icon

Budú smeráci v roku 2024 voliť Pellegriniho?

777januska777
19. mar 2024

Idú volby a diskusia Korcoka a Pelleho bola zaujímavá, konečne sa aj Pelle odhodlal na nejaku diskusiu. Vidíte reálne zo svojho okolia, zeby aj smeraci už nechceli voliť Pelleho a radsej nepojdu volit? A dávam to pod svojim nickom.

fido69
25. mar 2024

Pre @zmrzlinka8 a ostatných čo majú krátku pamäť alebo sa v európskych dejinách nevyznajú...

Druhá svetová vojna začala 1.septembra 1939 nacistickým útokom na Poľsko (plán útoku Fall Weiss).

Vzápätí Sovietsky zväz vojensky vstúpil na územie Poľska dňa 17. septembra 1939. Tento vojenský postup ZSSR vyplýval z tajného protokolu k zmluve o neútočení medzi Nemeckom a ZSSR.

Sovieti svoj postup vysvetlili poľskému veľvyslancovi v Moskve krátko po vojenskom vstupe na územie Poľska tým, že Poľsko ako štát prestalo existovať a Sovietsky zväz v dôsledku toho preberá úlohu "ochrancu" Ukrajincov a Bielorusov, žijúcich na území Poľska. Medzi Poľskom a ZSSR existoval fakticky vojnový stav, aj keď oficiálne ho žiadna zo strán nevypovedala.

Nepripomína vám to niečo?

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
ibatanecnica
25. mar 2024

@annm81 ja som ťa nenazvala slniečkarom a nezaradila pod bratislavnú kaviareň , ale ja už som zaradená ako konšpirátor. Ja len dúfam, že kúsok po kúsku sa ľudia dozvedia čo za konkrétnymi činmi bolo. Porovnávala som informácie z mainstreamu a iných zdrojov. Zaujímavé, že niektoré tie iné zdroje dokázali obhájiť svoje tvrdenia, čo sa o druhej strane nedá povedať.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@ivana1592 každá vojna sa končí mierovými rokovaniami.
ale keď myslíš, že sa treba najprv viac pozabijat 🤷‍♀️ ja ten názor nezdieľam

zmrzlinka8
25. mar 2024

@jozko_z_lesa ty komu nadávaš?? my sme spolu husi nepásli

carolynka
25. mar 2024

@777januska777 vsimla som si, ze najnovsia mantra obhajcov vladnej koalicie je respekt nazorov - aj v diskusiach na sme.sk su od nedele Rana diskuteri co do nemoty obhajuju pravo na nazor a ako ich liberali utlacaju a nerespektuju demokraciu. Asi to ma byt v sulade s Pellegriniho 'Slovensko uz potrebuje pokoj' . Chcu, aby sme pokojne a slusne akceptovali, ze smer, hlas a sns si budu robit co chcu, a my vramci slusnosti a demokratickej tolerancie im to mame v tichosti dovolit. Nieco na styl 'ked ta niekto udrie, nastav mu druhe lice'

zuzanazu85
25. mar 2024

@zmrzlinka8 áno končí,ale ak chcú obe strany. Rusi nechcú počuť argumenty,oni si idú svoje a tu už mierové rokovania,ich myslený mier sú len fráza pre skrytú obhajobu činov Ruska.

zuzanazu85
25. mar 2024

@carolynka tiež si to všímam 😉👍

annm81
25. mar 2024

@ibatanecnica Hovorila som o celej skupine ľudí- ak si volič koalície, našla si sa tam, ak nie, potom nemáš dôvod sa tam sama zaradzovať. Obdobne s dezinformáciami.

