Čo hovoríte na konsolidačný balíček?
Akurat pozeram tlacovku, neviem, ci sa smiat, ci plakat Ach jaj.
Uznavam, nieco ok. Ale vacsina...Mozeme byt kludni, 13 dochodok ostava, samozrejme 🙂
Drzme si palce vsetci!
@vler a pracujes v usa za 800 eur?
@terina25 samozrejme ze nie. Ale VELA som obetovala tomu aby som do tejto krajiny mohla prist a ostat tu zit a pracovat, a aj potom ako som sa zamestnala, som zila roky skromne aby som zvysila svoj majetok a nadobudla pocit financnej istoty v krajine ktora nie je socialny stat-ziadna materska/rodicovska, ziadny 13 dochodok, PN len cez zamestnavatela a ziadna podpora pre ludi ktori dobrovolne odidu zo zamestnania takze ludia su motivovani byt zamestnani.
@vler nechcem nijako utocit. Ale nezijes tu,predpokladam roky. Cize je trosku ,,cez,,sa k tomuto vyjadrovat . Ja sa tiez nevyjadrujem k situacii v inych krajinach,kde nezijem.
K tym sviatkom som len odpisala ku komentu ze inde maju menej ako my. No nie,nemaju ani v okolitych krajinach menej sviatkov ako my. Ked uz ide niekto porovnavat ze mame najviac volna,tak nemame.
@terina25 dianie vsak sledujem pretoze este stale mam na Slovensku rodinu, znamych a priatelov. A napr pocitala som sviatky v USA, ja ich mam 7.
Ale opakujem, chapem ze ludia su nastvani. Akurat ubrat zo sviatkov sa mi zda najmensie zlo co sa tyka z coho ubrat ludom. Jasne ze vlada nech hlavne setri na svojich vydavkoch
@marsmykkok jasné, tak si nechám dieťa choré, aby som nepodporovala biznis. To má logiku 🤔
@weleda123 veľa z tých liekov je zbytočných. Napr. také kvapky/sirupy od kašľu. Mám pocit, že nikdy mojim deťom k ničomou neboli. Detto lieky proti horúčke. Minimálne som používala.
@weleda123 hej obchody,ale inde sa nepracuje
@larinka552 amen. Máš pocit,že počas roka sa pretrhnu? Vôbec.
@tetapetra ako pisem- nemam vobec ten pocit. Niekto ma volno kedy chce a kolko chce a niekto maka od vidim do nevidim a este mu aj sviatky zoberu. Banda vsivava smeracka ogrcana smradlava 🙂
@weleda123 veľa z tých liekov je zbytočných. Napr. také kvapky/sirupy od kašľu. Mám pocit, že nikdy mojim deťom k ničomou neboli. Detto lieky proti horúčke. Minimálne som používala.
@jaroe no vidíš, napríklad mojej liek od kašľu pomohol a do týždňa bolo po kašli. Môj manžel je extrémny odporca liekov, keď si dá liek, tak viem, že je už veľmi zle. Minule kašľal mesiac ako tuberak (poje kopec zeleniny a ovocia, cibuľu a cesnak jedáva ako chuťovky) a nakoniec predsa len skončil na sirupe od kašľa a čuduj sa svete - pomohol. To že niečo vám nevyhovuje, neznamená, že to iným nemôže vyhovovať. Nie sme všetci rovnakí 😉 moja malá napríklad pri chorobe nebrala ATB, dr sa im chcela vyhnúť, dávali sme voľnopredajné a našťastie pomohlo.
Prosím vás a písali odkedy to bude platiť? Hlavne tie vyššie odvody pre szco?
Prosím vás a písali odkedy to bude platiť? Hlavne tie vyššie odvody pre szco?
@damianadam 2026
No nic, co je vela, to je vela a toto je uz jednoducho prilis. Ja sa idem poobzerat po nejakych vizach do 35 rokov do USA/ Kanady/ Novy Zeland. Nech sa nikto nehneva ale ja sa uz nemozem pozerat na to co sa tu deje.. Smutno mi je z toho 🙁
Najhorsie ze Smer, Hlas a mafianska chamrad je stale vysoko v prieskumoch. Ludia su neskutocne zaslepeni, apaticki, nechapavi... poznaceni komunizmom, alkoholom a inymi neduhmi, zavislostami.
PS volic nie som, zachranu tam nevidim. Mam pocit, ze sa prepadame tak hlboko, clovek ma pocit, ze horsie to uz ani nemoze byt. Ale oni su schopni stale prerazit nove dno. Ja neviem, smutno mi je. Nadej na lepsie casy je v nedohladne. A to som uvazovala o zalozeni rodiny tu. Ale radsej nie.
@terina25 na ranajky nie, ale su ine zdrave potraviny ktore nie su drahe- sezonne ovocie, biely yogurt, obycajne vlocky ochutene skoricou. Rozok by som ani nejedla, ved to je biela muka bez vlakniny a zivin.
