Čo hovoríte na konsolidačný balíček?
Akurat pozeram tlacovku, neviem, ci sa smiat, ci plakat Ach jaj.
Uznavam, nieco ok. Ale vacsina...Mozeme byt kludni, 13 dochodok ostava, samozrejme 🙂
Drzme si palce vsetci!
@rozculena argumentovať tým že "ale veď niektorí majú 13 aj 14 plat a preto majú VSETCI dochodci 13 dôchodok" je pre mňa dosť mimo.
@vladuska20 veď ja viem ako to je. Mám to aj to. Ale tu ide o to,že nie všetci to majú. A pritom robia, makajú. Niekto volá,že 13plat a hodia mu tam 200-300€. Môj 13-14 podlieha napríklad tomu,aj budem pn 10dni za 6m spolu aj s peckami, nedostanem nič. Prečo by sme sa my,všetci pracujúci mali skladať má 13. dôchodky. Skús si prečítať čo som písala mizoko, lebo nevieš na čo reagujes
@tetapetra ved ono by realne 13te,14te platy mali byt povinne pre vsetkych,nie iba pre malu hrstku ludi ale kazdy kto pracuje by mal tak dostavat povinne to uzakonit v zakone,ze musia ich davat.Ludom by sa aspon trosku lahsie zilo.U nas nevadi,ani pn ani ocrka dostane ten priemer,co odrobil.Minule sme sa o tom bavili s kolegom.Aj ti,co mali napr.odrobene 3m tak dostali ako 13ty plat priemer toho,co za tie mesiace odrobili.
@rozculena a koľko percent pracujúcich má tie 13 a 14 platy?
Lebo 13 dôchodok majú všetci dochodci. Nie len niektorí
@mizoko to nie je 13ty dôchodok,je to pevne stanovená suma.Tak ako niekto písal,že u nich sa to volá 13ty plat,ale v skutočnosti to nedosahuje výšku platu.13ty dôchodok VôBEC nemal byť.Stále budem opakovať,že argumentovať 12platov verzus 13dôchodkov je blbosť
@mizoko to nie je 13ty dôchodok,je to pevne stanovená suma.Tak ako niekto písal,že u nich sa to volá 13ty plat,ale v skutočnosti to nedosahuje výšku platu.13ty dôchodok VôBEC nemal byť.Stále budem opakovať,že argumentovať 12platov verzus 13dôchodkov je blbosť
@rozculena pozri je jedno ako to nazves. V čase konsolidácie je to niečo čo si štát nemôže dovolit
@vladuska20 áno,malo by to tak byť,ale nie je. Čiže u nás si ľudia radšej vezmi pečko, pokryjú chorobu dovolenkou 🤦🏻♀️. Ak mám viac ako 2pecka za mesiac,prídem o premie.
@rozculena dobre vieš ako to bolo myslene nechytaj za slovíčka. To je presne ako keď dôchodcovia kričia,že oni si ho zaslúžia lebo celú život robili. No, hlavne tie herečky, čo sú doma od 54rokov🤦🏻♀️
@vladuska20 áno,malo by to tak byť,ale nie je. Čiže u nás si ľudia radšej vezmi pečko, pokryjú chorobu dovolenkou 🤦🏻♀️. Ak mám viac ako 2pecka za mesiac,prídem o premie.
@rozculena dobre vieš ako to bolo myslene nechytaj za slovíčka. To je presne ako keď dôchodcovia kričia,že oni si ho zaslúžia lebo celú život robili. No, hlavne tie herečky, čo sú doma od 54rokov🤦🏻♀️
@tetapetra my to takto mame zase s dochadzkovym bonusom,dostavame ho 2krat rocne,zimny a letny po 600eur ale ak mame viac ako 2pecka,ci pn uz nan narok nemaju,a tak si ludia uz vyberu vsetky pecka na ktore maju narok zo zakona.Nam je lepsie si zobrat dovolenku,ked nieco treba ako prist o to,lebo mat vyssiu vyplatu je lepsie ako ju nemat.A to este november,december 14ty takze na sviatky sa to ukaze.Navyse ked robime obaja,teda vieme si to zariadit aj bez dovolenky,ci pecka,ked sa striedame.
