icon

Budú smeráci v roku 2024 voliť Pellegriniho?

777januska777
19. mar 2024

Idú volby a diskusia Korcoka a Pelleho bola zaujímavá, konečne sa aj Pelle odhodlal na nejaku diskusiu. Vidíte reálne zo svojho okolia, zeby aj smeraci už nechceli voliť Pelleho a radsej nepojdu volit? A dávam to pod svojim nickom.

zmrzlinka8
26. mar 2024

@paradajkova odvody sa zvyšujú každým rokom , podnikam od 2011.
nemôžu byť na tom istom, ved pozri aký vysoký je minimálny dôchodok. väčšina živnostníkov odvádza minimálne odvody, z akého dôchodku budú žiť na dôchodku? teraz aké plnenia budú na maródke atd?

paradajkova
26. mar 2024

@zmrzlinka8 tak ja si bezne kontrolujem veci, ktore skontrolovat viem. Pozriem si, ked sa riesia majetkove pomery, ci je to tak realne na katastri. Pozriem si ked sa riesi zakon, ci ten navrh je realne podany, ci zan niekto zahlasoval a ci nie a podobne. Nerobim to samozrejme vzdy, to sa neda, na to su tu odbornici. A uz som nasla aj od "relevantnych zdrojov" chybu, aj som im pisala, ked som ju nasla. Rovnako som chodila citavat aj "druhu stranu", niekedy to stale robim.

Robis to aj ty? Mne odpovedat nemusis, len sa sama sebe. Ja vidim realne navrhy, ktore tato vlada schvalila, to su FAKTY, aj ked tebe to slovo niekto zhnusil. Proste to tak je, ze tie percena co mali ist z mojej vyplaty, do druheho piliera kazdy mesiac, ktory mam v osobnom vlastnictve a realne sa aj dedi, ze proste tam nepojdu. Realne to tak je, ze poplatky na uradoch idu hore. Realne to tak je, ze platy si poslanci zdvihli. Toto nieje vojna mna proti tebe, toto nieje suboj v diskusii. Ved aj tebe uskodili tymito navrhmi, nestve ta to?

paradajkova
26. mar 2024

@zmrzlinka8 no a ked si teda spokojna s tym/alebo akceptujes to, ze odvody idu hore, dostala si za to ako obcan nieco adekvatne naspat? Samozrejme, ze odvody su dolezite, aj dane, aby system nejako fungoval. Ale ako obcan mas pocit, ze zdravotnictvo/skolstvo/doprava atd., ze veci sa adekvatne zlepsuju podla toho ako stupa danovo odvodove zatazenie? Ja nemam.

zmrzlinka8
26. mar 2024

@paradajkova veď je ešte krátky čas, uvidíme. ale ja nevidím ani, že by za predch. vlády sa niečo udialo pre ľudí

annnnie19
26. mar 2024

@777januska777 nechápem ako niekto vôbec Pelleho môže voliť…veď je to človek bez vlastného názoru, ktorý používa len 5 slov dookola..slušne, pokojne, pokorne, suverénne, hrdo. Najviac mi však vadí to jeho “pekne sa tváriť, pekne hovoriť, a poslúchať čo mi Ficko prikáže” Najsmutnejšie je že ani k vlastnej orientácii nemá gule sa priznať.

Jedného sa však fakt bojím…pokial bude Pelle prezidentom uz je pripravený zákon na zníženie odvodu do 2 pilieru na minimum a bude po dôchodku. A to bude viac takých skvelých zákonov…zvyšovanie dani, odvodov ale znižovanie trestov pre “kamošov”

annm81
26. mar 2024

@ivetulik Čo spravil, aby upokojil národ? No najmä šiel do volieb s programom európskej integrácie, až kým nedošlo na podpis asociačných dohôd. Keď ich odmietol podpísať, musel utiecť pred verejnosťou. Kam utekal asi napovedá, kto stál za jeho zmenou názoru. Kam teda utiekol? Čo má ale s týmto spoločná ruská invázia??? Z akého titulu si Rusi namýšľajú, že majú právo použiť vojenskú silu, lebo s nimi nechce niekto byť partner?

annm81
26. mar 2024

@ivetulik Ďalšia s omieľaním bombardovania v Juhoslávii. Ty máš aspoň najmenšie tušenie, o čo tam šlo? Ale ako aj pri Rusku, aj tu sa zastávaš agresora, čo pácha genocídu. Teší ťa vyvražďovanie národov? Teší ťa, keď niekto oddelí stovky detí od matiek a potom ich aj s ich otcami hromadne popraví? Teší ťa ostreľovanie civilných štvrtí a ľudí, ktorým najprv odrežú cestu k pitnej vode, aby sa museli rozhodovať, či umrú od smädu alebo zastrelení? Tešia ťa únosy detí do cudzej krajiny na prevýchovu? Tešia ťa etnické čistky? Si len dezorientovaný užitočný idiot, psychopat, ktorý má potešenie z utrpenia iných, alebo spodina, čo je za šírenie týchto kecov platená?

