icon

Európa a islam

4. sep 2025

Ja sa zacinam fakt obavat, ako dopadneme. Co sa deje v Anglicku.... Nemecku... Francuzsku.
A mkmentalne sa siri na nete aj video, kde poslankyna v Belgicku vyzvala ludi, ktorym sa nepaci satka okolo ich jlavy, aby sa prestahovali inde. Chapete? Miestni sa maju prestahovat inde. 🥲
Toto nebude dobre......

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@mizoko A kde píšu, že žiješ na SK?? To jsem nikde nepsala. 🙄

@dahliaa a čo povieš na ten Afganistan kde sa na ženy vykašľali tí tvoji samaritani kypriaci láskou? ☺️

anonym_eff4ba
6. sep 2025
@dahliaa

@anonym_eff4ba Tak teď jsi se pěkně odkopala (ne, že bych to nepoznala už dříve 😀 ), že o Islámu a Koránu nevíš vůbec nic...
Taky tak diskuze pak tak vypadá. Nejsi náhodou bývalá ,,ktochytavzite" nebo jak to bylo? 😀 To by odpovídalo...

@dahliaa A ani ty by si nebola noslimkou kebyze nestretnes svojho moslima😀Najzufalejsia vec je ekd sa zena kvoli chlapovi sfanatizuje a zacne zit ako on😀

anonym_eff4ba
6. sep 2025
@mizoko

@dahliaa tak potom špecifikuj kde je podľa teba to "k vám" 🤣🤣🤣 Ako môžeš vedieť k čomu mám a nemám prístup v takom prípade? 😜

@mizoko Ale ona aj spominala nikde ze nic neverila a spoznala svojho moslima a zacala byt moslimkou,zufale .Lenka aspon kvoli chlapovi nemenila vieru ju “osvietilo” 😀

mizoko
6. sep 2025
@anonym_eff4ba

@mizoko Ale ona aj spominala nikde ze nic neverila a spoznala svojho moslima a zacala byt moslimkou,zufale .Lenka aspon kvoli chlapovi nemenila vieru ju “osvietilo” 😀

@anonym_eff4ba neeee 🤣🤣🤣 to je tak tragikomické

dahliaa
6. sep 2025
@anonym_eff4ba

@dahliaa A terz mi napis preco by som sa mal zaujimat o Koran?Ved ak Mohamedovi ten jeho “BoH´ dovolil konat tolko zla tak ta kniha nestoji za nic.Ved to je len navod pre muziv ako si ukonit chutky a to je cele.To patri do stredoveku nie do modernej doby.

@anonym_eff4ba Nemusíš se zajímat, ale pak ta diskuze vypadá tak, jak vypadá. Mně to ale bylo jasné hned od začátku.)) A vidím to i u jiných uživatelek. Nejsi jediná. 🙂

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@mizoko Tak asi tam, kde žiješ, když tvrdíš to, co tvrdíš. Je mi úplně jedno, kde to je...

@dahliaa ja si pozerám viacero zdrojov nielen jeden ako ty a diskutujem o tom s ľuďmi kt sa v tom vyznajú a teda majú lepšie povedomie o tom čo sa deje než ty z gauča niekde v Čechách 😘 ale kľudne skúšaj dalej. Ja keď chcem niečo o danej téme vedieť tak si to nastudujem. Pýtam sa,debatujem,prijímam argumenty ale ich aj sama dávam. Čítam,sledujem a hlavne premýšľam a nehltam všetko čo mi je predostrete 😜 ty si zaslwpena svojou vierou a všetko jej prispôsobujes. Ty neprisposobujes svoj názor faktom ale fakty prispôsobujes svojmu názoru kt máš vytvorený už dávno bez ohľadu na to,čo nového sa dozvies. Čo sa týka konfliktu Palestina-Izrael nie je vina na jednej strane. Je to súbor chýb oboch strán. Ale ty ju vidíš len na jednej strane pretože bojoch chybu vidieť nechceš.

