Čo hovoríte na konsolidačný balíček?
Akurat pozeram tlacovku, neviem, ci sa smiat, ci plakat Ach jaj.
Uznavam, nieco ok. Ale vacsina...Mozeme byt kludni, 13 dochodok ostava, samozrejme 🙂
Drzme si palce vsetci!
Za mňa nič strašné, reálne napríklad živnostníci ak si dali odklad daňového priznania neplatili do sociálnej poisťovne nič rok a pol čo je dosť a koniec koncov aj tak na to doplatili na dôchodku, že mali menej odrobené. Rovnako predaj počas sviatkov podporujem, však teraz aj tak Slováci nakupovali v zahraničí cez sviatky a len ekonomika prichádzala o tržby. A podpora mi príde ok tiež, práce dosť, teraz reálne veľa ľudí ostávalo doma každých pár rokov a poberali podporu kedže v čistom je tá suma skoro ako plat, roboty dosť a kto bude chcieť robiť, nájde si za 3 mesiace prácu. Ja viem že je in na túto vládu kydať, nemusím ich, ale myslím že celkom znesiteľné opatrenia, len je otázne či budú stačiť.
@marsmykkok nic strasne za teba? Predaj pocas sviatkov podporujes??? To fakt? Ty suhlasis s tym ze budeš viac pracovat za rovnaky resp.nizsi plat.
Tehotenske nezmyselne, prispevky pre prvakov,na to mame. Toto je podla teba ok. Ze si zena chodi do prace a este aj stat jej plati,to je ok. Ale rusit statny sviatok to je ok.
A poprosim ta,ak je tak vela prace,ze si ju clovek najde raz dva. Poprosim ta, pomoz mi taku pracu raz dva najst.dobre? Pretoze ja vdaka tejto vlade mozno pridem o pracu po 18 odrobenych rokoch za almuznu,kt.mi stat plati a este sa o nu aj musim bat. A ked ma vuhodia,tak dostanem podla teba 3 mesiace skoro plny plat . Dovol mi zasmiat sa hahaha...a za 3 mesiace si najdem robotu raz dva. Tak asi sa postavim niekde ku krajnici a budem ponukat sex.sluzby aby som uzivila deti.
Preto tu v tejto krajine len rob,rob a rob. A nedajboze nebud chory,lebo ani na lieky si clovek nemoze dovolit.
Jooj a samozrejme ucitelia a lekari su chraneni,ti aj zvysene platy mat budu vsak ano.
@hopatko môžte sa hned zamestnaťť ako predavač, doteraz bol problém ich zohnať teraz bude duplom
@anonym_a118c1 zamestnat sa ako predavac?? No , vies co? Ja som to skusala, do lidla. Ani ma nepozvali na pohovor a len mi napisali ze som nevyhovela. Zial,mam VŠ,tak asi kvoli tomu nesplnam podmienky
@patka06 ja nechapem to sprisnenie definicie zavislej prace...
@katkaseiner že zamestnávatelia ti navrhnú, aby si prešla na živnosť.Tym pádom ich stojíš menej a máš menej výhod to si človek musí preratať či sa mu to oplatí.Plus nemôžeš vystaviť jednu faktúru mesačne, ale mať ako živnostník viac príjmov vtedy to je podozrivé a vykazuje to znaky závislej práce.Oni si vedia vytiahnuť údaje kto bol zamestnaný u xy a teraz preňho robí na zivnost
@marsmykkok nic strasne za teba? Predaj pocas sviatkov podporujes??? To fakt? Ty suhlasis s tym ze budeš viac pracovat za rovnaky resp.nizsi plat.
Tehotenske nezmyselne, prispevky pre prvakov,na to mame. Toto je podla teba ok. Ze si zena chodi do prace a este aj stat jej plati,to je ok. Ale rusit statny sviatok to je ok.