annnnie19
26. mar 2024

@ivetulik keď máš záujem o suverénnu diktátorskú krajinu chod do Ruska ja som za demokraciu.

ivetulik
26. mar 2024

@ivana1592 velice sa mýliš. fico je vynútený ťah liberálnym peklom. žiadne ultras jadro

ivetulik
26. mar 2024

@paradajkova no ja ti veviem, ale zdá sa mi že smrtelnú ranu slovenskej kase dal igorko a jeho skupinka nasosnutá na momky a tak.

ivetulik
26. mar 2024

@annm81 Ďalšia s omieľaním bombardovania v Juhoslávii. Ty máš aspoň najmenšie tušenie, o čo tam šlo? Ale ako aj pri Rusku, aj tu sa zastávaš agresora, čo pácha genocídu..

presne ako hovoríš. ja viem len to čo mi povedali v telke vtedy, a potom ešte jeden môj sused, spolužiak, ktorí odtiaľ ušiel s celou rodinou. najdi si takého a pokecajte, nech ti objasní pomeri medzi kosovčanmi a srbmi. možno sa dozvieš aj niečo iné ako v denníčku. A velice sa mýliš, nie som na strane agresora. zahraničnu, agresorskú a násilnícku politiku usa nikdy nebudem zastávať.

ivetulik
26. mar 2024

@annm81 Čo spravil, aby upokojil národ? ...... Za týmto hľadaj americkú bagandžu. a o.i. never všetkému čo ti povedia na jojke a cme markíze a tak . šak vieš ktoré médiá si hovoria mienkotvorné.

ivetulik
26. mar 2024

@annnnie19 ďakujem za ponuku. môžeš ísť ty. mne sa páči naša krajina a som hrdá na to, že je tu ešte dosť ludí čo chápu čo je americká čižma na krku slovenského národa. je to ešte horšie ako tá ruská. lebo táto americká je taká psycho, že ani moc ľudí nevie že ich gniavi. u tej ruskej sme to aspoň vedeli.

zmrzlinka8
26. mar 2024

@annnnie19 odvody musia ísť hore, každým rokom idú hore, veď tie dôchodky a plnenia sú nízke .
z 2.piliera som ja osobne vystúpila, aj kto má rozum

carolynka
26. mar 2024

@ivetulik toto je moja posledna reakcia na teba. Dnes je 75. Vyrocie odkedy Rusi deportovali do gulagov 90tisic obcanov troch pobaltskych statov, tam by ti vedeli povedat, ci je lepsia ta ruska bagandza.
Viac na teba nereagujem

januarova
26. mar 2024

@zmrzlinka8 nevidíš nič pozitívne z Matovičovej vlády? A rodinné prídavky kto zdvihol z 25 eur na 60 ? Hranol bradavicnaty?
A ešte si mi neodpovedala, či sa môžem zajtra k tebe nasťahovať....

januarova
26. mar 2024

@zmrzlinka8 za ďalšie, plán obnovy kto naštartoval? Daňový bonus kto zvýšil?

ivetulik
26. mar 2024

@carolynka 0=usa fajn, 1=rusi zlí.

hovoria ti niečo koncentračné tábory SS, GB, vyhladzovanie indiánov USA?

je to tak strašne pokrytecké a zároveň také naše, mediálne neustále poukazovať na chyby rusov a chyby spojencov neustále ospravedlňovať a vytvárať virtuálnu realitu ako robia dobre zabíjaním v záujme demokracie.

veď už nebuď slepá pls.

zmrzlinka8
26. mar 2024

@carolynka žiadna cudzia bagandža nie je dobrá. žiadna

ivetulik
26. mar 2024

@januarova ja vidím veľa pozitívneho na igorovej vláde. 20.000 nových hrobov - tým pádom sa rozbehla pohrebná činnosť, kamenárstva a podobne. ďalej vyčistená špajza-rozumej štátna kasa a zadĺženie ako ani robko neurobil za 12 rokov. násobné zvýšenie samovrážd a psychiatrických ochorení. potom aj postvakcinačné kardio problémy-o.i. to nemám z konšpiračných webov ale čítala som to v novom čase. vyčistenie od starej ruskej techniky. rusi snáď nebudú svine keď nás napadnú a my budeme kričať máme holé ruce a nebudú strielať do bezbranných. snáď nám zoberú len čipy z chladničiek a pôjdu domov zostrojiť nejaké zbrane aby mohli pokračovať v boji. máme otvorené a nechránené nebo. je to dobrý, bezpečný pocit. a dalo by

zmrzlinka8
26. mar 2024

@januarova to je tak typické, pridali ti eurá, kúpili si ťa. ja už malé deti nemám, takže mi nič nepridali. ale aj keby, mňa tym nepodplatia

ivetulik
26. mar 2024

všetci čo máte bojaschopných mužov, synov a iné transgenderové osoby nevoľte prosím korčoka. v pohode ich pošle v rámci usa záujmov na smrť na ua, keď to usa uzná za potrebné. je to 3.0 verzia od kisku cez zuzanu

radšej nech si tam pele kradne, ale on náš národ aspoň nepošle na smrť - aspoň sa tak vyjadruje.