dahliaa
6. sep 2025
@anonym_eff4ba

@anonym_eff4ba Jak, že jsem v nic nevěřila? Jak jsi na to přišla? Ano, nebyla jsem křesťanka, ani židovka, ale v Boha jsem vnitřně věřila, proto jsem se taky o náboženství zajímala a poznala svého manžela. Co to tu plácáš?

dahliaa
6. sep 2025
@mizoko

@dahliaa ja si pozerám viacero zdrojov nielen jeden ako ty a diskutujem o tom s ľuďmi kt sa v tom vyznajú a teda majú lepšie povedomie o tom čo sa deje než ty z gauča niekde v Čechách 😘 ale kľudne skúšaj dalej. Ja keď chcem niečo o danej téme vedieť tak si to nastudujem. Pýtam sa,debatujem,prijímam argumenty ale ich aj sama dávam. Čítam,sledujem a hlavne premýšľam a nehltam všetko čo mi je predostrete 😜 ty si zaslwpena svojou vierou a všetko jej prispôsobujes. Ty neprisposobujes svoj názor faktom ale fakty prispôsobujes svojmu názoru kt máš vytvorený už dávno bez ohľadu na to,čo nového sa dozvies. Čo sa týka konfliktu Palestina-Izrael nie je vina na jednej strane. Je to súbor chýb oboch strán. Ale ty ju vidíš len na jednej strane pretože bojoch chybu vidieť nechceš.

@mizoko No moc to ale nevypadá, že bys o tom měla alespoň trochu povědomí. Bohužel...

dahliaa
6. sep 2025
@anonym_eff4ba

@dahliaa A ani ty by si nebola noslimkou kebyze nestretnes svojho moslima😀Najzufalejsia vec je ekd sa zena kvoli chlapovi sfanatizuje a zacne zit ako on😀

@anonym_eff4ba A to víš odkud? Islám jsem nepřijala kvůli chlapovi a ani bych kvuli chlapovi Islám neopustila. Ty jsi vážně divná. 🙄

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@mizoko No moc to ale nevypadá, že bys o tom měla alespoň trochu povědomí. Bohužel...

@dahliaa jasne pretože tí nejdem na ruku s tvojimi zaslepenymi tvrdeniami ☺️ no a ako s tým Afganistanom? Tam že trpia ženy lebo muži im odmietajú pomôcť ťa netrápi? Tam umierajú ženy a mladé dievčatá,nevinné obete a mužom je to jedno. Prekročia a idú ďalej. To je v poriadku? Prečo im nebryzgas tak ako Izraeli?

dahliaa
6. sep 2025
@mizoko

@dahliaa jasne pretože tí nejdem na ruku s tvojimi zaslepenymi tvrdeniami ☺️ no a ako s tým Afganistanom? Tam že trpia ženy lebo muži im odmietajú pomôcť ťa netrápi? Tam umierajú ženy a mladé dievčatá,nevinné obete a mužom je to jedno. Prekročia a idú ďalej. To je v poriadku? Prečo im nebryzgas tak ako Izraeli?

@mizoko Ne, protože vidím, jak se mýlíš...

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@mizoko Ne, protože vidím, jak se mýlíš...

@dahliaa no jasné,ty už máš vinníka a žiadne argumenty nie sú prípustné,chápem 😜 ale aj tak nemáš pravdu. No a ako ten Afganistan? Tie ženy si zaslúžia čo sa im deje? Prečo im to milujúci samaritani nepomôžu? Prečo ich nechávajú zomierať v krutých bolestiach niekde pod troskami? Prečo ich neosetria? To ti nevadí? Je to ok?

dahliaa
6. sep 2025
@mizoko

@dahliaa no jasné,ty už máš vinníka a žiadne argumenty nie sú prípustné,chápem 😜 ale aj tak nemáš pravdu. No a ako ten Afganistan? Tie ženy si zaslúžia čo sa im deje? Prečo im to milujúci samaritani nepomôžu? Prečo ich nechávajú zomierať v krutých bolestiach niekde pod troskami? Prečo ich neosetria? To ti nevadí? Je to ok?

