila som a ani som utocit nechcela, preto som to napisala, aby to tak nebrala.
Vyjadrila som sa k jej prispevku, lebo mi to prislo smiesne, ze predavacka, ktora celu pracovnu dobu travi na mk, argumentuje moznostou/nemoznostou mat zmysluplnu robotu pocas minuleho rezimu.

Nepotrebujem na nu utocit, lebo je to "viesta" a ani na nikoho.

petronelag
22. nov 2025
@oliolijanka

@jana35798 To si nepochopila, zrejme som sa zle vyjadrila.
Vyjadrila by som sa, keby to napisal hocikto, neslo o to, ze je to viesta. A nezautocila som a ani som utocit nechcela, preto som to napisala, aby to tak nebrala.
Vyjadrila som sa k jej prispevku, lebo mi to prislo smiesne, ze predavacka, ktora celu pracovnu dobu travi na mk, argumentuje moznostou/nemoznostou mat zmysluplnu robotu pocas minuleho rezimu.

Nepotrebujem na nu utocit, lebo je to "viesta" a ani na nikoho.

@oliolijanka Predavačky robia rôzne, hlavne vo väčších reťazcoch, ale aj napr. Jednote majú taký rozpis ako sa striedajú, niekedy robia aj v sobotu, nedeľu a niekedy majú volno aj v prac.deň. Takže keď majú to volno, tak majú čas aj čítať MK.

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
olivierko229
22. nov 2025
@jana35798

@olivierko229 ucastnici protestov su podla mna mensina nespokojnych/nerozhodnutych. Mne sa to tiez nepaci, ale na protest nejdem, pretoze sa tam jednoducho v zime nepostavim s 2 malymi detmi. Ozaj, preco sa neprotestuje v jari? 😅

@jana35798 no my sme boli s detmi, maju 6 a 8, nevydrzali sme dokonca, necelu hodinku sme boli, ale musim povedat, ze organizatori boli pripraveni, podavali zadarmo caj a punc. A veruze nebola zima, ale my sme boli naobliekani, nech vydrzime, tak mozno len nam nebola 😀

unbeholfen
22. nov 2025
@jana35798

@jana35798 lebo nežná revolúcia nebola v jari.

unbeholfen
22. nov 2025
@anonym_e01769

@unbeholfen manzel študuje Vs, robime analyzu financnej krízy z roku 2009 na seminarke. Akurát sme to včera rozoberali, že konsolidovalo sa aj vtedy, nikto nebol proti, všetci to chápali, lebo konsolidovala pravica a bolo to podrobne a Ano, vtedy Sulik položil vládu. Takze, historicky, pravicová vlada sa nemá sancu udržať. Manzel, tiež neznáša PS za to, čo robi v Ba a hovorí, že tak pôjde volit KDH, tak mu vravím, že snáď si nemysli, že najväčší obchodníci KDH nepojdu so Smerom do vlády a stane sa mu presne to, čo sa stalo, ked volil MOST HID, aby preliezli a zostavili pravicovú koalíciu a on ju zostavil so SMEROM. Proste v súčasnosti nie je možné zostaviť stabilnu pravicovú vládu, jedine, že by sa hlasy PS prerozdelili medzi iné strany, lebo PS je absolútne vymleta strana, nemôže byt leadrom pravice. Ak nevstúpi do volieb nova strana, kde by bol normálny leader, tak Slovensko je žiaľ stratené a budem sa opakovat, radšej SMER, ako by si PSko malo podosadzovať svojich neschopákov.

@anonym_e01769 práve tam nastala zrada keď vznikol most-híd. Je nás zhruba pól milióna. Spolu sme boli silní, a vždy sme boli v parlamente. Ale jak sa rozišli na dve strany tak Bugár bol zradca. Preto som aj vravel že krúžkujeme Csákyho, Berényiho a kedysi Bugára ešte v časoch SMK. Ale my sme neboli ani pravicoví ani lavicoví. Boli sme v rôznych vládach. Nám nejde o to či so smerom alebo nesmerom. Kto bude vo vláde s tým pôjdeme. Je to strana národnostnej menšiny a nie lavicová či pravicová ale neutrálna. Takže my si budeme hájiť južne slovensko kde sme spolu s rómami majoritou a je nám jedno či to bude so smerom, hlasom, saskou, demokratmi atď.

unbeholfen
22. nov 2025

Čo sa týka rušenia štátnych sviatkov, je mi to jedno keďže nejde vôbec o pracovný deň. Už len ten názov “pracovný” tam nepasuje. Je len 7 dní. Keďže je kopa nepretržitých prevádzok, a pracuje sa tak ako to zamestnávateľ potrebuje. Buď nejaký krátky a dlhý týždeň, 4 zmenná prevádzka atď. Takže štátny sviatok len zavadzia lebo horšie idú spoje, ale do práce sa musíme nejak dostať tak niekto musí taxíkom, niekto musí 3 hodiny trčať na stanici, obchidy boli zatvorené tak nemohli cestou do práce kupiť svačinu ako boli zvyknutí. Proste by ti malo byť zladené, každý deň by mal vyť rovnaký (teda pracovný) a bol by pokoj. To vôbec neznamená mať viac či menej voľna. Rozvrh zmien sa dá urobiť aj na nepretržitej prevádzke aby každý mal dostatok voľna a pracoval tých 160 hodín. Je to aj lepšie lebo ja radšej idem cez víkend do práce lebo ajtak nič nevybavím, a voľno vyjde na nejaký “pracovný” deň keď si viem vybaviť veci. Aj kamoška čo pracuje v nepretržitej prevádzke braví že jej to viac vyhovuje lebo na kúpalisko ide cez pracovný deň keď tam nieje hlava na hlave, natrieskané ľuďmi ako cez víkend… Tak nech kludne zrušia väčsinu štátnych sviatkov, ja som za, lebo pre mňa sa tým nič nezmení.

unbeholfen
23. nov 2025

@viestta bony, bony, potřebuješ ňáky bony, máme bony do tuzexu. Jedu do prioru za koruny nemám bony.

lucyliu
23. nov 2025

Ake su tu huste volicky Zderu...vsetky ako anonym👌😂😂😂
ale staci spomenut Valla a par typickych vetnych konstrukcii a clovek ma jasno😎

unbeholfen
23. nov 2025

Kašlat na smer. Tu si pripomínáme zlatý socík. Tuzex, bony, veksláci, céčka, žiguláky, byty zadarmo od zamestnávateľa, alebo za 19.000 korún, zdravotnictvo zadarmo, lístok na vlak za korunu, keď sa polícia volala že VB…

jana35798
23. nov 2025
@olivierko229

@jana35798 no my sme boli s detmi, maju 6 a 8, nevydrzali sme dokonca, necelu hodinku sme boli, ale musim povedat, ze organizatori boli pripraveni, podavali zadarmo caj a punc. A veruze nebola zima, ale my sme boli naobliekani, nech vydrzime, tak mozno len nam nebola 😀

@olivierko229 no moje su ovela mensie 😁 pekne, ze ste ich zapojili, dakujeme 🤗

unbeholfen
23. nov 2025

Ja som pozeral filmy z čias socíku. Rabaka, Bony a klid, Fontána pre Zuzanu, Proč, Veksláci aneb starý dobrý časy… Ešte bol zväzarm. Tam boli modelári, rádio amatéri, fotokrúžok a pod. ROH výlety.

jana35798
23. nov 2025
@unbeholfen

@jana35798 lebo nežná revolúcia nebola v jari.

@unbeholfen jeeeežiš ty si chytrý 🙄🙄🙄