A poprosim ta,ak je tak vela prace,ze si ju clovek najde raz dva. Poprosim ta, pomoz mi taku pracu raz dva najst.dobre? Pretoze ja vdaka tejto vlade mozno pridem o pracu po 18 odrobenych rokoch za almuznu,kt.mi stat plati a este sa o nu aj musim bat. A ked ma vuhodia,tak dostanem podla teba 3 mesiace skoro plny plat . Dovol mi zasmiat sa hahaha...a za 3 mesiace si najdem robotu raz dva. Tak asi sa postavim niekde ku krajnici a budem ponukat sex.sluzby aby som uzivila deti.
Preto tu v tejto krajine len rob,rob a rob. A nedajboze nebud chory,lebo ani na lieky si clovek nemoze dovolit.
Jooj a samozrejme ucitelia a lekari su chraneni,ti aj zvysene platy mat budu vsak ano.
@terina25 je to presne tak rob dokym od vyčerpania neumreš to by chceli najradšej.
Nič nie je ok. Všetko je o ožobračovaní už aj tak dosť chudobného národa. Najviac ma zaujalo, že nikde v konsolidačných opatreniach nevidím zrušenie ministerstva športu, ministerstva cestovného ruchu a ministerstva informatizácie. Takisto sa nejde rušiť doživotná renta pre premiéra a generálneho prokurátora. Bola by som veľmi rada, kebyže sa Slováci konečne tomuto svinstvu postavia a dajú jasne najavo, že sa zdierať nedajú. Mali by tu vypuknúť také protesty ako napríklad vo Francúzsku, kde aj kvôli podobným opatreniam padla vláda. Takže je to na nás...
Nič nie je ok. Všetko je o ožobračovaní už aj tak dosť chudobného národa. Najviac ma zaujalo, že nikde v konsolidačných opatreniach nevidím zrušenie ministerstva športu, ministerstva cestovného ruchu a ministerstva informatizácie. Takisto sa nejde rušiť doživotná renta pre premiéra a generálneho prokurátora. Bola by som veľmi rada, kebyže sa Slováci konečne tomuto svinstvu postavia a dajú jasne najavo, že sa zdierať nedajú. Mali by tu vypuknúť také protesty ako napríklad vo Francúzsku, kde aj kvôli podobným opatreniam padla vláda. Takže je to na nás...
@qrstxyz ešte na teba začnú striekať slzný plyn, alebo vodu alebo ta zatknú. Za to že sa ti to nepáči
@qrstxyz ja som akurat pozerala v spravach ake su protesty v nepale proti vlade. Toto by sme mali urobit aj tu,protestovat. Lenze tu? Staci prist na MK a citat si tu komenty vid hopsatko a spol.aki su oni spokojni s konsolidaciou. Tak snad mile damy,slecny, nebudete aj vy na Pn,ocr,ci nebodaj prepustene..alebo mozno by ste mohli byt,aby ste si to vyskusali,aj to ako.lahko si najdete robotu napr.
@anonym_6ef65b za sa budú platiť odvody aj počas toho. Opäť bič na špekulantov, ktorí si napr. zaplatili odvody z maxima 1 mesiac, potom sa hodili na PNku, ktorú mali maximálnu a odvody neplatili. Tiez aj SZCO napr.
@anonym_1c6724 a pri ocr? Vzdy som bola doma kvôli dieťaťu lebo nemohla chodiť do škôlky. Ano ja by som ju dala s kašľom len nemohla som. Ako slobodná matka prídem o väčší príjem, a este si mam platiť odvody. Z čoho?
@anonym_1c6724 a pri ocr? Vzdy som bola doma kvôli dieťaťu lebo nemohla chodiť do škôlky. Ano ja by som ju dala s kašľom len nemohla som. Ako slobodná matka prídem o väčší príjem, a este si mam platiť odvody. Z čoho?
@anonym_a829e0 ano je to tak....
Tak zase dalo sa čakať to čo prišlo.
Pravdaže sa dá a bude sa musieť časom škrtať nie hneď ale bude sa. 13 dôchodky,energo pomoc, tehotenské, dĺžka rodičovskej, hypotekárna pomoc,vlaky zadarmo, dotácie na stravu a prečo? Lebo to žerie peniaze štátu.
Pravdaže sa to voličom páčiť nebude.
Len je to politická samovražda
@anonym_a829e0 ano je to tak....
