icon

Estokove kamery: Zlyhanie bezpečnosti?

eva8
16. aug 2026

Co si myslite?
Prečo opozícia vie viac ako tajné služby a či radary neodhalili cudzie vplyvy. Pozrite si zhrnutie týždňa od Braňa Krála
https://www.ta3.com/relacia/1066341/estokove-ka...

anonym_3b07d5
17. aug 2026
@anonym_ae80e5

ja to povazujem za dalsiu somarinu, vyvolanu kauzu a cirkus o nicom... ps nicim lepsim nevie zaujat ako ruskou kamerou :D ano kamerou sa vedia kade tade dostat, trapnym hardvarom.. ked objednam kameru, z ciny, tak sa mi k domu budu pripajat spioni z ciny... ak ma nas stat trapenie s kamerami, mali by realne potom riesit bezpecnst siete a dalsie veci, uzavretie okruhov atd, nejak sa tam niekto "musi vediet napojit" a ak to nemaju zabezopecene, tak co je bezpecne v tomto state? Ak kupime nemecky vyrobok, americky a pod.. tak ti nas uz mozu spehovat? Cele toje zase ako medialny humbuk, vedeli, ze slovo "ruske" zarezonuje a bude cirkus z toho.

@anonym_ae80e5 kedysi aj trójskeho koňa považovali za somarinu

NBÚ zistilo že dokumentácia ku kamere nesedí s realitou
je tam navyše dodatočný nezdokumentovaný 3G/4G modul, ktorý po vložení SIM karty môže kameru pripojiť na telekomunikačnú sieť

V skúmanej kamere bola predvolená sada dvanástich telefónnych čísel s ruskými predvoľbami +78 a +79, z toho dve prislúchali pevným linkám a zvyšok mobilom. Telefónne čísla sa nezobrazovali v administračnom rozhraní.

NBÚ však zistil, že kamera vôbec nevyužíva certifikovaný merací softvér.
NBÚ zároveň zistil, že hardvér mal vypnutú bezpečnostnú funkciu SecureBoot, ktorá zaisťuje využívanie len dôveryhodného softvéru.

V zariadení našli experti aj priamo v konfiguračnom rozhraní nastavenie, ktoré sprístupňovalo obraz z kamery komukoľvek so sieťovým pripojením na kameru, a to bez hesla.

Čítajte viac: https://zive.aktuality.sk/clanok/5xanRth/tajny-...

f333
17. aug 2026

@eva8 v prvom rade sa treba zamysliet nad tym, za akym ucelom vobec tie kamery stat potreboval namontovat na uzemie sk. A takto sledovat obcnov. A v tomto kontexte je ten najmensi problem to, odkial su komponenty ,z ktorych su tie kamery poskladane.
Pretoze tu vobec nejde o nejaku prevenciu nehodovosti. Tie kamery kontoluju celkovo obcanov sk. A toto si obcania sk ako vidiet vobec neuvedomuju. Tie poltiicke hry ci uz koalicie ci opozicie su len zasterkou na skutocny motiv vyuzitia tych kamier.Ano,je to t bezpecnostne riziko .Ale pre obcanov sk a tymi,co v prvom rade sa zaujimaju o tie data tam ulozene nebudu Ani Rusi ani iny stat. Ale vlastny stat a teda vlada.Ina vec je ,kto mal zaujem na kupe takychto necertifikovanych kamier cez nejaku pochybnu firmu . A ako PS vlastne legalne prislo k info o povode/rada by som videla dokaz o tom povode verejne/ tych kamier.
Mna by na vasom mieste najviac znepokojoval fakt,ze stat vobec chce takto kontolovat obcanov.
Ano,pod ruskom ochrany ci prevencie sa daju skryt rozne motivy .Mohe autokraticke rezimy takto vyuzivaju rozne prostriedky na sledovanie a kontrolu obcanov.
Ine je namontovat radar na nejakej frekventovanej a problemtickej ceste,,krizovatke ,nebezpecnom useku, ine taketo plosne ´zakamerovanie´.