@mizoko Takže soud v Haagu a OSN se mýlí?))) Prosím tě...
To se budeš muset zeptat jich. Co já s tím?

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@dahliaa takže Izrael vieš odsúdiť ale to čo sa deje v Afganistane nie? Takze je to podľa teba teda v poriadku že tam muži nechávajú umierať ženy. Tí bohabijni muži plný viery nechávajú umierať ženy rovnakého vyznania. A tebe to nevadí. Zatlieskaj si ako dvojitý meter používaš.
Čo sa týka Izrael-Palestina už som ti písala že chyba je na oboch stranách. Len ty ju vidíš iba na jednej.

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@dahliaa teraz si sa ukázala aká si - to čo robia tvoji vlastní je v poriadku nech je to aj neposkytnutie pomoci a teda že nechajú umierať vlastných ľudí lebo sú to ženy. Ale keď sa to týka niekoho iného tak je to odsúdeniahodné. Úbohé zmýšľanie. Viac nemám čo povedať. Ak by si merala všetkým rovnako to čo sa deje v Afganistane by odsúdila rovnako ako odsudzujes čo sa deje v Gáze

dahliaa
6. sep 2025
@mizoko

@dahliaa takže Izrael vieš odsúdiť ale to čo sa deje v Afganistane nie? Takze je to podľa teba teda v poriadku že tam muži nechávajú umierať ženy. Tí bohabijni muži plný viery nechávajú umierať ženy rovnakého vyznania. A tebe to nevadí. Zatlieskaj si ako dvojitý meter používaš.
Čo sa týka Izrael-Palestina už som ti písala že chyba je na oboch stranách. Len ty ju vidíš iba na jednej.

@mizoko Kde píšu, že je to v pořádku? O Afghanistánu jsem tu vůbec nic nepsala. 🤔 Já ani nic na toto téma nenapíšu a ty už překrucuješ moje slova, která jsem ani nenapsala. Já se po... 😅 Ach jo...
Ty jsi taky dobrej případ. 😀

zltalienka
6. sep 2025
@mizoko

@dahliaa teraz si sa ukázala aká si - to čo robia tvoji vlastní je v poriadku nech je to aj neposkytnutie pomoci a teda že nechajú umierať vlastných ľudí lebo sú to ženy. Ale keď sa to týka niekoho iného tak je to odsúdeniahodné. Úbohé zmýšľanie. Viac nemám čo povedať. Ak by si merala všetkým rovnako to čo sa deje v Afganistane by odsúdila rovnako ako odsudzujes čo sa deje v Gáze

@mizoko no len to je problem, ked toto robia zenam v Afganistane. Casom budu mat malo zien a (predpokladam) budu mat zalusk na zeny z inych krajin. Sposob akym ich ziskaju je.....

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@mizoko Kde píšu, že je to v pořádku? O Afghanistánu jsem tu vůbec nic nepsala. 🤔 Já ani nic na toto téma nenapíšu a ty už překrucuješ moje slova, která jsem ani nenapsala. Já se po... 😅 Ach jo...

@dahliaa nič nenapíšeš lebo s tým súhlasis 😏 neodsudeniw niečoho je rovnaké ako keby si povedala že je to v poriadku. Dokážeš odsúdiť Izrael ale vlastných už nie. Ako píšem dvojitý meter. A potom vysvetlí to že "to sa musíš spýtať ich. Čo ja s tým?" To bolo k čomu? Myslím že k Afganu ale ok opäť si tu zahmlievaj ☺️

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@dahliaa posrat sa nemusíš. Snáď vieš na čo slúži záchod 😜😏😘

dahliaa
6. sep 2025
@mizoko

@dahliaa nič nenapíšeš lebo s tým súhlasis 😏 neodsudeniw niečoho je rovnaké ako keby si povedala že je to v poriadku. Dokážeš odsúdiť Izrael ale vlastných už nie. Ako píšem dvojitý meter. A potom vysvetlí to že "to sa musíš spýtať ich. Čo ja s tým?" To bolo k čomu? Myslím že k Afganu ale ok opäť si tu zahmlievaj ☺️

@mizoko Promiň, ale nejsi normální. O Afghanistánu jsem tu nic nepsala a ty už mi vypisuješ, jak jsem se ukázala a že s tím souhlasím... Připadá ti tohle normální?? S kým to tu zase diskutuji... 🤦🏻‍♀️

mizoko
6. sep 2025
@zltalienka

@mizoko no len to je problem, ked toto robia zenam v Afganistane. Casom budu mat malo zien a (predpokladam) budu mat zalusk na zeny z inych krajin. Sposob akym ich ziskaju je.....