Tak to je priveľmi zaujímavé s tou obhajobou. Na čom vyhrali voľby Smer a spol? Na tom, že v Rusku nie je vojna, zato tam bola genocída pachaná Ukrajincami? Ako to obhájili? Či na tom, že LGBT propaganda ich bude nútit do zmeny pohlavia? A toto ako obhájili? Na tvrdeni, že očkovanie do roka zabije všetkých, lebo je to súčasť plánu na redukciu ľudstva? Tu ma obhajoba zaujíma snáď najviac.

ivana1592
25. mar 2024

@zmrzlinka8 keby bol Putin prístupný rokovaniam že by neukradli ukrajinské územia tak už dávno vojna není.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@carolynka o tom je DEMOKRACIA, ale to ty očividne nevieš. komu ty chceš niečo dovoliť / nedovoliť? ty si kto, máš patent na rozum? rešpektuj voľby, to je demokratický nástroj v spoločnosti a nie tvoje želania.
my neliberáli práveže rešpektujeme liberálov resp. sa nestaviame do pozície, že im ideme niečo dovolovať/nedovolovať, to čo je? si tu v spoločnosti nejaký nadčlovek s patentom na rozum?

ibatanecnica
25. mar 2024

@annm81 nie nevolila som koalíciu. Na čom vyhrali, netuším, keďže nie som ich voliť. Zachytila som zopár ich perličiek. Poviem ti tak, nie som volič PS ale ani SMERU a pod. Nestotožňujem sa na 100% s názormi ani jednej ani druhej strany. Ja nemám probblém s LGBT i komunitou. Nech si každý žije tak ako chce, s kým chce. Ale vadí mi to ich večné pretláčanie , pochody. Predpokladám, že ty tiež nevídeš na ulicu iba v sp odnom prádle, ovešaná reťazami alebo v latexe a pod. Čo sa týka očkovania, kto sa chcel dať, dal sa. Nevidím dôvod na nútenie ľudí do očkovania, tak, ako sa to robilo. K tomu úmrtiu sa nebudem vyjadrovať , to je ich názor, či je niečím podložený, netuším, ja ho nešírim, ale je nespochybniteľné, že mnohí majú po očkovaní zdr. problémy. To je už dokázateľné, ale mnohí sa stále tvária, že tomu tak nie je. Ja sama viem o ľuďoch, ktorí do týždňa skončili v nemocnici a aj lekári priznali, že je to z očkovania.
a ako napísala
@zmrzlinka8 - úplne s ňou súhlasím. Vy sa odvolávate na demokraciu, rešpekt ale väčšinou iba vočí vám, z vašej strany 0 bodov.

ivana1592
25. mar 2024

@zmrzlinka8 ani my "liberáli" vojnu nechceme. A preto sme za podporu Ukrajiny, aby nepadla. Keby nás napadlo Rusko, ach, ako by sme pomoc chceli. Od celého sveta.

carolynka
25. mar 2024

@zmrzlinka8 ano prekukla si ma

zmrzlinka8
25. mar 2024

@ibatanecnica úplne súhlasím

fido69
25. mar 2024

@zmrzlinka8 Demokracia je diktarúra väčšiny. Je v poriadku akceptovať názor väčšiny a aspoň si vypočuť nazor menšiny.

Čo nie je v poriadku je "Vyhraj voľby a môžeš všetko!" Aj víťaz volieb musí rešpektovať zákony. Ale nie že za jednu noc prebuduje celý trestno-právny systém vo svoj prospech, aby on a jeho podporovatelia mohli konať beztrestne. To je už začiatok diktatúry. 😉

zmrzlinka8
25. mar 2024

@fido69 áno súhlasím, musí rešpektovať zákony. len či ich rešpektovali tí pred ním.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@ivana1592 samozrejme. no obávam sa, že také jednoduché to nie je a do pozadia až tak nevidíme, ako by sme si mysleli

annm81
25. mar 2024

@ibatanecnica Takže netušíš na čom vyhral Smer voľby, ale obhajuješ koalíciu. Netušíš, ako alternatívna scéna čo obhajuje, ale vraj si vie veci obhájiť.. to dáva logiku.

A vadia ti ľudia v spodnom prádle a ovešaní reťazami? Už si sa pozrela po oblečení stredoškolákov zo slovenského malomesta??? Mimochodom, žila som vo viacerých veľkomestách na západe, vrátane takých, čo majú aglomerát s 12 000 000 obyvateľmi a žiadny pochod tepkých som nikdy naživo nevidela. Nejako sa im to nepodarilo nanútit mi ho...