eva8
autor
17. aug 2026

Mala poznamka: Vsimli ste si? Opat Kotlar prichadza do pozornosti (peciatka od Pekovej) Je to nahoda? Prave teraz? Fakt zacnem konspirovat 💪

julish
17. aug 2026
@eva8

@anonym_63c6c0 však tie 2 kamery boli "len" v skúšobnej prevádzke 😉
Možno ešte bude podané trestné oznámenie na PS, odkiaľ získali info o kamerách 🙃

@eva8 Trestne oznamenie? Ved jeden bloger uz davno na ruskych portaloch identifikoval zaznam z kamery zo slovenskych ciest. Aj na to upozornoval, nedialo sa nic

eva8
autor
17. aug 2026
@anonym_ae80e5

ja to povazujem za dalsiu somarinu, vyvolanu kauzu a cirkus o nicom... ps nicim lepsim nevie zaujat ako ruskou kamerou :D ano kamerou sa vedia kade tade dostat, trapnym hardvarom.. ked objednam kameru, z ciny, tak sa mi k domu budu pripajat spioni z ciny... ak ma nas stat trapenie s kamerami, mali by realne potom riesit bezpecnst siete a dalsie veci, uzavretie okruhov atd, nejak sa tam niekto "musi vediet napojit" a ak to nemaju zabezopecene, tak co je bezpecne v tomto state? Ak kupime nemecky vyrobok, americky a pod.. tak ti nas uz mozu spehovat? Cele toje zase ako medialny humbuk, vedeli, ze slovo "ruske" zarezonuje a bude cirkus z toho.

@anonym_ae80e5 aj keby neslo o bezpecnostnu jrozbu, a neboli v tom zakomponovane ruske "suciastky" 😉 , je tu iny problem:
Nas minister vnutra kupil macku vo vreci, T.j. nic s nicim nesuhlasi (dokumentacia ku kamere) a nik na to neprisiel. Vsetko je v poriadku. A tak sa u nas nakupuje.
Aj zaklady nemocnice v Presove museli prerabat kvoli " nedopatreniu".
P. Fico buchol po stole - vystavba kadrovej elektrarne ide pod vladu, uz nebude pod rezortom hospidarstva. Preco? A preco prave teraz? Stale nieco nove a nove - nova "atomka" (myslim tym nove prekvapenie)

eva8
autor
17. aug 2026
@julish

@eva8 Trestne oznamenie? Ved jeden bloger uz davno na ruskych portaloch identifikoval zaznam z kamery zo slovenskych ciest. Aj na to upozornoval, nedialo sa nic

@julish ja som to zachytila uz predtym. Aj upozornovanie.

anonym_5e485d
17. aug 2026

vsetko smeruje k totalnej kontrole...a nielen na sk...

eva8
autor
18. aug 2026

@f333 aj podla mna je dolezite zdovodnenie miest, kde mali byt kamery ulozene. Staci par, pre niekoho dolezitych miest, ktore sa "stratia" medzi planovanymi stovkami "nepodstatnymi"rozmiestneniami kvoli doprave.

hiro
18. aug 2026
@eva8

Opozičné PS rozohralo mediálnu hru okolo dvoch kamerových systémov s ruskými komponentmi

@eva8 No, ono ani nie je tak dôležité že tam boli ruské komponenty ale to že tam bol ruský softvér ktorý vedel na požiadanie vysielať do ruska. To sú veľmi cenné údaje ktoré by v reálnom čase informovali o presunoch vojenskej techniky po našich cestách. Presné detailné zábery celkového vybavenia strojov ešte aj s číslami na značkách.
Taký Chámeneí by vedel rozprávať o tom že takéto údaje sa nesmú dostať do nepriateľskej krajiny...

