icon

Čo hovoríte na konsolidačný balíček?

veltraud
9. sep 2025

Akurat pozeram tlacovku, neviem, ci sa smiat, ci plakat Ach jaj.
Uznavam, nieco ok. Ale vacsina...Mozeme byt kludni, 13 dochodok ostava, samozrejme 🙂
Drzme si palce vsetci!

anonym_58947c
9. sep 2025
@terina25

@anonym_58947c na ranajky si tiez das sosovicovu polievku? Ci detom ako desiatu zabalis do skoly? Inak fakt ,,par centov,, to stoji?kde prosim ta nakupujes?

@terina25 na ranajky nie, ale su ine zdrave potraviny ktore nie su drahe- sezonne ovocie, biely yogurt, obycajne vlocky ochutene skoricou. Rozok by som ani nejedla, ved to je biela muka bez vlakniny a zivin.

marsmykkok
9. sep 2025
@terina25

@marsmykkok nic strasne za teba? Predaj pocas sviatkov podporujes??? To fakt? Ty suhlasis s tym ze budeš viac pracovat za rovnaky resp.nizsi plat.
Tehotenske nezmyselne, prispevky pre prvakov,na to mame. Toto je podla teba ok. Ze si zena chodi do prace a este aj stat jej plati,to je ok. Ale rusit statny sviatok to je ok.
A poprosim ta,ak je tak vela prace,ze si ju clovek najde raz dva. Poprosim ta, pomoz mi taku pracu raz dva najst.dobre? Pretoze ja vdaka tejto vlade mozno pridem o pracu po 18 odrobenych rokoch za almuznu,kt.mi stat plati a este sa o nu aj musim bat. A ked ma vuhodia,tak dostanem podla teba 3 mesiace skoro plny plat . Dovol mi zasmiat sa hahaha...a za 3 mesiace si najdem robotu raz dva. Tak asi sa postavim niekde ku krajnici a budem ponukat sex.sluzby aby som uzivila deti.
Preto tu v tejto krajine len rob,rob a rob. A nedajboze nebud chory,lebo ani na lieky si clovek nemoze dovolit.

Jooj a samozrejme ucitelia a lekari su chraneni,ti aj zvysene platy mat budu vsak ano.

@terina25 sviatkov máme viac ako inde, teda tie 2 sa môžu zrušiť kľudne, budúci rok že pridajú ešte 2 je len na rok. A ak robíš cez sviatok máš príplatky takže nerobíš zadarmo.

anonym_58947c
9. sep 2025
@marsmykkok

@anonym_f76bfb Netreba podporovať biznis lekárenský a kupovať blbosti lebo v telke každá reklama na nejakú blbosť... Tie umelé vitamíny všelijaké majú aj tak slabú vstrebateľnosť, radšej kúpiť sezonnu ovocie/zeleninu, hýbať sa, chodiť na vzduch a je to stokrát lepšie ako tie akože vitamíny. A na prechladnutie mne osobne stačí nejaký obyčajný paralen za 2 eurá a ak mám aj plný nos sprej za 5 eur a za 1 euro vreckovky, nevykúpim polku lekárne aby mali lekárnici tržbu. To že ľudia prídu s jedným problémom a nechajú si naň nabaliť 10 najdrahších produktov a platia potom 70-80 eur je ich hlúposť. Treba proste používať svoj rozum. Detto v zime som chodila ku kožnej, vždy mi predpísala x mastí v počte každá 3 kusy a každé 3 týždne menila, proste vybrala som po 1 kuse a stačilo, aj tak som mala potom znovu zmenené a skončilo by to v koši. Proste netreba podporovať tento biznis lekárni a lekárov.

@marsmykkok ano, a pridavam este otuzovanie. Ja toto vsetko robim a chora som minimalne, ale uchovanie svojho zdravia mam ako prioritu. Vela ludi na svoje zdravie kasle...

gribka1
9. sep 2025
@marsmykkok

@terina25 sviatkov máme viac ako inde, teda tie 2 sa môžu zrušiť kľudne, budúci rok že pridajú ešte 2 je len na rok. A ak robíš cez sviatok máš príplatky takže nerobíš zadarmo.

