Budú smeráci v roku 2024 voliť Pellegriniho?
Idú volby a diskusia Korcoka a Pelleho bola zaujímavá, konečne sa aj Pelle odhodlal na nejaku diskusiu. Vidíte reálne zo svojho okolia, zeby aj smeraci už nechceli voliť Pelleho a radsej nepojdu volit? A dávam to pod svojim nickom.
@zmrzlinka8 no veď poraďte nám. Aké stránky čítate vy? Keď nie denník n.
@ivana1592 kto to je vy??? ja aj keď som tvoj politický oponent, ja som covid nikdy nespochybňovala, ani vakcínu, ani lekárov. naopak.
ťažko ti pochopiť, že politickí oponenti nie sú iba tí nevzdelaní, ktorých je vidno na uliciach. podľa nich potom posudzujete všetkých, žiaľ. ale nie je to tak jednoduché
@zmrzlinka8 Neviem, kde si prišla k poznatku, že považujem jeho spôsob komunikácie za slušný. Určite nie z toho, že tak komunikujem aj ja, pretože absolútne nemám vo zvyku tak komunikovať, i keď urážok som si vypočula na internete už viac ako dosť (a to ani neplačkám, ako mi kdekto nadáva). Je tu z "môjho tábora", ako si to nazvala, jediný. Ibaže na argumenty iných nereaguješ, len sa spustíš na jeho úroveň a síce možno nepoužívaš nadávky, ale agresívna si dosť. On ovšem aspoň nevyplakáva, ako mu všetci ubližujú a nevydupáva si tu svojou nožičkou nejakú úctu ako to robíš ty - úctu, ktorú si nielenže nezaslúžiš za svoje názory (pretože ich nedokážeš obhájiť), ale ešte úctu ani neprejavuješ iným.
Môžem prejsť diskusiu a vypísať ti zoznam otázok (v skutočnosti to boli len otázky, ktorými si mala obhajiť svoj názor), ale bojím sa, že to bude strata času, lebo neodpovieš. Tak na začiatok len jednu, čo si pamätám. Ďalšie (lebo si myslím, že ich bolo viac) potom. Pamätám sa teda, že som sa pýtala, prečo sa vy, čo údajne chcete mier (na rozdiel od nás ostatných), vždy s požiadavkami na zastavenie bojov, rokovania a nedodavanie zbraní obraciate na UA a západ, ale nikdy nie na Rusko alebo Irán.
A ešte jednu vec si pamätám- obvinila si ma z nevzdelanosti, pritom tvoje vzdelanie končí pred bránami toho, ako sa začala druhá svetová vojna - dala som ti link s množstvom odborných článkov, na čo si nielenže nereagovala, ale ďalej si sa z faktu, že Rusi spolu s Nemcami začali druhú svetovú vojnu (obaja s úmyslom ovládnuť Európu) vysmievala. Obviňuješ iných z netolerancie a sama si netolerantná. Obviňuješ iných z nevzdelanosti a nevzdelaná si ty.
@ivana1592 Ludia podporujuci konspiracne teorie absolutne nekriticky prijimaju to, co im alternativne zdroje prinesu. Ved aj Tu ma platit Doveruj ale preveruj. Tito ludia donekonecna pisu, ze nic nie je cierno biele ale su jednoznacne presvedceni ze mainstream je iba zly, alternativne zdroje iba dobre. Medzitym neexistuje nic, ziadna zlata stredna cesta.
@zmrzlinka8 prepáč takže ty si verila že covid nie je chrípka. Väčšinou to je naozaj tak že ten čo je proti USA a je za Rusko, je aj neveriaci covidu. Takže automaticky som ťa tak zaradila. To už je tak. Takže už teraz neviem čo si tu oponujeme. Asi to že Korčok je vojnový štváč? Tipnem si.
@zmrzlinka8 inak ak si myslíš že my vidíme všetko čierno-bielo ako vy. Nie je to tak. Napríklad ja som ešte nebola volič PS, iked nabudúce ich už voliť asi budem. Taktiež nechodím na pridy a ani ich nejak nepodporujem atď atď. Takže nás tiež nehadz do jedného vreca
@ivana1592 ja sa vôbec nebijem za všetky pravdy "konspiratorov", v niečom majú pravdu, v niečom nie, ja si viem z toho vybrať relevantné veci. žiaľ keď vám odchádzajú argumenty, nahráva vám ich nevzdelanost v určitých veciach do karát, pretože ich môžete zosmiešňovať. po stránke trebárs odbornej lekárskej pravdu nemajú, stránka politická je však iná vec, to nie je exaktná veda, ale právo každého občana
@ivana1592 tiež neviem, oponovať sa tu začalo, pretože som napísala, že ako hnusne sa poniektorí vyjadrujú, že netreba pustit dedkov a babky k voľbám, že sú vraj dementní, a to len preto, že chcú voliť niekoho, koho tu diskutujúci voliť nechcú . apelovala som na pluralitu názorov v spoločnosti a potrebu tolerancie . lenže niekto pojedol úplne všetku múdrosť sveta a len jeho pravda je pravda a ostatní sú blbci dementní. takže tak
@zmrzlinka8 ale ja tiež si vyberám veci ako myslím každý. Napr preto som najprv nevolila PS. Ale konkrétne tu so Smerom preboha. To nie že sa nechávame ovplyvňovať médiami ale vidíme nie? Ako Slovensko vyzerá, pamätáme si kauzy Smeru, Pelle sa ohýba najprv sa vyhranoval voči Ficovi že s ním si do vlády nesadne nakoniec urobí všetko pre neho a ešte ani nenamieta. Veď to nie je o tom či médiám verime. Tu jasne vidíme kam Slovensko ženie.