hiro
18. aug 2026
@eva8

@anonym_ae80e5 aj keby neslo o bezpecnostnu jrozbu, a neboli v tom zakomponovane ruske "suciastky" 😉 , je tu iny problem:
Nas minister vnutra kupil macku vo vreci, T.j. nic s nicim nesuhlasi (dokumentacia ku kamere) a nik na to neprisiel. Vsetko je v poriadku. A tak sa u nas nakupuje.
Aj zaklady nemocnice v Presove museli prerabat kvoli " nedopatreniu".
P. Fico buchol po stole - vystavba kadrovej elektrarne ide pod vladu, uz nebude pod rezortom hospidarstva. Preco? A preco prave teraz? Stale nieco nove a nove - nova "atomka" (myslim tym nove prekvapenie)

@eva8 "vystavba kadrovej elektrarne ide pod vladu, uz nebude pod rezortom hospidarstva. Preco?"
To je úplne jednoduché. Pred nejakým rokom si sama tá česká firma ocenenila svojich 49% podielu na 100 mil € a teraz je zrazu posudok na 190 mil €. Sakovej sa to nepozdávalo ale asi tých 90 miliónov navyše už majú určených svojich prijímateľov a musí to ísť do úspešného konca.

eva8
autor
18. aug 2026
@hiro

@eva8 "vystavba kadrovej elektrarne ide pod vladu, uz nebude pod rezortom hospidarstva. Preco?"
To je úplne jednoduché. Pred nejakým rokom si sama tá česká firma ocenenila svojich 49% podielu na 100 mil € a teraz je zrazu posudok na 190 mil €. Sakovej sa to nepozdávalo ale asi tých 90 miliónov navyše už majú určených svojich prijímateľov a musí to ísť do úspešného konca.

@hiro šéf musí mať všetko pod palcom 😉

anonym_adbd8a
18. aug 2026
@anonym_ae80e5

@anonym_ae80e5 z Čínny a z Ruska je zajedno kúpa ,sú aj iné firmy ktoré idú podla pravidiel a nefungujú ako z Ruska. Otázne je prečo ked dávali kamery na dialnice pre kontrolu dialničných známok, rovno nedali kamery ktoré by riešili aj radar napr .. načo zase nové alebo iné alebo neviem aké
V iných štátoch to zvládli ale u nás nie ...
Sme členom EU a NATO to znamená že ak sa Rusko správa ako sa správa momentáne je neprijateľné aby boli z Ruska nainštalované takéto kamery - pohyb konvojov, materiálov, vagonov, vojenská logistika - aby malo takéto informácie od nás a o nás, tu nejde len o nás ale hlavne OD nás ..
Nikoho nezaujíma Jožko Mrkvička z Hornej ale tieto údaje ... nehovoriac že sa celý nakup sa prelieva cez cypersku schránku ??
Žiadny cirkus o ničom ? ... očividne chytáš retoriku premiera , vlastne sa nič nestalo😂😂 ...

anonym_adbd8a
18. aug 2026
@hiro

@hiro mňa by reálne zaujímalo, čo to bude znamenať pre bežného občana, ak elektrárne budú komplet "naše" , kedy sa Slovensku vráti táto kúpa, a kedy bude mať bežný občan pre tento predaj lacnejšiu elekrinu , nikde som nenašla žiadne čísla ani význam načo to bude vlastne pre nás dobré .... a Sakovej je mi normálne ľúto, lebo 90 mega v tejto dobe je dosť

anonym_01d46b
18. aug 2026

Za mňa ďalšia nepodstatná sprostosť ktorá sa rieši. Slovensko má omnoho horšie problémy ako sú kamery.