@marsmykkok Tebe môžu, pre teba nič neznamenajú. A keď to nebude sviatok, platí sa ako bežný deň.

klarissa25
9. sep 2025
@gribka1

@marsmykkok Tebe môžu, pre teba nič neznamenajú. A keď to nebude sviatok, platí sa ako bežný deň.

@gribka1 ale oni nezrusia sviatok, sviatkom to ostane, len to nebude den pracovneho pokoja

gribka1
9. sep 2025
@klarissa25

@gribka1 ale oni nezrusia sviatok, sviatkom to ostane, len to nebude den pracovneho pokoja

@klarissa25 No keď ti to vyhovuje, nech sa páči.

terina25
9. sep 2025
@marsmykkok

@marsmykkok ake priplatky ? Ved nebudu ak to nebude sviatok

weleda123
9. sep 2025
@marsmykkok

@anonym_f76bfb Netreba podporovať biznis lekárenský a kupovať blbosti lebo v telke každá reklama na nejakú blbosť... Tie umelé vitamíny všelijaké majú aj tak slabú vstrebateľnosť, radšej kúpiť sezonnu ovocie/zeleninu, hýbať sa, chodiť na vzduch a je to stokrát lepšie ako tie akože vitamíny. A na prechladnutie mne osobne stačí nejaký obyčajný paralen za 2 eurá a ak mám aj plný nos sprej za 5 eur a za 1 euro vreckovky, nevykúpim polku lekárne aby mali lekárnici tržbu. To že ľudia prídu s jedným problémom a nechajú si naň nabaliť 10 najdrahších produktov a platia potom 70-80 eur je ich hlúposť. Treba proste používať svoj rozum. Detto v zime som chodila ku kožnej, vždy mi predpísala x mastí v počte každá 3 kusy a každé 3 týždne menila, proste vybrala som po 1 kuse a stačilo, aj tak som mala potom znovu zmenené a skončilo by to v koši. Proste netreba podporovať tento biznis lekárni a lekárov.

@marsmykkok jasné, tak si nechám dieťa choré, aby som nepodporovala biznis. To má logiku 🤔

klarissa25
9. sep 2025
@gribka1

@klarissa25 No keď ti to vyhovuje, nech sa páči.

@gribka1 nepisem ze mi to vyhovuje reagujem na tvoj komentar

anonym_f76bfb
9. sep 2025
@marsmykkok

@marsmykkok no nekupovala som blbosti, kúpila som tam len to, čo mi lekárka nakázala. 90% liekov pre deti je totiž voľnopredajných a napríklad na zapálené hrdlo asi Paralen nepomôže, však?

terina25
9. sep 2025
@anonym_58947c

@terina25 na ranajky nie, ale su ine zdrave potraviny ktore nie su drahe- sezonne ovocie, biely yogurt, obycajne vlocky ochutene skoricou. Rozok by som ani nejedla, ved to je biela muka bez vlakniny a zivin.

@anonym_58947c ovocie,jogurty,zdrava strava..nie su drahe podla teba?a ked si das 1 jablko na ranajky a 1 rohlik so sunkou.tak z coho sa viac najes podla teba? A ked je dieta v skole 8 hodin? Das mu jablko, hrozno ci jogurt? Naje sa z toho? V konecnom dosledku vyjde ten 1 rohlik so sunkou menej ako to ovocie a dieta sa z toho naje aj viac,a aj dospely

vladuska20
9. sep 2025

A budte radi,ze nezrusili uplne podporu aspon 3m dostanu 50percent,dalsie mesiace 30 a posledne 20.Ja to stale vravim,pripravujte sa ludia na to,ze raz pride doba a budu len vyplaty.Ziadne pridavky,ziadne bonusy na deti.Proste len a len vyplaty,ciste.A to sama mam 5deti,cize niekedy 400,niekedy 0.Pridavky 300,teraz som este na rp do konca roka,ten sa Vam ale bude od noveho roku zvysovat na 500eur.Mne uz padne,ale zvysenie vyplat dorovna.Proste treba na to mysliet pre buducnost,ze stat na to jednoducho nema a poberie vsetko.Aj rodicak skratia,aj matersku.

larinka552
9. sep 2025
@pribinak

@zuzanita1609

*

... 13. dôchodok sa neruší, ale 13. dôchodok sa dva roky nebude zvyšovať, zamrazí sa. V rokoch 2026 až 2028 bude vyplatený v rovnakých sumách, ako v roku 2025.