@zmrzlinka8 toto je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa neviem stotožniť s progresívcami a prečo ich nechcem voliť, aj keď teda ani opačná strana mi nie je po chuti (Smer, Hlas, SNS...). Sa tu rozmohlo neuveriteľné osočovanie ľudí s opačným názorom a začalo to práve PS pred voľbami 2020, kedy chodilo na Kotlebove protesty a urážali tam ľudí - nie Kotlebu, ale jeho voličov, ktorí sú často krát len frustrovaní celou situáciou na SK a preto volia ako volia. Ja som tentokrát síce hodila Korčokovi, ale to nebol hlas preňho, ale hlas proti Ficovi.
@annm81 prepáč ale ty mi kladies obsiahle otázky, ktore si vyzaduju viac casu a na ktoré ja nemám čas surfovať po internete a hľadať písať zdôvodnenia s dolozenim podkladov, ktoré by ta presvedčili a tliachat do vetra nechcem.
snáď ti postačí co na to hovorí priamo Fico, povedal to tam jasne
https://www.facebook.com/share/v/k6PEnDekDTTR2eD3/
@ivana1592 žila som aj v Čechách len mi bolo smutno za rodinou tak sme sa vrátili. Ale teda tam fakt veci fungovali omnoho lepšie než tu. Cesty robili nové tam, kde boli ešte úplne v pohode. Sme si hovorili s manželom že pozri koľko majú aj tieto dedinky peňazí. Všetko čisté, pokosené. Nové cesty, zastávky, prerobené budovy, nová stanica. A to hovorím o východnom malom mestečku nie o Prahe. Proste sa tam tak nenakradlo. Bodka. Tu nemáme na nič peniaze prečo asi. A internáty na školách, veď ja som študovala v Bratislave a mala som okolo celej postele pleseň a následne problémy s kašľom. Manžel na Brnenskej škole niečo úplne iné. Tak som ľutovala že som nešla tam. A týchto rozdielov môžem menovať. A koho máme najdlhšie pri moci. No Smer. Starých zlodejov, ale veď my musíme ísť dopredu. Mňa už tak štve toto všetko.
@jozko_z_lesa tak máš možnosť ukázať, či dokážeš prijímať info aj z druhej strany, alebo len z jednej. presne toto ma štve, ja počúvam aj jednu aj druhú stranu a niekto si nedá ani tu námahu, ved ty ani nevieš potom, čo vlastne spochybnujes
@zmrzlinka8 ale veď Fico si rozpráva on je výborný recnik. Motá medové motúzy popod fúzy. Ale veď realisticky teraz, ako mu môžeme ešte veriť. Po všetkých kauzách. Veď už. Stačilo. On si už nezaslúži ani aby ho niekto počúval. Čo tu narobil. Ešte aj to niečo málo čo tu máme máme vďaka eurofondom. Inak by ani jedna budova nebola pekná.
@ivana1592 chápem frustráciu ľudí, aj že ľahko sa dajú ovplyvniť, ak im niekto vie zabrnkat na tu správnu strunu, čo ich trápi. treba však troška politický nadhľad, komu ide o čo, to na prvý pohľad neuvidíš, hlavne ak sú tam vyššie politické záujmy
@ivana1592 kto kričal všetky ficove kauzy? Fico zlodej mafián? kto sa týmto dostal k moci? a počas svojej vlády ho nedokázal zavriet? keď mal dôkazy. na každom sa dá niečo nájsť, ked človek chce, nikto nie je svätý. ani neustrážiš všetkých okolo seba.
keď nepocuvas aj druhú stranu, nemáš ako byť objektívny.
sudca vypocuva aj vraha na súde a platí prenho prezumpcia neviny, pokiaľ sa nepreukáže vina, tak nemôžeš si niekoho nevypočuť, ak chces byt fakt objektívna
@jozko_z_lesa no tak pýta sa ma, prečo SK neoslovilo Rusko so žiadosťou o mier, tak čo som ja vláda SR? vláda SR je Fico, a tam to hovorí, tak myslím, že to je relevantná odpoveď
@zmrzlinka8 Ja tiež nemám čas hľadať po internete mnohé otázky, napr. o pestovaní rastlín alebo o hypotékach. Takže k pestovaniu rastlín a k hypotékam sa jednoducho nevyjadrujem. A že sa k nim nevyjadrujem je úplné minimum, ja dokonca pracovníkom banky a pestovateľom nehovorím, že su nevzdelaní. Ale pre teba je zjavne obrovský problém nevyjadrovať sa k veciam o ktorých nemáš dosť informácií bez toho, aby si trávila čas googlením.