anonym_3b07d5
18. aug 2026
@anonym_adbd8a

@hiro mňa by reálne zaujímalo, čo to bude znamenať pre bežného občana, ak elektrárne budú komplet "naše" , kedy sa Slovensku vráti táto kúpa, a kedy bude mať bežný občan pre tento predaj lacnejšiu elekrinu , nikde som nenašla žiadne čísla ani význam načo to bude vlastne pre nás dobré .... a Sakovej je mi normálne ľúto, lebo 90 mega v tejto dobe je dosť

@anonym_adbd8a asi tak ako keď slovenská pošta je komplet "naša" a ako občan máš lacné poštovné a manažéri tučné odmeny a zlaté padáky

anonym_adbd8a
18. aug 2026
@f333

@eva8 v prvom rade sa treba zamysliet nad tym, za akym ucelom vobec tie kamery stat potreboval namontovat na uzemie sk. A takto sledovat obcnov. A v tomto kontexte je ten najmensi problem to, odkial su komponenty ,z ktorych su tie kamery poskladane.
Pretoze tu vobec nejde o nejaku prevenciu nehodovosti. Tie kamery kontoluju celkovo obcanov sk. A toto si obcania sk ako vidiet vobec neuvedomuju. Tie poltiicke hry ci uz koalicie ci opozicie su len zasterkou na skutocny motiv vyuzitia tych kamier.Ano,je to t bezpecnostne riziko .Ale pre obcanov sk a tymi,co v prvom rade sa zaujimaju o tie data tam ulozene nebudu Ani Rusi ani iny stat. Ale vlastny stat a teda vlada.Ina vec je ,kto mal zaujem na kupe takychto necertifikovanych kamier cez nejaku pochybnu firmu . A ako PS vlastne legalne prislo k info o povode/rada by som videla dokaz o tom povode verejne/ tych kamier.
Mna by na vasom mieste najviac znepokojoval fakt,ze stat vobec chce takto kontolovat obcanov.
Ano,pod ruskom ochrany ci prevencie sa daju skryt rozne motivy .Mohe autokraticke rezimy takto vyuzivaju rozne prostriedky na sledovanie a kontrolu obcanov.
Ine je namontovat radar na nejakej frekventovanej a problemtickej ceste,,krizovatke ,nebezpecnom useku, ine taketo plosne ´zakamerovanie´.

@f333 Hnutie Progresívne Slovensko (PS) získalo informácie o pôvode radarových a kamerových systémov na slovenských cestách vlastnou porovnávacou analýzou hardvéru a softvéru, oficiálnymi certifikátmi a infožiadosťami.
Porovnávali tvar, kryty, konektory, ventilátory a optiku kamier s dostupnými softvérmi a globálnymi výrobcami.
Porovnali staršie certifikáty Slovenského metrologického ústavu pre priznané ruské kamery so Smerodajnými certifikátmi nových zariadení, kde našli identické kontrolné kódy, parametre a celé odseky textu.
Identifikovali väzby cez cyperskú schránkovú firmu a osoby, ktoré pôsobili v Rusku, pričom upozornili na ruského výrobcu softvéru/komponentov (Simicon)
Využili právo na informácie (infožiadosti) a poukázali aj na zistenia a analýzy od Národného bezpečnostného úradu (NBÚ), ktoré v zariadeniach potvrdili ruské komponenty a bezpečnostné chyby v kóde.
Prípadne si prečítaj správu NBÚ .

hiro
18. aug 2026
@anonym_adbd8a

@anonym_adbd8a Tá firma nevlastní elektrárne. Ona bola založená na to aby pripravila projekt výstavby nového jadrového zdroja v Jaslovských Bohuniciach. Pracuje na tom už 17 rokov.

