icon

Budú smeráci v roku 2024 voliť Pellegriniho?

777januska777
19. mar 2024

Idú volby a diskusia Korcoka a Pelleho bola zaujímavá, konečne sa aj Pelle odhodlal na nejaku diskusiu. Vidíte reálne zo svojho okolia, zeby aj smeraci už nechceli voliť Pelleho a radsej nepojdu volit? A dávam to pod svojim nickom.

Strana
z23
eva8
27. mar 2024

Korčoka mrzí, že ho Forró odmietol. Verí, že Maďari podporia demokratické princípy
Pellegriniho záujem pre maďarskú komunitu považuje za predstieraný.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23305295/korcoka-mrzi-ze...

paradajkova
27. mar 2024

@zmrzlinka8 ano chcem, aby sa 4% odkladalo na moj sukromny ucet, lebo ja platim radovo viac, kedze zarabam viac ako tych 1500 eur a priznam to statu. Ale nie preto, ze ja chcem, lebo ja platim, ale preto, ze je dokazane, ze ak prilis zatazis obcana, tak prestane platit. To uz robia moji kolegovia a teda namiesto stoviek eur, odvedu presne minimalne odvody. Zmenili si TPP na zivnost a bez ohladu na to, aky to ma dopad pre nich, ma to dopad na stat, ze ma nizsi prijem do statneho rozpoctu. Cize je lepsie dat nieco motivacne, ako ten 2 pilier(4% su motivacne, 14% su solidarne), alebo nemat take vysoke danovo odvodove zatazenie, lebo realne tak dostanes do rozpoctu viac penazi. Je urcity bod zlomu, kedy uz ludia proste odmietaju mat take vysoke danovo odvodove zatazenie a obchadzaju system. A s tymto sa nevysporiadas nijak. Ak sa ktorykolvek moj kolega nastve, zmeni kontrakt, zacne priznavat dane v AT, lebo aj tak robime pre rakusko a bum stat pride o stovky eur mesacne.

Ono je to vzdy o tom, ze co mne stat ponukne za to, ze mu davam polku penazi z toho co zamestnavatel na mna musi minut. A mne tento stat ponuka neadekvatne sluzby za to, kolko tu platim a pravom sa nad tym rozculujem.

Teraz prisli z nasej vlady s “riesenim”, ze chcu odhalit tych co “namiesto” TPP robia zivnost, to chcem vidiet 😄😄 Ked v ITcku normalne nemame ani fixnu pracovnu dobu, aj nerobim presne podla zadania, aj ked prejdem na zivnost si kupim vlastny notebook. Proste tato vlada to nikdy nepochopi, lebo im nejde o to, aby tento stat lepsie fungoval, alebo to nevedia zariadit za viac ako desatrocie. Oni chcu len cicat peniaze a ked nieco dokaslu vycicaju viac. Hmotna zodpovednost politikov roky slubovana je kde? Tresny zakon, ze ked aj nieco rozkradnu, tak ak na to neprides do 3 rokov bude to premlcane ? Seriozne? Akoze ved su to NASE peniaze . To si ludia vobec tie peniaze nevazia, proste to odchadza z vyplaty tak mi je fuk co je s tym dalej?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
paradajkova
27. mar 2024

@chodec15 on uz vyhral :D

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
romco3
27. mar 2024

Viem o jednom kandidátovi, ktorý splnil všetko, čo sľúbil, dodržiava slovo, zákon, vždy hovoril pravdu, nikdy nič neukradol, bol skromný a pokorný, odmietol bohatstvo a moc, bol a je spravodlivý, nebol sebecký a ctižiadostivý, mal rád aj nepriateľov, slúžil iným, učil o láske, odpúšťal a učil o odpúšťaní, bol ochotný položiť svoj život, ponížil sa, je ochotný pripraviť miesto tým, ktorí ho nasledujú ...
Takého kandidáta, či stranu ale v hlasovacej miestnosti na hlasovacích lístkoch nenájdete.
Toto je svet a ten je pominuteľný. Ale je niečo viac ako tento svet. Niečo čo presahuje hocičo tu na Zemi. Existuje láska a pokoj, akú tu na Zemi od ľudí nie je možné zažiť. Tento kandidát, ak ho budete nasledovať, tak zažijete tú pravú lásku a pokoj. Jeho pozemský program je ale náročný a nie bez problémov. Je potrebné niesť svoj kríž a nasledovať Ho. Je potrebné odovzdať Mu život, oľutovať všetko zlé vo svojom živote, prijať Ho za svojho Pána a Spasiteľa a snažiť sa žiť podľa Jeho vôle a slova. Táto voľba nie je na štyri-päť rokov, ale pre večnosť. Odovzdajte svoj hlas Jemu. Ten má väčšiu cenu, iné trvanie, iné pôsobenie... Žiť s Ním a pre Neho. To, čo On dáva, to nedáva nikto. Voľte večnosť, Alfu a Omegu. Vyvoľte si dnes, komu chcete slúžiť (Jozua 24:15)

Strana
z23