icon

Čo hovoríte na emisné povolenky?

26. jan 2026

Čo hovoríte na emisné povolenky?

anonym_9100f5
26. jan 2026
@hiro

@anonym_d42e5e A? Pár tisíc ľudí na výletných lodiach vs miliardy v autách je ako prd bublinky v bazéne. A to ten graf neukazuje ešte štart rakety na osobu 🙂

@hiro Ak to bude mať dopad na malé nové benzínové autá?

20erika07
26. jan 2026
@anonym_d9df99

@20erika07 Pozri/ prečítaj si niečo o tom. Európa má v celosvetovom meradle 8 - max.10 % emisií. Myslíš, že sa t niečo vyrieši? Absolútne nič, len potrebujú vytiahnuť ďalšie prachy z obyčajnych ľudí

@anonym_d9df99 no ved logicky, preco ma asi tolko? Lebo nieco pre to robi? Ci ma ist cestou USA a iných, ktorí to maju v paži? Je spravne, robit to tiez tak zle ako ostatní ? Európa planétu nespasí, ale nemusi "prilievat olej do ohna" , ci?

beronsche
27. jan 2026
@karolinakr

@beronsche nebolo to tak, že sme potravinovu sebestacnost stratili po vstupe do unie?

@karolinakr či bolo, či nebolo, to nás teraz nezachráni..
Je potrebné zvážiť momentálnu situáciu, fnukat nad minulosťou nemá zmysel.
A momentálna situácia je taká, že sme tak silne nesebestačná a rozvratena krajina, s ekonomikou pred krachom, že bez eú to bude bieda, akú moderná Európa ešte nezažila..
A je priam hrôzostrašné, že poniektorí ti nevidia.

karolinakr
27. jan 2026
@beronsche

@karolinakr či bolo, či nebolo, to nás teraz nezachráni..
Je potrebné zvážiť momentálnu situáciu, fnukat nad minulosťou nemá zmysel.
A momentálna situácia je taká, že sme tak silne nesebestačná a rozvratena krajina, s ekonomikou pred krachom, že bez eú to bude bieda, akú moderná Európa ešte nezažila..
A je priam hrôzostrašné, že poniektorí ti nevidia.

@beronsche ano, vieš len ja som poukazala skoʻr na problem, že niekto dal tak nevyhodne podmienky, že nasi farmaci neboli konkurencieschopni a vysledok toho je, že sa musime zubami nechtami držat toho, kto tento rozvrat spôsobil...ako tyrana žena, ktora ma tak znižene sebavedomie každodennym ponižovanim od nasilnika, že nemôže od neho ujst, lebo by sama neprežila a utešuje sa tym, ake je to fajn a nevyhnutne pre jej prežitie

magdalienka11
27. jan 2026

@anonym_autor otázka je pre Ostrihonovu, Hojsika z europarlamentu, ktorí podporili tieto rozhodnutia z časti Green dealu.

hiro
27. jan 2026

Ono sebestačnosť čo sa tu dookola omieľa je hlúposť. Nie je efektívne že jeden človek aj chodí loviť aj pestuje aj vyrába krčahy. Je sebestačný ale chudobný lebo ani jednému sa nevenuje dostatočne. Je výhodnejšie keď jeden pestuje a iný podkúva kone. Ten mu predá čo vypestuje a druhý mu podkuje koňa. To platí aj pre regióny, štáty či kontinenty. My nebudeme tu ťažiť ropu a predávať ju Nórsku, pestovať pomaranče a predávať ich Maroku. Draho predáme to čo vieme vyrobiť a vypestovať efektívne tu a lacno nakúpime to čo nevieme / stálo by nás veľa.

magdalienka11
27. jan 2026
@hiro

@anonym_5aa166 Nie? Akože mi chceš tvrdiť že elektropohon ktorý má účinnosť cca 90% nie je krok dopredu voči celej mašinérii ťažby ropy, spracovania a nakoniec spálenie v motore ktorý premení asi tak 70% toho paliva na teplo a len zo 30% na pohon?