Ahojte. Prosím vás nepozerám správy ale v jednom článku som sa dočítala,že od nového roka budú platiť odvody do sociálnej poisťovne všetci SZČO aj keď majú príjem pod hranicou na povinné platenie? Je to pravda
Ahojte. Prosím vás nepozerám správy ale v jednom článku som sa dočítala,že od nového roka budú platiť odvody do sociálnej poisťovne všetci SZČO aj keď majú príjem pod hranicou na povinné platenie? Je to pravda
@damianadam áno, vo výške cca 130 eur
@damianadam áno, vo výške cca 130 eur
@weleda123 Ale to bude platiť len pre nových živnostníkov tí ktorí už je živnosť majú otvorenú dlhšie oni by mali platiť tú plnú sumu 237 €, nie?
@veltraud radsej by som sa spytala co s tym Slovaci spravia. Lebo ako poslušní vzdy hundreme doma.
@veltraud radsej by som sa spytala co s tym Slovaci spravia. Lebo ako poslušní vzdy hundreme doma.
@betulinka1 Čo kedy slováci urobili? Nič, ohli chrbát.
@lienka.7 Ako pozor, od roku 2004 sa nepočíta evidencia na úrade práce ani štúdium čo je už 20 rokov, teda ak sa rozprávame napríklad o dnešných 60tnikoch do 70 tým sa polku pracovného života evidencia nepočítala a išli do dôchodku až po 60tke. Ak to niekto vyhral tak cca generácia 75 plus čo išli do dôchodku v 50-55, počítalo sa im všetko a často sa dožívajú aj 90tky, dokonca by som povedala že sa dožívajú viac ako dnešní 60tnici a teda to je generácia čo robila 30 rokov a na dôchodku bude aj 40.... Dnes alebo pár rokov dozadu ideš na dôchodok v 63-64 a koľko ľudí sa nedožije ani 70tky.
@marsmykkok len ta trosku poopravim študenti roku 2004 je naša generácia, či teraz robi. Cize cca. 40 roční ľudia. Žiadny 60tnici. A vďaka tomu, že sa im komplet všetko ratalo, mohli ísť teraz rýchlo do predčasných dôchodkov po 40 odpracovaných rokoch. Hoci ich nemali. Toto je podstata.
@veltraud asi najhorsie na tom je to, ze to aj tak nepomoze, lebo oni budu rozhadzovat a rozkradat dalej. A tu sa bude prehlbovat chudoba.
@lienka.7 pozri ak je štát v rozkvete dávajte koľko sa dá. Ale nás nie je.
@mizoko mňa najviac štve na tom to, ze pri iných "davkach" a príspevkoch ma ET plnú hubu ADRESNOSTI. A tu? Dostane 13.dochodok každý dochodca, bez ohľadu na výšku dôchodku, alebo ci robi a ma ešte plus dôchodok a pod. Dokonca ho dostane aj naša geriatria z parlamentu! Cteni pani poslanci a poslankyne. A tí ho teda naozaj potrebujú!
preco neznizia pocet poslancov,platy,zbytocne ministerstva,byrokraciu...to by vyriesilo vela a dlhodobo,citala som celu diskusiu a len krutim hlavou,setrit na ludoch co pracuju,lepsie povedane otrocia aby uzivili deti,hypoteky,jedlo...otroci sme.To ako ked mi v dome smrdi hovno a stale vetram rozmyslam ako sa smradu zbavit umyvam dokola,vetram..ale hovno nevyhodim!!!!!Uz davno sme mali byt donohy v uliciach .
Zabudli spomenut +5000 uradnikov...
"O ČOM TREPE PREDSEDA PARLAMENTU? Ako a kto a kde a kedy znížil počet zamestnancov o 5%❓pán Richard Raši🙏
Veď to je mínus 20,000 ľudi ❗️A to sa nestalo, je to klamstvo a lož. Odkiaľ beriete tieto nezmysly?
📊 DÁTA DŇA: Počet zamestnancov a mzdy vo verejnej správe: rast, nadpriemery, veľa a vysoko.
Naša vláda vôbec nepochopila problém a v žiadnom z budúcich rokov neplánuje okresať počty “samých seba” a ani na sebe šetriť. To sú dáta v schválenom štátnom rozpočte na rok 2025-2026-2027.#
❗️Rast priemernej mzdy na €1868 v roku 2025. To je + 20% oproti roku 2022.
