Čo hovoríte na emisné povolenky?
Čo hovoríte na emisné povolenky?
@viestta sú krajiny, ktoré to riešia. Ale ľudia na SK o tom ani nevedia kam ich únia tlačí. Ta "super" EU.
@anonym_autor
90% sveta to neriesi
@anonym_autor a aka je cesta spat? Odkial a kam?
@hopatko cesta k tebe je cesta spat😨
Inu otazku davam, zeny, vy co periete kazdy den, nevadi vam, ze zbytocne drancujete zem? Tolko prasku, spinavej vody a elektriny vypustite dole odtokom do kanala? Pri kazdodennom zmyvani podlahy, kolko jari a chemie pouzijete? Postelne pradlo sa da pouzit aj viac ako tyzdne a tricko, ktore nie je viditelne spinave a spotene sa da pouzit aj 2 krat. Alebo nakup handier z Bangladesha vyrobeneho detmi ako su tie vase , to vam nevadi?
Inu otazku davam, zeny, vy co periete kazdy den, nevadi vam, ze zbytocne drancujete zem? Tolko prasku, spinavej vody a elektriny vypustite dole odtokom do kanala? Pri kazdodennom zmyvani podlahy, kolko jari a chemie pouzijete? Postelne pradlo sa da pouzit aj viac ako tyzdne a tricko, ktore nie je viditelne spinave a spotene sa da pouzit aj 2 krat. Alebo nakup handier z Bangladesha vyrobeneho detmi ako su tie vase , to vam nevadi?
@anonym_575d8d a to ako suvisi s temou?
@anonym_575d8d a to ako suvisi s temou?
@hopatko suvisi, lebo ked sa hrame na zachranu planety,treba to zobrat uplne, nie len hrajanie sa na elektricke auta a emisne povolenky
@hopatko suvisi, lebo ked sa hrame na zachranu planety,treba to zobrat uplne, nie len hrajanie sa na elektricke auta a emisne povolenky
@katulienkax a kto a kde sa hra na zachranu planety?
@alica110 "Na smiech. Celý zvyšok sveta to má v paži a Európa ide zachrániť svet"? Akože Čína s miliardou ľudí ktorá je v presadzovaní čistejšej produkcii elektriny a emisných limitoch je pred EÚ je nič? Tam je predaj áut na benzín/naftu už v menšine. India ktorá rovno naskočila na solár, do takého Dillí so starším autom ani nesmieš vôjsť a ak nemáš elektrické alebo certifikát tak ti ani nenačapujú palivo na benzínke...
https://economictimes.indiatimes.com/news/india...
@hiro Nestrápňuj sa.
Ja ani neviem co sú emisné povolenky😕. Už sa o tom písalo alebo hovorilo niekde?
@anonym_575d8d
Takze uz kopes zemlianku?
Ja ani neviem co sú emisné povolenky😕. Už sa o tom písalo alebo hovorilo niekde?
@anonym_ec15c0 ja som sa tu tiez pytala a zatial som sa dozvedela toto, zhrniem to:
Ludia si neuvedomujú, že veci sa nabaľujú a potom už nebude cesty späť. (ani ja netusim odkial a kam)
Treba vystupit z EU (tiez netusim kam)
Bude ta to stat aj 500€ mesacne, ale aj nemusi (vyber si)
Taha nas do toho EU (asi s nozom na krku)
Ludia nebudu mat na to aby jazdili autom
Vsetko bude drahsie
A mozno nebudes moct predat nehnutelnost
A je to hranie sa na elektricke auta
A ze Europa ide zachranit svet
Najväčším znečisťovateľom ovzdušia sú U.S.A., no tam má prezident “gule” a kúpi si🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️aj povolenky, aj Grónsko…EÚ má viete kde.
@anonym_autor
Ono je to take kocurkovo jeden z hlavnych znecistovatelov nie je ani na zozname :
"Africa's savanna fires, which are driven by grass burning, are a major source of global carbon emissions, with recent studies estimating that they contribute roughly 37% of global carbon emissions from biomass burning."
S niekym, kto za najlepsie riesenie poklada vystup z EU, nema zmysel viest akukolvek debatu
S niekym, kto za najlepsie riesenie poklada vystup z EU, nema zmysel viest akukolvek debatu
@anonym_3df91d ja som sa fakt snazila 😂
Najväčším znečisťovateľom ovzdušia sú U.S.A., no tam má prezident “gule” a kúpi si🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️aj povolenky, aj Grónsko…EÚ má viete kde.
@sulavikova ty takychto obdivujes?
@anonym_3df91d ja som sa fakt snazila 😂
@hopatko neplytvaj energiou. Tam nemoze byt z ich strany ziaden rozumny argument.