... zamestnávateľ bude pri PN zamestnanca vyplácať náhradu mzdy počas prvých 14 dní PN (doteraz to bolo 10 dní). Sociálna poisťovňa tak bude zamestnancovi vyplácať nemocenské až od 15. dňa PN.

... dávka v nezamestnanosti bude za 4. mesiac len vo výške 40 %, za 5. mesiac len 30 % a za 6. mesiac len 20 % vymeriavacieho základu. Doteraz to bolo počas 6 mesiacov 50 % vymeriavacieho základu. Ruší sa možnosť vyplatenia 50 % nevyčerpanej sumy dávky po 3 mesiacoch jej poberania.

... zavádzajú sa dve nové sadzby dane z prííjmu FO. Na ročný základ dane nad 60 tis. eur bude sadzba 30 % a nad základ dane nad 75 tis. eur to bude sadzba 35 %.

... zvyšujú sa daňové licencie (daň zo straty) pre firmy s obratom nad 5 mil. eur.

... potraviny so zvýšeným obsahom cukru alebo soli sa zaraďujú do 23 % sadzby DPH (doteraz boli v 19 % sadzbe).

... zavádza sa nová daň z ťažby piesku, kameňa a štrku...

... ruší sa vylúčenie povinnosti platiť poistné zamestnanca (§ 140 ZSP) počas PN, OČR, materskej...

... zníženie odpočtu DPH pri firemných autách na polovicu, ak sa využívajú aj na súkromné účely (o tom sa hovorilo už na jar, je to tu).

... skrátenie odvodových prázdnin nových SZČO pri platení odvodov do SP, odvody do SP sa budú platiť od 6. mesiaca po začatí podnikania vo výške 131,34 eura mesačne.

... sprísňuje sa definícia závislej práce.

... bude sa pracovať 6.1. - 8.5. - 17.11. a ruší sa zákaz predaja počas sviatkov.

... zvyšuje sa minimálny VZ SZČO na 60 % priemernej mzdy - znamená to zvýšenie odvodov do SP oproti roku 2025 o 66 eur mesačne.

... zvyšujú sa zdravotné odvody zamestnancov zo 4 % na 5 %, teda zvyšujú sa o 1 %.

@pribinak @gribka1 uzasne, zase len vytrieskat z ludi peniaze, neviem ci mi je skor do placu alebo na grcanie 😢🤢
Odkedy to bude platit?

terina25
9. sep 2025
@marsmykkok

@marsmykkok a pises hluposti.nemame viac sviatkov ako inde. Hladala som si to.
Madarsko 11
CR -13
Polsko 13
Rakusko 13
Nemecko od 9-13 dni
Spanielsko d 8-14

gribka1
9. sep 2025
@klarissa25

@gribka1 nepisem ze mi to vyhovuje reagujem na tvoj komentar

@klarissa25 Dobre, ide o to, ze preco prave tie. Majú určitý symbol pre ľudí tejto generácie.

gribka1
9. sep 2025
@larinka552

@pribinak @gribka1 uzasne, zase len vytrieskat z ludi peniaze, neviem ci mi je skor do placu alebo na grcanie 😢🤢
Odkedy to bude platit?

klarissa25
9. sep 2025
@gribka1

@klarissa25 Dobre, ide o to, ze preco prave tie. Majú určitý symbol pre ľudí tejto generácie.

