Bude vojna, keď skončí NATO?
Ahojte, ja nerada zakladám túto tému. Nerada na to myslím. Ale stále sme bližšie a bližšie k vojne. Keď napadlo rusko Ukrajinu to bolo hrozne. Ale mali sme nato tak som sa citila v bezpeci. Ale teraz co robí usa? Naši spojenci sa nám otáčajú chrbtom a my skoro bez zbraní. Zjednotí to Európu alebo rozdelí? Budeme držať spolu? Alebo každý štát bude za seba?
Ak skončí nato alebo sa nejako obmedzí to bude pre Rusko šanca storočia. Pre nich sme len figúrky na šachovnici.
Amerika sa bojí činy ich nebude zaujímať konflikt rusko - Ukrajina a možno aj eu ..
Ja sa hlavne bojím o deti neviem si predstaviť mobilizaciu a naše deti ledva dospelé...
@anonym_autor aká som rada že nepozerám správy ani nič politické
@777januska777 ak sledujes situáciu a nesedis si na dráte. Tak aky bol rozdiel v útoku usa na venezuelu a Ruska na Ukrajinu ?. Zamysli sa poriadne nad tym a tam je odpoveď na všetky otázky. Charakter útoku a cieľov. Úprimne konspiracie a fantasmagorie su tvoje druhé ja. Kde chce Fico odísť z EU ? Precitas jeden nadpis v podradnych opozicnych zaplatených novinách a šíriš bludy.
@anonym_fe52f4 uz som to tu pisala viac krat. Ale dam este raz. USA napadla Venezuela pre ropu. Rusko napadlo Ukrajinu pre minerály. Nejdem zachádzať k tomu aky bol diktátor vo Venezuele a podobne. Trump je rovnaký blbec ako Putin. To bolo inak každému co uvazuje v širších súvislostiach jasne od zaciatku. Jediny kto sa tešil bol Putin, Orban, Fico, republika a podobne.
Ja a aj celý západný svet vedel, ze trump je blbec a narcista.
A kde chce fico odist z eu? Prosim ta ty zijes v akom vesmíre? Vidis ako funguje strana smer? Kazdy jeden zo smeru ma svoju vlastnú ulohu a svojich voličov, ale hlasuju vzdy ako jeden.
Blaha ma ulohu nenávidieť eu, pelegriny ma byt mily cukrík, kalinak ma tlacit na obranu a zbrojarstvo a fico to hra na toho pro európskeho na vsetky strany. A teda mozes si vybrat komu sa viac prikloniš. Pritom realita je taka, ze oni vzdy hlasujú rovnako, za vsetko. Neexistuje hlasovať inak ako vedenie rozhodne.
@anonym_fe52f4 uz som to tu pisala viac krat. Ale dam este raz. USA napadla Venezuela pre ropu. Rusko napadlo Ukrajinu pre minerály. Nejdem zachádzať k tomu aky bol diktátor vo Venezuele a podobne. Trump je rovnaký blbec ako Putin. To bolo inak každému co uvazuje v širších súvislostiach jasne od zaciatku. Jediny kto sa tešil bol Putin, Orban, Fico, republika a podobne.
Ja a aj celý západný svet vedel, ze trump je blbec a narcista.
A kde chce fico odist z eu? Prosim ta ty zijes v akom vesmíre? Vidis ako funguje strana smer? Kazdy jeden zo smeru ma svoju vlastnú ulohu a svojich voličov, ale hlasuju vzdy ako jeden.
Blaha ma ulohu nenávidieť eu, pelegriny ma byt mily cukrík, kalinak ma tlacit na obranu a zbrojarstvo a fico to hra na toho pro európskeho na vsetky strany. A teda mozes si vybrat komu sa viac prikloniš. Pritom realita je taka, ze oni vzdy hlasujú rovnako, za vsetko. Neexistuje hlasovať inak ako vedenie rozhodne.
