icon

Cenzúra dorazila do Ameriky - ruské praktiky Trumpa

10. mar 2025

Aké konkrétne slová sú napríklad zakázané?

Tie, na ktoré upozorňuje Trumpova administratíva. Teda zmena klímy, ale aj slová ako ženy, rozmanitý, historicky, trauma, rod, prekážky, tehotná osoba, obete, systémový a podobne. Nedávno na to na základe získaných interných dokumentov upozornil Washington Post.

Žena a tehotná osoba boli zakázané?

Mohlo sa to medzitým zmeniť, ale v prvej fáze aj pri takých slovách bolo povedané: „Ktokoľvek máte vo svojich vedeckých prácach alebo žiadostiach o grant slovo tehotná, je to pozastavené a budeme skúmať, či to náhodou nie je použité v chybnom zmysle slova.“

https://dennikn.sk/4504993/mnohi-americania-sa-...

Strana
z2
sevrin
12. mar 2025

@qrstxyz USA a Ukrajina sa dohodli na podmienkach prímeria. Teraz za ukáže ako veľmi chce Rusko mier. Teším sa.

sevrin
12. mar 2025

@sisaka na poklese akciových trhov vidím jasne, či trepe Tramp alebo novinári niečo prekrútili a nepotrebujem k tomu ani komentáre kvázi politológov na Modrom koníku kto si k tomu čo myslí.

julish
12. mar 2025

@qrstxyz aky vyskedok je rovnaky, prosim ta? U nas za rasisticke reciide niekto do pracovneho tabora do konca zivota? Trepes

qrstxyz
13. mar 2025

@julish nie, lebo pracovné tábory tu nemáme. Ale máme basy a existujú prípady ľudí, ktorí za vyjadrenie názoru v base skončili. V takom Nemecku je to ešte horšie. Za "rasistické" memečko basa natvrdo.

sisaka
13. mar 2025

@qrstxyz čítala si o Tommy Robinson? Ten je v base v UK za dokumentárny film Silenced. Akurát som sa išla pozrieť, či sa dá niekde pozrieť.
Aby sa niekto tu toho nechytil. Nie som za násilie, z akejkoľvek strany, ale som za slobodu slova a poukazovanie na problémy v spoločnosti, aj tie, pred ktorými sa zatvárajú oči, lebo by to nebolo politicky korektné, alebo by išli o výčiny istých politických či náboženských či rasových skupin. Posadiť za to ľudí do väzenia je hodné totalitného režimu. Akurát v západných krajinách to robia tak šikovne, že im ľudia ešte pri tom tlieskajú.

qrstxyz
13. mar 2025

@sisaka jasné, poznám jeho prípad. Dlhé roky poukazuje na pakistanské gangy, ktoré zneužívajú maloleté dievčatá a obchodujú s nimi. Do basy ho zavreli s Pakistancami a ledva prežil.

sisaka
13. mar 2025

@qrstxyz ja som teraz dopozerala ten dokument o tom sýrskom chalanovi, čo natočil, tam krásne vidno, ako pracujú novinári, média, polícia, súdnictvo … ale pre veľa ľudí je to očividne všetko presne naopak, však Google vyhľadal toto a novinári neklamú, nezavádzajú a neprekrucajú pravdu, všakže.
Právo môže byť na tvojej strane, môžeš byť nevinný, ale keď štát bude chcieť skončíš v base ako posledný kriminálnik. Naivita ľudí je fakt nekonečná. Je hrozné sledovať ako dopadlo UK, Kanada je 5 rokov za UK takže nás to tu tiež čaká ak nenastane radikálna zmena.

eva8
15. mar 2025

@qrstxyz v severnej Korei ta verejne popravia, na Sovensku tajne zavrazdia. Mas pravdu, vysledok rovnaky, ale cesta rozna

eva8
15. mar 2025

@moonlight1210 trochu konspiracie k tvojmu prispevku 🙂
Musk je pri ňom iba začiatočník. Za Trumpove nitky v skutočnosti ťahá iný kontroverzný miliardár
https://hnonline.sk/svet/96200288-musk-je-pri-n...

autor
15. mar 2025

@eva8 najlepšia vražda bola tá cestou na cintorín a hodom pod vlak. Keby ten politik nevolal predtým manželke, že ho niekto sleduje, všetci by sme uverili že to bola samovražda. Aj tak nič nevyšetrili.

autor
15. mar 2025

@sisaka ako sa volá ten dokument prosím ťa a kde sa dá vzhliadnuť?

sisaka
15. mar 2025

Autor - volá sa silenced a dá sa pozrieť cez X.
https://x.com/TRobinsonNewEra/status/1817184820...

autor
15. mar 2025

@sisaka čo je za sieť X.com?

janocka
15. mar 2025

X je byvaly twitter. Ked to kupil Musk, pre enovala Twitter na X

autor
16. mar 2025

@janocka a vlastne áno. Zmiatlo ma, že sa tam dajú pozerať filmy.

Strana
z2