@terina25 normalne mam z toho úzkosť.. ako toto sa da cele zvládnuť? Idem do obchodu a odchádzam so slzami v očiach. A to nekupujem luxusné potraviny.
@terina25 normalne mam z toho úzkosť.. ako toto sa da cele zvládnuť? Idem do obchodu a odchádzam so slzami v očiach. A to nekupujem luxusné potraviny.
@anonym_a829e0 toto že predtým sme bežne nakúpili 20 e a mali sme všetko teraz 45 e skoro denne ? A to základne potraviny. Ja neviem zase každý deň jesť suchý rožok s šunkou tiež sa nedá. Vždy keď idem do obchodu a mám na niečo chuť normálne pozerám že či to nie je veľa a nakoniec to nechám tak. Je smutne že človek si nemôže dať to načo ma chuť lebo to stojí veľa.
@anonym_a829e0 toto že predtým sme bežne nakúpili 20 e a mali sme všetko teraz 45 e skoro denne ? A to základne potraviny. Ja neviem zase každý deň jesť suchý rožok s šunkou tiež sa nedá. Vždy keď idem do obchodu a mám na niečo chuť normálne pozerám že či to nie je veľa a nakoniec to nechám tak. Je smutne že človek si nemôže dať to načo ma chuť lebo to stojí veľa.
@anonym_10ee23 ale veď aj tá šunka už stojí pomaly 2-3x toľko ako predtým. Ak teda chces normálnu šunku a nie salám pre psa 🙄
@anonym_10ee23 ja si nekupujem na co mam chuť. Lebo by som asi skrachovala. Fakt premýšľam co kupujem. Pol tašky. Dokopy nic a 20 eur. A to žiadne maso ani nic som tam nemala. To sa neda lebo ochorie cela rodina lebo nemá vitaminy a zas. Drahe lieky, pnky, ocr a plat si to sama.
@anonym_10ee23 a naj ked povedia,ze sa mas zdravo stravovat.ano,jasne. Ked pozriem kolko stoji zelenina,ovocie, jogurty,ved to je otras. Staci jedna choroba,ides do lekarne bum 50 eur. Ked sme chori traja, cez 100 eur tam necham+ nizsia vyplata. Mam dlhodobe problemy s chrbticou.chcela som to riesit. Nemozem.pretoze podanie 1 infuzie stoji 10 eur. Treba mi ich 10,cize 100 eur.plus aj za nich musim zaplatit a pridem aj o plat. Ale niekto si tu mysli,ze byt pn je tak vyhodne a vraj aj ,,ucelove, Ano jasne
@anonym_10ee23 ja si nekupujem na co mam chuť. Lebo by som asi skrachovala. Fakt premýšľam co kupujem. Pol tašky. Dokopy nic a 20 eur. A to žiadne maso ani nic som tam nemala. To sa neda lebo ochorie cela rodina lebo nemá vitaminy a zas. Drahe lieky, pnky, ocr a plat si to sama.
@anonym_a829e0 reálne, keď som mala naposledy dcéru chorú, tak všetky lieky, kompletne, dostala voľnopredajné. V lekárni som nechala cez 80 eur dokopy. Kam toto speje? Len poondene Decko išlo za 2 roky hore o 2 eura. Céčko pre deti tiež. Ono človek si povie, že veď sú to len drobné. Ale keď sa to zbiera a zbiera a nabaľuje, tak je to riadna pálka.
@anonym_10ee23 zasa neprehanaj. Rozok so sunkou jest nemusis ale napr zdravu chutnu sosovicovu polievku navaris za par centov. A nehovor ze vobec nic na co mas chut si nemozes dovolit
@anonym_10ee23 zasa neprehanaj. Rozok so sunkou jest nemusis ale napr zdravu chutnu sosovicovu polievku navaris za par centov. A nehovor ze vobec nic na co mas chut si nemozes dovolit
@anonym_58947c na ranajky si tiez das sosovicovu polievku? Ci detom ako desiatu zabalis do skoly? Inak fakt ,,par centov,, to stoji?kde prosim ta nakupujes?