@anonym_58947c mám problém s žahou, fakt nemám za potrebu si dávať na prázdny žalúdok ovocie keď viem že mi urobí s žalúdkom ohňostroj. Ale aj mäso je veľmi drahé 7/8 e mäso? Keď nie je balené ale slovenské ? A to že mám byť vegetarián ma nikto nepresvedčí. Chceš si kúpiť nátierku 1,5e, chceš si kúpiť bryndzu 1,99e všetko stojí okolo 2 e už pomaly. A tak sa bežný nákup vyšplhá na 30e
Ja nehovorím že na to nemám len podotýkam že všetko išlo neskutočne hore.
@terina25 samozrejme ze nie. Ale VELA som obetovala tomu aby som do tejto krajiny mohla prist a ostat tu zit a pracovat, a aj potom ako som sa zamestnala, som zila roky skromne aby som zvysila svoj majetok a nadobudla pocit financnej istoty v krajine ktora nie je socialny stat-ziadna materska/rodicovska, ziadny 13 dochodok, PN len cez zamestnavatela a ziadna podpora pre ludi ktori dobrovolne odidu zo zamestnania takze ludia su motivovani byt zamestnani.
@vler
@vler len vies,ty si sla do tej krajiny s tym,ze si si to nastudovala a vedela si do coho ides. Kdezto tu tieto sviatky boli cele roky a zrazu nam ich idu vziat po tolkych rokoch. A vies je rozdiel napr.pracovat 21 dni za 900 eur a pracovat 20 dni za tiez 900 eur.lebo nejde tu len o volno ale aj o plat.viac prace- vyplata rovnaka.
A celkovo nejde len o tie sviatky. Vyssie odvody ,cize zase nizsia vyplata...
Na jednej strane sa rozhafzuju peniaze na blbosti, oslavy, dovolenky vladnym soecialom atd.atd a na druhej strane skrtaju obycajnym ludom. Uz vidim poslancov ako oni budu chodit do prace. Aj oni si ,,skrtnu,, volne dni? Aj pocet dni dovolenky? Asi tazko
@anonym_10ee23 a? Tak sa nechaj zdierať ďalej, keď sa bojíš. Nakoniec To zoberú aj to posledné, čo máš, ale hlavne, že na Teba nevystreknú slzný sprej 😉
@qrstxyz nepochopila ste komentár. Bolo myslené tým , že nemáte právo sa ani ozvať. Že oni nechcú počuť názor ľudí.
@anonym_10ee23 ich ludia nezaujimaju. Hlavne ze oni sa maju stale dobre
@terina25 presne tak som myslela ten komentár. Chcú nás umlčať a aby im bolo dobre.
@gribka1 no cakala som hlavne ze sa vyhnu krestanskym sviatkom
@klarissa25 to nemôžu zrušiť,Vatikánska zmluva
@klarissa25 to nemôžu zrušiť,Vatikánska zmluva
@rozculena ale oni nebudu rusit sviatky ale dni pracovneho pokoja ale aj tak
@rozculena ale oni nebudu rusit sviatky ale dni pracovneho pokoja ale aj tak
@klarissa25
načo mi je taký sviatok keď musím ísť do roboty, resp. keď som v robote nedostanem príplatok.
A aj tak sa nájde 20%ľudí co to tam tomu chujovi znovu hodí pri voľbách.
@klarissa25
načo mi je taký sviatok keď musím ísť do roboty, resp. keď som v robote nedostanem príplatok.
@mondolina ale sviatok sviatkom ostatne, som sa to aj minule pytala ako to bude, ale ktovie
@qrstxyz nepochopila ste komentár. Bolo myslené tým , že nemáte právo sa ani ozvať. Že oni nechcú počuť názor ľudí.
@anonym_10ee23 pardon, fakt som to zle pochopila 😅 každopádne keď nás aj nechcú počuť, my sa nemôžeme nechať ignorovať. Čo by Kamenický a jeho pätolízači spravili, keby sme vyhlásili štrajk? Z čoho by konsolidoval? Kiežby to na Slovensku nebola utopia a naozaj by sme sa týmto zlodejom postavili 🙏
@vler
@vler len vies,ty si sla do tej krajiny s tym,ze si si to nastudovala a vedela si do coho ides. Kdezto tu tieto sviatky boli cele roky a zrazu nam ich idu vziat po tolkych rokoch. A vies je rozdiel napr.pracovat 21 dni za 900 eur a pracovat 20 dni za tiez 900 eur.lebo nejde tu len o volno ale aj o plat.viac prace- vyplata rovnaka.
A celkovo nejde len o tie sviatky. Vyssie odvody ,cize zase nizsia vyplata...