@gribka1 no cakala som hlavne ze sa vyhnu krestanskym sviatkom

gribka1
9. sep 2025
@klarissa25

@gribka1 no cakala som hlavne ze sa vyhnu krestanskym sviatkom

@klarissa25 No jasné, čo by sa naťahovali s vatikánom? Niet času.

terina25
9. sep 2025

Navrhujem zrusit aj 24,25,26.12 aj 1.1. Naco nam su vianoce, naco byt doma s rodinou a detmi. ...
Len robit,robit a robit. A ten kto bude chory, hodit do sancu, na odpis. Zastrelit lebo z neho nie je uzitok

tetapetra
9. sep 2025
@terina25

Navrhujem zrusit aj 24,25,26.12 aj 1.1. Naco nam su vianoce, naco byt doma s rodinou a detmi. ...
Len robit,robit a robit. A ten kto bude chory, hodit do sancu, na odpis. Zastrelit lebo z neho nie je uzitok

@terina25 ten 24.12 nebol kresťanský a ani nie je. Vianoce sú až 25,26.

weleda123
9. sep 2025
@tetapetra

@tetapetra ale veď 24 sú aj obchody otvorené a aj sa chodí do roboty vo veľa prípadoch. Aj ja som vždy chodila, aj keď len na pol dňa a aj manžel v ten deň ešte pracuje.

larinka552
9. sep 2025
@tetapetra

@tetapetra to je jedno, nech zrusia rovno vsetky sviatky, ved ich sa to netyka, prazdniny maju dlhsie nez skolaci a studenti a v parlamente tam sa uz vobec nepretrhnu kedze aj vtedy maju vacsinou volno a nerokuju...

vler
9. sep 2025
@terina25

@terina25 Ja zijem a pracujem mimo v EU, a jediny sviatok a den prac pokoja cez vianoce je 25.12. A dokonca tento rok moj zamestnavatel -korporat zrusil velky piatok ako sviatok, takze cez velku noc vobec ziadne volno nie je.

tetapetra
9. sep 2025
@larinka552

@tetapetra to je jedno, nech zrusia rovno vsetky sviatky, ved ich sa to netyka, prazdniny maju dlhsie nez skolaci a studenti a v parlamente tam sa uz vobec nepretrhnu kedze aj vtedy maju vacsinou volno a nerokuju...

@weleda123 hej obchody,ale inde sa nepracuje
@larinka552 amen. Máš pocit,že počas roka sa pretrhnu? Vôbec.

anonym_955cce
9. sep 2025
@sevrin

Samozrejme finančný expert Kamenický sa nepozabudol vyhovoriť na bývalú vládu.
Tak potom Matovič nemal zvyšovať žiadne prídavky, keď dezoláti škriekali jak paviány ako sa im ťažko žije.

@sevrin hlavne nemal predr.at majland na MOM-kach

weleda123
9. sep 2025
@tetapetra

@weleda123 hej obchody,ale inde sa nepracuje
@larinka552 amen. Máš pocit,že počas roka sa pretrhnu? Vôbec.

@tetapetra môj muž nerobí v obchode 😉

anonym_32bdc5
9. sep 2025

Ale tak hlavne, ze na zabavu pre vrchnost a la cyrilo-metodske oslavy za 750 litrov sa peniaze nasli...

tetapetra
9. sep 2025
@weleda123

@tetapetra môj muž nerobí v obchode 😉

@weleda123 myslím,že vieš ako to myslím 😉ja som robila 20rokov sviatky ,piatky. Teraz už nie, ale aj u nás je 24/7.

terina25
9. sep 2025
@vler

@terina25 Ja zijem a pracujem mimo v EU, a jediny sviatok a den prac pokoja cez vianoce je 25.12. A dokonca tento rok moj zamestnavatel -korporat zrusil velky piatok ako sviatok, takze cez velku noc vobec ziadne volno nie je.

@vler a pracujes v usa za 800 eur?

vler
9. sep 2025
@vler

ale chapem nasratost ludi ked im stat berie a zaroven sam na sebe nesetri alebo este aj ocividne rozkrada