@zltalienka neboj sa,taká Dahlia im rozsir rady 🤣🤣🤣

lenkakravcova
6. sep 2025
@zltalienka

@lenkakravcova robia to, lebo je to oficialne dovolene a rodicia dievcata s tym suhlasia. Nechapem ako to mozes porovnavat so spravanim uchylnych knazov ci ucitelov, ich spravanie rodicia dievcata (chlapca) nepodporuju, nesuhlasia s nim a v drvivej vacsine ani nevedia, ze sa to vobec deje. A zaroven taketo spravanie nie je minimalne v SR povolene. Nasilnik po odhaleni a dokazani viny bude odsudeny.
Takze porovnavas uplne neporovnatelne situacie.

@zltalienka rodičia dievčata súhlasia? Aj keby, vyžaduje sa súhlas dievčiny. Nie súhlas rodičov. Čiže to je to isté - ten istý princíp ako v prípade tých kňazov, ak s tým dievčina nesúhlasí.
Otvor si chat gpt a napíš tam: musí žena súhlasiť so sobášom v islame? Alebo môže aj nesúhlasiť? Musí sa potom vydať? A napiš aby ti to uviedlo zdroje.

Nájdeš medzi nimi aj tento:
Tiež povedal: „Ak niekto vydá svoju dcéru bez jej súhlasu, toto manželstvo je neplatné.“ (Ibn Mádždža, Ahmad)

Skús si to overiť. Najlepšie je si to nájsť sám. Dnešná doba nám prináša možnosti, ktoré v minulosti chýbali 🙂

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@mizoko Promiň, ale nejsi normální. O Afghanistánu jsem tu nic nepsala a ty už mi vypisuješ, jak jsem se ukázala a že s tím souhlasím... Připadá ti tohle normální?? S kým to tu zase diskutuji... 🤦🏻‍♀️

@dahliaa takže? Ako s tým Afganistanom? 😁 Je to podľa teba ok? Tak sa vyhýbať odpovedí až je to smiešne ale Izrael dokážeš odsúdiť okamzite

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@dahliaa ja premýšľam s kým si to ja píšem. S človekom čo obhajuje pedofiliu 😏

dahliaa
6. sep 2025
@mizoko

@dahliaa posrat sa nemusíš. Snáď vieš na čo slúži záchod 😜😏😘

@mizoko Už se stalo... Protože tohle se jen tak nevidí. 🤦🏻‍♀️🙄😅

dahliaa
6. sep 2025
@mizoko

@mizoko Opět překrucuješ. To by ti šlo.)))

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@mizoko Opět překrucuješ. To by ti šlo.)))

@dahliaa takže ako ten Afganistan? 😘

dahliaa
6. sep 2025
@mizoko

@mizoko No nic. Jdu se věnovat rodině. Ale děkuji za pobavení. Dobrou noc.)))

mizoko
6. sep 2025
@dahliaa

@mizoko No nic. Jdu se věnovat rodině. Ale děkuji za pobavení. Dobrou noc.)))

@dahliaa 🤣🤣🤣🤣🤣 myslím,že táto odpoveď stačí vsetkym

dahliaa
6. sep 2025
@mizoko

@dahliaa takže ako ten Afganistan? 😘

@mizoko Samozřejmě, každého nevinného člověka, který jakkoliv trpí je mi líto a pomoc si zaslouží každý, jak jen je to možné. Afghanistán a jeho vláda... To je katastrofa sama o sobě a do Islámského práva sakra daleko.
👋🏻👋🏻