Na jednej strane sa rozhafzuju peniaze na blbosti, oslavy, dovolenky vladnym soecialom atd.atd a na druhej strane skrtaju obycajnym ludom. Uz vidim poslancov ako oni budu chodit do prace. Aj oni si ,,skrtnu,, volne dni? Aj pocet dni dovolenky? Asi tazko
@terina25 nič si neškrtnú, veď oni majú celé leto voľno. A aj keď je zasadanie NRSR, koľkokrát je tam poloprázdno. Ale plebs by do roboty pomaly aj bičom poháňali...
@mondolina ale sviatok sviatkom ostatne, som sa to aj minule pytala ako to bude, ale ktovie
@klarissa25
sviatok ostane tak ako 1.9- že deti idú do školy, my do roboty, resp. čo sú v robote nemajú príplatok. Chápeš? o čom to potom je?
*
... 13. dôchodok sa neruší, ale 13. dôchodok sa dva roky nebude zvyšovať, zamrazí sa. V rokoch 2026 až 2028 bude vyplatený v rovnakých sumách, ako v roku 2025.
... zamestnávateľ bude pri PN zamestnanca vyplácať náhradu mzdy počas prvých 14 dní PN (doteraz to bolo 10 dní). Sociálna poisťovňa tak bude zamestnancovi vyplácať nemocenské až od 15. dňa PN.
... dávka v nezamestnanosti bude za 4. mesiac len vo výške 40 %, za 5. mesiac len 30 % a za 6. mesiac len 20 % vymeriavacieho základu. Doteraz to bolo počas 6 mesiacov 50 % vymeriavacieho základu. Ruší sa možnosť vyplatenia 50 % nevyčerpanej sumy dávky po 3 mesiacoch jej poberania.
... zavádzajú sa dve nové sadzby dane z prííjmu FO. Na ročný základ dane nad 60 tis. eur bude sadzba 30 % a nad základ dane nad 75 tis. eur to bude sadzba 35 %.
... zvyšujú sa daňové licencie (daň zo straty) pre firmy s obratom nad 5 mil. eur.
... potraviny so zvýšeným obsahom cukru alebo soli sa zaraďujú do 23 % sadzby DPH (doteraz boli v 19 % sadzbe).
... zavádza sa nová daň z ťažby piesku, kameňa a štrku...
... ruší sa vylúčenie povinnosti platiť poistné zamestnanca (§ 140 ZSP) počas PN, OČR, materskej...
... zníženie odpočtu DPH pri firemných autách na polovicu, ak sa využívajú aj na súkromné účely (o tom sa hovorilo už na jar, je to tu).
... skrátenie odvodových prázdnin nových SZČO pri platení odvodov do SP, odvody do SP sa budú platiť od 6. mesiaca po začatí podnikania vo výške 131,34 eura mesačne.
... sprísňuje sa definícia závislej práce.
... bude sa pracovať 6.1. - 8.5. - 17.11. a ruší sa zákaz predaja počas sviatkov.
... zvyšuje sa minimálny VZ SZČO na 60 % priemernej mzdy - znamená to zvýšenie odvodov do SP oproti roku 2025 o 66 eur mesačne.
... zvyšujú sa zdravotné odvody zamestnancov zo 4 % na 5 %, teda zvyšujú sa o 1 %.
@pribinak skúste mi niekto vysvetliť ako z 12 platov môže byť 13 dôchodkov.
@tetapetra tak to v minulosti bolo, že večeru sme varili a pripravili 23.12 a zjedli 24.12.
@anonym_6f6ee1 viem ako to bolo. Patrím k tým šťastným, ktori ešte išli do školy v sobotu 🤦🏻♀️. možno sa to podarí znova,veď nás čaká ešte tretí balíček. Tak prečo nie naším pánom do vačku,nech majú čo rozhadzovať
@mizoko hallo, muž môj, si to ty?😁 Presne toto povedal môj muž včera. Že on žiaden 13plat nemá a ako môžu mať oni,keď vlastne ani nerobia
@tetapetra no ale ja sa toto pýtam od začiatku. Že čo je to za logiku. A keď sa pýtam dôchodcov tak len ziapu že oni si zaslúžia. A my si nezaslúžime 13 platov? A ten 13 len tak z pierdele vytiahnuty lebo veď nemáme 13 mesiacov hejze. Z 12 odvodov 13 dôchodkov. To bolo v jednej rozprávke,vložil do vreca jednu vec ale vybral dve! Jaaaaj,jasne,my sme rozprávková krajina. Tak nic,záhada vyriesena

ale chapem nasratost ludi ked im stat berie a zaroven sam na sebe nesetri alebo este aj ocividne rozkrada
@vler nechcem nijako utocit. Ale nezijes tu,predpokladam roky. Cize je trosku ,,cez,,sa k tomuto vyjadrovat . Ja sa tiez nevyjadrujem k situacii v inych krajinach,kde nezijem.
K tym sviatkom som len odpisala ku komentu ze inde maju menej ako my. No nie,nemaju ani v okolitych krajinach menej sviatkov ako my. Ked uz ide niekto porovnavat ze mame najviac volna,tak nemame.