Fico? Ja ti dám ako zdroj vedecké články od odborníkov z celého sveta a ty tomu oponuješ Ficom?? To myslíš vážne? Ficom??? A ešte máš odvahu hovoriť niečo o tom, ako si vyhodnocuješ fakty z rôznych zdrojov? Už odhliadnuc od toho, že je to zlodej, ale najmä- je to človek, ktorý v priebehu jedného volebného obdobia kompletne zmenil svoj vzťah k zahraničiu a to len preto, lebo medzi slušnými voličmi stratil akýkoľvek kredit, tak mu ostalo oslovovať voličov extrému.
@annm81 rastliny a hypotéky? naozaj? nehovoríme o hypotékach či rastlinách, ale o veciach verejných, a k tomu sa môže vyjadrovať každý. ako uzná za vhodné. aj keď sa ti to nepáči. kde som povedala, že si nevzdelaná? naopak, takto práve vy útočíte na politických oponentov. aj sedliak z hornej dolnej má právo vyjadriť svoj názor aj voliť koho uzná za vhodné. ešte aby tu niekto určoval, kto koho má voliť. absurdné toto.
@zmrzlinka8 ale stále si Fica zastávaš, ale prečo Slovensko vyzerá tak ako vyzerá z toho ho neobviníš. Neviem čo od neho voliči očakávajú. Veď sa pozrime na tunel ktorý má spojiť východ so západom. Koľko nám ho už sľubujú. A Matovič bol naozaj slabý ako čaj ale vieme aj prečo. Pretože v Olano naozaj nemal odborníkov iba obyčajných ľudí. A ukázalo sa že na vládnutie obyčajní ľudia nemajú. A ešte k tomu Matovič má naozaj hroznú povahu, všetko to vyplávalo na povrch. To ale neznamená že opozícia je taká. Toto bol jeho nešťastný príbeh. Ktorým vrátil Smer k moci
@zmrzlinka8 ako môže Pellegrini nazývať Korčoka vojnovým štváčom? Toto nie je odveci? Všetkoco Smer vypustí z úst si totálne nezmysly
@ivana1592 ja si myslím, a je to moje právo, ktoré mi nikto nevezme, že naozaj sme dlhodobo pod cieleným vplyvom médií, týmto súhlasím absolútne s @ivetulik,
médiá dlhodobo pripravujú pôdu pre politiku, akú dnes vidíme napr. v Nemecku. cca 30 rokov som pracovne orientovaná na Nemecko, takže viem posúdiť vývoj. darmo sa tam ľudia búrili proti utečencom, ešte tam ani Ukrajinci neboli, nič im to nepomohlo, politika sa robí ako Amerika diktuje. dnes keď chceš osloviť kolegov v Nemecku tak nenapises kolegovia, ale musis pekne kolegovia, kolegyne, nebinárne a iné osoby, máme na to aj symbol * a teda Kolleg*innen. takže cez progresívcov si tu pripravujú pôdu na také lahôdky
@ivana1592 to je tvoj názor. podľa mňa preto, že korcok chce pokračovať v dodávaní zbraní, nie? a to je pokračovanie vojny
Ja budhužiaľ budem voliť opäť fica, lebo nemá konkurenciu. oproti je len psko a tí s ich us aagendou sú len poskokovia satanovi. a je úplne jasné že korčok nás ženie do vojny, rovnako ako zuzka. snáď tu raz skončí americká bagandža.
šak nech si tú vojnovú hru rozohrajú potomkovia vrahov a zlodejov, ktorí museli utiecť z európy pred trestným stíhaním do severnej ameriky napriamo s rusmi. neviem prečo toho opäť ťahajú európu. korčok je niečo ako tiso. prisluhovač náckov.
i keď možno na druhej strane uznávam, že slúžiť zlu ako tiso hitlerovi znamená niekedy menej obetí na životoch najmä v štátoch ako je náš.
@zmrzlinka8 ja rovnako si myslím, že pôdu si tu oveľa viac rokov pripravujú Rusi. Veď už sme ich tu v 68 aj mali. A putin povedal že sovietsky zväz sa nemal rozpadnúť. Takže mne hrôza pripadá z tej strany a aj všetkým rozumne zmýšľajúcim. Však už aj začal vojnu. Áno ani mne sa nepáči to o tých binarnych osobách a zdravenie v mailoch tiež o tom viem. Mám veľa ľudí v zahraničí. Aj mne sa to zdá prehnané ale nie je všetko čierno biele ako hovoríš. Oproti vojne je to smiešny problém. Radšej by som tu mala nemecké platy a výhody aj so zachodmi pre trans ľudí než chudobu a vojnu Ruska. Takže tak. Inak nikto sa na život v Nemecku nesťažuje z tých mojich známych. Kamoška napríklad neskutočne chváli Berlín.

@zmrzlinka8 ale za pravdu konšpirátorov sa tu bijete úplne v pohode.