@anonym_a829e0 reálne, keď som mala naposledy dcéru chorú, tak všetky lieky, kompletne, dostala voľnopredajné. V lekárni som nechala cez 80 eur dokopy. Kam toto speje? Len poondene Decko išlo za 2 roky hore o 2 eura. Céčko pre deti tiež. Ono človek si povie, že veď sú to len drobné. Ale keď sa to zbiera a zbiera a nabaľuje, tak je to riadna pálka.
@anonym_f76bfb ano poznám to. Viem cez internet je to lacnejšie objednať. No ked ochorie lekárka ma pošle pre to do lekárne a potrebuje ich hned..
Ja som nakúpila pre seba aj pre malu vitaminy. Bývalá často chorá, ja som mala zapal. Vravim skusim. Cecko, probiotika, kolostrum. Spolu 80 eur.
@anonym_f76bfb ano poznám to. Viem cez internet je to lacnejšie objednať. No ked ochorie lekárka ma pošle pre to do lekárne a potrebuje ich hned..
Ja som nakúpila pre seba aj pre malu vitaminy. Bývalá často chorá, ja som mala zapal. Vravim skusim. Cecko, probiotika, kolostrum. Spolu 80 eur.
@anonym_a829e0 hlavne ze velka reklama ze ZP ti preplati lieky. Hej,ale na predpis.za nich dam 10 eur a zvysnych 50 eur za volnopredajne
@anonym_a829e0 hlavne ze velka reklama ze ZP ti preplati lieky. Hej,ale na predpis.za nich dam 10 eur a zvysnych 50 eur za volnopredajne
Len to je tak ohraničené ze ti nepreplatia skoro nic.. :(
@anonym_58947c na ranajky si tiez das sosovicovu polievku? Ci detom ako desiatu zabalis do skoly? Inak fakt ,,par centov,, to stoji?kde prosim ta nakupujes?
@terina25 toto! Muž robí šoféra, väčšinou si berie pečivo s niečím, to sa mu dobre je za volantom. Stačí, že jemu idem na 3 dní kúpiť do roboty jesť a nechám v obchode dvacku. A to je len nejaký salám, nátierky, zelenina a pečivo. Nonsens
Ako živnostníčke je mi ťažko...ale ja sa popravde ani nečudujem. Z roka na rok idú nielen odvody vyššie a tých hore bežný človek nikdy zaujímať nebude. Človek sa musí koniec koncov postarať sám o seba, len som zvedavá kedy to príde do bodu, že aj ľudia čo sa smiali protestujúcim na pochodoch pochopia, že už pretiekol pohár pre všetkých a je už naozaj jedno, kto koho volil. Toto je devastacne pre každého okrem politikov
@anonym_f76bfb Netreba podporovať biznis lekárenský a kupovať blbosti lebo v telke každá reklama na nejakú blbosť... Tie umelé vitamíny všelijaké majú aj tak slabú vstrebateľnosť, radšej kúpiť sezonnu ovocie/zeleninu, hýbať sa, chodiť na vzduch a je to stokrát lepšie ako tie akože vitamíny. A na prechladnutie mne osobne stačí nejaký obyčajný paralen za 2 eurá a ak mám aj plný nos sprej za 5 eur a za 1 euro vreckovky, nevykúpim polku lekárne aby mali lekárnici tržbu. To že ľudia prídu s jedným problémom a nechajú si naň nabaliť 10 najdrahších produktov a platia potom 70-80 eur je ich hlúposť. Treba proste používať svoj rozum. Detto v zime som chodila ku kožnej, vždy mi predpísala x mastí v počte každá 3 kusy a každé 3 týždne menila, proste vybrala som po 1 kuse a stačilo, aj tak som mala potom znovu zmenené a skončilo by to v koši. Proste netreba podporovať tento biznis lekárni a lekárov.

@anonym_1c6724 ja som z toho fakt mimo a nerozumiem tomu
co to znamena prosim pre zenu, ktora je napriklad na rodicovskej dovolenke a zamestnanie jej trva ale nepracuje aktualne?
@andy024 počas rodicovskej dovolenky nie si nemocensky poistená. Takže sa neplatí nic. Ide o matersku, PN a OCR, kedy ti poistenie trvá ale neplatí sa nič.