@hiro daj návrh pre ľudí v Petržalke, keď si každý z nich kúpi elektromobil. Vieš vôbec, že už taký dobrý rôčik majú niektoré mestá v Nemecku problémy s kapacitou elektriny? Dúfam, že veríš, že Green deal záchrani planétu 🤣🤣🤣

madeincssr
27. jan 2026
@hiro

Ono sebestačnosť čo sa tu dookola omieľa je hlúposť. Nie je efektívne že jeden človek aj chodí loviť aj pestuje aj vyrába krčahy. Je sebestačný ale chudobný lebo ani jednému sa nevenuje dostatočne. Je výhodnejšie keď jeden pestuje a iný podkúva kone. Ten mu predá čo vypestuje a druhý mu podkuje koňa. To platí aj pre regióny, štáty či kontinenty. My nebudeme tu ťažiť ropu a predávať ju Nórsku, pestovať pomaranče a predávať ich Maroku. Draho predáme to čo vieme vyrobiť a vypestovať efektívne tu a lacno nakúpime to čo nevieme / stálo by nás veľa.

@hiro hej, len Ty si trochu idealista. Vies napr. z akych vzdialenosti realny biznis privaza bezny tovar do krajin, kde je dany tovar uplne "doma"? Trh je deformovany spustou faktorov, ktore niekomu (najma nadnarodnym gigantom) sluzia pre obrovske zisky. A tym velmi nenakonkurujes. Aj domaci zakaznik opusti lokalne vyrobky v prospech ceny. Jednoducho preto, ze nie je dostatocne bohaty.

hiro
27. jan 2026
@karolinakr

@beronsche ano, vieš len ja som poukazala skoʻr na problem, že niekto dal tak nevyhodne podmienky, že nasi farmaci neboli konkurencieschopni a vysledok toho je, že sa musime zubami nechtami držat toho, kto tento rozvrat spôsobil...ako tyrana žena, ktora ma tak znižene sebavedomie každodennym ponižovanim od nasilnika, že nemôže od neho ujst, lebo by sama neprežila a utešuje sa tym, ake je to fajn a nevyhnutne pre jej prežitie

@karolinakr "že niekto dal tak nevyhodne podmienky, že nasi farmaci neboli konkurencieschopni"?
Hodnota dotácií do poľnohospodárstva na Slovensku v posledných rokoch rástla. Podľa údajov zo Zelenej správy vzrástla hodnota podpôr z roku 2022 na rok 2023 o 9,6 % na celkovú sumu 807,8 milióna eur.
Celková podpora (2023): 807,8 milióna eur, pričom 63 % tejto sumy tvorili prostriedky z EÚ.
Priame platby (BISS): Základná platba za plochu (BISS) bola v roku 2023 na úrovni približne 101 EUR/ha.
...
Ja si nemyslím že tam ide málo peňazí. Skorej to je o tom ako to vedia. Raz pred rokmi prišiel do Važca, kúpil farmu holanďan ktorý mal na prasnicu nejakých 2x viac prasiatok, dobre mu rástli a zarábal veľa. Všetci mu závideli a hnevali sa na neho. Na juh prišiel armén, začal pestovať hrozno, vysokocukornaté, bobuľový výber mu vyhrával ceny zároveň priniesol nové plemeno kráv ktoré mu dávali 6% mlieko, aj v Kauflande ho mali. Ako to že príde cudzí a na rovnakej pôde a s rovnakými dotáciami sa im darí?

hiro
27. jan 2026
@madeincssr

@hiro hej, len Ty si trochu idealista. Vies napr. z akych vzdialenosti realny biznis privaza bezny tovar do krajin, kde je dany tovar uplne "doma"? Trh je deformovany spustou faktorov, ktore niekomu (najma nadnarodnym gigantom) sluzia pre obrovske zisky. A tym velmi nenakonkurujes. Aj domaci zakaznik opusti lokalne vyrobky v prospech ceny. Jednoducho preto, ze nie je dostatocne bohaty.