barrilla
18. aug 2026

Čo schválila vláda SR vo februári 2026 - "Národnej stratégie kybernetickej bezpečnosti na roky 2026 – 2030":
"Dominantnými štátnymi aktérmi hrozieb v kybernetickom priestore zostávajú Ruská federácia, Čínska ľudová republika, ako aj Kórejská ľudovodemokratická republika a Irán. Tieto krajiny dlhodobo využívajú kybernetické operácie ako nástroj politického, spravodajského, vojenského a ekonomického pôsobenia. Ich činnosť je podporovaná štátom a často realizovaná prostredníctvom skupín, ktoré sa zameriavajú na pokročilé pretrvávajúce hrozby (tzv. APT skupiny), ergo vysoko organizovaných jednotiek, ktoré cielene prenikajú do sietí verejných inštitúcií, strategických podnikov a infraštruktúr kritických odvetví. Cieľom ich aktivít je získať prístup k citlivým informáciám, získať politický vplyv, narušiť dôveru v demokratické inštitúcie, destabilizovať spoločnosť alebo ekonomicky poškodiť konkurentov."

eva8
autor
18. aug 2026

😃 Nas p. premier sa vyzna 👍 . Ale takto otvorene sa k tomu priznat? :
„Čo to preboha riešite? Slovensko je v bezpečnostnom ohrození kvôli nejakým dvom kamerám, ktoré sú určené na cestnú premávku? Pokiaľ ide o bezpečnosť, sledovanie, monitorovanie, ani netušíte, a ani vám to vlastne nemôžem povedať, čoho je schopný špionážny satelit. Ja sa chytám za brucho, keď mi niekto povie, že dve kamery majú ohroziť bezpečnosť SR,“ povedal predseda vlády, čím protirečil varovaniu, ktoré NBÚ vydal na základe analýzy, ktorú vykonal na žiadosť ministerstva vnútra.

Fico tak prehlbuje nedôveru verejnosti voči niektorým štátnym inštitúciám, ktoré sa zdajú byť stále nezávislé od súčasnej vládnej moci, hoci jej šéf bol vymenovaný ešte za vlády na čele so Smerom,“ doplnil Štefančík.
https://sita.sk/po-slovach-fica-sa-mal-kazdy-v-...

anonym_adbd8a
18. aug 2026
@hiro

@anonym_adbd8a Tá firma nevlastní elektrárne. Ona bola založená na to aby pripravila projekt výstavby nového jadrového zdroja v Jaslovských Bohuniciach. Pracuje na tom už 17 rokov.

@hiro je to trocha komplikovanejšie 😂
Slovensko a ČEZ založili JESS za prvej vlády Roberta Fica v roku 2009. Súčasný Ficov kabinet rozhodol, že nová elektráreň bude vo vlastníctve štátu, ktorý preto odkúpi od ČEZ jeho 49-percentný podiel v JESS.

Fico v pondelok potvrdil, že Slovensko plánuje po skorších prieťahoch v septembri odkúpiť podiel českej skupiny. ČEZ prípadný predaj nechce komentovať.

Pôvodný vklad ČEZ do JESS v roku 2009 dosiahol 116,6 milióna eur. Odvtedy sa podľa ČEZ podiel zhodnotil, pretože projekt novej elektrárne sa posunul ďalej.

Záver nechám na každom čo si o tom myslieť

f333
18. aug 2026
@anonym_adbd8a

@f333 Hnutie Progresívne Slovensko (PS) získalo informácie o pôvode radarových a kamerových systémov na slovenských cestách vlastnou porovnávacou analýzou hardvéru a softvéru, oficiálnymi certifikátmi a infožiadosťami.
Porovnávali tvar, kryty, konektory, ventilátory a optiku kamier s dostupnými softvérmi a globálnymi výrobcami.
Porovnali staršie certifikáty Slovenského metrologického ústavu pre priznané ruské kamery so Smerodajnými certifikátmi nových zariadení, kde našli identické kontrolné kódy, parametre a celé odseky textu.
Identifikovali väzby cez cyperskú schránkovú firmu a osoby, ktoré pôsobili v Rusku, pričom upozornili na ruského výrobcu softvéru/komponentov (Simicon)
Využili právo na informácie (infožiadosti) a poukázali aj na zistenia a analýzy od Národného bezpečnostného úradu (NBÚ), ktoré v zariadeniach potvrdili ruské komponenty a bezpečnostné chyby v kóde.
Prípadne si prečítaj správu NBÚ .