Ludia vazne si myslite, ze zachranime planetu??? Nie sme prva civilizacia na nej... nasa planeta vzdy prezila uz niekolko nasobne vyspelejsich civilizacii a my nie sme posledna. Ale pravda je, ze sa znicime sami. Nie že ideme z kopca s klobukom na hlave, ten klobuk nam uz davno odfuklo a sme za neodvratitelnym bodom navratu. Zmena zacina od seba, a treba byt prikladom... ja si to uzivam a tesim sa na to, co bude. Ludom pomozem ked bude tazko, ozaj tazko... preto radim, zabezpecte sa na buducnost uz teraz.
@viestta výstup z EU. Alebo dúfam, že sa rozpadne dovtedy
@anonym_autor pozor na to, čo si želas, mohlo by sa to splniť..
Ok, emisné povolenky (možno) výstupom poriesime, čo ďalej?
Vieš, ako negativne zamaval Brexit s ekonomikou UK? A to bola jedna z najsilnejších v eú..
Naša je v hroznom stave už teraz, nám to zlomí krk..
Nemáme nič slovenské, ak zahraniční investori odídu, co potom?
Z krajín eú máme najnižšiu potravinovú sebestačnosť, fakt mizivu, zmenit to ani pri najlepšej vôli nepôjde - nie sú na to prachy, čo potom?
Ako si vlastné predstavuješ, že by sme na Slovensku fungovali? Silne nesebestacna, chudobná krajina s mafiou, ktorá sa obohacuje na náš účet, vo vláde?
Veľmi ma to zaujíma.. naozaj.
@sulavikova ty takychto obdivujes?
@madeincssr no to určito. Je mi nagrc, že si toto v dnešnej dobe beztrestne niekto dovolí a presadí.
@hiro kks tvoje uvazovanie a elektricke auta zachrania tento svet? Tebe nevadi ze Cina prevaza milion nakladov lodami, ktore spaluju najhnusnejsi olej? A milion kartonov, znicenych stromov na prevoz tovarov z TEMU a inych smejdackoch cinskych skopov? Na co sa tu hrame. Vcera som kukala video ako z Ciny smeruje do EU a USA milion lodi a milion stromov sa vykantri kvoli tovare zabalenom v kartonoch, za to ze ty si kupuje lacne hracky a handry z Ciny? To fakt nevidite, ze EU sa hrajka na zachranu planety a inde sa drancuje??? Tebe nevadi ze cely EU nenazraty parlament sa prevaza lietadlami hore dole a my sa tu mame hrat na elektricke auta? Ze sa drancuju suroviny kvoli bateriam a vyfuk elektrickych aut ide cez uholne elektrarne? Alebo sa prevaza zkvapalneny plyn hnusnymi lodami a plynove ekologicke rury z Russka su prazdne? Alebo ze USA berie plyn z Ruska, a miesa hos tym svojim aby bol akoze americky?
@katulienkax "To fakt nevidite, ze EU sa hrajka na zachranu planety a inde sa drancuje??? Tebe nevadi ze cely EU nenazraty parlament sa prevaza lietadlami hore dole a my sa tu mame hrat na elektricke auta? Ze sa drancuju suroviny kvoli bateriam a vyfuk elektrickych aut ide cez uholne elektrarne? Alebo sa prevaza zkvapalneny plyn hnusnymi lodami a plynove ekologicke rury z Russka su prazdne? Alebo ze USA berie plyn z Ruska, a miesa hos tym svojim aby bol akoze americky?"
Asi si si to dobre neprečítala. Na záchranu planéty sa nehrá len EÚ ale celý svet vrátane Číny a Indie.
Nejakých pár ľudí z parlamentu by mohlo chodiť komerčnými linkami, to je pravda, hlavne pre to že lietadlo vypustí menej splodín ako auto na jedného pasažiera.
Zkvapalnený plyn sa preváža loďami ktoré jazdia na výpary z tohto plynu - takže vo výsledku ide o rovnaké emisie ako keď ho spáliš ty doma.
To o tom koľko elektriny v ktorej krajine ide do elektrických áut sa dá polemizovať. Tak či tak nedá sa porovnávať znečistenie od ťažby ropy, havárií, preprave, rafinérií, ešte aj tie cisterny čmudia z toho čo musia doviezť na benzínky + o autách čo znečisťujú vzduch v mestách. A ťazba materiálov na baterky? Tá skôr či neskôr ustane keďže vieme skoro 100% vzácnych kovov získať naspäť zo starých bateriek.