@madeincssr No hej, tie dotácie sú naprd. Jedni dotujú viac ako druhí, tí zase dodotujú viac, poľnohospodári už ani nežijú z predaja toho čo dopestujú ale z dotácií, potraviny sú neprirodzene lacné, nakoniec sa aj posledný prd oplatí prevážať cez pol sveta. Ja by som ich všetky zrušil na celom svete a nech si každý zarobí sám na seba.
Ale to nie je len pre poľnohospodárstvo. To je od priemyslu po ľudí. Vkuse sa len niečo dotuje a čo najviac.

madeincssr
27. jan 2026
@hiro

@madeincssr No hej, tie dotácie sú naprd. Jedni dotujú viac ako druhí, tí zase dodotujú viac, poľnohospodári už ani nežijú z predaja toho čo dopestujú ale z dotácií, potraviny sú neprirodzene lacné, nakoniec sa aj posledný prd oplatí prevážať cez pol sveta. Ja by som ich všetky zrušil na celom svete a nech si každý zarobí sám na seba.
Ale to nie je len pre poľnohospodárstvo. To je od priemyslu po ľudí. Vkuse sa len niečo dotuje a čo najviac.

@hiro kazdy si chrani svoje (zisky). Ale trhova ekonomika, zda sa, pri globalizacii (ked stale vacsie a vacsie koncerny skupuju prakticky vsetku konkurenciu) zlyhava. Cize len odstranenie dotacii by zelane fungovanie trhu (ferovu sutaz) uz tiez neobnovilo. Hlavne zlo je nasa ekonomicka doktrina neustaleho (donekonecna) rastu, nech to stoji, co to stoji (drancovanie, neludskost, sebaznicenie...)

magdalienka11
27. jan 2026
@hiro

@alica110 "Na smiech. Celý zvyšok sveta to má v paži a Európa ide zachrániť svet"? Akože Čína s miliardou ľudí ktorá je v presadzovaní čistejšej produkcii elektriny a emisných limitoch je pred EÚ je nič? Tam je predaj áut na benzín/naftu už v menšine. India ktorá rovno naskočila na solár, do takého Dillí so starším autom ani nesmieš vôjsť a ak nemáš elektrické alebo certifikát tak ti ani nenačapujú palivo na benzínke...
https://economictimes.indiatimes.com/news/india...

@hiro a co hovoríš na to, že Čína aktuálne stavia 34 jadrových reaktorov. Áno, su ukážkový príklad záchrany planéty, fakt 😂. Oni totiž majú mozog a vedia, co je pre nich ekonomicky najlepšie, na rozdiel od Európy, ktorá pácha ekonomickú samovraždu.

hiro
27. jan 2026

A zaujímavá dohoda práve dnes: Autá, stroje, víno, olej, to čo vieme do Indie prstienky či kabelky ktoré vedia oni k nám.
https://www.sme.sk/svet/c/matka-vsetkych-dohod-...
India poskytne EÚ zníženie ciel, ktoré žiadny z jej obchodných partnerov nezískal. Clá na automobily sa postupne znížia zo 110 % na 10 %, clá na autodiely budú zrušené po piatich až desiatich rokoch. Clá vo výške 44 % na stroje, 22 % na chemikálie a 11 % na liečivá budú z veľkej časti zrušené.
Indické clá na vína sa znížia zo 150 % na 75 %, neskôr na 20 %, clá na olivový olej zo 45 % na 0 % v priebehu piatich rokov, zatiaľ čo na agroprodukty, ako je chlieb a cukrovinky, sa zrušia clá až do výšky 50 %.
Nová dohoda podľa Módího prinesie v Indii oživenie odvetví ako textilný priemysel, klenotníctvo či kožiarstvo.
+ toto je zaujmavé ako sa dohodli že niečo ponechajú na lokálnu výrobu:
„...sme sa dohodli, že tie najcitlivejšie komodity navzájom vylúčime. Pre Indiu to boli mliečne výrobky a ryža. Pre nás to bola hovädzina, kuracie mäso a cukor a ďalších niekoľko výrobkov, ktoré sme postavili mimo dohodu“

hiro
27. jan 2026
@magdalienka11

@hiro a co hovoríš na to, že Čína aktuálne stavia 34 jadrových reaktorov. Áno, su ukážkový príklad záchrany planéty, fakt 😂. Oni totiž majú mozog a vedia, co je pre nich ekonomicky najlepšie, na rozdiel od Európy, ktorá pácha ekonomickú samovraždu.