@777januska777 ty si fakt z inej dimenzie. Vôbec necitas, este aj ten nadpis ti robí problém. Putin napadol Ukrajinu kvoli mineralom. Toto dokáže napísať len neadrtalec ktory žil v jaskyni cely život. Konflikt vznikol kvoli tomu, ze Ukrajina chcela ist do EU. Jasne sa dohodli v minulosti, že musi zostať neutrálna. Kedze Putin nechce, aby pred jeho hranicami bolo NATO. A ty tu trepeš o mineraloch. Ano ma velke nerastné bohatstvo ale to chceli Američania a preto spravili prevrat a zo zelenskeho si urobili svoju babku. Ty vidíš akú politiku robí Fico? Očividne ťažko. Uz to tu písali viac krat. Je to politika 4 svetových strán. Cize za dobre s každým. Sme malý národ, vela neurobíš, musíš byť oen súčasťou niečoho väčšieho. V každom pripade určite Fico a smer nechce ist z EU prec. To žiješ v nejakej cudnej ilúzií. Po tom čo si tu napísala, fakt sa nedivím, že Slovensko ide smerom dole, ked si tu vymýšľas jedna radosť a smutne je,že tomu aj veríš, najma keď su fakty overitelne.
@777januska777 ty si fakt z inej dimenzie. Vôbec necitas, este aj ten nadpis ti robí problém. Putin napadol Ukrajinu kvoli mineralom. Toto dokáže napísať len neadrtalec ktory žil v jaskyni cely život. Konflikt vznikol kvoli tomu, ze Ukrajina chcela ist do EU. Jasne sa dohodli v minulosti, že musi zostať neutrálna. Kedze Putin nechce, aby pred jeho hranicami bolo NATO. A ty tu trepeš o mineraloch. Ano ma velke nerastné bohatstvo ale to chceli Američania a preto spravili prevrat a zo zelenskeho si urobili svoju babku. Ty vidíš akú politiku robí Fico? Očividne ťažko. Uz to tu písali viac krat. Je to politika 4 svetových strán. Cize za dobre s každým. Sme malý národ, vela neurobíš, musíš byť oen súčasťou niečoho väčšieho. V každom pripade určite Fico a smer nechce ist z EU prec. To žiješ v nejakej cudnej ilúzií. Po tom čo si tu napísala, fakt sa nedivím, že Slovensko ide smerom dole, ked si tu vymýšľas jedna radosť a smutne je,že tomu aj veríš, najma keď su fakty overitelne.
@anonym_fe52f4 ale prosim ta. Nebud naivna 😀 Jasne napadol putin Ukrajinu, kvoli nejakej minulej dohode. Prosim ta, ty zijes v akej rozprávke. Nikdy nejde nikomu o taketo blbosti. Vzdy su akékoľvek vojny, kvoli peniazom, moci, uzemiu a nerastným surovinam. Ale ano lepsie znie nieco take ako bojujeme za slobodu, bojujeme za hodnoty alebo dohody, čistá propaganda. Nemôžeš predsa povedat , ze si nenažrany a zvráteny blbec.
Jasne, ze aj Američania chcú nerastné bohatstvo, ved si Ukrajinu s putinom na alijaske podelili. Ale ten zelensky a eu sa nie a nie vzdat všakže 🙂
Ty si riadne naivna, svet v tvojej hlave je čiernobiely a rozdelený na Rusko a Ameriku. A nic nie je medzi tym. Nieco ako slobodná vôľa a vlastne rozhodnutie v tomto tvojom svete neexistujú.
Ja si uvedomujem, ze ty neprijmeš co ti vravim, lebo by to narušilo predstavu aku mas o svete. Ale svet nie je taky jednoduchý, ale chapem, ze to nevnimaš cez logiku, ale emocie, ktore potrebuju mat nejaku dobru a nejaku zlu stranu.
Významnú úlohu v dejinách ľudstva má zohrať USA+Británia vs Rusko.
Rusko by ešte malo vtrhnúť a prehnať sa viacerými krajinami. Rusko vystrašia určité správy a v zúrivosti bude chcieť vyhladiť mnohých, posledný krát vytiahne do boja, ale vtedy nastane jeho koniec a nikto mu nepríde na pomoc.