A čo, že niekto mal nežiaduce následky očkovania? To je niečo nevidané? Normálne sa pri všetkých medicínskych prípravkoch a úkonoch zohľadňuje riziko v porovnaní s prinosom a podľa toho sa prípravok/postup používa alebo nie. Ak mal niekto zlú reakciu na očkovanie, veľmi zle by znášal aj chorobu samotnú. Ja nie som zástanca povinného očkovania, ale myslím si, že občan, ktorý na seba preberie zodpovednosť byť súčasťou kolektívnej imunity by mal mať vyhody, aké občan, čo myslí len na seba nemá - ale to sa antivax tiez akosi nepáčilo, oni chcú len tie svoje práva ale podieľať sa na chode spoločnosti, z ktorej berú, to už nie je pre nich.

zuzanazu85
25. mar 2024

Ja som normálne v šoku,že aj keď je stále spomínané-nik tu v tejto téme nevolil koalíciu,ale ako keby som čítala, v niektorých príspevkoch, slušnejšiu verziu Blahu 😆.

ibatanecnica
25. mar 2024

@annm81 vidím, že tiež patríš k tým, že ak ti človek hocičo povie, ideš si to svoje. Nemám už energiu ti niečo vysvetľobvať, kto chce, informácie si dohľadá.
Stredoškolák určite nechodí tak dokatovaný ako niektorí na tých pochodoch. Neviem, či si niekde videla stredoškoláka celého v latexe alebo v spodnom prádle, ja teda nie.
A čosa týka očkovania, áno, má očkovanie VU, ale nie v takom rozsahu, ako malo toto. Treba sa trošku zamyslieť a aj pátrať, či vakcína, ktorá sa podáva, bola aj testovaná a ako dlho a aké sú výslekdy. Zaujímavé, že sa podávala aj tehotným, ktoré nemôžeu 9 liekov z 10tich. Ale každý si je strojcom svojho šťastia.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@annm81 trošku sa mýliš s tým očkovaním, len podľa seba ti poviem. ja veľký zástanca očkovania, propagátor všade. po prvej vakcíne nič, po druhej nič, pohoda. po tretej do týždňa také urputné bolesti hlavy, že ma hnali na akútne CT mozgu, že mi možno praskla cievka. našťastie nie, ale odvtedy ďalší liek na tlak, doživotne.
potvrdené lekármi, že áno, môže to byť z vakcíny, že je takých veľa prípadov, že vakcína veľmi zvýšila tlak a niektorým to neprechádzalo ani po mesiaci dvoch.
takže nikdy nevieš, ako ti telo zareaguje, preto toto nemôže byť povinné. iné očkovania som za.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
annm81
25. mar 2024

@zmrzlinka8 Kde sa mýlim? Povedala som niečo, čo odporuje tvojmu prípadu?
@ibatanecnica a už sme doma. Keď vám dôjdu argumenty, začnete byť unavení, ublíženecky plačete, ako vás netolerujú, sťažujete sa, ako si pretláčame len ten svoj názor. A pritom takto funguje diskusia medzi dospelými inteligentnými ľuďmi- to, čo vy považujete za pretláčanie svojho názoru, je uvádzanie argumentov a protiargumentov.

P.S. koľko si videla nestredoškolákov, čo sa prechádzajú po uliciach v latexe a ako konkrétne ťa to obmedzilo?

ibatanecnica
25. mar 2024

@annm81 😂 pekný deň,

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
zuzanazu85
25. mar 2024

@annm81 úprimne,som vďačná za ľudí, ktorí vedia vecne a slušne podať svoje argumenty a protiargumenty na danú vec 👍,ja by som sa uz hádala, neurážala,ale vymenila názor trochu neadekvátne 🤭😁.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@jozko_z_lesa to sa veľmi mýliš, mudrlant. hlúpa hus??? a ty si čo? kde som ja povedala, že som proti slobode? jasne, iba liberalizmus je za slobodu, nikto iný..... to je etymológia slova, ale neviem, na základe čoho ste si dali takúto definíciu, asi preto, že si myslíte, že sloboda znamená, že môžeš všetko? urážať ľudí, čo s tebou nesúhlasia atď . ty mne hovoríš, ako mňa vychovali? určite slušnejšie ako teba. pekne ťa vychovali tvoji rodičia, tam povedz hlúpa hus.
a ty si na tom americkom fejsbúku spapal čo? americkú propagandu a si múdry ako rádio? hulvát, keď ti dochádzajú argumenty, tak len urážať vieš.