@magdalienka11 A čo je podľa teba nejako moc neekologické na jadrových reaktoroch? A prečo to vzťahuješ na celú Európu? Jadra sa vzdalo len Nemecko, takí francúzi ich majú habadej. A to Nemecko zase naopak stavia masívne veterné v severnom mori. Ono to môže vyzerať prkotina ale vieš taký jadrový reaktor má zo 500MW, stavia sa desiatky rokov a oni len za 2024 postavili 3251MW veterných elektrární, na konci toho roka mali v nich 72750MW. To tempo budovania je neskutočné.

autor
27. jan 2026
@karolinakr

@beronsche nebolo to tak, že sme potravinovu sebestacnost stratili po vstupe do unie?

@karolinakr všetko sme mali pred vstupom do EÚ. A kvalitné. Spravili nás závislými (zlikvidovanie poľnoh., hospod......). Naša krajina bohatá, chovy,lesy, voda.... A teraz je problém vystúpiť. Chyba nastala už dávno. Chyba bola vstúpiť do únie. Teraz je ťažko to riešiť. Ako dieťa som pozerala "udalosti, komentáre" - výnosy, pozit.spravy z poľnohosp. A teraz? Kde, čo pozitívne sa dozviem?

anonym_d97eb0
27. jan 2026
@hiro

@karolinakr "že niekto dal tak nevyhodne podmienky, že nasi farmaci neboli konkurencieschopni"?
Hodnota dotácií do poľnohospodárstva na Slovensku v posledných rokoch rástla. Podľa údajov zo Zelenej správy vzrástla hodnota podpôr z roku 2022 na rok 2023 o 9,6 % na celkovú sumu 807,8 milióna eur.
Celková podpora (2023): 807,8 milióna eur, pričom 63 % tejto sumy tvorili prostriedky z EÚ.
Priame platby (BISS): Základná platba za plochu (BISS) bola v roku 2023 na úrovni približne 101 EUR/ha.
...
Ja si nemyslím že tam ide málo peňazí. Skorej to je o tom ako to vedia. Raz pred rokmi prišiel do Važca, kúpil farmu holanďan ktorý mal na prasnicu nejakých 2x viac prasiatok, dobre mu rástli a zarábal veľa. Všetci mu závideli a hnevali sa na neho. Na juh prišiel armén, začal pestovať hrozno, vysokocukornaté, bobuľový výber mu vyhrával ceny zároveň priniesol nové plemeno kráv ktoré mu dávali 6% mlieko, aj v Kauflande ho mali. Ako to že príde cudzí a na rovnakej pôde a s rovnakými dotáciami sa im darí?

@hiro dotácie sa na Slovensku rozkradnú a časť ide podvodníkom na betónové plochy

hiro
27. jan 2026
@anonym_autor

@karolinakr všetko sme mali pred vstupom do EÚ. A kvalitné. Spravili nás závislými (zlikvidovanie poľnoh., hospod......). Naša krajina bohatá, chovy,lesy, voda.... A teraz je problém vystúpiť. Chyba nastala už dávno. Chyba bola vstúpiť do únie. Teraz je ťažko to riešiť. Ako dieťa som pozerala "udalosti, komentáre" - výnosy, pozit.spravy z poľnohosp. A teraz? Kde, čo pozitívne sa dozviem?