@anonym_autor treba prestať pozerať tv a počúvať rádio. Radšej sa treba starať o rodinu, deti, psychickú pohodu a nie sa zamýšľať nad tým istým 4roky🫣😵💫 ak to príde, nikto sa tomu nevyhne. Ale ak to nepríde, psychika v prdeli a zbytočne. Média nafukujú koľko vládzu. A ľud žije v strachu. 🤷♀️
@anonym_33069e a vtedy sa najlepsie manipuluje s ludmi,budu zobat z ruky,ako sa hovori.Ale dobre isli na to,velmi dobre ako Rusko napadne vsetkych naokolo,a taky strach to v ludoch zanechalo,ze az.
Na Trumpa si ale nikdo netrufne,prave preto,ze je taky nepredvidatelny a kazdy sa ho boji.Takze 3sv.vojna tu zatial nebude,mozno po Trumpovi to vypukne uz v plnej parade,takze este mame cas si uzivat zivot kym sa to este da.Uzivajte si,nedepkujte.Zivot je naozaj krasny,tak si ho nenicme.
@anonym_8bb2ca autorka nehovori o Rusku, ale o planoch USA zabrat Gronsko akymkolvek sposobom, aj vojenskou silou. Cize stat NATO planuje defacto napadnut iny stat NATO, ak sa mu nepodari Gronsko kupit.
@buffinko Donald by musel priam čarovať aby dokázal bez podpory kongresu obsadiť Gronsko . Po právnej stránke je to nemožné . Uniesť Diktátora je jednorazová akcia ale anektovať územie je niečo trvale na spravovanie územia potrebuje kongres ktorý rozhoduje o financiách. To by bola asi občianska vojna v USA . Treba si uvedomiť že Trump je stále len prezidentom USA a nie neobmedzený vládca . On si s pozície sily môže ignorovať medzinárodné právo ale aj on sa musí riadiť zákonmi svojej krajiny.
@anonym_fe52f4 ale prosim ta. Nebud naivna 😀 Jasne napadol putin Ukrajinu, kvoli nejakej minulej dohode. Prosim ta, ty zijes v akej rozprávke. Nikdy nejde nikomu o taketo blbosti. Vzdy su akékoľvek vojny, kvoli peniazom, moci, uzemiu a nerastným surovinam. Ale ano lepsie znie nieco take ako bojujeme za slobodu, bojujeme za hodnoty alebo dohody, čistá propaganda. Nemôžeš predsa povedat , ze si nenažrany a zvráteny blbec.
Jasne, ze aj Američania chcú nerastné bohatstvo, ved si Ukrajinu s putinom na alijaske podelili. Ale ten zelensky a eu sa nie a nie vzdat všakže 🙂
Ty si riadne naivna, svet v tvojej hlave je čiernobiely a rozdelený na Rusko a Ameriku. A nic nie je medzi tym. Nieco ako slobodná vôľa a vlastne rozhodnutie v tomto tvojom svete neexistujú.
Ja si uvedomujem, ze ty neprijmeš co ti vravim, lebo by to narušilo predstavu aku mas o svete. Ale svet nie je taky jednoduchý, ale chapem, ze to nevnimaš cez logiku, ale emocie, ktore potrebuju mat nejaku dobru a nejaku zlu stranu.
@777januska777 ty si tak stratený pripad, že to ani pekne nie je. O problematike nevieš nič. Dejiny, aktuálne udalosti nula bodov a potom tu trieskaš takéto hlúposti. Vymyslene rozprávky jedna radosť. Našťastie vznikajú len v tvojej hlave. Skus sa prebrať do reality a pozerať sa na svet reálnymi očami.
@777januska777 ty si tak stratený pripad, že to ani pekne nie je. O problematike nevieš nič. Dejiny, aktuálne udalosti nula bodov a potom tu trieskaš takéto hlúposti. Vymyslene rozprávky jedna radosť. Našťastie vznikajú len v tvojej hlave. Skus sa prebrať do reality a pozerať sa na svet reálnymi očami.