❗️Oproti očakávanej skutočnosti počtu zamestnancov ku koncu 2024 chce štát v roku 2025 prijať naviac 5000 ľudí. Zoberie ich súkromnému sektoru, dá im priemerne €1850, týždeň dovolenky naviac, kratší pracovný čas: 37,5 hodín a výhľad rastu mzdy do 2 rokov na €2000 za mesiac.
❗️Štát chce len na platy minúť vďaka rastu počtu zamestnancov a rastu miezd v roku 2025 takmer o 1 miliardu € viac.
Nie: nebudú investície, ani opravy, ani efektívnosť vďaka digitalizácii a elektronizácii. Bude viac štátnych tajomníkov, byrokratov, asistentiek, šoférov, referentov, ministerstiev, úradov, inštitúcií, agentúr, správnych rád.
🆘 Nič sa nejde rušiť, zlučovať, spájať, zmenšovať. Štát puchne a bobtná. Vyberie o €700 miliónov viac DPH a na platy minie o €900 miliónov viac."
https://www.facebook.com/databezpatosu
@hiro aboslútne súhlasím. V štátnej správe je zamestnaných kopec dôchodcov, ktorí poberajú dôchodky a aj plat. Keď chcú pracovať, tak nech sa zamestnajú mimo štátnej správy.
@weleda123 Ale to bude platiť len pre nových živnostníkov tí ktorí už je živnosť majú otvorenú dlhšie oni by mali platiť tú plnú sumu 237 €, nie?
@damianadam ja som to pochopila tak, že sa to týka tých, ktorý teda nedosahujú tú hranicu, aby museli platiť nejake odvody. Takže keď máte príjem z činnosti 300 eur mesačne, napríklad, tak musíte 130 zaplatiť. A nový živnostníci majú daňové prázdniny po novom 6 mesiacov a nie 12.
@tetapetra my to takto mame zase s dochadzkovym bonusom,dostavame ho 2krat rocne,zimny a letny po 600eur ale ak mame viac ako 2pecka,ci pn uz nan narok nemaju,a tak si ludia uz vyberu vsetky pecka na ktore maju narok zo zakona.Nam je lepsie si zobrat dovolenku,ked nieco treba ako prist o to,lebo mat vyssiu vyplatu je lepsie ako ju nemat.A to este november,december 14ty takze na sviatky sa to ukaze.Navyse ked robime obaja,teda vieme si to zariadit aj bez dovolenky,ci pecka,ked sa striedame.
@vladuska20 sama vidiš, že zamestnávateľ sa vie vynájsť (dochádzkový bonus) a napriek tomu si myslíš, že by štát mal nariadiť zákonom vyplácanie 13, a 14. platu. Ved ti potom môže dať nižší plat každý mesiac, aby dorovnal to, čo ti musí vyplatiť na 13.14. plate. Takže čo by to vyriešilo?
@damianadam ja som to pochopila tak, že sa to týka tých, ktorý teda nedosahujú tú hranicu, aby museli platiť nejake odvody. Takže keď máte príjem z činnosti 300 eur mesačne, napríklad, tak musíte 130 zaplatiť. A nový živnostníci majú daňové prázdniny po novom 6 mesiacov a nie 12.
@weleda123 no, ešte to nie je schválené takže asi bližšie informácie budú keď to odklepnú úplne
@vladuska20 sama vidiš, že zamestnávateľ sa vie vynájsť (dochádzkový bonus) a napriek tomu si myslíš, že by štát mal nariadiť zákonom vyplácanie 13, a 14. platu. Ved ti potom môže dať nižší plat každý mesiac, aby dorovnal to, čo ti musí vyplatiť na 13.14. plate. Takže čo by to vyriešilo?
@jaroe ze zakaz aj znizenia mzdy,ale dobre vieme,ze by to aj tak odrbali pohyblivymi premiami,tam by to znizili a opet by boli tam kde su.Mnohi necitia ani zvysenie min.mzdy,ci vyssich povinnych priplatkov,tam im ubere.
Tak zase dalo sa čakať to čo prišlo.