USA berie plyn z Ruska? :D Odkiaľ máš takú hlúposť? Nielen že ťaží viac ako Rusko ale aj 99% dovozu ktorý má ide z Kanady:
https://www.eia.gov/dnav/ng/ng_move_impc_s1_a.htm
Ludia vazne si myslite, ze zachranime planetu??? Nie sme prva civilizacia na nej... nasa planeta vzdy prezila uz niekolko nasobne vyspelejsich civilizacii a my nie sme posledna. Ale pravda je, ze sa znicime sami. Nie že ideme z kopca s klobukom na hlave, ten klobuk nam uz davno odfuklo a sme za neodvratitelnym bodom navratu. Zmena zacina od seba, a treba byt prikladom... ja si to uzivam a tesim sa na to, co bude. Ludom pomozem ked bude tazko, ozaj tazko... preto radim, zabezpecte sa na buducnost uz teraz.
@arek00 "nasa planeta vzdy prezila uz niekolko nasobne vyspelejsich civilizacii" :D Škoda že po sebe nezanechali ani jeden špendlík aby sme sa mohli pokochať čo to za vyspelosť mali :D
@hiro ten predaj elektrických aút tam síce vzrástol, ale tie autá nie sú kvalitné. Bavili sme sa tam s domácimi niekoľkokrát, s taxikármi jazdiacimi na tých autách, ktoré v EU sme nevideli. Nadávajú, že sú strašne kazové, len po servisoch s nimi chodia. Takže nič nevydržia, čiže zasa bude z nich viac odpadu- nehovoriac o tých batériách ako sa to bude recyklovať resp. šrotovať. Treba sa pozrieť aj na druhu stránku mince a ísť si to tam aj reálne pozrieť tie ich úžasné elektrické autá
@anonym_5aa166 Čínske môžu byť nekvalitné, oni sa nehrajú na kvalitu. Baterky a autá sa recyklujú s tým problém nie je.
"Ja som fakt zvedavá, keď sa zákaže predaj spaľovacích vozidiel, kde tie autá budú nabíjať obyvatelia sídlisk ako je Petržalka a pod."
Už dávno mali v takom Nórsku (aspoň v Osle čo som videl) čo parkovacie miesto to nabíjačka. A keby to aj nebolo tak je to jednoduché - prídeš do práce, zapojíš nabíjanie, nabíjaš 8,5h, u nás máme pokrytých celkom dosť miest a aj pre iné firmy to je to najmenej ich postaviť na svojich parkoviskách, ideš z práce do obchodu, zapojíš, nabíjaš, prídeš domov a máš auto nabité, nemusíš nikde na sídlisku nabíjať.
@anonym_5aa166 Čínske môžu byť nekvalitné, oni sa nehrajú na kvalitu. Baterky a autá sa recyklujú s tým problém nie je.
"Ja som fakt zvedavá, keď sa zákaže predaj spaľovacích vozidiel, kde tie autá budú nabíjať obyvatelia sídlisk ako je Petržalka a pod."
Už dávno mali v takom Nórsku (aspoň v Osle čo som videl) čo parkovacie miesto to nabíjačka. A keby to aj nebolo tak je to jednoduché - prídeš do práce, zapojíš nabíjanie, nabíjaš 8,5h, u nás máme pokrytých celkom dosť miest a aj pre iné firmy to je to najmenej ich postaviť na svojich parkoviskách, ideš z práce do obchodu, zapojíš, nabíjaš, prídeš domov a máš auto nabité, nemusíš nikde na sídlisku nabíjať.
@hiro v práci nemám kde nabíjať, pracujem v budove, ktorá ma cez 200 rokov. A nie všetci chodia do prace autom, lebo ani nemajú kde parkovať v Ba. V obchode mozes tak teraz nabíjať bez problémov, keď 90% ľudí ma auto na spaľovanie. A nie, keď budú mať všetci autá na elektrinu.
@hiro v práci nemám kde nabíjať, pracujem v budove, ktorá ma cez 200 rokov. A nie všetci chodia do prace autom, lebo ani nemajú kde parkovať v Ba. V obchode mozes tak teraz nabíjať bez problémov, keď 90% ľudí ma auto na spaľovanie. A nie, keď budú mať všetci autá na elektrinu.
@anonym_5aa166 Ja pracujem len v budove cez 110 rokov starej. Celkom nechápem čo má vek budovy s nabíjačkami na parkovisku. To že teraz je ich málo je preto že máme zanedbateľné množstvo elektroáut. O to že by bolo u nás časom veľa týchto áut sa neobávam. My budeme jazdiť na spaľovacie aj o 100 rokov. Celý svet sa mení a napreduje ale to u nás nehrozí.

@hopatko bude to aj viac, nie len emisne povolenky, ale vsetko pojde hore, poistenie aj dane na vsetko pokdu nasobne hore. Napriklad dan z nehnutelnosti ma byt 1 či 2% z trhovej ceny... splatky uverov pojdu hore... daň za prejdene kilometre na autach, dan za standard, digitalny dohlad, socialny kredit, nepodmieneny prijem... je toho ovela viac a uz to prichadza 🫶
@arek00 presne ako píšeš. Ludia si neuvedomujú, že veci sa nabaľujú a potom už nebude cesty späť.