@anonym_autor "všetko sme mali pred vstupom do EÚ. A kvalitné" Tak to je riadna hlúposť. Od výrobkov po potraviny, šupácke výrobky (kde sa to hneď po otvorení trhu ukázalo aké sú nepredajné a fabriky skrachovali) po jedovaté potraviny čo ešte aj predaj šunky čo sa náhodou podaril do zahraničia na západ tak nám ju vrátili pre vysoký obsah jedov a karcinogénov. Nie div že sme sa tak málo dožívali počas socializmu, zlá strava a zaostalé zdravotníctvo, zničené životné prostredie.

simca06022011
27. jan 2026
@hiro

...

@hiro dotacie, tak ako kopa inych intervencii, nemaju ziadny vyznam.. staci sa pozriet kolko mame kadejakych druzstiev, ano beru dotacie, aj na tu jednu budu s kravami beru dotacie, na tych xtraktorov... a ked prides, ze co vlastne produkuju = nic. CIze takto sa proste niekto prezabava, maso ma pre seba znamych, mlieko neprodukuje = nechce sa mu, neoplati sa. A takychto malych "fariem" verim tomu ze je u nas viac. AK by podnikali, pracovali, predavali = zarobili by. NIekde to ide, inde to nejde.. preco vieme my cestovat 100km aby sme si kupili maso z farmy? a je drahsie ako v obchdoch samozrejme... funguju, cize ludia cestuju viaceri urcite, kupuju.. kupovali by aj blizsie. Dotacie (vsade, na vsetko) su len priestor pre darmozracov a podvody, stat ma max dotovat, ak pride nieco nepredvidatelne, choroby, potopy, a co ja viem co... tu sa uz dotuje pomaly vsetko, aj to ze je teplo v lete, aj to ze zaprsi ked uz mali mat zozate pole atd atd :DD potom im plesnivie seno atd... to su take veci, ze cloveku rozum zastava niekedy :D

hiro
27. jan 2026

@simca06022011 Jeden príklad za všetky čo ma doteraz udivuje je s mliekom. Budú ho vylievať lebo odberatelia/baliči/supermarkety ho kupujú a predávajú tak lacno že sa im ho neoplatí ani vyrábať a naopak predaj surového porušili že sa im to tiež neoplatí - za vyššie ceny ako v obchodoch, žiadne starosti s hľadanim odbytu, žiadne náklady na balenie, platenie budovy/obchodu, žiadne platy predavačiek, celá suma ide im, dostali dotácie na mliekomaty a aj tak ich pozatvárali... ako to je možné nerozumiem.

anonym_d97eb0
27. jan 2026
@hiro

@simca06022011 Jeden príklad za všetky čo ma doteraz udivuje je s mliekom. Budú ho vylievať lebo odberatelia/baliči/supermarkety ho kupujú a predávajú tak lacno že sa im ho neoplatí ani vyrábať a naopak predaj surového porušili že sa im to tiež neoplatí - za vyššie ceny ako v obchodoch, žiadne starosti s hľadanim odbytu, žiadne náklady na balenie, platenie budovy/obchodu, žiadne platy predavačiek, celá suma ide im, dostali dotácie na mliekomaty a aj tak ich pozatvárali... ako to je možné nerozumiem.

@hiro keby mali rozum tak vyrábajú sušené mlieko a to vedia lepšie skladovať aj predať kdekoľvek v EÚ

autor
27. jan 2026
@hiro

@anonym_autor "všetko sme mali pred vstupom do EÚ. A kvalitné" Tak to je riadna hlúposť. Od výrobkov po potraviny, šupácke výrobky (kde sa to hneď po otvorení trhu ukázalo aké sú nepredajné a fabriky skrachovali) po jedovaté potraviny čo ešte aj predaj šunky čo sa náhodou podaril do zahraničia na západ tak nám ju vrátili pre vysoký obsah jedov a karcinogénov. Nie div že sme sa tak málo dožívali počas socializmu, zlá strava a zaostalé zdravotníctvo, zničené životné prostredie.