Pravdaže sa dá a bude sa musieť časom škrtať nie hneď ale bude sa. 13 dôchodky,energo pomoc, tehotenské, dĺžka rodičovskej, hypotekárna pomoc,vlaky zadarmo, dotácie na stravu a prečo? Lebo to žerie peniaze štátu.
Pravdaže sa to voličom páčiť nebude.
Len je to politická samovražda
@bosorkabb je jasne ze toto je nudrzatelne. Najma 13te dochodky, uplny nezmysel, tvrdia aj moji rodicia obaja dochodcovia. Podla mna raraju s tym ze toto sa rusit bude, rovnako ak vlaky zadarmo a tehotenske. Skor ai myslim ze ucelovo to nechavaju na dalsiu vladu lebo ak to bude niekto iny tak mozu byt opat ti druhi zli co beru dochodcom peniaze ktore im oni stedro rozdavali. Vypocitavost uplna, mali to zrusit ako prve, resp ani nezavadzat vobec ziadne 13te dochodky v takejto vyske.
@anonym_10ee23 tak máte, čo ste si zvolili, každému pričentnému bolo jasné, že smer a hlas je jedna a tá istá banda 🤷🤷🤦👍 ďakujeme
@patriciah1 ja nie som spokojna, túto vládu som nevolila,ale keby bol vo vláde niekto iný, myslíš, že konsolidácia by nebola? Je úplne jedno kto je tam, bude ešte horšie.
@patriciah1 ja nie som spokojna, túto vládu som nevolila,ale keby bol vo vláde niekto iný, myslíš, že konsolidácia by nebola? Je úplne jedno kto je tam, bude ešte horšie.
@magdalienka11 pravdepodobne bola, no neboli by nezmyselné renty a podobne skvosty, ktore vymyslela táto vláda ako výsmech pre poctivo pracujúcich ľudí. Toto co robia tito je ale nehorázne chrapunstvo voci slušným obyvateľom
@magdalienka11 určite by bola, problém nie je konsolidácia samotná, ale hospodárenie tejto garnitúry
ja som spokojny a este sa mala zdvihnut DPH aspon na 25 percent + zvysit dochodkove odvody zamestancov o dve percenta , lebo to tak ludia chcu ,vsak sme si ich zvolili , ci? Treba poriadnu hrádzu proti liberalizmu a progresivizmu ...
a o dva roky poriadny krach ,že aj greci budu čumiet, čo toto tu mame za suvernnu a svojstojnu politiku na 4 svetove strany 👍
Konsolidácia? Minister financií v tom má jasno. Veď to vôbec nie je také hrozné 😅
KEĎ SI Ľ'UDIA DOMA UPEČÚ KEKSY, UROBIA SI, UROBIA SI DŽEM Z CUKRU, TAK MÔŽU, TAK MAJÚ TO ZA NORMÁLNE SADZBY.
ČIŽE TÍ, ČO SI DOMA ROBÍTE DŽEMY VÁS TO NEPOSTIHNE.
https://www.facebook.com/share/v/1S48n4ZcJ9/
Konsolidácia? Minister financií v tom má jasno. Veď to vôbec nie je také hrozné 😅
KEĎ SI Ľ'UDIA DOMA UPEČÚ KEKSY, UROBIA SI, UROBIA SI DŽEM Z CUKRU, TAK MÔŽU, TAK MAJÚ TO ZA NORMÁLNE SADZBY.
ČIŽE TÍ, ČO SI DOMA ROBÍTE DŽEMY VÁS TO NEPOSTIHNE.
https://www.facebook.com/share/v/1S48n4ZcJ9/
@hiro ved to je cisto ako "Nemaju chleba? Nech jedia kolace" styl...

@mizoko
@tetapetra
13te a14te platy existujú,ešte ste o nich nepočuli? Úplne bežné.Aj keď ja som ho tiež nikdy nemala.
"keď máš dvanásť odvodov tak ako môžeš mať 13 dôchodkov?" To sa opýtaj zamestnávateľa,ktorý vypláca tieto 13 a 14te platy.Dôchodcovia odvody neplatia,takže sa neodvolávaj na dôchodky.
@rozculena a koľko percent pracujúcich má tie 13 a 14 platy?
Lebo 13 dôchodok majú všetci dochodci. Nie len niektorí