@eva8 Dopezity je ten aspekt,co tym vlada sleduje, ked to chce plosne rozmiestnit .Je jasne,ze je nejde o bezpecnost premavky ako takej.Takze pre obcnov sk je nebezpecim nie to,ze nejake Rusko by poznalo, ze nejaky clovek na sk prekroci rychlost/pretzoze vraj podla PS len toto ma byt vkamere nainstalovae a ma to odfotit len vodica, co spravi piestupok.Ale teda ak ta kamera ma sluzit na ine ucely , ted asledovanie obcnov sk,tak na tom ma zaujem sk vada. Prroze tie info by isli vprvom rade k nej.

.

@anonym_adbd8a ja som videla relciu na istream .sk ,kde clen PS / byvaly pol.przident/ povedal,ze v kamere by mali byt len info o porusovatelovi rychlosti. teda aen toho by mala kamera odfotit. S tym sa d asuhlasit .
. Takze on ,obcas ked zabudne na polticku liniu PS,tak sa prejavi aj ako profik a tak aj odpoveda.
Ale ta pol.linoi aPS s anezaprie tak ci tak. Takze uviedol dalej ,ze problemom je tom,ze aj ine funkcie mozu byt vtej camere na sledovanmie sk obcnov/ t Ale prblemmo je,ze by to malo sledovat Rusko,pretoze podla PS je nepriatelom sk,kedze sk je v NATO. Takze asimu sldovanie vastnejho statu nevadi.Alebo aj inych ctatov NATO.
Tkaze tam je jasny aktivizmus PS, ze ak by ten softver bol USA ci inej kajiny NATO tak jeto v poriadku,nech spehuju.len nie Rusko. Ved nakonie c USA spehovalo ja Merkel . Co na tom,ze?Takze idx ejasne o idelogiouPS,nie o dobtrero obcanov sk.
Takze Necitala som zavery NBU. Aler zdravy rozum mi hovri,ze ja by som ako obcan sk nemala zaujem na tom,aby ma spehovala vlastna vlada.RADAR JE VPORADKU NA PROBLEMTICKOM USEKU. aLENIE CELOPLOSNE.
Takze ak su tiekamery len na meranie rychlosti, tak Rusi urcite na tom zaujEm nemaju. Ale ak je vt ych kamerAch aj iny sytem , tak v prvom rad by si sa mal /mala / obavat vastnej vlady /statu/ ,ktora ta spehujeA pol.stran,co su stym o.k .Protoze ta ma rozne nastoje to proti tene ako osobe aj vyuzit za istych okolnosti.
Takze ta mantrra so spehovanim z Ruska je naozaj len oideologicka hra na nepriatela.. Pritom ten l moze byt doma .
Ide len o idelogiu gobalizmu,nic ine.
Takze ak to myslelo Ps dobre,tak malo povedat,ze tie camery maju byt len na istych usekoch ,ktor su vd oprave nebezpecne A iny sfotever by tam nemal byt.Atak ani sk vada ciine vady nemozu nic zneuzit.

Niekto uz ma obcesiou s tym Ruskom.
Ano,tie camery mozu byt nebezpecne a nemalli by ani byt ziadne /aj so softerom ci s ociastkami statov NATO ci EU ci Ruskka nikdy pozite celoplosne na uzemi sk.

hiro
18. aug 2026
@f333

@eva8 Dopezity je ten aspekt,co tym vlada sleduje, ked to chce plosne rozmiestnit .Je jasne,ze je nejde o bezpecnost premavky ako takej.Takze pre obcnov sk je nebezpecim nie to,ze nejake Rusko by poznalo, ze nejaky clovek na sk prekroci rychlost/pretzoze vraj podla PS len toto ma byt vkamere nainstalovae a ma to odfotit len vodica, co spravi piestupok.Ale teda ak ta kamera ma sluzit na ine ucely , ted asledovanie obcnov sk,tak na tom ma zaujem sk vada. Prroze tie info by isli vprvom rade k nej.