@anonym_fe52f4 dejiny milujem a vzdy ma zaujimali najma dejiny druhej svetovej vojny a socializmu. Lebo toto je najlepšia vzorka ľudskej mentality. Propaganda v tej dobe bola velmi podobna ako dnes. Taky Hitler sa tiez dostal k moci cez ludi v ktorých vyvolal strach a čiernobiele videnie sveta. Propaganda je vzdy na oboch stranách, ale musis sa vediet pozriet cez nu. Ty to nevieš a to ta neurazam. Neviem ci to niekedy budes vediet, ale držím palce, nech sa emočne dokážeš oddeliť a potom uvidis obrovské množstvo moznosti ako ludia rozmýšľajú a preco tak rozmýšľajú. Velmi malo ludi sa skutocne riadi logikou, lebo nas emocie dokážu velmi zhltnúť. A cim nestastnejši človek tym menej vnima reálny svet. A to ti nevravím ako urážku, ja sama mam tendenciu spadať do čiernobieleho sveta pri únave ci smutku.
Ja si myslím ze tým velmociam ide o nerastné suroviny. Ochrana svojho národa je len rozprávka. Im vobec nejde o ludi im ide len o moc a nerastne suroviny aj teraz to Grónsko sa topí tak ho chce usa. Teraz je dôležité držať spolu Európa a zbrojit. Putin nás chce rozdeliť, rozhadat. Dúfam že nás to viac spojí a eu už nebude taka naivná a budeme jeden druhého chrániť. Snad sa ani usa na nás nevykasle. Lebo ak áno tak nás odovzdá Rusku alebo Číne a to asi nechce...
Ja si myslím ze tým velmociam ide o nerastné suroviny. Ochrana svojho národa je len rozprávka. Im vobec nejde o ludi im ide len o moc a nerastne suroviny aj teraz to Grónsko sa topí tak ho chce usa. Teraz je dôležité držať spolu Európa a zbrojit. Putin nás chce rozdeliť, rozhadat. Dúfam že nás to viac spojí a eu už nebude taka naivná a budeme jeden druhého chrániť. Snad sa ani usa na nás nevykasle. Lebo ak áno tak nás odovzdá Rusku alebo Číne a to asi nechce...
@anonym_autor nemyslim si, zeby sme sa mali vojensky bat činy. Čína sniva o Taiwane a ano pokukuje aj po rusku (ak sa rozpadne). My sme pre nu finančný trh nie nejaké vojenské územie. A pre Ameriku sme tiez finančný trh, problem je s ich prezidentom. Ten ma megolomanske chúťky. Ale on tiez nepôjde proti europe. Staci sa pozriet ako sa sprava. Na Venezuelu si dovolil lebo je to chudobný štát. Grónsko sa snaži odkúpiť. Osobne si nemyslim, zeby trumpovi dovolil ktokoľvek z jeho mocných podporovateľov zaútočiť na Európu. Kedze to by bola veľká financna strata aj pre nich a hlavne hlúposť. Lebo Čína by prevzala dodávky zbrani a podporila EU. Netreba zabúdať, ze sme pre Čínu hlavný zákazník.
To ze je trump v Amerike prezidentom je pre Čínu velky dar, kedze Amerika je neistý partner a teda si porozmyslaš ci nieco budes robit s usa. Preto aj usa napadlo venezuelu, potrebovali ropu (kapital), lebo to co stratili musia niekde dohnať.

@anonym_autor treba prestať pozerať tv a počúvať rádio. Radšej sa treba starať o rodinu, deti, psychickú pohodu a nie sa zamýšľať nad tým istým 4roky🫣😵💫 ak to príde, nikto sa tomu nevyhne. Ale ak to nepríde, psychika v prdeli a zbytočne. Média nafukujú koľko vládzu. A ľud žije v strachu. 🤷♀️
@anonym_33069e toto je najhorsie v dlhodobom horizonte...strcit hlavu do piesku a nestarať sa...to nasej momentalnej vladnucei mafii velmi vyhovuje....
praveze ak ti na buducnosti tvojich deti zalezi,tak sa treba zdravo zaujimat a byt aktivny...deťom nestaci len dať jesť a nech si ziju hoc aj v otroctve