zmrzlinka8
26. mar 2024

@annnnie19 demokratické volby tu boli, chceš to snáď spochybniť? co je podla teba demokracia? ze bude jak ty chceš?

viera27
26. mar 2024

@ivetulik no, tak na Slovensku o tomto stale rozhoduje vlada a parlament. Takze kluuud,toto fakt funguje len na jednoduchsich ludi

paradajkova
26. mar 2024

@zmrzlinka8 ale nemozu ist odvody a dane hore donekonecna. Lebo raz by ti musel stat zobrat uplne celu vyplatu a to by sa asi nikomu nepacilo.

Ak sa pozrieme na prijem statu na obyvatela, tak Slovensko ma skoro raz taky prijem na obyvatela ako Rumunsko, vyssi ako Madaarsko, Lotyssko, Polsko. Porovnatelny s Litvou a o malinko mensi ako Grecko, Cesko, Portugalsko, Estonsko. Bohuzial sluzby pre obcana tu idu radikalne dolu vodou, pre mna je vykladnou skrinou prave zdravotnictvo. Zdravie je pre mna najdolezitejsia vec v mojom rebricku hodnot a preto je pre mna aj najvyssie pri hodnoteni toho, co mi stat ponukne. Ked sa pozriem na nase zdravotnictvo tak mi je do placu. Ale niet sa comu cudovat, to, ze Smero/Hlas rozkrada nasu krajinu uz vie asi kazdy obyvatel SR, preto tu su bud ludia co su otvorene proti nim, alebo ti, ktori povedia, ze ved kradne kazdy. Ja odmietam platit z mojich dani, ich zlodejiny. A ked pride niekto dalsi, co bude tiez kradnut, aj proti tomu sa ohradim. Nemam s tym problem.

zmrzlinka8
26. mar 2024

@paradajkova ja si pamätám, keď 2. pilier ešte nebol, a ani ho nechcem mať, díky

fido69
26. mar 2024

@ivetulik Na psychiatrii majú internet? Alebo tvoj mozog je už pár hodín po smrti len o tom ešte nevie? 🤔

eva8
26. mar 2024

Slovenská národná strana s druhým kolom prezidentských volieb jasne deklaruje, že plne podporí Petra Pellegriniho. Ivan Korčok je zástupca opozície. Peter Pellegrini má šancu byť prezidentom koalície," uviedla hovorkyňa SNS.pred 10 hodinami

SNS podporí v druhom kole volieb Petra Pellegriniho
https://www.noviny.sk/politika/906196-sns-podpo...

zmrzlinka8
26. mar 2024

@paradajkova ty s tými odvodmi, opakujem ti, išli hore každý rok, aj za minulej vlády .
a ist hore musia, ved je inflácia, z čoho sa budú vyplácať plnenia, materská, maródka má byť furt rovnaká? keď budeš stále platit rovnaké odvody, tak aký dôchodok bude mať ten, čo odvádza minimálne odvody? väčšina živnostníkov. zase až tak dramaticky tie odvody hore nešli, že by ma to zabilo.
a okrem toho, strašne zavádzaš, pretože nešli hore percentá odvodov, ale iba minimálne odvody. kto platil viac ako minimálne, platí rovnaké percento z príjmu ako predtým

paradajkova
26. mar 2024

@zmrzlinka8 to, ze ho ty nechces mat, to neznamena, ze by nam ostatnym malo byt uprete pravo ho mat. Druhy pilier su moje peniaze, z mojej vyplaty ide cast (vdaka Ficovi, velmi mala cast) do druheho piliera, kde si mozem vybrat strategiu podla ktorej sa budu zhodnocovat. Tieto peniaze si budem moct raz vyplatit a ak zomriem ma na ne narok moj dedic. Kdezto pokial do druheho piliera nepojdu, tak tieto peniaze idu cisto statu, ktory s nimi hospodari ako uzna za vhodne a ci ich minie na sucasne dochodky, alebo na rozkradacky je uplne na nich. Rovnako na tieto peniaze uz nemoze nik siahnut, tie co tam uz mam, mi nik nemoze zobrat. Moze znizit prispevky, moze uzakonit zmenu strategie, ale peniaze tam su proste moje. Tie co idu do prveho piliera to su vsetko statne.

Ja uprednostnujem, aby cast mojej vyplaty isla na MOJ OSOBNY DOCHODKOVY ucet, pred tym aby islo vsetko iba statu.