@hiro ty koľko máš rokov? Si úplne mimo. Zahraniční k nám chodili na nákup. My sme mali najprísnejšie normy, kým sme neboli v únii. Kvalitné potraviny. Ak si to realne nezažil, ťažko sa baviť. Propaganda je naozaj silný nástroj😞. Teraz čo tu vidíš? Každú chvíľu sťahujú niečo z obehu, či potravinu, či kozmetiku..... Z "éry"minulej, su tu ludia, ktorí dožívajú 80-90rokov. Lebo ich trávili našimi" nekvalitnymi "potravinami??? Zato teraz umierajú 20-30-40-50 Ako nic. Kedysi ak u nás umrel 60 ročný.... Dedina s hrôzou..... Aky mladý. Trochu zamýšľať sa, nezaškodí.

hiro
27. jan 2026
@anonym_autor

@hiro ty koľko máš rokov? Si úplne mimo. Zahraniční k nám chodili na nákup. My sme mali najprísnejšie normy, kým sme neboli v únii. Kvalitné potraviny. Ak si to realne nezažil, ťažko sa baviť. Propaganda je naozaj silný nástroj😞. Teraz čo tu vidíš? Každú chvíľu sťahujú niečo z obehu, či potravinu, či kozmetiku..... Z "éry"minulej, su tu ludia, ktorí dožívajú 80-90rokov. Lebo ich trávili našimi" nekvalitnymi "potravinami??? Zato teraz umierajú 20-30-40-50 Ako nic. Kedysi ak u nás umrel 60 ročný.... Dedina s hrôzou..... Aky mladý. Trochu zamýšľať sa, nezaškodí.

@anonym_autor Ako? Ja som za socializmu žil. A čo to s tým má spoločné či niekto vtedy žil na Jedy v potravinách? Jedine to že zomrel mladší.
Najprísnejšie normy? :D Tie ktoré sa sprísnili po vstupe do únie?
Študuj napríklad o chemikáliách, jedoch, ťazkých kovoch ktorými nás kŕmili: https://blog.sme.sk/celinak/politika/zlati-komu...

autor
27. jan 2026
@hiro

@anonym_autor Ako? Ja som za socializmu žil. A čo to s tým má spoločné či niekto vtedy žil na Jedy v potravinách? Jedine to že zomrel mladší.
Študuj napríklad o chemikáliách, jedoch, ťazkých kovoch ktorými nás kŕmili: https://blog.sme.sk/celinak/politika/zlati-komu...

@hiro ty si totálne mimo. Únia si prispôsobuje podľa seba. Ak si to nepochopil. Studuj to, čím nás kŕmia teraz. Z reťazcov kupujem zlomok, lebo chcem zdravie pre rodinu.

autor
27. jan 2026
@hiro

@hiro je mi ťa v podstate ľúto. Čo veta, to sprostosť. Ale ak tomu naozaj veríš, 😔Každý má právo na názor.

anonym_d9df99
27. jan 2026
@20erika07

@anonym_d9df99 no ved logicky, preco ma asi tolko? Lebo nieco pre to robi? Ci ma ist cestou USA a iných, ktorí to maju v paži? Je spravne, robit to tiez tak zle ako ostatní ? Európa planétu nespasí, ale nemusi "prilievat olej do ohna" , ci?

@20erika07 Evidentne sme sa nepochopili. Myslela som to tak, že pomer emisií produkovaných EU oproti zvyšku sveta je 8 až 10%. Nie kôli nejakým opatreniam, ale vzhľadom na veľkosť, počet obyvateľov, priemysel, atď.

simca06022011
27. jan 2026
@hiro

@hiro nema kto pracoval... ako som uz pisala, europa je leniva ale spotrebu ma uzasnu 😂 keby prisiel odberatel s cisternou, odviezol to na svoje baklady a im dal euro za liter, vtedy by aj mlieko bolo. Mali ame tu napr mliekaren, myslis ze skoncila lebo nepredavala? Ved nestihali vyrabat. Nemal kto pokracovat a doslova mladi vytunelovali, lebo... domyslime si. Nova doba. Podnikat nevie a nemoze kazdy. A farmar to tiez musi vediet, tak ako hocikto iny.

