icon

Čo robí opozícia pre občanov?

tilly
15. dec 2024

Dáme si trošku politiky na nedeľný obed?
Budem veľmi rada, keď mi vyvrátite moje pocity, ale mňa strašne štve v poslednej dobe, že sa robia už až absurdity, nakupujú sa drahé autá, rodinám sa berú bonusy, zavádzajú sa ďalšie dane, zdravotníctvo na úplnom dne a nikto sa za nás nebije. Až na pár zúfalých videí, nevidím nič, čo by opozícia robila.
Ja mám pocit, že sa úplne stiahli...
Vidíte to inak?

Strana
z2
jana_eyre_2
15. dec 2024

@tilly ja viem, to nikto slušný podľa mňa neočakáva... Len vravím prečo ich asi tak nepočuť..

sara07
15. dec 2024

daj si odber ps , chodi každy tyžden mi na e mail čo urobili, predložili atd , niekedy je to dost dlhé ,
alebo si ich daj na ig, fb a budeš videt nielen ps ale aj sas , poslanci robia ano len tomu nejak nevenuju pozornost media
a čo by ako podla teba ešte mali robit ?????? poukazuju dost na škandály ktorých by inak nik nevedel
to že nenadavaju a nespravaju sa ako oni je dobre, predsa neklesnu na dankovu atd uroven , to by sme dopadli
skôr je chyba v tebe a v ziskavani informacii ako čo oni robia alebo nie
nezabudaj že tv su riešené a teda tam maločo prejde, ludí z tade nepohodlných vo velkom vyhadzuju tak ako sa ti tam do sprav maju prepašovat ?
alebo skus dennik N tam sa dozvieš určite viac ako v novom čase

sara07
15. dec 2024

@annm81 konkrétne ten atentat a okolonosti už dali na ustavny sud ,skutočne treba zmenit zdroje informacii

petronelag
15. dec 2024

@jana_eyre_2 Šimečka rozpráva, že on je šef opozície, tak to tak aj vyzerá. On je nepresvedčivý, veciam odborne nerozumie hlbšie, len čo prečíta. Čo som mala možnosť počuť, tak ani v regionoch nie sú z opozičných návrhov nadšení, a taká SAS je už pod hranicou zvoliteľnosti. A celkove v Europe je od volieb do europarlamentu jasný prepad liberálov a progresívcov, to si Odor ešte lepšie teraz rozmyslí, či sa do takej strany oplatí ísť.

sara07
15. dec 2024

@petronelag však už je odor v nej
je to lahšie s ps ako keby trieštili sily
šimečka je v pohode, oproti panu kapitanovi alebo hranolovi uplný boh
odbornym veciam rozumie a ked nie má team ludi čo mu spracuju podklady tak ako xy inym politkom, zase nechcite od šimečka aby bol všemohuci, vševediaci lietajuci eisten
sas je ina kapitola proste tam zlyhal šulik tym že nevedel v čas odist a zbytočne si nechal odist mihala a spol, to bol začiatok konca,
aký prepad u nás idu % ps hore

sara07
15. dec 2024

@petronelag
@tilly milé dámy ked máte pocit že opozíciia málo robí, má každa strana web stránku s kontaktom prihlaste sa ako dobrovolníčky a môžete priložiť ruku k dielu, navrhovat, roznašat, organizovat, dávať články obvolavat tv fotit, atd
môžete tiež prispiet aby sa zlepšilo to čo vám vadí, nie len tukat do klavesnici

bloger
15. dec 2024

Robia podľa mňa čo môžu. Kritizujú ale snažia sa navrhovať aj riešenia. Poukazujú na problémy v koalícii.

annm81
15. dec 2024

@sara07 Ja mám dosť dobré zdroje informácií. A práve preto nepotrebujem byť presviedčaná, že takmer čokoľvek by bolo lepšie ako to, čo máme vo vláde dnes (s výnimkou ešte otvorenejších fašistov). Ja nie som ten, ktorému by mala opozícia doručovať korigujúce informácie, lebo nemám hlavu vymletú Blahom, Kollárom, TV Slovan ani ruskými trollími farmami. Opozícia by sa mala zamýšľať nad ráznou konfrontáciou s vládou pred voličmi koalície, ale to je o dosť náročnejšie ako presviedčať presvedčených.

Načo bolo dobrých sto dní pokoja práve v dobe, keď sa dialo, čo sa dialo? Opozícia dostáva z rozpočtu nie malé financie na to, aby si robila opozičnú prácu. A z toho vyplýva, že sú to oni, ktorí majú finančné, ľudské zdroje aj know-how napr. aj na to, aby organizovali protesty kľudne týždeň čo týždeň. Ale ja ak som na protest chcela ísť, tak som mala až problém dopátrať sa základných informácií o tom, čo, kde, kedy a ako.

marca12
15. dec 2024

@tilly Nerobi nic a mna to uz tiez dost stve.

kp7333
15. dec 2024

Opoziciu momentalne zamestnava dopravna nehoda Seligu s Hojsikovym asistentom. A celkovo jej chyba silny lider, osobnost s vybornymi komunikacnymi schopnostami. Nestaci mat len ideu, treba ju vediet odkomunikovat tak, aby to aj sirsie masy pochopili. 17.11. sa konal opozicny protest na namesti SNP, kde vystupili rozne osobnosti politickej sceny. Som jedina, komu sa zdal F. Miklosko minimalne o level lepsi ako ostatni politici, ktori tam recnili? A to som nikdy nepatrila k jeho priaznivcom, ci volicom.