.

@anonym_adbd8a ja som videla relciu na istream .sk ,kde clen PS / byvaly pol.przident/ povedal,ze v kamere by mali byt len info o porusovatelovi rychlosti. teda aen toho by mala kamera odfotit. S tym sa d asuhlasit .
. Takze on ,obcas ked zabudne na polticku liniu PS,tak sa prejavi aj ako profik a tak aj odpoveda.
Ale ta pol.linoi aPS s anezaprie tak ci tak. Takze uviedol dalej ,ze problemom je tom,ze aj ine funkcie mozu byt vtej camere na sledovanmie sk obcnov/ t Ale prblemmo je,ze by to malo sledovat Rusko,pretoze podla PS je nepriatelom sk,kedze sk je v NATO. Takze asimu sldovanie vastnejho statu nevadi.Alebo aj inych ctatov NATO.
Tkaze tam je jasny aktivizmus PS, ze ak by ten softver bol USA ci inej kajiny NATO tak jeto v poriadku,nech spehuju.len nie Rusko. Ved nakonie c USA spehovalo ja Merkel . Co na tom,ze?Takze idx ejasne o idelogiouPS,nie o dobtrero obcanov sk.
Takze Necitala som zavery NBU. Aler zdravy rozum mi hovri,ze ja by som ako obcan sk nemala zaujem na tom,aby ma spehovala vlastna vlada.RADAR JE VPORADKU NA PROBLEMTICKOM USEKU. aLENIE CELOPLOSNE.
Takze ak su tiekamery len na meranie rychlosti, tak Rusi urcite na tom zaujEm nemaju. Ale ak je vt ych kamerAch aj iny sytem , tak v prvom rad by si sa mal /mala / obavat vastnej vlady /statu/ ,ktora ta spehujeA pol.stran,co su stym o.k .Protoze ta ma rozne nastoje to proti tene ako osobe aj vyuzit za istych okolnosti.
Takze ta mantrra so spehovanim z Ruska je naozaj len oideologicka hra na nepriatela.. Pritom ten l moze byt doma .
Takze ak to myslelo Ps dobre,tak malo povedat,ze tie camery maju byt len na istych usekoch ,ktor su vd oprave nebezpecne A iny sfotever by tam nemal byt.Atak ani sk vada ciine vady nemozu nic zneuzit.

Ano,tie camery mozu byt nebezpecne a nemalli by ani byt ziadne /aj so softerom ci s ociastkami statov NATO ci EU ci Ruskka nikdy pozite celoplosne na uzemi sk.

@f333 To je znôška blbostí... Ale k tomuto:
"pretoze podla PS je nepriatelom sk" - za nepriateľa nás menovalo Rusko. PS s tým nič nemá.

eva8
autor
18. aug 2026
@f333

.

@f333 To naša vláda chcela sledovať našich občanov prostrednictvom ruských telefónnych cisel?

eva8
autor
19. aug 2026

@f333 o com to hovoris? Pocula si nieco ine? Daj zdroj. Pretozw je priamo, co rozprava Sosiak este pred zverejnenim NBU:

https://www.youtube.com/watch?v=ousY_8sUaKM

A tu tlacova beseda:

https://www.youtube.com/watch?v=_HPtoWJ8mHM
eva8
autor
19. aug 2026

Kedze v diskusii bolo spomenute, ze tieto kamery sluzia na sledovanie Slovakov vladou, tak pridavam tuto info:
Vynovený obchodný register umožňuje verejný prístup k firemným dokumentom, v ktorých sa nachádzajú aj citlivé osobné údaje ľudí spojených so spoločnosťami. Ministerstvo spravodlivosti problém nevidí.
https://www.ta3.com/clanok/1066831/stat-spristu...
Hlavne, ze do katastra nehnutelnosti sa uz jednoducho nedostaneme, ale zverejnenie podpisovuch vzrov nevadi, ani zverejnovanie citlivych info, pritom oficialne sa miesto davnejsie bezne napisaneho rodneho cisla uvadza datum narodenia (s cim vclku suhlasim)

eva8
autor
Včera o 10:35

Perlicka:
Nasa politika na 4 svetove strany. V Cine saa zvysuje nezamestnanost, klesa ekonomika. A my sme zavisli na Cine... Vzdy syu na vine vsetci naokolo, co sa tyka nasej ekonomiky... 🙂

eva8
autor
Včera o 16:27
@anonym_ae80e5

@anonym_ae80e5 odhlidnuc od toho, ze su tam ruske komponenty. Ty si spokojna s tym, ze mame predstavitelov, ktori kupuju a ani nevedia co? Ze rozhadzuju peniaze cez schrankove firmy, nepreveria, co kupuju. Povrchna praca. Sadla by si si do autobusu, ktory by nebol skontrolovany, ze je pojazdny? Co keby mu chybala brzdova kvapalina, nebolo dotiahnute koleso? Vsak no a co, kto by upozornil na to, ze autobus nema technicku kontrolu, len by robil medialne halo, alebo by mu slo o bezpecnu jazdu?

eva8
autor
Včera o 16:29

Este mi napadlo - cyperska schrankova firma a novy velvyslanec Radacovsky na Cypre.... 🙂

f333
Dnes o 16:21
@hiro

@f333 To je znôška blbostí... Ale k tomuto:
"pretoze podla PS je nepriatelom sk" - za nepriateľa nás menovalo Rusko. PS s tým nič nemá.

@hiro ked niemu poplöatie zmyslanie globalisticka ideolgia,co istemedia stale serviruju ludom a niektori tomu aj veria,bez ohladuna realitu; tak tunerelitue nedoazu potom vnimat v reelnom svete.
. Ps ma tym to,ze kritizuje na nespravnom mieste. Nema kritzovat prioritne,to cio tam su suciastky ruske cii ne,ale to ,ze te kamery nemaju co vobec ladat plosne na uzemi sk. A to zdovodu,ze moze ist o sledovanie obyvatelov skvlastnou vlasou,nie nejakoumocnostou. Toto je alfa a omega celeho problemu. Ale prave to oni nekritizuju ,pretoze s tym suhasia. Takze ano,nepriatelom ludi na sk je aj strana okrem vlady ,ktora suhlasi s tym,ze plosne sa zavedu na sk kamery /bez ohladuna to,ake suiastky koho tam su/ a zasiahnu do osobnej efery vlastnych obytelov.
Za nepriatela oznacila sk Rusko, takze Rusko reciprocne/ oznacilo nie za nepriatela /ale za nie priatelsku krajinu/ sk. Pretoze sk bola ta,co suhlasila so sankciami proti Rusku.keby spon boli ucine,ale oni sa obatili rpti sk ,je zaujmom a poskdili sk obyvatelov. Aleto asi teba netrapi, havne,ze ideolgia krvavych oci funguje.
Ja vidim svet a udalosti ake su,mna ziadna idelogia nesputava tak,ze mi krivi tu realitu. Takze ja vidim,ze hluposti pises skor ty. Ale je to tvoje videnie sveta aja to beriem navedomie.Nic viac,nic menej.

f333
Dnes o 16:23
@eva8

@f333 o com to hovoris? Pocula si nieco ine? Daj zdroj. Pretozw je priamo, co rozprava Sosiak este pred zverejnenim NBU:

A tu tlacova beseda:

@eva8 ja som napisla,ze som videla jeho relaciu na kanal 1 myslim to bolo.