madeincssr
27. jan 2026

Problem vsetkych tychto "faktov" vo vsakovakych "vyskumoch" je, ze "papier (internet) znesie vsetko" a casto su vyrabane (financovane) na objednavku niekoho, hoci len senzaciechtivych medii. Takmer vsetky naozaj nezavisle media ci spotrebitelske organizacie skoncili/koncia na nedostatok financii. O pravdu (naozaj seriozny, nezavisly vyskum) nie je zaujem (neda sa na nom zarobit) a pospolity lud, ktory by o pravdive informacie zaujem mal, to financovat nebude, nemoze, nema na to.
A tak lietame v "zdravostiach" stale dookola, casto z extremu do extremu.

hiro
27. jan 2026
@anonym_autor

@hiro je mi ťa v podstate ľúto. Čo veta, to sprostosť. Ale ak tomu naozaj veríš, 😔Každý má právo na názor.

@anonym_autor "Čo veta, to sprostosť. Ale ak tomu naozaj veríš"? V tom článku máš napísané zdroje, vtedajšie reporty. Čo sa ti nezdá? Však si to over. To nie sú "názory" ale údaje z tej doby.

anonym_c3686b
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor jedine naše šťastie je, že nás do EU zobrali.Ved by sme nemali ani cesty ani opravené to naše ""statne bohatstvo"" hrady, zámky ako píšeš.To, že sa peniaze v eurofondov rozkradnu vzniknú firmy na vytulenovanie je naša slovenská vlastnosť.My to máme hlboko vryte v dna ukradnúť, pospinit, ale tváriť sa ako hrdí Slováci.Ty ako správna Slovenka podporujes slovenské výrobky, chodíš na Slovensko na dovolenky, kupuješ slovenské oblečenie?
Elektromobily nie sú pre naše vačky budeme konečne jazdiť bicyklom a kolobezkami ako v NL, BE, Dánsku a nie, že ľudia jazdia po jednom a potom skucia aké je drahé poistné, benzín
a k dani z nehnuteľností a pri dedení, predaji máme najnižšie poplatky s tým treba rátať, že do pár rokov budeme platiť veľmi veľa, ja už len čakám kedy sa začne platiť za školy ešte stále sa máme veľmi dobre chcete sa porovnávať so zahraničím, ale zároveň neplatiť nič taký socializmus v kapitalizme😂

autor
27. jan 2026
@anonym_c3686b

@anonym_autor jedine naše šťastie je, že nás do EU zobrali.Ved by sme nemali ani cesty ani opravené to naše ""statne bohatstvo"" hrady, zámky ako píšeš.To, že sa peniaze v eurofondov rozkradnu vzniknú firmy na vytulenovanie je naša slovenská vlastnosť.My to máme hlboko vryte v dna ukradnúť, pospinit, ale tváriť sa ako hrdí Slováci.Ty ako správna Slovenka podporujes slovenské výrobky, chodíš na Slovensko na dovolenky, kupuješ slovenské oblečenie?
Elektromobily nie sú pre naše vačky budeme konečne jazdiť bicyklom a kolobezkami ako v NL, BE, Dánsku a nie, že ľudia jazdia po jednom a potom skucia aké je drahé poistné, benzín
a k dani z nehnuteľností a pri dedení, predaji máme najnižšie poplatky s tým treba rátať, že do pár rokov budeme platiť veľmi veľa, ja už len čakám kedy sa začne platiť za školy ešte stále sa máme veľmi dobre chcete sa porovnávať so zahraničím, ale zároveň neplatiť nič taký socializmus v kapitalizme😂

@anonym_c3686b cesty všeho druhu sa vybudovali za socializmu. Ako aj bytovky a pod. Koľko ciest, vybudovaných dnes, vidis???? Pribudli akurát cyklotrasy. Prečo asi? Otázka pre chytrejších. O "štátnom bohatstve" by som bola radšej ticho