lucia147852
15. dec 2024

@vorkola nie som ani náhodou fanúšik tejto vlády, ale! Matovic je rovnaký populista ako túto súdruh. Myslíš, že aj on by mohol rozhadzovať do nekonečna? Daňový bonus na deti bol schválený len na dva roky, táto vláda ho len nepredĺžila. Tak isto by musel začať uťahovať, ak by chlapec nechcel skrachovať. Takže nemajme ruzovucke okuliare, ako Matovic robil krajne dobre. Je to krátkozraké. Tu absolútne chyba schopný politik, ktorý pozdvihne krajinu zo zeme. Ale ak sa taký nájde, tak sa treba pripraviť na to, že to bude bohužiaľ finančne bolieť všetkých. Nemôže byt hojno, keď v pokladnici je…. Videla si Odorov návrh na ideálnu konsolidáciu verejných financí?

sara07
15. dec 2024

@tilly takže napr vieš o tomto čo bolo tento tyžden

sara07
15. dec 2024

potom je tam 10 bodi čo konkrtétne tento tyžden urobili ... to si už láskavo dohladaj sama

darina77
15. dec 2024

Aj keby robili viac v opozícii chýba výrazná osobnosť. Nie som Fico volič, ale jedno mu musím uznať, je výrazný, nie je nemastny neslany.

gribka1
15. dec 2024

@darina77 No, buď sa budeme všetci podieľať na ďalšom vývoji nášho Slovenska alebo to zase zveríme nejakej výraznej egoistickej samoľúbej osobnosti.

lemra
15. dec 2024

@tilly sledujem dianie ohľadom ochrany prírody a tam je veľmi aktívny Michal Kiča z demokratov, ktorý každý deň žiaľ odhaľuje mnohé pochybenia MŽP a podáva mnohé pripomienky. A aj ps je v tomto ohľade aktívne.

paradajkova
15. dec 2024

Najvacsi problem opozicie su jej volici. Ked Fico dal video, kde kritizoval Matovicove opatrenia malo tisice zdielani. Ked niekto z opozicie uverejni video, kde kritizuje Fica, hovori o Sutajovych nakupoch, o neschopnosti odhlasovat zakony atd., tak to ma od 50 do 900 zdielani.

Volici Smeru a hlasu maju 10 nasobny dosah oproti volicom sucasnej opozicie. To iste komentare. Smer, SNS, hlas a republika maju stale najviac komentovane prispevky. A ked vam raz za tyzden 2-5 kamaratov nieco prezdiela, inak to vnima clovek, ako ked je to platena reklama.

Najvacsi dosah na koalicnych volicov moze mat len nieco, co bude viralne a ten “osial” politici opozicie nedokazu spusti. Nedokazu vyburcovat vlastnych volicov k akcii, takej co by sa nedala prehliadnut. A ved akoby aj, vacsina opozicnych volicov sa ma v podstate dobre a na nakup aut za milion si akurat tak pofrfle pri rannej kave 🤷‍♀️

gribka1
15. dec 2024

@paradajkova Treba si uvedomiť, že voliči koalície nerobia nič len hĺtaju info na sieťach. Trávia tam nekonečné množstvo času. Naopak voliči koalície majú aj iné záujmy ako sledovať videá a zdieľať ďalej. A opozícia robí chyby, keďže sa len rozdeľujú a nespájajú, Matovič je len samostatná jednotka, s ním vládu nikto nevytvorí. Sú to premrhané %.

paradajkova
15. dec 2024

@gribka1 ved ja si to uplne uvedomujem. A presne to je problem, ze Smerohlas maju oddanych volicov, co hltaju kazde ich slovo a siria to dalej. Denne sa utvrdzuju v tom, ze Fico je okej, lebo ine info sa k nim nedostane. Zaroven su to vela krat ludia nie uplne spokojni a stastni, tym padom sa lahsie burcuju.

A keby im pride letacik, alebo uvidia bilboard ci platenu reklamu to nestaci. Jedine co ich moze presvedcit je, ked masa ludi bude nahlas hovorit o zlyhaniach Fica. Bohuzial to sa nedeje. Opozicia ma v podstate smolu, ze ma vzdelaneho, spokojneho, stastneho volica.

gribka1
15. dec 2024

@paradajkova Oni zo zásady nebudú počúvať nikoho z opozície. Už sú upozornení dopredu, že prídu klamstvá. Jediné čo im pomôže, je prežiť následky koaličných rozhodnutí na vlastnej koži. Ich nikto nepresvedčí, len osobná skúsenosť a snáď rodinný príslušníci či dobrí známi.

paradajkova
15. dec 2024

@gribka1 ja sa obavam, ze nasledky vela nezmenia. Vzdy sa najde niekto, kto za to akoze moze. Za konsolidaciu Matovic, za zdravotnictvo protestujuci lekari, za cenu energii europska unia, za cesty samosprava, za skolstvo liberalizmus,…

Volic koalicie sa sice ma horsie, vdaka tomu koho voli, ale neuvedomi si to. A boji sa, ze keby pride niekto dalsi, tak sa ma este horsie ako teraz.

gribka1
15. dec 2024

@paradajkova Neber mi optimizmus, lebo to je jediná šanca že zmúdrejú.

sara07
16. dec 2024

@paradajkova hlavne ficovi a spol odpustia čokolvek, jedno čo sa deje v ktorej oblasti, vždy si to vedia zdôvodnit, druha strana žial neodpusit nejak nič a často nejdu volit čim vlastne sa začina točit špirala , a ficovi a spol stači jeho stále zakladna, nemá ju kto prehlasovat

lasona
16. dec 2024

@sasa1310 jasne a keďže peňazí nejest(lebo matovic rozdaval)tak teraz ficko si schvali doživotnú rentu, nakúpia drahé autá, zvysia si platy🙈🙈🙈lebo sme v sračkach a treba šetriť

Strana
z2